Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2013 17:05 - Трансцедентално знание .Аз съм семето, което поражда всичко съществуващо.
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1728 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 21.08.2016 20:11


                                                                        image                                                                                                                      Трансцедентално Знание 
                                                                                                                     
"Както Отец познава Мене,
и Аз познавам Отца"
Йоан 10:15 Джнана/Jnana                                                                                                                                              

Отначало е имало САМО Трансцедентална светлина, в която живеят деви от Ваикунтха, идеща от Г. Вриндава на единство и хари-мония на Кришна и Радха.
От тази светлина Брахма-джйоти се появява и материална светлина - Галактическото Слънце- Брахма, което дава светлина на Слънцето и звездите.
Разделянето на денонощието на дневна(слънчева) и нощна(лунна) светлина иде от разделяне на самият космос на девически(север) и демоничен(юг).Девите властват над денят, а демоните- над нощта.Девите притежават Трансцедентално Знание, а нагите - "карнално"(телесно), свързано с пол.Демоните са наречени още и наги(тъй като идат от адските планетарни системи, "холографският юг")"Ден"(day, dei) иде точно от Санскр. "дев"(deus), "полубог".                                  

Дните на седмицата(седморният цикъл и вълнова скала за цветове и звуци е Арйанска особеност!!) са кръстени на деви, полубогове.Етимологията на думата "нощ" на Санскр."накта"(Eng. "night", Ger. "Nаcht", Рус. "ноч",) иде пак от Санскр."нага"(змия, гол).Латинската дума за "черно" ("nigr", "negro") иде от Санскр. дума "накта"(нощ) е асоциирана с "нага"(змия, гол).При "Биене на Млечният Океан" от деви и демони ("Океанът" е символ на Астралът или "Под-съзнанието") се е отделила отрова(несъзнаването,) и нектар-амброзия (съзнаването).
Скалата(островът) на Съ.Знанието изплува над Океанът на Под-съзнанието и върху нея(него) на върхът е Знанието(подобно във ВЕДА Космогония, където Брахма е на върхът на Астралните нива на Вселената, тъй като носи Знанието ) Съзнавнето носи Вечност на душата отвъд самсара-циклите в Океанът на подсъзнанието, а отровата - вечност на душата в циклите на Океанът-Астрал чрез пре-раждания. Шива е изпил отровата с цел да облагодетелства Съзнанието в "Астралният Океан"- Подсъзнанието. Но той не дава Спасение от циклите, а само - облагодетелстване "от долу" - душата да не изпада в несъзнаване, той поема несъзнаването на душата (в "Утробата на Вишну"). Амброзията-нектар се носи от Мохини(единственият женски аватар на Вишну, който е всъщност съпругата Му - Лакшми). Тя се е появила след Биенето на Океанът да отдели Съзнанието(Будно Съзнание до Свръх-Съзнание) от Подсъзнанието -демоните искат вечност(некатрът), но не отговарят на условието за съзнателност за Богът. Девите-отговарят. За демоните няма нектар, но "ги поема" Шива, тъй като той е изпил отровата на несъзнанието-безсъзнанието, в гуната на мрака ТАМАС. Така, че демоните си циркулират ВЕЧНО в самсара от Безсъзнанието("Утробата на Вишну") до Подсъзнанието -"Астралът", или - Причинният Океан "Карана".                                                                                                                                          image   http://quotes.iskcondesiretree.com/wp-content/uploads/2012/11/Quotes-by-Srila-Prabhupada-on-Krishna-The-Knower-of-Everythin
                                                                                                                                                               
Кришна казва в Бхагавад Гита 10:39
Аз съм семето, което поражда всичко съществуващо. Няма същество — движещо се или недвижещо се, — което да може да съществува без Мен."Семе" на Санскрит е "биджа". Сперматозоидите са само превозно средство(вайхана) за предаване на семето до яйцеклетката.

При растенията на сушата семето за оплождане се осъществява чрез прашец, който се разнася по въздух. Това е така, тъй като растенията има само етерно съзнание, т.е ВИРАжно Астрално съзнание. Животните имат МИРажно Астрално съзнание със сложна нервна система, плюс кръвоносна. Зачатието на плодът става не във въздушна, а - ВЪВ ВОДНА СРЕДА.Кришна е в семената на всичко съществуващо. "Съществуващо" означава ТОВА, КОЕТО ПРИТЕЖАВА ИНДИВИДУАЛНА ДУША- "ДЖИВА-АТМА". Според ВЕДА - от вирус до дев носи индивидуална душа(джива) и се размножава чрез семе(биджа).                                                                                              

