Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2013 21:37 - „Ще се научим ли някога?!“ oт Дейвид Айк – част 7-2
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 931 Коментари: 0 Гласове:
0



                                                      image                                                                                                                    . Колкото повече се затягат законите чрез т.нар. „войни срещу наркотиците“, толкова по-висока става цената им на улицата, американските власти са толкова отдадени на „войната срещу наркотиците“, че са позволили на американските нефтени компании да превозват до Южна Америка химикали, необходими за производството на наркотици. Историята на аферата „Иран -Контри“ по време на управлението на Рейгъновата администрация, в която бе замесен Оливър Норт, бе върхът на фантастичен айсберг, а вижте колко лесно я покриха. Американският народ и медии заслужават да се насочи ракета към задните им части, че са допуснали това. Инвазията в Панама от американски военни сили през 1989 г., която отне двадесет и шест живота по време на операцията „Справедлива кауза“ и доведе до отвличането на президента Мануел Нуриега в Амери­ка, бе свързана с тайни операции с наркотици и пари от наркотици, изпрани чрез Панама.1
Едно име, което непрекъснато се появява, докато чета написаното от разследващите всичко това, е Джордж Буш – членът на Съвета за международни отношения, тристранникът, бившият началник на ЦРУ и президент на САЩ преди Бил Клинтън. Твърди се също, че е бил президент

1) На 21. 12. 1989 г. Белият дом, раздразнен както от отношението на генерал Нуриега – диктатора на Панама – към демократичните му противници, така и от участието му в наркокартела, внасящ контрабандно наркотици в САЩ (срещу Нуриега има сериозни обвинения за престъпна дейност във Флорида), санкционира американската военна интервенция в Панама. Непосредственият повод е убийството на американски войник във военната зона на САЩ около канала. Самият Нуриега е свален бързо, предава се и е отведен със самолет, за да бъде съден във Флорида. (Б. пр.) на офшорното подразделение на „Запата Ойл“ по времето, когато офшорните нефтени права на компанията били използвани за внасянето на наркотици през 50-те години. Сега няма да е честно да отправяме обвинения към г-н Буш, както правят някои изследователи, ако той е невинен. Определено единственото правилно нещо са твърденията за г-н Буш във връзка с наркотиците и финансовите интереси на семейството му в Панама да бъдат открито и публично опровергани с неоспорими доказателства, за да не остане каквото и да било петънце върху него. Същото се отнася и за твърденията за контрабандата с наркотици в ЦРУ, докато е работел там.
Всички доказателства свидетелстват за координирана кампания на Братството, с която да се предостави възможност на младите хора да взимат и да се пристрастят към наркотиците. Днес не е проблем да се намерят наркотици дори и за децата. Братството е във война с младите хора по света. Той иска да ги вижда дрогирани, духът им разстроен, умовете им пълни с глупости. То знае, че енергията и естественият идеализъм на младите може да създаде проблеми пред неговите зловещи амбиции. То трябва да прекърши младите и точно това се опитва да направи. Време е младите хора на тази планета да отворят очите си и да откажат да бъдат програмирани. „Протоколите“ изясняват как Братството е възнамерявало да отвлече вниманието на младите и на Гой изобщо през този век. Те искат хората да спрат да мислят самостоятелно и колко добре са се справили с това:
„За да не могат масите да се досетят какво ги очаква, ние ще отвличаме вниманието им с развлечения, игри, забавления, страсти, народни дворци… Скоро чрез пресата ще започнем да предлагаме всякакви състезания в изкуството, спорта; тези интереси най-накрая ще отклонят ума им от въпросите, по които ние ще трябва да им се противопоставим. Когато отвикнат да разсъждават самостоятелно и да правят самостоятелно избора си, хората ще започнат да говорят на същия език като нас, защото самите ние ще им предлагаме нови насоки на мисълта… естествено чрез такива хора, които няма да бъдат подозирани в солидарност с нас.“ (Протокол на илюминатите 13)
Не искам да изкарвам Джон Ф. Кенеди по-светец, отколкото е, защото не вярвам да е бил такъв. Някои членове на семейство Кенеди, особено баща му, са участвали в някои доста зловещи операции, както е документирано от други изследователи през годините. Но явно Дж. Ф. Кенеди е имал някои неща на ум, които да не са пасвали на Братството. Точно затова той загуби живота си в Далас, Тексас, на 22 ноември 1963 г. През 1960 г. той едва успял да се добере до властта само с 100 000 гласа повече, а Братството вероятно е искало неговия опонент, Ричард Никсън. Естествено въпросите (а) кой уби Кенеди и (б) защо? са обгърнати в пълна мистерия и са много оспорвани. За човек с очи и мозък няма никакво съмнение, че той е бил убит по време на операция във военен стил. „Доказателството“, че е бил убит от „самотния убиец“ Лий Харви Осуалд, е толкова хистерично, че няма да обиждам интелигентността ви с него. Осуалд бил замесен в тайните американски служби. Той бил подготвян от дълго време, а убийството на Кенеди не било решение в последната минута. То било внимателно организирано от Братството, тайното правителство на САЩ. За мен е ясно кой, но какво да кажем за защо?
Кенеди бил лоша новина за елита на Братството. Той обещавал да „разбие ЦРУ на хиляда парченца“. Някои изследователи казват, че той бил научил за операцията с наркотици и заповядал да бъде спряна: той определено искал да подреди Федералния резерв – картелът на банковите интереси на Братството, който контролира американската икономика и осигурява на американското правителство възможност да отпечатва свои, освободени от лихва пари; и искал да излезе от организираната от Братството Виетнамска война и да сложи край на Студената война със Съветския съюз. Всички тези неща нанасяли удар в самото сърце на операциите и дългосроч­ните планове на Братството. Онези изследователи, които приемат твърденията за връзка с извънземните, казват, че Кенеди бил разбрал и за тях и планирал да го разкрие, но аз не твърдя, че това е вярно.
