Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2013 18:41 - За тонът ла и Шумановият резонанс
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 5053 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 18.11.2013 18:49


                                                     image                                                                                                                    
КОГА И ЗАЩО ПРОМЕНИХА ОСНОВНАТА ЧЕСТОТА В МУЗИКАТА ОТ 432 Hz НА 440 Hz

Министъра на пропагандата в нацистка Германия, Йозеф Гьобелс през 1939 г. издал генерален указ, с който наредил на всички да настроят тонът Ла 440 Hz, вместо на 432 Hz както е бил до тогава. Тонът Ла е музикалният тон, който представлява отправната точка за настройването на музикалните инструменти от музикантите. Има един прост уред наречен камертон, който взима тонът Ла винаги по един и същ начин. Именно малката промяната в състава на метала, от който е произведен камертона дава честотата на произведения звук да бъде строго определена на 440 Hz, преди това същите тези камертони са взимали звукът ла, но с 8 Hz по –малко. Височината на тона ла е същата, както и по рано . 440 Hz се използва от 1939 г. до наши дни. 

Как се отразява на хората тази честота?

Като резултат от нея хората започват да мислят и чувстват по определен начин, те се потапят във вътрешен хаос. През 1953 г. постановлението на Гьобелс е одобрено от Международната организация по стандартизация (ISO). Направена е промяна и честотата 440 Hz е въведена като стандарт, въпреки протестите на професор Dussaut от Парижката консерватория, който е написал референдум, подписан от 23 000 френски музиканти. Те са настоявали да не се променя 432 Hz, за да се запази музикална хармония и музикална вибрация на Вселената.
image
Шумановият резонанс - е явление на образуване на прави (стоящи) електромагнитни вълни между повърхността на Земята и йоносферата в областта на ниските и свръхниските честоти. "Вълните се възбуждат от разряди в облаците (мълнии) и магнитните процеси на Слънцето". Тези вълни се заглушават от много строителни материали, необходими за синхронизация на биологичните ритми и нормалното съществуване на всичко живо на Земята.

Отсъствието на тези вълни може да предизвика главоболие, загуба на ориентация, световъртеж, и т.н., "хората, изпитващи големи натоварвания и стрес, се нуждаят от тези вълни. Освен това, остро усещат отсъствието на Шумановите вълни възрастните и вегетативно чувствителните хора, също и хронично болните".

"Земята и обкръжаващият я въздушен слой (йоносферата) образуват гигантски сферичен резонатор. От гледна точка на радиотехниката това са 2 сфери поместени една в друга, кухината между тях е ограничена от проводими повърхности."

"В такъв резонатор добре се разпространяват ("резонират) вълни с определена дължина". Точната честота на резонанса е 7,83 херца. Също има и върхове на честотите напр. 8, 14, 20, 26, 32 херца. На по-високите честоти резонансите стават почти незабележими. Тези честоти практически съвпадат с честотата на алфа и бета ритмите на главния мозък на човека.

Честотата на вълните се променя в денонощието, тъй като откъм слънчевата страна отразяващият слой (слой на Хевисайд) е разположен по-долу, отколкото нощният отразяващ слой.

Има информация, че "Шумановата честота изведнъж е започнала да нараства! И скоро от 8 херца ще се увеличи до 13-15. А това вече е честотата на бета-ритъма. А бета-ритъмът - това е ритъмът на бодърствуването. Следователно, като стане това, всички хора ще започнат да спят, мечтаят и медитират наяве. И тогава ще им се явят всичките чудеса на 4-измерният свят. В действителност, всичко не е далеч така радужно. За да стане нещо подобно е необходимо, или диаметърът на Земята да се намали на няколко стотин километра, или долната граница на йоносферата да се вдигне от обичайните 60-70 до 300-400. Което, регулярно става. Всяка нощ при това. Още повече: Шумановата честота се променя не само от времето на денонощието, но и от сезона. И затова тя спокойно може да нарасне до 10-11 херца."

"НАСА използва генератори на Шуманови вълни за обезпечаване на нормалната дейност на своя персонал."

"Д-р Робърт Бекер е измерил вълните на главния мозък на много целители по света по време на техни сеанси на изцеление. Той открива, че всички имат еднакви честоти - 7-8 херца, независимо от техните религиозни и духовни традиции, и се синхронизират с Шумановите вълни както по честотата, така и по фазата."

"Дължината на вълните на Шуман примерно е равна на 38 000 км., това съответствува на окръжността на Земята. Също така всяка вълна образува колебания с честота 7,83 херца."

"Шумановата вълна, разпространявайки се със скоростта на светлината, за секунда обикаля планетата 8 пъти."

7-13 херца: По такъв начин циклоните и фронталните раздели генерират вълни именно в този диапазон. Те, разпространявайки се вътре в глобалния резонатор Земя - йоносфера, служат за предвестници на бури за много от представителите на биосферата.


