Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2013 19:44 - “Сфера на Мьобиус” и дължина на вълната
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 5016 Коментари: 0 Гласове:
0



                                                                     image                                                                                                     Съществува такова изкривяване на Пространството, което е прието да се нарича “лентата на Мьобиус”. Ако някое двуизмерно същество, например мравка, може да се придвижи по тази “лента”, то тя ще бъде в състояние едновременно да възприема както външната, така и вътрешната част от тази пространствена повърхност. По тази “лента” всяко Съзнание може да се премести от Вътрешната повърхност на Сферата на Външната Сфера на Пространство-Времето, защото тази “лента” всъщност има само една повърхност с особен вид изкривяване.Лист на Мьобиус (или лента на Мьобиус) е тримерна конструкция, образувана от дълга правоъгълна лента, която се усуква по дължина на 180 градуса и след това двата ѝ края се слепват. Тази форма има само един ръб и една повърхност, на която не съществуват посоките ляво и дясно. Листът на Мьобиус може да бъде боядисан с четка, без тя да се вдига от повърхността му. Ако го разрежем по осевата му линия, вместо две ленти на Мьобиус ще получим една двустранна лента, но двойно усукана. Ако разрежем лист на Мьобиус на разстояние 1/3 от ръба, ще получим две ленти - една по-тясна Мьобиусова лента и друга - дълга двустранна лента с две усуквания.
Съществува също така и Сфера на Мьобиус – това е “кълбо в кълбото”, или т.нар. "двойна-сфера", движейки се по която също можеш да попаднеш от Вътрешната повърхност на Сферата Пространство-Време на нейната Външна повърхност. Тази “Сфера на Мьобиус”, известна още като “пояс на ван Алън"(1) се намира сякаш между две взаимопресичащи се повърхности от Пространство-Времето, като обхваща цялата Земя под формата на “геврек”. Тя притежава много висока радиоактивност, защото съдържа в себе си цялата информация от “хроника Акаша”.
За да си представите по-нагледно такава “Сфера на Мьобиус” можете да си представите обикновен, леко извит по окръжност енергиен “геврек” и след това да си представите, че сте го свили до състояние на точка. Така вътрешната повърхност на този “геврек” ще започне произволно да преминава набързо около тази точка, а краищата на неговата външна повърхност някак си ще се съединят един с друг. Това ще бъде “сфера в Сферата” или това, което подразбираме с израза “дуплекс-сфера”.
Ако вашето Съзнание започне да се движи по вътрешната повърхност на тази Сфера и успее да стигне до нейната централна точка, то чрез тази точка то може да излезе и на външната повърхност на Сферата, изчезвайки по такъв начин от нашия физически Свят. Намирайки се със своето Съзнание в самия център на “дуплекс-сферата”, вие ще можете да наблюдавате кълбото-Сфера както отвън, така и отвътре, тоест ще имате възможност да виждате и формата на всеки физически предмет и неговото вътрешно съдържание.
Между другото, именно към такъв начин често прибягвам аз, когато искам зад видимата част на своя физически събеседник (даже ако общуването става по телефона или чрез негова снимка) да видя неговото истинско, тоест духовно съдържание. Щом със своето съзнание влезеш по определен начин в дуплекс-Сферата на Душата на всеки човек, вече си на една крачка от индивидуалната хроника-Акаша на човека – главната енергоинформационна съставляваща на всеки от въплътените или развъплътените Съзнания, които временно използват Земята за своето еволюционно развитие.
Всичко казано дотук има пряко отношение към по-дълбокото разбиране на специфичната организация на Ефирните Светове, в които по време на Живота си на Земята ние творим на астрално и ментално нива. ВСИЧКО Е ЕДИННО и всички многобройни и многопланови реалности в обкръжаващия ни Космос са създадени от определени типове единна Енергия и структурно се отличават един от друг само по дължината на вълната. Дължината на вълната е главният ключ за всички Тайни и Светове на Вселената.
Като знаеш честотата на вибрация на всяка обусловена космическа реалност и естествено притежаваш нейните космически параметри в своята полева обвивка, можеш практически безпрепятствено да проникваш в тази реалност с това ниво на своето Съзнание, което съответства на дадената честота, независимо от това в каква Галактика или даже Вселена дадената реалност има възможност да бъде проявена.