Доказателствата, намерени от смелите хора, които не биха приели прикриването, кристално ясно показват, че Осуалд може и да не е бил убиецът и че куршумът убиец е дошъл от друга посока. Това проличава и от един филм, заснет от случаен свидетел на име Абрахам Запрудер и укриван от правителството дълги години. Осуалд казва, че е бил подготвян, но за удобство е убит от друго подставено лице – собственика на нощен клуб Джак Ръби, преди да може да се яви на процеса. Свидетели, видели неща, които уронват прикриващата версия за събитията, са измъчвани, заплашвани или убивани. Тялото на Кенеди било отнесено със самолет от Далас във Вашингтон за аутопсия от военни патолози, които щели да направят това, което им е заповядано, и да съставят „верния“ доклад. Днес близо до мястото на убийството като два сивкави пръста, насочени към света, е изправен обелиск, посветен на масонството. Това е удар на Братството срещу САЩ.
Кенеди бил заменен от неговия вицепрезидент Линдън Джонсън, масон. Твърди се, че Джонсън незабавно заповядал окървавената и надупчена от куршуми кола да бъде почистена и поправена, унищожавайки по този начин повечето доказателства. Освен това сложил край на политиката на Кенеди за отменяне на Федералния резерв и излизане от войната с Виетнам. При неговото управление войната бързо ескалирала и след приключването й били отнети два милиона азиатски и 58 000 американски живота и били изхарчени $220 милиарда. Виетнамската война била гротескно човешко и финансово убийство в класическия стил на Братството. Студената война също продължила, а разходите за оръжия се увеличили многократно, точно както искало Братството.
Джонсън сформирал патетичната „Комисия Уорън“ за „разследване“ смъртта на Кенеди. Ърл Уорън бил масон и цялата работа била очевадно прикриване. Някои свидетели казват, че свидетелствата им били променени и дори подписите им – фалшифицирани. По-голямата част от „Комисията“ се състояла от хора от Съвета за международни отношения и покриването било осъществено от масона от 33-та степен Дж. Едгар Хувър – началникът на ФБР, и от още един масон -бившият директор на ЦРУ, Алън Уелш Дълес. Пет години по-късно братът на Джон Ф. Кенеди – Робърт, бил убит в хотел „Амбасадор“ в Лос Анжделис, след като произнесъл реч по време на кампанията си за спечелване на президентските избори от демократите. Вярвам, че той, Мартин Лутър Кинг, Мерилин Монро и Джон Ленън са убити от една и съща сила.
Братството създава и унищожава президенти както си поиска и положението е същото и в други държави. Според Бил Купър и други, президентът Никсън възнамерявал да се бори докрай, когато бил заплашен с импичмънт заради скандала „Уотъргейт 1 ‘ Братството изобщо не искало да чува за импичмънт и му наредило да подаде оставка. Когато той отказал, щабът на обединените сили изпратил поверително съобщение до командирите на Американските военни сили по целия свят. Според Купър, който твърди, че е виждал съобщението, докато работел за Морското разузнаване, в него се казвало: „При получаването на това съобщение, повече няма да изпълнявате никакви заповеди от Белия дом. Потвърдете получаването.“ След пет дни Никсън подал оставка. Кой го заменил? Масонът от тридесет и трета степен Джералд Форд, който през 1974 г. направил Нелсън Рокфелер свой вицепрезидент. (Тридесет и третата степен е разделена на две -единият знае истинския план, другият – не.)
Днес тайното правителство на Братството продължава да контролира САЩ и продължава приготовленията си за глобален удар. В една книга от Боб Удуърд, един от журналистите, разследвали „Уотъргейт“, вече се изказва предположението, че икономическата политика на президента от демократическата партия Клинтън се направлява от Алън Грийнспан, председателят републиканец на Борда на Федералния резерв, който бе назначен от президента Рейгън и преназначен от президента Буш. Грийнспан е член на „Билдерберг“, тристранник и член на Съвета за международни отношения. Клинтън също обяви засилване на търговските връзки с Китай, въпреки позорното състояние на гражданските права в тази страна, но пък парите винаги са по-убедителни от принципите. Дали Бил Клинтън е масон от тридесет и трета степен, както предполагат някои изследователи? Дали изобщо е масон, или е член на някое друго тайно общество от типа на Братството? Бил ли е някога такъв? Какви са връзките му със Съвета за международни отношения, Тристранната комисия и „Групата Билдерберг“? Това са основателни въпроси, на които обществеността трябва да знае отговорите. Те са далеч по-важни, „медии на Америка“, отколкото какво прави или не прави в хотелските спални. Има много неща, които тряб­ва да знаем за Бил Клинтън, като не на последно място и въпросът за неговото отношение към контрабандата на наркотици на ЦРУ през временното летище „Мена“ в Арканзас. Едно нещо е сигурно – ако Братството не го беше избрало, със или без неговото знание, той нямаше да е президент:

„И тогава стана възможно реализирането на ерата на републиките; и именно ние заменихме владетеля с карикатура на правителство – с президент, взет от тълпата, измежду нашите марионетки, нашите роби. “ (Протокол на илюминатите 10)
Онова, което също трябва да знаем, е размерът на Луциферните култове в рамките на Американското военно разузнаване и ЦРУ. Един доклад вече хвърли светлина върху под­полковник Майкъл Акуино, старши офицер в американското военно разузнаване. Той сформирал
1) Избухнал заради организирано подслушване по време на предизборната кампания на щаба на конкурента на Никсън от демократическата партия. (Б. пр.)
„Храма на Сет“ (древно-египетското име на Луцифер) и когато това станало обществено достояние, властите казали, че няма никакъв проблем. Ако беше направена чистка на тайните, вдъхновени от Луцифер, култове и общества в тайните служби по света, разузнавателната мрежа вероятно щеше да се сгромоляса заради липсата на персонал! Интересното е, че Акуино служил като военен психолог във Виетнам и това се превръщало във все по-важно оръжие на илюминатите.
Тайното разработване на техники за контрол на ума от разузнавателните агенции също много е напреднало. Тези агенции действат извън демократичния контрол. След скандала „Уотъргейт“ масонът от тридесет и трета степен Джералд Форд създал Комисия, която да надзирава действията на тайните служби. И кого помолил да я оглави? Нелсън Рокфелер! Ако не беше толкова трагично, можеше и да е смешно. ЦРУ и сродните му агенции по света, включително британските, харчат милиарди за проучване на техники за контрол на ума и хората. Според изследователите на тази материя, наред с другите неща, те включват наркотици, промиване на мозъци, имплантиране на мозък за превръщането на хората буквално в роботи, инжектирането на експериментални вируси, хипноза и използването на електромагнитни полета. Ако мислите, че хората досега са били роботи, навъртайте се наоколо, докато предприемем някакви действия. Кон­тролът над ума се е зародил още в древните мистични школи на Братството, че и преди това. Нацистите го усъвършенствали преди и по време на войната, както и американските агенции, превърнали се в ЦРУ. През 50-те години ЦРУ финансирало проекти за контрол на ума с кодови наименования като проекта „Синя птица“ („Артишок“ след 1953 г.), а по-късно проекта „МК-УЛТРА“. Британските и много други агенции вършели същото, като информацията се засичала в мрежите на Братството.
