Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2013 20:57 - Ние нямаме нищо!
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 639 Коментари: 0 Гласове:
1



                                                                                                                                   Идваме голи… Обличаме голотата си… и умираме! Всичко е притежание на Вечното … и нашият Живот също. То ни създава за да му свършим някаква работа и ако я свършим, ще получим и възнаграждение - усещане за Щастие, а ако пък ли не - ще бъдем нещастни. Ние се затваряме в себе си… в собствения си порядък от знание, защото смятаме, че не е по силите ни да опознаем Вечното.
И все пак "Какво сме?" Хора изпълнени с желания, мечти, красиви намерения, планове за куп хубави неща... Живеем, трупайки познание и материални неща и не знаем защо? Проявявайки своята индивидуалност извън контекста на Вечното, ние се изпълваме с фалшиво чувство за значимост. Да, ние сме голяма работа... но при тая скапана държава, липса на законност, ритан от всякъде... Ейгати и Живота, нищо не можем да направим освен да пием кафе, след кафе. Но нещо не е така? Следва най - гадното заключение. За да сме Значими ние, Живота трябва да бъде Скапан! Избирайки собствената си значимост, ние се задължаваме да сме песимисти, да сме нещастни и да очерняме Живота, държавата... даже и Бог! Не ни се вярва, че е така. Нали?

Вечното не е религия - религиите са път към Него! Една огромна програма, с която се раждаме, живеем и умираме, но позволяваща на всеки да избира собствените си изживявания, сътворявайки своя Живот! Дадена ни е възможността да отваряме различни файлове, за да я допълваме без да влизаме в противоречие с нейните цели! Ако я обогатяваме, ние сме живи, ако ли пък не, тя престава да се грижи за нас и започват предупрежденията - болести, злополуки, несполуки и т.н.
Ти не Му вършиш работа и То престава да се интересува от теб! Вечното се защитава от "лошотията"!

Ти си нещастен, защото гледаш Пешо как живее… Пешо е нещастен, защото иска да живее както Майкъл… Майкъл е също нещастен - той иска да бъде… Гледайки другите, губим своята уникалност! Стремим се да копираме чужд начин на Живот поради незнание. Да, не знаем какво е Животът, какво е нашият Живот и за какво ни е тази наша уникалност?

Какво сме? - Творение на Вечното!

Защо сме? - Създадени сме, за да Го създаваме! То се проявява чрез нас!

Къде сме? - Като частица във Вечното!

Ние сме потопени в едно великолепно изобилие от Енергия и трябва да умеем да взимаме това, което ни се дава, защото това сме заслужили, а не да искаме и това, което се дава на другите. Имаме повече претенции, отколкото знания и заслуги
Животът е безкрайно съвършенство, сътворено от вечният път на Енергията, течаща през нас и ние сме тези, които вършим работата - материализирайки идеите си и одухотворявайки делата си, предизвиквайки изживявания си! И така, стигаме до един модел на Живота, в който Енергията е в непрекъснато движение и то през нас! Когато Тя тече свободно - предизвиква най - красивите ни изживявания, а когато не може да мине се натрупва и силово си проправя път, причинявайки ни страдание!
Освен неразбиране на значимостта си в нас се проявява и Животинската ни същност. Животно искащо да бъде значимо (фалшиво его) - какъв чудесен началник си отглеждаме в нас, пък сме му дали и да властва! То ни командва да го храним, да го обличаме, да му създаваме удобства... и за да можем това, ние искаме пари - някой да ни даде работа, някой да ни управлява добре, да продадем нещо от себе си на по - висока цена..., за да "изхраним" тялото си. Искаме друг да свърши и нашата работа, а за нас да остане само "лайф".
Ние се разпъваме на кръст сами, стремейки се ту към духовното, ту към материалното и се превръщаме в мъченици, лутащи се между две крайности и най - лесното, което можем да направим е да отречем една от тях.

Но виждали ли сте някъде дърво без корен... или без корона?
Трябва ли да има Човек без "корен... или без корона"?

