Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2013 18:53 - Трансцедентална и материална светлина
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 542 Коментари: 0 Гласове:
0



                                                                                  image                                                                                        Отначало е имало САМО Трансцедентална светлина, в която живеят деви от Ваикунтха, идеща от Г. Вриндава на единство и хари-мония на Кришна и Радха.
От тази светлина Брахма-джйоти се появява и материална светлина - Галактическото Слънце- Брахма, което дава светлина на Слънцето и звездите.
Разделянето на денонощието на дневна(слънчева) и нощна(лунна) светлина иде от разделяне на самият космос на девически(север) и демоничен(юг).Девите властват над денят, а демоните- над нощта.Девите притежават Трансцедентално Знание, а нагите - "карнално"(телесно), свързано с пол.Демоните са наречени още и наги(тъй като идат от адските планетарни системи, "холографският юг") ."Ден"(day, dei) иде точно от Санскр. "дев"(deus), "полубог". Дните на седмицата(седморният цикъл и вълнова скала за цветове и звуци е Арйанска особеност!!) са кръстени на деви, полубогове.Етимологията на думата "нощ" на Санскр."накта"(Eng. "night", Ger. "Nаcht", Рус. "ноч",) иде пак от Санскр."нага"(змия, гол).Латинската дума за "черно" ("nigr", "negro") иде от Санскр.
дума "накта"(нощ) е асоциирана с "нага"(змия, гол).При "Биене на Млечният Океан" от деви и демони ("Океанът" е символ на Астралът или "Под-съзнанието")
се е отделила отрова(несъзнаването,) и нектар-амброзия (съзнаването).
Скалата(островът) на Съ.Знанието изплува над Океанът на Под-съзнанието и върху нея(него) на върхът е Знанието(подобно във ВЕДА Космогония, където Брахма е на върхът на Астралните нива на Вселената, тъй като носи Знанието )
Съзнавнето носи Вечност на душата отвъд самсара-циклите в Океанът на подсъзнанието, а отровата - вечност на душата в циклите на Океанът-Астрал чрез пре-раждания. Шива е изпил отровата с цел да облагодетелства Съзнанието в "Астралният Океан"- Подсъзнанието. Но той не дава Спасение от циклите, а само - облагодетелстване "от долу" - душата да не изпада в несъзнаване, той поема несъзнаването на душата (в "Утробата на Вишну"). Амброзията-нектар се носи от Мохини(единственият женски аватар на Вишну, който е всъщност съпругата Му - Лакшми). Тя се е появила след Биенето на Океанът да отдели Съзнанието(Будно Съзнание до Свръх-Съзнание) от Подсъзнанието -демоните искат вечност(некатрът), но не отговарят на условието за съзнателност за Богът. Девите-отговарят. За демоните няма нектар, но "ги поема" Шива, тъй като той е изпил отровата на несъзнанието-безсъзнанието, в гуната на мрака ТАМАС. Така, че демоните си циркулират ВЕЧНО в самсара от Безсъзнанието("Утробата на Вишну") до Подсъзнанието -"Астралът", или - Причинният Океан "Карана".    



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8729291
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930