Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2013 21:06 - Ти имаш всичко
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 937 Коментари: 0 Гласове:
1



                                                                  image                                                                                                                                                                                                      Енергията тече през нас!                                                                            Материален свят съдържа информация - стремяща се към покой. Един запис на човешките творения - пирамиди, къщи, коли, ракети, компютри… и много изкуство!

СЪДБА

ДУША, КОЯТО СЪГРЕШАВА ЩЕ УМРЕ; СИН НЕ ЩЕ ПОНЕСЕ ВИНАТА НА БАЩА, И БАЩА НЕ ЩЕ ПОНЕСЕ ВИНАТА НА СИН, ПРАВДАТА НА ПРАВЕДНИЯ ПРИ НЕГО СИ И ОСТАВА, И БЕЗЗАКОНИЕТО ПРИ НЕГО СИ И ОСТАВА.
Книга на пророк Иезекииля, глава 18,стих 20

Всеки идва на този свят с тяло, зависещо от наследствените белези на родителите - ген и Душа, сътворяваща себе си и носеща информация за съдбата си - начин за изгаряне на натрупаната карма!
Душа - енергийно поле (същност), носещо в себе си информацията за Цялото и за степента си на развитие. При смъртта Тя се отделя от тялото, като върху нея се съхранява натрупаната информация за изминатия път. Формира се едно информационно поле, което съобразно параметрите си може да заема единствено позволените му енергийни нива в Духовният свят. Там се сформира новата и съдба съобразно натрупаната карма. Съдба + карма, определят условията за прераждане в съответно тяло, съответно място и време. Този процес е предопределен и зависи единствено от натрупаната осъзнатост за пътя на Душата.
Предопределеността - съдбата е една възможност да се съхранят законите на Вечното - първопричината и възможност за нас, да ги разберем и да ги използваме разумно. Това е и начин То да се защитава от нас, от нашето невежество. Тя - Съдбата може да се изменя единствено по пътя на осъзнатото изживяване при което най - голяма пречка се явяват чувствата, реалността и натрупаната карма.

Малко пояснение: Карма се поражда от зместването на божествените ценности с човешки. Съдбата е една възможност да изживеем живота си божествено. Ако направим нещо в името на Бога ще бъде съдба, а ако го направим в името на човека, ще си съдадем карма!

Ние не осъзнаваме тази съществена разлика. Опитваме се, да сме добри с хората и се учудваме, че ни приемат за наивни и глупави. Изпадаме в негативни емоции и трупаме карма. Осъзнаването силата на положителното мислене и божествените ценности на Вечното води до изживяване на човешкият аспект и формиране по-добра карма и щастливо изживяване на настоящата.

"Всеки получава това което заслужава, но според помислите и делата си"!

КАКТО Е ГЛИНАТА В РЪЦЕТЕ НА ГРЪНЧАР И ВСИЧКИ НЕЙНИ СЪДБИНИ СА В НЕГОВ ПРОИЗВОЛ, ТЪЙ ЛЮДЕТЕ СА В РЪЦЕТЕ НА ОНОГОВА, КОЙТО ГИ Е СЪТВОРИЛ, И ТОЙ ЩЕ ИМ ВЪЗДАДЕ ПО СВОЯ СЪД.
Книга Премъдрост на Исуса, син Сирахов, гл. 33 стих 13

Съдбата е учебник, написан от теб, но написан в предишен Живот, и сега имаш възможността или да задраскаш, или да допишеш част от него. Изборът е твой! Ти си господар на Живота си, но имай в предвид, че сегашните ти изживявания сътворяват бъдещето ти!
Ти избираш прераждането си... От избора зависи всичко, което ще изживееш. Началникът е такъв, за да изживееш избора си... Държавата е такава... - изживяваш избора си..., всичко е такова, защото си го заложил в избора си и можеш да го промениш единствено, като го изживееш и осъзнаеш.
Вечното управлява хората чрез самите тях… пленени от материята или духовността! Нека излезем от собствената си дефинираност.                                                                                                      image   Никой не може да бъде винен за твоя Живот! Ти просто изживяваш своя избор!

Съдбата е възможността на Енергийно информационното поле да се проявява и развива чрез формите на Живот!            image Смърт! Душата и тялото се разделят изпълнили своето предназначение - Вечното да изживее себе чрез тях…
А защо има несправедливост? Защо виждаш навсякъде как страдат добрите хора, а недостойните се наслаждават на Живота? Не е ли това явна несправедливост?
Да, несправедливо е, даже не е и логично... Но е така, защото разглеждаме "нещата" в рамките на един Живот... и един Бог, който трябва да е милостив към нас. Нека допуснем, че Животът е безкраен и нищо не е случайно и че сегашният ти живот е логичен резултат от предишният… Е? Има ли логика? Как ще възприемеш изрази, като:

... "Каквото посееш, това ще пожънеш..."
... "Не режи клона на който седиш..."