Невъзможността да осъзнаем "принципа на Живота" ни прави малки и подчинени на телата си индивиди, борейки се за "кокала", нежелаещи да се събудим от незнанието си, съществувайки в общоприетото и създаващи още по-спящо общоприето. Но Живота иска от нас активност и ни подтиква към промяна.
Ние идваме в този Живот сключвайки договор с Вечното! То ни осигурява всичко, а ние сме длъжни да извършим работата за която сме предопределени. А ако сме се скапали от работа и не получаваме нищо? Значи, че сме свършили нечия работа за което той ще получи съответното възнаграждение. Съвършеният ни създател е програма в която съществува име и работа, която трябва да се извърши. В нашият случай, работата е извършена от нас, но облагите потичат към съответното име! За нас остава потта, неудовлетвореността и нещастието. Защото ние не осъзнаваме, че сме свършили чуждата работа!
Вечното се нуждае от нас. Трябва да извършим работата, за която сме създадени и затова е измислило ограниченията, всред които да се проявяваме като индивидуалност, упражнявайки правото си на избор и проява на творческата ни същност. Нека осъзнаем това, за да ни бъде по-леко в Живота и да можем да усетим, че има и хубава страна - за добре свършената твоя работа, той те прави щастлив!
Щастието е изход от страданието, което ни съпътства в Живота, породено от неразбирането на намерението на Вечното!

Вечното и ние

За да осъзнаем себе си ни трябва Реалност в която да се проявим и противоречива същност, за да имаме стремеж към развитие. Стремежът ни навътре ще ни придвижи към духовното, а тръгвайки навън към материалното. Нека изборът зависи от осъзнаването на хармоничното развитие като резултат от едновременното проявяване на духовността и материалността.
Човек трябва да разбере, че умението да се живее се състои във възможността да усеща винаги, как нещата текат през него и покрай него! Животът функционира, когато си извън убежденията си и го изживяваш директно!
Живота ни е създал да сътворим нови изживявания, чрез които и той да е жив!

Нека представим обобщен схематичен израз на движението на Енергията

От значение е да можем да си представим, че всичко отразено на схемата става едновременно. Допускайки това, ще можем да разберем, че в желанието си да си обясним Живота сме го разделили на части за да ги изследваме. Но изглежда сме забравили за това деление и сме създали многото дефиниции обобщени от митове, религии, науки… описващи Вечното от различни гледни точки. Естествено е, когато се опитаме да обобщим тези познания да се появяват и противоречията - добро и лошо, като проста оценъчна система, помагаща ни да се ориентираме в хаоса си!
Лошото - не натрупва познания, а ни лишава от възможност за нов избор. То служи само за инструмент на Живота при въздействието му върху нас! Изборът е твой. Или участваш в сътворяването на Живота си, или си просто инструмент при сътворяването, но на друг Живот, разрушавайки своя! Лошото - не е и съзидателен процес. То е действие в следствие на безсилието да се опознае Вечното и стремеж да се подчини хаоса на личните ни интереси…То не може да сътворява, защото то е просто неправилно използване на "нещата". Осъзнаването му ще ти помогне да сътвориш и изживееш щастливо живота си! Спести си лутанията, негативните изживявания… и бъдещите си неволи в по - следващ Живот, като го преобразуваш в добро!
Животът еволюира чрез вечното преобразуване на лошото в добро!
Лошото е не осъзнаване на доброто, а доброто е осъзнаване на лошото!                                                                                                              image                                                                                                                           Ние се проявяваме между двете крайности създавайки изживяванията си, без да се стремим към хармония! Съвършени сме, но не го осъзнаваме!. Животът ни осигурява възможност да разберем това. Енергията тече през нас, през теб, за да осъществим замисъла на Вечното, заложен в мечтите ни! Ние не можем да не участваме щом сме Живи!
То е съвършено и като такова, сътворява своето съвършенство чрез нас, давайки ни възможност и ние да бъдем като Него и да си бъдем полезни един на друг!