ЦРУ и Британското разузнаване финансирали тестове с LSD и други подобни наркотици през 50-те и 60-те години, а в държавните затвори и психиатрични заведения се провеждали ужасяващи експерименти, включващи деца и възрастни. Не се оставяйте да ви баламосват, че нацистите са имали монопол върху тези неща. Всичко, което те правели, „добрите момчета“ също го правели в земята на „свободата и справедливостта“. Докато тази книга беше под печат за първото издание, американското правителство призна, че хора, включително умствено недоразвити деца и бременни жени, са били използвани в миналото за експерименти за последиците от радиацията без тяхното знание и съгласие. В миналото? Подобни неща все още стават и днес! Затова, ако се опитвате да избягате от този луд свят чрез наркотиците… недейте, недейте, недейте! LSD не е освобождаващ наркотик, какъвто мнозина твърдят, че е. Той е проучван и поощряван от ЦРУ, Британските тайни служби и други и до голяма степен осуети революцията през 60-те години и желанието на поколението от „бума на бебетата“ за душевна свобода, като погуби техните ценности с липсата на посока. Не позволявайте да се случи отново! Масовото предписване на антидепресанти и други наркотици по целия свят играе своята роля в разпространяването на зомби интелекта, който Братството иска да наложи. Някои от тези техники без съмнение са използвани за отстраняването на хора, заплашващи операциите на Братството. Ще разберете как може да стане това, като чуете какво казва един психиатър от ЦРУ за използването на хипнозата и имплантирането на микроскопични електроди в мозъка:
„Обектът, който може да развие значително постхипно-тична амнезия, ще откликне също така на внушението да си спомни събития, които не са се случили в действителност. След събуждането си той няма да може да си спомни истинските събития по време на транса, а вместо това ще си спомня внушените му събития. Ако не друго, то това явление е по-лесно за предизвикване от пълната амнезия, може би защото елиминира субективното усещане за бяло петно в паметта.“
Какъв страхотен начин за програмирането на „самотен убиец“. Не се съмнявам, че много от „отвличанията“, за които се твърди, че са извършени от обитатели на НЛО, всъщност са отвличания от слуги на Луцифер в човешки облик от Братството. С това не казвам, че извънземни не отвличат хора. По този въпрос не съм предубеден, но това се използва като прикритие за абсолютно същите прояви от страна на Братството. Внушенията се имплантират в ума на жертвите, както беше описано по-горе, затова те вярват, че са били отведени и имплантирани от извънземни, докато в действителност това им е причинено от хора. При дълбока хипноза, предизвикана от разследващите това явление, много от тези „жертви на извънземни“ си припомнят, че са били отведени в превозно средство, понякога с обозначения на Американския военноморски флот. Може би те са пример за напредналата технология, която американците са предоставили на извънземните в замяна на тяхната! Ще заменя този интергалактически, междучестотен, антигравитационен кораб за камион Форд. Да, звучи разумно. Това е сделка.
Много хора, които са казвали, че са били отвлечени от НЛО, откриват, че в мозъка им има имплантации, които могат да бъдат видени на рентген. Несъмнени жертви на НЛО често си спомнят, че по време на изпитанието са претърпели операция, при която в мозъка се забиват игли. Тъй като тази техника не е позната на „нормалната“ наука, се приема, че е дошла от извънземен източник. Но по някаква причина науката на Братството ги е извела години напред през науката, която останалите от нас познават. Учените на Братството, работещи по кодирани проекти, са разработили електрод, който може да приема и предава сигнали, да произвежда изображения и халюцинации и има пълен физически контрол на тялото на човека. При условие, че извънземните открай време познават тези техники, може би на „духовните откровения“ на Св. Павел, Мойсей, Мохамед и основателя на мормоните Джоузеф Смит трябва да се погледне от друг ъгъл? Звучи твърде невероятно за вярване? Нека цитирам думите на д-р Хосе Делгадо от преди десетина години, когато беше психолог в Иейлския университет:
„Физическият контрол на много мозъчни функции е демонстриран факт… дори е възможно да се създадат и следват намерения, развитието на мисли и визуални преживявания. Чрез електрическо стимулиране на специфични церебрални структури движенията могат да бъдат предизвикани с радиокоманда, враждебността може да се появява и изчезва, социалната йерархия може да бъде модифицирана, сексуалното поведение може да бъде променяно, а паметта, емоциите и мисловният процес могат да бъдат повлияни чрез дистанционен контрол.“
Искате самотен убиец? Никакъв проблем. Искате израелец да убие група араби в опит да провали мирни преговори? Няма проблем. Искате някое хлапе да отиде на училище и да започне да избива децата, за да манипулира общественото мнение, което да започне да настоява за въоръжени или по-авторитарни полицейски сили? Искате да унищожите доверието в група или организация, която ви заплашва, като накарате някой от нейните членове да направи нещо ужасно или абсурдно? Ама, разбира се. Ние от „Дома за контрол на ума“ можем да се погрижим за всяко ваше желание. Защо повечето „самотни убийци“ се изкарват умопобъркани или смахнати? Кой или какво ги прави такива? Така е бил убит и Джон Ленън. Той заплашвал Братството с пропагандирането на мир, любов, безсмъртие на духа и с вдъхновяването на младите. Бил е убит от обработен нападател. Ако не искате да правите голямо публично шоу, винаги са налице наркотиците или психично предизвиканият сърдечен удар, или мозъчният кръвоизлив.
И това не е само в САЩ. Едно разследване в Швеция показа, че през последните двадесет и пет години тамошните лекари са използвали пациенти за непрекъснати експерименти с ума. Те са имплантирали трансмитери в мозъците на пациентите, за да ги използват като лабораторни животни. Контролът, за който говори Делгадо, е бил възможен през 50-те години и без съмнение дълго преди това.