Така например честотата на вибрациите, на която се извършва моето визуално и телепатично общуване (Контакт) с моите Духовни Учители от Плеядите – хуманоидни свръхразумни Същества от “водородната” реалност, се равнява на 21 см, което съответства на дължината на вълната на колебанията на свободния атом на водорода. Всички образи, възприемани от системата на чувстване и реагирането на моята полева обвивка придобиват своя вид съгласно дължината на вълната на този свят, в който се потопявам при едно или друго ниво на колебания на моето Съзнание.
Най-външните, тоест “най-материалните” обвивки на Моите Космически Братя и духовни Учители, се състоят от частици, приближени по качество към частиците, които съставляват Материята на 12-13 обертона на Менталния План и за да ги “видя” образно или да изляза на Лъча на ТП-контакт с Тях, аз - със своето личностно “аз”, трябва достатъчно здраво да се утвърдя в своето собствено Съзнание на качествено много близко по честота на вибрациите ниво.
(Да си призная, когато постоянно живееш сред хора и си интензивно подложен на грубоенергийното влияние на хиляди и хиляди форми на Съзнание, е много трудно да запазиш своето “аз” на такова високо, практически вече извънземно ниво за достатъчно продължителен период от Време. Това е една от причините за моето нежелание да общувам творчески с човешки колективи и големи аудитории, всяка от които - невидимо за хората, но много осезаемо за мен, носи в себе си ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА НЕОБХОДИМОСТ за мен да разделя с даден временен колектив цялата му съвкупна Карма, много силно понижавайки с това активното ниво на своето собствено Съзнание, вибрациите на своето личностно “аз”. Простете ми за това – всеки човек трябва да се старае да изпълнява много добре СВОЯТА част от работата в общия План, без да се пилее по задачи, чието осъществяване е възложено на други Съзнания )
Освен разликата в дължината на вълната, както вече казахме, всяко от измеренията на Пространство-Времето е отделено от съседното също под ъгъл 90 градуса. Това означава, че ако се научите съзнателно да променяте дължината на вълната на своето Съзнание съставено от много нива и съзнателно направите в него завои под ъгъл 90 градуса, вие ще можете по свое усмотрение да се разтваряте в този свят и мигновено да се проявявате в реалностите на това измерение, на честотата на което сте настроили своето Съзнание.
Усреднените “размери” на реалностите на моите плеядиански и сириусиански Духовни Учители се колебаят в пределите на величини съотносими на нас с дължина, която се приближава към 21 см. За сравнение ще кажем, че дължината на вълната на нашия триизмерен свят е равна на само 7,23 см, затова и усреднените размери на всички физически обекти от нашата реалност се равняват на 7,23 см.
И така, можем да направим следния извод: всяко измерение от Пространство-Времето е отделено от реалностите на другите измерения само чрез дължината на вълната и енергопараметрите на движението на частиците, които съставляват дадените типове Материя. Условно, както отговори на моя въпрос командира на екипажа на звездолета “Сириус-Б” Брат Мекаарланд, това може да се сравни с разгръщащите се страни на едно ветрило или, да речем, на превключванията на каналите в телевизора или радиоприемника – като сменяте каналите, вие се настройвате на вълни с различна дължина и с това имате възможност осезателно да ги възприемате.
Но все пак лично на мен всички тези невъобразими измерения повече ми напомнят пространствена нотна музикална тетрадка, изписана с множество различни ноти, всяка от които, поради разликата в дължината на вълната, има само своето единствено звучене. Който макар и малко е запознат със свиренето на форте пиано или пианино знае, че тези инструменти имат осем бели и пет черни клавиша, които позволяват да се възпроизведе пълноценната хроматическа звукова гама.
Характерно е това, че между всяка от съседните ноти се намират дванадесет хармонически честоти или обертонове. Точно така са разделени помежду си и седемте основни Плана от Единната Реалност: нашият материален свят има своите дванадесет нива на плътност на веществото (от газообразно до твърдо); астралният План също е разделен на дванадесет качествено различаващи се един от друг енергийни нива-обертонове; световете на Ментала, които пронизват целия Астрал, имат своите дванадесет основни реалности-градации и т.н. За да опростим разбирането ние сведохме нивата на всеки от тези Планове до седем.                               Душата в астрала - Орис - 1 част                                                           Това е международният символ за преработка на отпадъци, който се нарича „Примката на Мьобиус”                                image









Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8687937
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031