Следствията от постъпките, думите, желанията и мислите неизбежно се връщат или като наказание и страдание, или като щастие и радост. Ние разтваряме миналото и го връщаме във Вечното, за да може наново да дойде към нас от бъдещето и ние да поправим грешките си. Някаде там си избираме съдбата - карма и и се прераждаме в това си тяло, в този род, в този град, в тази държава, по това време, под това име...

Нещата се повтарят, защото ние не се променяме!

ЩЕ ПОЗНАЕТЕ ИСТИНАТА, И ИСТИНАТА ЩЕ ВИ НАПРАВИ СВОБОДНИ.
от Йоана Свето Евангелие,гл.8 ст.32

Съдбата е пътят на Душата ти - възможност да преобразуваш лошото в добро! Там трябва да стигнеш по-добър, иначе ще си тук до безкрайност… Тя е твоето настояще и бъдеще! Осъзнай доброто, като критерии на Вечното и като необходимост за теб и твоето израстване!

И НЕ БОЙТЕ СЕ ОТ ОНИЯ, КОИТТО УБИВАТ ТЯЛОТО, А ДУШАТА НЕ МОГАТ ДА УБИЯТ:А БОЙТЕ СЕ ПОВЕЧЕ ОТ ОНОГОВА, КОЙТО МОЖЕ И ДУШАТА И ТЯЛОТО ДА ПОГУБЯТ В ПЪКАЛА.
От Матея Свето Евангелие , гл.10 стих 28.

ПРЕДОПРЕДЕЛЕНО ТИ Е ДА СТАВАШ ПО-ДОБЪР… ОСЪЗНАЙ ТОВА… ЗА ДА ПРАВИШ СЪОТВЕТНИТЕ СИ ИЗБОРИ…

КАКТО С ГЛИНАТА В РЪЦЕТЕ НА ГРЪНЧАРЯ ВСИЧКИ НЕЙНИ СЪДБИНИ СА В НЕГОВ ПРОЙЗВОЛ, ТЪЙ ЛЮДЕТЕ СА В РЪЦЕТЕ НА ОНОГОВА, КОЙТО ГИ Е СЪТВОРИЛ, И ТОЙ ЩЕ ИМ ВЪЗДАДЕ ПО СВОЯ СЪД.
Книга Премъдрост на Иисуса, син Сирахов, гл. 33 стих 13

КАЗА МУ ИСУС. АЗ СЪМ ПЪТЯТ И ИСТИНАТА; НИКОЙ НЕ ДОХОЖДА ПРИ ОТЦА, ОСВЕН ЧРЕЗ МЕН.
от Иоана... гл.14 стих 6

В СЪРЦЕТО НА ЧОВЕКА ИМА МНОГО КРОЕЖИ, НО СБЪДВА СЕ САМО ОПРЕДЕЛЕНОТО ОТ ГОСПОДА.
Книга Притчи Соломонови,гл. 19,стх21

КАКТО НАСПРОТИВ ЗЛОТО СТОИ ДОБРО, И НАСПРОТИВ СМЪРТТА-ЖИВОТ, ТЪЙ И НАСПРОТИВ БЛАГОЧЕСТИВЕЦА-ГРЕШНИК, ТЪЙ ГЛЕДАЙ И НА ВСИЧКИТЕ ДЕЛА НА ВСЕВИШНИЯ; ТЕ СА ПО ДВЕ, ЕДНО НАСПРОТИВ ДРУГО.
Книга Премъдрост на Иисуса,син Сирахов,гл.33 стих 14

МНОЗИНА ТЪРСЯТ БЛАГОСКЛОННОТО ЛИЦЕ НА УПРАВНИКА, НО СЪДБАТА НА ЧОВЕКА Е ОТ ГОСПОДА.
Книга Притчи Соломонови,глава 29,стх26

АКО НЯКОЙ СЕ НЕ РОДИ ОТ ВОДА И ДУХ, НЕ МОЖЕ ДА ВЛЕЗЕ В ЦАРСТВОТО БОЖИЕ; РОДЕНОТО ОТ ПЛЪТТА Е ПЛЪТ, А РОДЕНОТО ОТ ДУХА Е ДУХ.
От Йоана Свето Евангелие,гл.3,стих 5 и 6

ВИДИМОТО Е ВРЕМЕННО, А НЕВИДИМОТО-ВЕЧНО
Второ послание на Св.Павла до Коринтяни,гл 4,стих 18