Тонът ЛА настроен на 432 Hz е бил съвсем умишлено скрит от света, защото това е точката на баланс в природата. 432 Hz е вибрация застъпена в принципа на Златно сечение (известно още като златна пропорция, златен коефициент или [божествена пропорция] и обединява свойствата на светлината, времето, пространството, материята, гравитацията и магнетизма към биологията, код на ДНК и съзнанието.
image

"Естествената настройка на 432 Hz има дълбоки ефекти върху съзнанието на клетъчно ниво в нашето тяло. Чрез настройката на музикалните инструменти и използването им на 432 Hz, вместо от 440 херца, атомите и ДНК започват да резонират в хармония със спирала на златното съотношение в природата. "

Брайън T. Колинс

Една нота има 12 хармоници, защото резонира с 12 ноти на музикалната скала (със средните и устойчивите тонове). Нотите имат12 хармоници, когато една нота се настрои на 432 Hz. Когато човек свири на ЛА, настроена на 440 Hz, се създават само осем хармоници. Музиката, настроена за 440 Hz е много бедна и лоша музика.

Честотата на планетата Земя е 8 Hz, въпреки че напоследък се променя. Алфа вълните, честотата на мозъка в отпуснато състояние също са вълни с честота 8 Hz. Когато слушаме музика настроена на 440 Hz, това прави така, че тази основна база от 8 Hz се променя на 8. 25 Hz, което означава, че генерираните хармоници не са в хармония с планетата . Човекът вибрира в диапазона на честоти от 16 до 32 херца, което е еквивалентно на музикалната гама от долно ДО до горно ДО, или една октава. Настройката на 440 Hz не е хармонична с честотата на човешкото същество, защото основата става 16,5. Когато слушаме музика на 440 Hz, първото нещо, което забелязваме e отпадналост, умора, желание да не правим нищо, и това се случва, защото хармониците на тази музика не съответстват на вибрационна честота на човека.

440 срещу 432

Проучванията показват, че музиката трябва да се базира на естествени честоти на космическата хармония на вселената, ако искаме да бъде от полза за човечеството. Института “Шилер” призовава за промяна на тона от 440 Hz на 432 Hz отново, защото на 432 Hz е дълбоко преплетено с природата.

Неотдавнашното преоткриване на истинската природа на вибрационната енергия показва, че използването на 440 Hz създава нездравословен ефект в околната среда и се отразява зле на всички живи същества. Това произвежда промяна извън природа от 8 Hz, в начина, по който мислим и в начина по който нашето ДНК контролира генетичната ни конструкция.

Тонът ЛА = 432hz тон е в основата на музиката и интелигентният дизайн в природата има хармонична основа в 432 трептения в секунда. Налице са допълнителни проучвания, въз основа на движението на планетите и хармонични тонове. Тези тонове са с основа 432 Hz, това е като една солидна основа за музикалната структура и регулиране на нашето здраве.

След появата на тази тайна информация, много хора направиха свои независими изследвания, включително Ananda Bosman и Мик Джагър от "Ролинг Стоунс". Те доказаха положителните реакции на обществеността, слушаща музика с честоти от 432 Hz.                                                                                                                                                                             Един китарист , да речем, когато вземе да си настройва китарата, или един майстор на настройване на пиано/ защото това е специална професия/, взимат камертона или друг по съвременен уред ,ако вече са измислили и засичат основния тон Ла.И това става по слух. звъни камертона, след това китариста дръпва струната и слуша и така трябва да докара същия звук на струната, който чува от камертона.Регулира звука на струната от ключа на грифа- по- малко или повече да е обтегната , а отам и звука става различен . Който е музикант знае добре.Това го казвам за онези ,които не умеят да свирят или не знаят това.Та, ако водещия звук на камертона е 440Hz , тогава и на китарата става толкова, защото ухото на музиканта е точно и той настройва същия звук.После цялата гама се прави по слуха на същия , макар, че си има точни места за натискане на грифа за всеки тон, където е.Но тона Ла дава определящата схема на гамата.Ако той е леко объркан ,както е в случая с 440 Hz, тогава всички тонове ще се изместят също съвсем леко ,но достатъчно, за да повдигнат гамата с малко.,т.е. със съвсем малко, но достатъчно, за да се сътвори тази деформация , както е била планирана от Гьобелс.                                                                                                                                                    Ла е базов тон за настройка на всички акустични инструменти и съответно изхождаме от база 440 или 432 Херца.Затова един синфоничен оркестър звучи прекрасно и натурално поради несъвършенството на абсолютна еднаквост на слуха на всеки един от оркестъра.Но с електронните инструменти е друго.При тях всеки може да си настои синтезайзера на ако иска и на 444 Херца.А по принцип музиката е вид вибрация от честоти стандартизирана на
20 - 20 000 Херца.16 Херца през 50-60 години са включвани на концертите за да изпада публиката в екстаз или нещо като да ги дрогират.Това е чистота която влияе на сърцето при по дълго време определено нездравословно                          Публикувано от ALCYONE  

Гласувай:
3
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 6188259
Постинги: 4190
Коментари: 1145
Гласове: 1520
Календар
«  Октомври, 2019  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031