Днес, благодарение на тайните си научни изследвания, Братството е в състояние да осъществява масов контрол над ума. Те са усъвършенствали използването на микровълнови импулси, пренасящи инструкции, които могат да контролират индивидуалното или колективното поведение. И американци, и руснаци могат да правят това. Това познание за „психическата атака“ е било предавано през вековете чрез Братството. В едно издание на ежеседмичния бюлетин „Тактически технологии“ от 1993 г. се съобщава за най-новите разработки в руската технология от този вид. Докладът е за посещението на Джанет Морис, директор на изследванията в Американския съвет за глобални стратегии, организация за съвети във Вашингтон, окръг Колумбия, основана от бившия заместник директор на ЦРУ Рей Клайн, в Русия през ноември 1991 г.:
„Морис и други членове на екипа, изпратени да проучат руските технологии за търговско развитие, бяха поканени на демонстрация на техника за контрол над ума. Един доброволец от американския екип седна пред компютърен екран, докато по него профучаваха безвредни думи. От доброволеца се искаше единствено да каже кои думи харесва и кои не. В края на демонстрацията руският персонал започна да разкрива тайните, съкровени мисли на доброволеца – нито една от които преди това не е била обсъждана… Руснаците разказаха на Морис за демонстрация, при която група работници били извън болницата и работели в парка. Персоналът изпратил акустично психо-коригиращо съобщение до работниците чрез машината им, в което им казвали да оставят инструментите си, да почукат на вратата на болницата и да попитат дали има още нещо за вършене. Работниците направили точно това, казаха руснаците.
Руснаците признаха, че използват тази технология за специални операции по подбор на персонала и повишаване на производителността и за подпомагане на техните олимпийски състезатели и антарктическата експедиция. Като инфразвукова трансмисия с много ниска честота, акустично-коригиращото съобщение се предава чрез предаване на дразнения по костите. Това означава, че заглушителите за уши няма да попречат за получаване на съобщението. Цялата защитна система на тялото ще поиска да спре приемането. Според руснаците, съобщението заобикаля съзнателното ниво и въздейства за по-малко от една минута. Морис предвижда, че тази технология ще бъде минитюаризирана в устройство, което се събира в шепата. Понастоящем Международната здравна корпорация планира в близко бъдеще да доведе екип от специалисти в САЩ за по-нататъшни демонстрации на възможнос­тите.“
Искате Британското правителство, Камарата на общините, американският президент или Конгреса да взимат решения, които да са удобни за вас? Никакъв проблем. Искате да подбудите граждански войни и неописуемо поведение, за да оправдаете отново съществуването на световна-армия и правителство? А ако искате стоковите пазари да реагират по начина, по който вие искате? Като се вгледате, изразът „Прости им, те не знаят какво вършат“ придобива нов смисъл.
Има и още един зловещ аспект, на който трябва да се противопоставим с всичко възможно. Всичко, свързано с нас, вече се пази в компютри и сега Братството иска да отиде още по-далеч и да контролира изцяло нашите действия. Те отново се опитват да го направят тайно, под прикритието на „убедителното“ предложение да ни помогнат. Колко са мили. Сега чуваме за нарастване на измамите с кредитни карти и как нещо трябва да се направи, за да могат да се идентифицират хората по-лесно. Онова, което ще бъде предложено, е един вид бар код за всеки човек – като онези, които използват върху стоките в супермаркетите – и по този начин властите ще знаят кои сме и какво правим във всеки един момент. Той ще се използва и за предаването на съобщения до нас като при компютрите и роботите, каквито ще бъдем. Те вече подготвят почвата за това, като го изпробват върху животни, и ние сме следващите, ако позволим то да се случи. Хуманитарното дружество „Марин“ в Америка обяснява техниката в една статия от един от неговите сътрудници за връзки с обществеността:
„В продължение на близо година хуманитарното дружество „Марин“ имплантира във всяко осиновено куче и котка от приюта микрочип с удостоверение за самоличност – високо технологичен отговор на вековния проблем с постоянното разпознаване на вашия домашен любимец. Микрочипът, с големина колкото оризово зрънце, е затворен в биомеди-цинско стъкло. Върху чипа е отпечатан код от десет букви и цифри и се имплантира с обикновена инжекция между лопатките на животното. С размахване на сканиращото устройство, което се побира в ръка, чипът се активира и предава кода на компютър, който изписва името и адреса на собственика, наличните медицински данни и най-важното – телефонния номер на собственика.“
Братството на Новия световен ред иска да стигне по-далеч с хората. Те искат да имаме бар-кодове, така че да можем да бъдем „четени“ в супермаркетите и банките, както сега касиерът разчита консерва с боб. Един мъж от Ай Би Ем, който изобрети лазерния бар-четец за супермаркетите, е разработил и метод за поставянето на същото устройство под човешката кожа за една милиардна от секундата. Той е невидим за невъоръженото око и може да пренесе цялата информация, която някой иска да получи за нас. Ние бихме могли да сме постоянно свързани с компютър и кой може да каже дали сигналите няма да бъдат изпращани и в двете посоки? Шест хиляди души в Швеция вече са приели знака върху ръцете си като част от експеримент за общество без пари, а в Япония също са започнали изпитания.
Д-р Карл У. Сандърс, високо ценен електронен инженер, казва в едно интервю в списание „Нексус“ как проектът му за микрочип, който да помага на хората с прекъснати гръбначни връзки, е бил иззет с правителствена програма, наречена проект „Феникс“. Хенри Кисинджър и служителите на ЦРУ присъствали на срещите за проекта, казва Сандърс. По време на една от срещите бил зададен въпрос: „Как може да се контролират хората, ако не могат да бъдат идентифицирани?“ Интересното е, че чипът се презарежда чрез промените в телесната температура, и те установили, че най-подходящото място за него е на челото, точно под линията на косата. (Спомняте ли са за „знака на звяра“, споменат в „Откровението на Св. Иоан“?) Сандърс присъствал на седемнадесет срещи за микрочипа с бригадата „Единен свят“, като някои се провели в Брюксел и Люксембург. Според Закона за контрол на емиграцията (1986), раздел 100, американският президент има право да узаконява всяка идентифицираща маркировка, която сметне за необходима.