Времето се определя от небето, мястото от земята, хармонията от хората!
Китайска поговорка

То е вечно саморазвиващо се цяло - Само създава себе си! Съдържа всичко в едно, проявяващо се със своите противоположности, които го характеризират. Има своите неумолими закони, съхраняващи неговата цялостност и даващи му възможност да се самосъздава! От нас се иска да бъдем като него. И за това трябва да трупаме познание. Ние сме обречени да бъдем и свободни - за да може Животът да тече през нас, самосъздавайки се.
Нека се съсредоточим върху общата картинка и да се опитаме да усетим Вечното,както и себе си в Него!

...ТЕЗИ, КОИТО СИ ПРИЛИЧАТ СЕ ПРИВЛИЧАТ - Взаимодействие между душите ни!

Вълновият свят - формиране на съдбата ни, нашата Душа! Тя ще определя от какво се нуждаем, за да изживеем неизживяното. Оформя се съдържанието!                                                                           image     Материалният свят - материализирани наши представи, формиращи реалността в която се проявява степента ни на осъзнатост на Вечното! Формират се форми!

...ПРОТИВОПОЛОЖНОСТИТЕ СЕ ПРИВЛИЧАТ - Взаимодействие между телата ни!

Енергията тече през Теб, предизвиквайки съзидателния процес. Ти си винаги между хаоса и реда, вълновия и материален свят и степента на осъзнаването на това състояние е твоето развитие. От хаоса, според своите "нужди" и степен на осъзнатост, ти създаваш ред! Другите правят същото. Редът на другите е твоят хаос. Твоят ред е техния хаос и ние сме вечно недоволни, че нещата не са така, както би ни се искало. Не можем да осъзнаем, че нашето невежество довежда само до претенции и борби. А Вечното е и двете! Хаос - възможност да се проявим и ред - възможност, по резултата да оценим правилността от действията си!
Необходимата Енергия за процеса протича през нас и другите. Затвориш ли "кранчетата", последствията са единствено за теб. Процесът не спира и Енергията ще потече през другите.
Животът е вечно противоречие..., ти също. Противоречива същност в противоречива среда - едно великолепно изобилие от възможности за Живот и една невъзможност ти да се дефинираш. Обречен си да свършиш и работата, за която си създаден освободен от дефинираности пораждащи претенции.

Нещата се повтарят, защото ти не се променяш. Предопределено ти е да усъвършенстваш Вечното, като усъвършенстваш себе си, научавайки неговите закони!

СЪЗДАДЕН СИ, ЗА ДА СЪЗДАВАШ...
И започваш да създаваш собственото си самочувствие. Умът, колкото и малко да знае, умее да му придава значимост. Той сътворява, за да докаже на себе си... своята жизненост! Но това не е ли егото?
Всяка твоя дефинираност те ангажира. Ти не си свободен и изпитваш ограничението и. Новото трудно ще прониква в теб и потока на информация течащ от Вечното към теб ще бъде променен. Ти ограничаваш създателя си да те използва по предназначение противопоставяйки му своето "нищожно" познание за света или просто - характер (инат) или по-сложната проява на умът - Егото си! Струва ли си цената? Както винаги става, разбираме това със закъснение. Ние сме на тази Земя - майка, за да се научим да сме свободни от дефинираности и да творим съвършенството на Вечното. Вярно е, че сме ограничени от неговото намерение, но нека не забравяме, че То е една безкрайност съдържащо всичко в себе си! То е по-мъдро от нас и неговите "грешки" едва ли са фатални за нас. Нека Му се доверим и започнем да се вслушваме в Душата си, за да можем да научим езика на Вечното и разберем неговото намерение спрямо нашето развитие.

ПРОМЕНИ СЕБЕ СИ, ЗА ДА ПРОМЕНИШ СВЕТА!

ВСЕКИ, КОЙТО ПРЕВЪЗНАСЯ СЕБЕ СИ, ЩЕ БЪДЕ УНИЗЕН, А КОЙТО СЕ СМИРЯВА ЩЕ БЪДЕ ВЪЗДИГНАТ.
Лука Свето Евангелие, глава 18, стих 14                                  



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8685588
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031