Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.08.2013 20:51 - Радиестезия 4
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 593 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 12.01.2014 09:53


 Всички частици, в зависимост от зарядите, масите,разстоянията, участват в 4 вида известни досега взаимодействия свърани с живата и неживата природа : гравитационно, електромагнитно, силно и слабовзаимодействие. Всички те, обаче, по мнение на много учени,могат да се сведат до едно - електромагнитно поле, като две страни на едно и също нещо: излъчват се от един и същобект, взаимодействат си и отново се привличат от него, тъй като електричните и магнитните полета са двете страни на електро-магнитното поле.
Гравитационното взаимодействие е универсално - в него участва всяка частица и масата й е количествена характеристика на свойството й да участва в такива взаимодействия. Гравитационните сили, обаче, не влияят на процесите между елементарните частици, защото масите имса твърде малки. Тези сили са важни в макросвета - те определят движението на небесните тела.С четирите основни сили може да се обяснят всички взаимодействия между частиците и на всички физически явления. Свойствата им се определят от свойствата на съответстващите обменни частици, или кванти на полето:колкото по-голяма маса те имат, толкова по-кратка е отдалечеността на тяхното действие. При единичен целочислен спин те създават между аналогичните частици сили на привличане, а при неединичен - обратно, на сили на отблъскване. Макар че гравитацията е извънредно слаба, тя действа като единствена сила на привличане между всички двойки частици, имаща голяма отдалеченост на действие .Посредник при взаимодействието на заредените частици еелектромагнитното поле. Във физиката на елементарнитечастици тази картина се уточнява: оказва се, че всяказаредена частица непрекъснато изпуска фотони, наречени виртуални, които после отново поглъща. При наличие на два заряда единият поглъща виртуални фотони от обкръжението на другия, приемайки техните енергия и импулс,като по този начин се осъществява и самото взаимодействие.Аура на човека е излъчване на виртуални фотони и обмен с космически енергии.При ускорено движение на заряда част от виртуалните му фотони се откъсват от него и се разпространяват вече като реални фотони, които можем да регистрираме.Електромагнитните вълни са съвкупност от такива фотони .Чрез силното (ядрено) взаимодействие се осъществяватвзаимодействията в атомните ядра. В него участват - p, n, l0,S, X, W, k, p-бариони и мезони. На малки разстояния то е около 1000 пъти по-силно от електромагнитното, но породените от него сили намаляват толкова бързо с раздалечаване на частиците, че на разстояние над 10-14 м(т.е. извън ядрата) то практически не се проявява. 
Механизмът на силното взаимодействие е подобен на този на електромагнитното, но сега взаимодействащите частици обменят виртуални p - мезони, т.е. p -мезоните са кванти на полето, чрез което се осъществява силното взаимодействиетака, както фотоните са кванти на полето, с което сеосъществява електромагнитното взаимодействие. Фак-тът, че масата в покой на p- мезоните не е нула, е причина за бързото отслабване на ядрените сили при раздалечаване на частиците. Слабото взаимодействие е причина за разпадането на нестабилните частици. Макар и около 1010 пъти по-слабо отелектро-магнитното, подобно на гравитационното и то е универсално - в него участват всички частици, освен фотона.Осъществява се посредством обмен на частици.Посредниците при слабото взаимодействие са w± и zо-бозони.През 1983 г. тези частици бяха открити и техните маси се оказаха правилно предсказани от теорията. Те са приблизително 100 пъти по-тежки от протоните, поради което слабото взаимодействие намалява с увеличаване на разстоянието дори по-бързо от силното взаимодействие.При тези взаимодействия се отделят и поглъщатедновременно огромен брой виртуални и реални фотони -кванти на космическа енергия.Именно тези физически частици, които нямат маса, но имат неограничено по разстояние действие, са, вероятно,основните носители и преносители на биофизичната (от органите на тялото) пси и друга информация и са причина за екстрасензориката и "необяснимите" паранормални явления.Така, виртуалните фотони могат да се поглъщат от електроните на биосистемите, натрупват се за много кратко или по-дълго време и отново се излъчват, ако действа силенвъзбуждащ външен фактор: слънчеви, космически лъчи,радиоактивни излъчвания, биополето на силен сензитив,особено, ако владее пси методи, ВЧ генератори и други, магия и т.н., те могат да напуснат окончателно биообекта, без да се прекъсва основната нишка канал между тях.
savremennik.blog.bg/technology/2013/06/04/shto-e-biolokaciia.1116794



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8686251
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031