Вирусите, едноклетъчните, многоклетъчните, вкл. растения и животни, хора и деви се размножават чрез биджа(семе), където се намира Самият Кришна. Според Абрахамските религии- Бог създал мъжът и жената от кал и "им вдъхнал живот". После им казал, че "душата=животът им е в кръвта. Aдвентистите, считат, че дори и че "човекът нямал душа", а - САМО "Христов дух". Този, който нямал "Христов дух" щял да изчезне завинаги в несъщесвуващото(нихилото), т.е. "душата му ще умре"и др. подобни заблуди.Минералите(вкл. и библейската "кал") не притежават душа, следователно НЕ СЪЩЕСТВУВАТ, те са ИЛЮЗИЯ.                                                                                                                        
Ние ги възприемаме тъй като имаме индивидуалност и съзнание, но те не възприемат нищо, тъй като нямат индивидуалност и съзнание. Там съществува Кришна, но в "сърцето" на атомите, като "Парам-атма". Кришна прави разграничение между своята низша енергия- материалните атоми и по-висшата си енергия- "джива-атма"(индивидуална душа).В живите същества Кришна същестува в семето(биджа) и в сърцата(сърцевината) им!!                                                                                   Душата влиза в тялото(яйцето, символ на материалната енергия) при ополождането от семето "биджа".След оплождането яйцето (материалната енергия) започва да се дели именно благодарение на Кришна, първоначалното живо същество, в нея. Процесът на деление на клетката продължава до умирането и. Биологичната смърт настъпва, благодарение на това, че Кришна е излязъл, зедно с индивидуалната душа от клетката.                                                                                                                                                                                          
Същото се отнася и за "Развиващата се Галактика". Сперматозоидът е носител на индивидуалната душа, която е водена от Свръх-душата(Кришна) към утробата на Вишну и Майа за НОВО ПРЕРАЖДАНИЕ. Изпълнението на ритуалът на Шива-Линга/Майа-Йони се ръководи от Кришна, тъй като Той е в основата на процесите. Всемирното Космическо яйце(Брахманда) на "самороденият Брахма" не е нищо друго освен "фин, космически материал" за Оплождащият Кришна.
Яйцето(egg~ego) не е нищо друго, освен КЛЕТКА или ДЕТЕРМИНИРАНА МАТРИЦА в която ще се движи Кришна, като "съзнание". В този аспект- "клетките"(cell) са ОГРАНИЧЕНИЯ от Самият Кришна за отделните типове съзнание при многообразието от форми на живот - 8,400,000 в цялата Вселена.                                                                                                                             Новата карма на преродената душа, винаги започва с Брахма, който е на върхът на лотусът, непотопен във водата. Докато плодът е във водна среда(Утробата на Вишну и Майа) душата все още си носи СТАРАТА КАРМА от предната инкарнация. Новата карма започва с ВДИШВАНЕ НА ПЪРВАТА ГЛЪТКА ВЪЗДУХ.! (лица в Кришна-съзнание не консумират не само месо, но дори и животински зародиши-яйца, хайвер, т.нат., тъй като не поемат никаква карма!!)Същите етапи, които претърпява оплодената яйцеклетка от зигота до биологичната смърт на излезлият плод от Утробата, преживява и Вселената, чиито образ е Брахма(първи излязъл от Утробата на Вишну). Спирането на развиването на Галактиката в периферията и означава "разтваряне в пра-лайа"- "просмукване"("свиване") във Вишну. Рибата е символ на РАННОТО Християнство(НЕ- библейското!!), не за друго а защото презентира Вишну- спасяване на душата в Утробата на Вишну"U-Terra"                                                                                                                                      image                                                                                                                                                   

Сперматозиодът носи и X и Y-хромозоми, като мъжият пол се определят от Y, а женският-от X.Неслучайно Скорпионът е "Андро-гини" при дволюцията на Шива. Кришна е Шива и Васуки(но Васуки или Шива НЕ МОГАТ да бъдат Кришна.Оплождането на яйцеклетката се извършва от Марсовият архетип- "Овен-Скорпион"(рога/щипки-жило).
Яйцеклетката има Земно-Лунният архетип "Телец-Рак"(рога/щипки-копита).
Делението("миоза") на оплодената яйцеклетка("зигота"), растежът и(Μεταβολισμός-"метаболизъм") се извършва благодарение на биджа(семето), т.е.-семето има специфична ДУХОВНА непроявена форма.Процесът на деление на клетката формира и нейният отрязък живот, както в зародишът, така и в плодът, излязъл от утробата. Спирането на делението на клетката означава края на нейният живот. "Стареенето" на клетката в излезлият плод се предизвиква от много фактори, по-важните от неритмичен метаболизъм, дължащ се на психично състояние от предна или настояща лоша карма. Забавянето на стареенето на клетката на определен период се извършва с помощта на настояща добра карма, а съзнателните процеси на контролиране на метаболизмът и функциите на телесната машина "Шри Янтра" до "ката-болизъм"(Гр.κάτω/"като" -"долу", докато културистите се занимават с обратното-"ана-болизъм"(Гр. άνω/"ано", πάνω/"пано"- горе" )- стимулиране на низшата енергия "шакти" да синтезира белтъчни тъкани) и с помощта на психиката(Гр.ψυχή/"психи"-душа) се владее от т..нар. йоги-"сиддхи". "Вечна младост" е сиддхата "ПРА-КАМЯ"("кама"- "желание", "пра"="първо","прото"πρώτο 