Микрочиповете се имплантират в хората по време на отвличанията. Сега те искат да излъжат всички да го узаконят. Идеалът им е във всяко новородено бебе да бъде имплантиран микрочип като част от нормалния ход на нещата. Това е т. нар. план „от утробата до гроба“. Те ще си послужат с извинението, че е полезно от медицинска гледна точка (този микрочип ще препрограмира тялото, за да се бори с болестите), че намира изчезнали хора (само си помислете, детето ви никога повече няма да се загуби) и цял куп други причини. Всяко извинение само по себе си може да звучи много разумно, но вижте тайния дневен ред. Не позволявайте това да се случи!
Електромагнитната и високоразвита технология не е ограничена само до контрол над ума. Нейното използване причинява катастрофални увреждания на физическото тяло и околната среда, освен че е била усъвършенствана за военна употреба. Нашият нефизически Аз е поредица от взаимодействащи си електромагнитни енергийни полета, така че самата сърцевина на нашето същество се засяга от други електромагнитни полета. А ако безсмъртното ниво бъде засегнато, физическото тяло излиза от строя. Заради контрола над ума и за да се създадат още по-ефикасни оръжейни системи, вълни от електромагнитни импулси се генерират по целия свят и най-вече от САЩ. Американската мрежа „Омега“ със станции в Норвегия, Аржентина, Хаваи, Япония, Либерия, Ла Реюниън Айланд, Австралия и САЩ изпраща нискочестотни приземни вълни като част от системата за реагиране на ядрени оръжия. Тези приземни вълни имат неприятни последици за онези, които живеят в района, и за енергийното поле на Земята. Мрежата „Омега“ е само част от масата електромагнитни честоти, излъчвани заради въоръжението и контрола. Те са отговорни за огромен брой ракови заболявания, катари, генетични дефекти и психични заболявания. Д-р Робърт Бекер, писател и специалист по електромагнитни замърсявания, е цитиран от прекрасното списание „Нексус“:
„Всички анормални, създадени от човека, електромагнитни полета, независимо от тяхната честота, имат едни и същи биологични последици. Тези последици, при които се наблюдава отклонение от нормалните функции и са реално или потенциално опасни, са следните:
Въздействие върху растящите клетки от рода на увеличаване на скоростта на деление на раковите клетки; увеличаване разпространението на някои видове рак; развиване на аномалии в ембрионите; изменения в нервохимикалите, водещи до аномалии в поведението като самоубийство; изменения на биологичните цикли; намаляване на имунната защита; изменения в способността за учене.“
Именно електромагнитното замърсяване е съкрушителната причина за измиращите гори и докато замърсяването на атмосферата е ужасно, то се използва като прикритие за основния убиец. Но една от техниките на Братството е да се използва заплахата за околната среда като оправдание за лансиране на идеята за координационни правомощия на световното правителство.
През десетилетията след 1945 г. ЦРУ и други разузнавателни агенции от мрежата на Братството работят тайно за разрастване на конфликтите и контрола. Суецката „криза“1 през 50-те години бе пример за това как Съюзниците дори се мамят един друг. Бившият служител на ЦРУ Майлс Коупланд разказва в автобиографията си как британският премиер-министър Антъни Идън бил до такава степен обсебен от мисълта да отстрани египетския президент Насър след национали­зирането на Суецкия канал, че американският държавен секретар очаквал всеки момент да бъде за­питан от британците дали ще се съгласи със заговор за убийство. Това щяло да бъде доста трудно решение за американците, защото те подкрепяли Насър и се надявали, че той ще помогне за отслабване влиянието на исляма. Както посочва Коупланд:
„По това време ръководителят на отдела към ЦРУ получи съобщение от самия [директор на ЦРУ] Алън Дълес, изпратено по настояване на брат му [държавния секретар], в което ни се даваха инструкции да проучим начините, по които, ако видим зор, можем да убием Насър.
1) През юли 1954 г. Насър национализира англо-френския Суецки канал. Египтяните блокират достъпа на Израел до Индийския океан и не допускат корабите му да минават през канала. На секретно съвещание, състояло се през октомври 1956 г. в Севър, близо до Париж, британските, френските и израелските представители изготвят заговор, според който Израел трябва да нападне Египет. През ноември 1956 г. Съветският съюз предупреждава Великобритания, Франция и Израел, че ще се намеси със сила, ако не прекратят интервенцията си срещу Египет. САЩ също се обявяват срещу предприетите от трите държави мерки за разрешаването на проблема за контрола над най-краткия воден път от Европа към Индийския океан (и към нефта). Запазвайки специалната си благосклонна политика спрямо Израел (произраелското лоби в САЩ е изключително влиятелно и богато), Вашингтон се опитва да засили позициите си в Близкия изток и да попречи на арабските държави да следват примера на Египет. С решение на ООН в зоната на канала се настаняват военни части на световната организация.(Б.пр.)
В съобщението се долавяше някаква негативна нотка, която подсказваше, че братята Дълес биха приветствали един внимателно обмислен от наша страна отговор в смисъл, че Насър е неуязвим, но ние, разбира се, не трябваше да споменаваме факта, че сме причината той да бъде недосегаем за евентуални убийци, тъй като самите ние бяхме организирали охраната му.
…А сега трябва да направя едно още по-интересно признание. Докато „праволинейните“ във Вашингтон ставаха все по-недоволни от антиамериканския характер на публичните изказвания на Насър и антиамериканската пропаганда, изливаща се от радио „Кайро“, най-надалеч простиращият се глас на Средния Изток, можете ли да се досетите кой пишеше голяма част от материалите? Ние. Ние разбирахме, както разбираше и Насър по онова време, че за да оцелее новият режим, наложен на страната, той трябва последователно и убедител­но да бъде антиамерикански настроен и че Насър не би могъл да рискува да прояви каквото и да било разбиране към нашата разнопосочна политика в Средния Изток… Ние, разбира се, положихме усилия да направим така, че производството да се спъва, и си послужихме с много патентовани глупости, но по същество запазихме контрола над производството.“
Имайки предвид горното, припомнете си отново антиамериканските речи на Саддам Хюсеин по време на Войната в Залива през 1991 г. Никога не е имало по-явно организиран конфликт от този. Американците дават на Саддам да разбере, че ако влезе в Кувейт, те няма да реагират. Той влиза и те реагират. На 25 юли 1990 г. Саддам се среща с американската посланичка Ейприл Гласпи след като е съобщил на арабските народи и на Съветския съюз, че възнамерява да нападне Кувейт! Те не възразяват. Според телеграмите, изпратени през юли 1991 г., Гласпи умишлено е подвела Саддам, който повярвал, че САЩ споделят същия възглед. Тя действала по инструкции от Белия дом.