ИЛИ НЕ ЗНАЕТЕ, ЧЕ ТЯЛОТО ВИ Е ХРАМ НА ДУХА СВЕТОГО, КОЙТО ЖИВЕЕ ВЪВ ВАС И КОГОТО ИМАТЕ ОТ БОГ А, И ЧЕ НЕ ПРИНАДЛЕЖИТЕ НА СЕБЕ СИ?
Първо послание на св. ап. Павел до Кориитяни,гл.6 стих 19

НЯКОЙ ПЪК ОТ НАРОДА МУ РЕЧЕ; УЧИТЕЛЮ, КАЖИ НА БРАТА МИ, ДА РАЗДЕЛИ С МЕНЕ НАСЛЕДСТВОТО, А ТОЙ МУ РЕЧЕ; ЧОВЕЧЕ, КОЙ МЕ Е ПОСТАВИЛ ДА ВИ СЪДЯ ИЛИ ДЕЛЯ?
ПРИ ТОВА МУ РЕЧЕ; ГЛЕДАЙТЕ И СЕ ПАЗЕТЕ ОТ КОРИСТОЛЮБИЕ, ЗАЩОТО ЖИВОТА НА ЧОВЕКА НЕ СЕ СЪСТОИ ДА ПРЕУМНОЖАВА ИМОТИТЕ СИ. И КАЗА ИМ ПРИТЧА, КАТО РЕЧЕ;НА ЕДИН БОГАТ ЧОВЕК НИВАТА СЕ БЕ МНОГО ОБРОДИЛА; И ТОЙ РАЗМИШЛЯВАШЕ В СЕБЕ СИ И КАЗВАШЕ: КАКВО ДА НАПРАВЯ? НЯМА ДА СЪБЕРА ПЛОДОВЕТЕ СИ.И РЕЧЕ: ТОВА ЩЕ СТОРЯ: ЩЕ СЪБОРЯ ЖИТНИЦИТЕ СИ И ЩЕ СЪГРАДЯ ПО-ГОЛЕМИ, И ЩЕ СЪБЕРА ТАМ ВСИЧКИТЕ СИ ХРАНИ И БЛАГАТА СИ, И ЩЕ КАЖА ПОЧИВАЙ, ЯЖ, ПИЙ, ВЕСЕЛИ СЕ.
НО БОГ МУ РЕЧЕ: БЕЗУМНИКО, НОЩЕС ЩЕ ТИ ПОИСКАТ ДУШАТА; А ТОВА ЩО СИ ПРИГОТВИЛ, КОМУ ЩЕ ОСТАНЕ?
От Лука Свето Евангелие,глава12,от стих 12 до стих 20
Ние не измисляме принципите на развитие, а просто ги използваме, без да ги осъзнаваме. Осъзнаването води - първо, до уязвимост на човешкото его, признаващо своето развитие, без да познава себе си, и второ - ние се смятаме за самия Живот, но не можем да го осмислим, защото не можем да го моделираме съгласно нашите представи. Забравили сме да си отговорим на един въпрос - кое е първичното? А то първичното ни въздейства със своя инструментариум и се опитва да ни вкара в определения ни път. Създава около нас безброй ситуации и ние ги изживяваме, без да разбираме, че Животът ни поднася учебник, отворен на урока, който трябва да научим и вместо да го четем, той е избрал подходящи артисти, подходящо време и място и ние сме ТАМ - участваме. Е, защо не му благодарим и се опитаме да разберем какво иска да научим! Погледни около нас е пълно с "инструменти". Всичко може да ни послужи и то затова е създадено - ние да разполагаме с него. Защо ли е това изобилие? Какво да правим с него? Ние не знаем! Сътворихме цивилизацията, научавайки се да правим нови инструменти - ракети, коли, компютри... Защо не се сетим, че всичко това ни е дадено, за да можем да осмисляме и сътворяваме себе си, а не да сътворяваме поредната бляскава технологична илюзия…
Илюзия - Умственият свят е Жив и откликва на нашите истини правейки ги реални. Общоприетите истини са създали реалността в която се проявяваме. Тя е отражение на моментното ни познание - илюзия.
Има и друго, ние участваме като артисти, като инструменти, но за да може "някой друг" да научи урока си... Е, изборът е наш и той е винаги между тези две крайности... Ние сътворяваме себе си или участваме в театъра на Живота, за да сътвори някой друг себе си!

… Вечното е и настояще, управлява хората чрез самите тях тук и сега!

Променяйки истините си, променяме и реалността!
  Н
Промени себе си за да промениш истините!                                           Нещата се повтарят защото ние не се променяме...     divensvet.com/index.html                                    





Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8727670
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930