Богът Кришна, за да потвърди писанията, че Бог е "ВЕЧНО МЛАД" е контролирал метаболизмът си така, че от 16-та си до 125-та си годишна възраст да има постоянен метаболизъм, като 16 годишен организъм(и да изглежда като 16 годишен).Същите етапи, които претърпява оплодената яйцеклетка от зигота до биологичната смърт на излезлият плод от Утробата, преживява и Вселената, чиито образ е Брахма(първи излязъл от Утробата на Вишну). Спирането на развиването на Галактиката в периферията и означава "разтваряне в пра-лайа"- "просмукване"("свиване") във Вишну.
                                                                               

Извод: ПЪРВАТА ЗЕМЯ, КОЯТО НАСЕЛЯВА ДУШАТА Е МАТЕРИАЛНОТО МУ ТЯЛО, дадено от оплождане на сперматозоидът , в чиято глава е Кришна, заедно с индивидуалната душа, преди да излезе в ГОЛЯМА МАТРИЦА. А първата Земя е Утробата/Утерусът на Вишну- "U-Terra".                                                                                                                                            

Първата експаназия на Кришна в материалния. свят е Баладева(Баларама), Нара или Брахма.За това Кришна е сравнен с Психе(душата), а Баладева - с "Ерос"- силата в материалният свят, която "разняся" до "долу" и в материята душата. По-точно- Кришна е Свръх-душата, която стои редом до индивидуалната душа по време на нейното пътешествие из дебрите на материалният свят. При това нейно пътешествие, Кришна се разкрива САМО ако душата поиска да разбере и да добие Трансцедентално Знание. Трансцеденталното знание не е КОЯ ДА Е любов, а именно Любовта към Свръх-душата, като отделна единица от индивидуалната душа. Това не значи, че индивидуалната душа трябва да мрази всички други душИ, вкл. и себе си, а напротив-разбирайки, че Кришна е ИЗТОЧНИКЪТ на тези живи същества, то Любовта на Знаещата душа е завършена(съ-вършенна).
Трансцеденталното Знание дава липса на страдание. Има и незнаещи, невежи душИ които се стремят от инат(Анг. innate)-инерция към невежество, тъй като там също липсва страдание. Верно е, че когато душата е в тамас не страда, ПО ПРОСТАТА ПРИЧИНА, че е в несъзнаване. Но това състояние е инерционно-преходно и кармично. Подобно на състоянието, когато си взел опияти или си изпаднал в безсъзнание. След изтичане на периодът на несъзнаваното душата отново попада в раджас-гуна и страда.... Може вече в животинска форма - на обичаща зелена змия?.....Кой знае?....
Трансцеденталното Знание НЕ Е нито инерция, нито инстинкт. То е целенасочено движение на съ-Знанието(о-съ-знаването) към Богът(Кришна), Който освобождава от страдание. Душата сама, със собствени усилия, дори и "да се скъса да обича на инат", не може да се освободи от циклите на прераждания в матрицата-"самсара"!
Страданието- "раджас", (включващо и материалната любов- "кама"/"ерос") е продиктувано от липса на Трансцедентално Знание.
Обичането на локализираната Свръх-душа(Парам-атма), като Личностен Бог(Бхагаван) автоматически дава и любов към другите живи същества, тъй като те са мини-частици от Него. Но обичането на кое да е живо същество или дори всичките накуп под формата на "дух" -не дава автоматически любов към Свръх-душата, тъй като тя не е ИНДИВИДУАЛИЗИРАНА. При такова състояние на "обичане" на анонимни духове, душата е несъзнавана и си циркулира в матрицата от раджас към тамас гуни и - обратно. Това е милостта на Богът за несъзнаваната душа.Разделението на материалното битие е също дуално. Принципът на единство на противоположностите е само в Дуалното Трансцедентално. Противоположностите са се запазили но има единство. В материалното битие от материалният дуализъм на "теза" и "анти-теза" се формира "син-теза" за продължаване на душата в матрицата. Тука има освен единство, но и БОРБА на противположностите.
От ВЕДАическата космогония забелязваме девическото северно начало като теза да бъде атакувано от демоничното южно, тъй като инерцията на упадък от горе надолу и от север на юг(изток на запад) . Развиването на Вселената е всъщост -потъване на планетарните системи от север на юг!!(урдху локас към адху локас)                                                          image                                                                                 

Отначало е имало САМО Трансцедентална светлина, в която живеят деви от Ваикунтха, идеща от Голока Вриндава на единствено и хари-мония на Кришна и Радха.От тази светлина Брахма-джйоти по еманационен ред се появява и материална светлина - Галактическото Слънце- Брахма, което дава светлина на Слънцето и звездите.Разделянето на денонощието на дневна(слънчева) и нощна(лунна) светлина иде от разделяне на самият космос на девически(север) и демоничен(юг). Биене" на Млечният Океан(Път) от деви(дни) и демони/наги(нощи). Знанието, което притежават е различно.Девите притежават Трансцедентално Знание, а нагите - "карнално"(телесно), свързано с полови органи. 
     



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8733367
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930