В началото тогавашният президент Буш изглеждал доволен да използва санкции, но внезапно след кратко време американски военни сили започват да пристигат масово. ООН дава на САЩ „разрешение“ да атакува Саддам под тяхното знаме и без подкрепа от държави като Великобритания и Франция, те подхвърлят Ирак на своите храбреци. САЩ са ревностно подкрепяни от Саудитска Арабия, родината на исляма, където саудитският клон на масонството е до голяма степен съсредоточен в американската нефтена компания „Арамко“. Когато Ирак е обърнат с главата надолу от силите на САЩ, извинете, на ООН, и те могат да продължат напред, за да превземат Багдад и да отстранят диктатора, когото твърдят, че силно мразят, те спират. Защо? Защото не са искали Садам да бъде отстранен. Той е твърде полезен там, където е – ако наистина истинският Садам е все още жив по онова време. Не съм убеден, че мъжът, който сега твърди, че е Садам, е същият човек, който сме виждали, преди да „изчезне“ за дълго по време и след войната. Клонирането не е научна фантастика!
В информация, която получих от контактьори няколко дни преди конфликта в Залива, се казваше:
„…Няма начин да се успокои положението, тъй като едва малцина знаят истината за истинската ситуация. Това е война на икономиките, парите, материализма, но преди всичко на алчността. Парите не отиват при хората, а в ковчежетата едва на малцина заради корупцията и прикритостта. Както падат стените при икономическа криза, така и безчестието ще излезе на бял свят. В него ще са замесени онези, на които вярвате, както и онези, на които не вярвате.“
„Победата“ над Садам е представяна като резултат от ефективността на ООН и какво предимство би могла да бъде тя за армията на ООН (Братството). Отново медийният „пудел“ имаше думата по време на Войната в Залива. Всеки път, когато четете вестник или гледате новини, си спомнете горното и че нищо никога не е това, което изглежда.
Планът за световно доминиране продължава да напредва бързо по цялата планета, докато тайни армии се тренират и подготвят с правителствено финансиране, прикрито зад фалшиви имена и измислени проекти. В САЩ едно от тях се нарича Федерална агенция за управление при извънредни ситуации (FEMA). Тя разполага с бюджет от милиарди долари и при все това дори не е създадена в съответствие с конституционното законодателство. Тя е резултат от администра­тивна заповед на президента. През 1935 г. бил приет Закон за управлението при извънредни ситуации, за да се даде на президента правото да заобикаля Конгреса и да създава закони в критични за нацията периоди. Справедливо, бихте могли да си помислите. Понякога, в критичен момент, трябва да се реагира бързо. Дребната подробност, която те не ви казват, е, че в САЩ ситуацията официално винаги е критична за нацията! Това дава на президента правомощия да създава закони всеки път, когато си поиска, и да ги има под ръка за времето, когато всички те ще могат да бъдат въведени наведнъж. Може би бихте искали да знаете, че тези административни заповеди, издавани от 1935 г., са дали на президента правомощието да прави следното всеки път, когато реши, че има засилено напрежение в международните отношения или икономическа криза:
Да поема властта над транспорта, пътищата и пристанищата; над всички медии; енергетиката; производството на храни и фермите; всички самолети; да премества населението и да мобилизира хората в трудови бригади под надзора на правителството; да започне национална програма за регистрация.
Списъкът продължава и когато президентът обяви извънредна ситуация, Конгресът не може да го оспори по-рано от шест месеца.
„Той (президентът) ще има право да предлага временни закони и дори промяна в линията на действие на конституционното правителство, като претекстът и за двете ще бъде необходимостта от проспериране на държавата…
Ние ще дадем на президента правото да обявява война. Ние ще оправдаем това право с основанието, че президентът като командир на цялата държавна армия трябва да разполага с него с цел защита на… конституцията. “ (Протокол 10)
Федералната агенция за управление при извънредни ситуации се е появила по този начин. Тя е основана от… Збигнев Бжежински; спомняте ли си го? Той основал Тристранната комисия с парите на Рокфелер и служил като съветник по националната сигурност на първия Тристранен президент, Джими Картър. Бжежински останал и след поражението на Картър, за да продължи работата си с Федералната агенция за управление при извънредни ситуации при управлението на Роналд Рейгън.
За пред обществеността Федералната агенция за управление при извънредни ситуации се представя като организация, която реагира на критични за нацията ситуации – всичко от ядрена атака до земетресение или градски бунт. В такъв случай е странно, може да си помислите, че само шест процента от нейния бюджет се изразходват за критични за нацията ситуации. Останалите се използват за построяването на подземни съоръжения за правителството за времена на „външна или вътрешна“ извънредна ситуация и за изграждането на „места за задържане“, затвори и „бежански съоръжения“, нито едно от които никога не е било използвано за тези цели. Тогава защо ги строят? Федералната агенция за управление при извънредни ситуации има около 3600 служители и при все това само шестдесет работят върху природните бедствия или изготвят планове в случай на ядрена атака. Какво правят останалите?
През годините две познати имена са отговаряли за Федералната агенция за управление при извънредни ситуации: генерал Ричард Секорд и полковник Оливър Норт, който работел с ЦРУ и американските военно-въздушни сили за контрабандно пренасяне на оръжия (и какво още?) по време на случая, станал известен като аферата „Иран – Контри“. Федералната агенция за управление при извънредни ситуации е още едно важно оръжие на тайното правителство. Една от целите й е да разоръжи американския народ. Вижте, аз съм изцяло за премахването на оръжията от всякакъв вид, но трябва да се вгледаме в мотивите, скрити зад това начинание. Ако планирате преврат, удар срещу онова, което минава за демократичен ред, ще ви бъде далеч по-лесно, ако населението не разполага с оръжие. И от какво имате нужда, за да оправдаете законите, отменящи правото на всеки да притежава оръжие, както е по силата на американското законодателство? Още повече насилие и набиващи се в очи престъпления. Точно от това имате нужда, за да оправдаете въоръжаването на полицейските сили като тези във Великобритания, за които в миналото е било в реда на нещата да не носят оръжие. Между другото американският закон за контрол на оръжията от 1968 г. повтаря дума по дума нацисткия закон за контрол на оръжията от 1938 г.
Друг отдел на тайното правителство, работещ съвместно с Федералната агенция за управление при извънредни ситуации е „Отрядът със специални пълномощия“ (MJTF), създаден от президента Джордж Буш. Бил Клинтън говори за необходимостта от национални полицейски сили, а той вече разполага с една. Отрядът със специални пълномощия вече е налице в почти всеки американски щат и ролята му е да прави претърсвания от къща на къща, да залавя и „категоризира“ мъже, жени и деца и да ги прехвърля в центровете за интернирани (построени от Федералната агенция за управление при извънредни ситуации, спомняте си), и да разпитва тези хора. Всъщност говорим за концентрационни лагери, дами и господа. Първоначално са разрешени двадесет и три такива лагера, а военният бюджет за 1990-91 г. предвижда още двадесет. Отрядът със специални пълномощия се набира измежду уличните гангстери от градовете, на които сега е разрешено да вършат законно онова, което са вършили незаконно през по-голямата част от живота си – да влизат в домове, да взимат вещи и т.н. Те са твърде глупави, за да разберат, че ги използват и че ще бъдат отстранени, когато си свършат работата. Третият елемент в този триъгълник е „Мрежата за изпълнение срещу финансови престъпления“ (FINCEN). Тя се състои главно от хора от чуждите полицейски сили и военни, най-вече от Европа. „Мрежата за изпълнение срещу финансови престъпления“ в Монтана има в редовете си няколко члена на непалското племе гърка. Те разполагат с хиляди хеликоптери и други самолети, които подходящо са боядисани в черно. Много пъти са виждани черни хеликоптери в близост до местата, където са били осакатявани говеда, за които се твърди, че са дело на извънземни. Персоналът на „Мрежата за изпълнение срещу финансови престъпления“ е обучен да се приземява, да си свърши мръсната работа и после да изчезне светкавично в небето. Контролираната от Братството Организация на обединените нации подкрепя и подпомага коорди­нирането на тези операции. Всичко, което е нужно, е една голяма, изфабрикувана „криза“ и няколко изстрела. Сбогом на демокрацията или на онова, което се представя за демокрация. Подразбирам, че плановете за завземане на властта в САЩ вече са доста напреднали. Според част от тях например Мичиган трябва да се превърне в „Район 5″ със столица Чикаго и губернатор, назначен от президента без усложненията, свързани с изборите. Една възможна „извънредна ситуация“ за задвижването на тази верига от събития би могла да бъде терорист с ядрено оръжие, заплашващ да унищожи САЩ. Внимавайте за такава измама, защото нещо подобно ще се използва за оправдание на удара в началните му етапи, ако се стигне дотам.
Тайните приготовления за Нов световен ред не се ограничават само в рамките на САЩ. Те се провеждат във всички по-големи страни, като повечето политици нямат и най-малка представа какво става зад гърба им или за какво наистина се използват парите, които разпределят. Във Великобритания законите с всяка година стават все по-застрашителни. Министерството на транспорта плаща на охранителни фирми и частни детективи, които да установят самоличността на онези, които протестират мирно срещу проектите за пътища, унищожаващи околната среда, и изпраща невинни хора в затвора заради престъплението, че са се опитали да спрат лудостта да се унищожи човешката раса. Ние трябва да се възпротивим на всичко това, като протестираме все по-масово. Те не могат да ни арестуват всички!
Трудно е да се знае какво точно става днес, защото, всеки път, когато на обществеността се подаде информация, тя вече е била потулена, бъдете сигурни. Не забравяйте, че част от нея е била укрита на първо място с цел измама. Аз определено не твърдя, че всяка подробност в тази книга е вярна. Взех заключенията на много изследователи и се опитах да изтъка една история от цялата богата гама от данни, като използвах интуицията си и общите нишки като пътепоказател. Не бих заложил живота си за всеки детайл, но за темите бих го направил. По време на процеса на духовното ми пробуждане у мен нямаше никакво съмнение кога съм насочван към област на познанието, която трябва да бъде огласена публично. Най-неочаквано информация по конкретен въпрос започва да идва от всички посоки, като това се отнася най-вече за Новия световен ред. Дотогава само бях чувал този термин, но за три седмици цялата информация за него, съдържаща се в тази книга, се озова в ръцете ми благодарение на най-различни хора. Онези от висшите нива, които ме направляват, искаха тази информация да влезе в книгата и да стане достъпна за обществеността.
Наистина няма значение дали вярвате, че извънземните са замесени, или не. Резултатът е един и същ – прикрит опит за завземане на света чрез измамване на масата от хора и „отстраняване“ на онези, които отказват да съдействат. Това е простият факт, върху който всички ние трябва да се съсредоточим. В края на краищата Братството няма да успее, защото извършващата се в момента трансформация на съзнанието накрая ще помете плановете им. Те могат да си служат с всякаква изопачена египетска митология, за да оправдаят амбициите си, но трябва да помнят, че в онези разкази Хор – синът, побеждава Сет в решителната битка. Така и ще бъде. Но онова, което контролираното от Луцифер(Сет) Братство може да постигне, е да направи прехода още по-труден, мъчителен и травмиращ и да задържи духовното пробуждане на милиони хора.
Те използват разрастващото се насилие и конфликти, колабиращата икономика в глобален мащаб и заплахата за околната среда – всичко това причинено от тях до голяма степен, – за да хванат хората в примката на кошмара на световно правителство, световна централна банка, световна валута, световна армия и глобален контрол. Може би на разположение е и твърдението, че планетата е в непосредствена опасност от нашествие на същества от друг свят. Това спокойно би могло да бъде картата, с която се приготвят да играят, за да принудят ужасеното население с охота да предаде цялата централизирана власт, която Братството желае. Забелязал съм, че внезапно медиите се напълниха със силно негативно настроени разкази за „отвличания от същества от други планети“ и други подобни, и сред обществеността се разпространява информация за „същества от други планети“ в по-голям мащаб, отколкото когато и да било преди. Това ме кара да се безпокоя още повече от някои от по-крайните изявления за прояви на извънземни. Да не би общественото мнение да се подготвя за „идването на извънземните“? Кой знае истината? Всичко, което мога да кажа, е, че ако чуете, че „извънземните нападат“ и властите започнат да взимат извънредни мерки, моля ви, моля ви, бъдете много предпазливи, преди да повярвате.
Помнете, че Илюминатите искат да приемете централния световен контрол над правителства, банки, валута и войска. Всичко, което се опитва да оправдае това, са илюминатите в действие и ние трябва да откажем да го приемем.
Илюминатите искат да ви манипулират, за да им предоставите авторитарни правомощия, а веднъж като се стигне до крайност, не съм в състояние да наблегна достатъчно на думата крайност, на целия свят ще бъде наложено фашистко правителство.
„Когато най-накрая твърдо наследим нашето царство с помощта на държавните преврати, подготвяни повсеместно за един и същи ден, след като безсмислието на всички съществуващи правителства бъде категорично признато… ние ще избием без милост всичкц, които вземат оръжие и се противопоставят на настъпването на нашето царство. Всяка нова институция, наподобяваща тайно общество, също ще бъде наказана със смърт.“ (Протокол на Илюминатите 15)
„Ние ще създадем правителство със засилена централизация с цел да държим в ръцете си всички сили на населението. [Новите закони]… ще премахнат една по една всички привилегии и свободи, разрешени на Гой, и нашето царство ще се отличава с деспотизъм в такива фантас­тични мащаби, че във всеки момент и на всяко място да бъде в състояние да очисти всеки Гой, който ни се противопоставя на дело или на думи.“ (Протокол 5)
„Гой са стадо овце, а ние сме вълците. А знаете ли какво става, когато вълците хванат стадото? Има още една причина, поради която те ще си затворят очите: защото ние ще продължим да им обещаваме, че ще им върнем свободите, които сме им отнели, веднага щом обуздаем враговете на мира и подчиним всички партии… Не си струва да споменаваме колко дълго време те ще трябва да чакат за връщането на свободите им.“ (Протокол 11)
Ние трябва да вземем важно решение. Аз съм решил за себе си, а същото са направили и много други. Ще се противопоставите ли и ще посветите ли остатъка от живота си на предотвратяването на този преврат и на ускоряване появата на любовта и свободата на тази планета? Или ще свиете рамене, ще отворите още една бира, ще смените телевизионния канал и ще позволите да бъдете още един служебен, компютъризиран, имплантиран с микрочипове робот? Седнете на задните си части и размислете дали и следващия път ще гласувате за това. Ще осъдите своите деца и техните деца на същия този кошмар. Във втората част на книгата ще разгледам някои от нещата, които можем да направим, но думите са недостатъчни, ако не бъдат подкрепени с действия.
Ако някой разполага с повече информация – факти, не хипотези – за онова, което става, много бих искал да я чуя. Сигурен съм, че ще разберете, ако в началото съм внимателен към подобна информация, но въпреки това бих бил благодарен да получа такава. Искам също така да изясня, че след публикуването на тази книга нямам намерение да се самоубивам, да изчезвам, да бъда заловен в компрометираща ситуация, да правя контрабанда с наркотици, да нарушавам закона (освен открито!) или нещо друго, което би се отразило на способността ми да казвам на хората какво става по всякакъв възможен начин. Всъщност аз ще положа особени усилия, за да избягна всяко от тях. Освен това съм в много добро здраве, благодаря ви, никога не съм се чувствал по-добре.
Ако нещо подобно ми се случи, ще знаете защо и ще знаете кой.
ЩЕ СЕ НАУЧИМ ЛИ НЯКОГА?

Тази първа част на книгата не е подробна история на света, нито има за цел да е такава. Аз просто се опитах да отсея някои основни теми, които според мен ще ни помогнат да сложим край на насилието, унищожението и контрола, скрит зад него.
Повечето хора, които са се прераждали на планетата през тези хиляди години, като индивиди не са били убиващи, преследващи фанатици. Аз съм първият, който го казва, и сега отново го подчертавам. Повечето са изживели живота си по най-добрия начин, по който са могли, в рамките на тази плътна физическа форма и при ограниченията на света около тях. Повечето не се прераждат, за да причиняват страдания, това не е тяхното намерение. Те искат да служат на планетата, а не да я унищожават. Но веднъж преродили се, ние можем да заприличаме на картингите от някой панаир, хванати в примката на едни и същи мисловни модели и в различна степен с Луциферното съзнание на кормилото.
Спомням си как веднъж, докато бях с моята приятелка Ева, тя получи ясновидско видение, което ми даде известна представа какво е да чакаш да се преродиш. Тя видя милиони хора, на които се разказваше какво става тук и как най-добре да си спомнят кои са след прераждането. Непреодолимото чувство, което я бе завладяло по време на това видение, бе неудовлетвореност от тези същества. Те знаеха какво трябва да се направи на Земята, но знаеха също, че след прераждане то натискът е толкова силен, че е много вероятно да действат по същия деструктивен начин като тези, които понастоящем са в плътните физически тела.
Преди да бъдем погълнати от вината за всичко, което е ставало през цялата човешка история, трябва да си спомним, че това е трудно за пребиваване място в момента и е било такова дълго време. Когато изтъквам деструктивното поведение на хората през тези хиляди години, аз не произнасям присъда, нито обвинявам индивидите. Аз предизвиквам мисловните модели, дисбаланса и явния контрол над ума, които са мотивирали това поведение. Всичките Августиновци, Иеронимовци, Хитлеровци и разни папи също са жертви. Аз предизвиквам и се опитвам да изложа техните мисловни модели, а не тях като безсмъртни същества. Дал съм на тази отрицателна сила символичното име Луцифер за удобство, но в действителност тя е краен дисбаланс, на който всички ние можем да бъдем подложени, ако позволим ценностите ни да се занижат. Това обаче не е естественото състояние на човечеството. Пак казвам: ние по природа сме добри, а не зли. Зад нашите действия стоят уникалната плътност на тази планета и сериозните негативни влияния и единственият начин, по който можем да променим това, е като мислим самостоятелно и се синхронизираме с нашите висши нива. Приемането, че тези нива съществуват, е първата и най-важна стъпка, която можем да направим.
Едно нещо става напълно ясно от моделите, споменати в тази книга досега. Всеки път, когато цялата информация свободно е протичала към обществеността и всеки е уважавал правото на другия да интерпретира тази информация по правилен според него начин, човешката еволюция се е изстрелвала напред. Всеки път, когато свободният поток от информа­цията е бил възпиран и подправян и е била налагана една система от вярвания, човешката еволюция е спирала или западала. Това трябва да стои на първо място в нашия иачин на мислене, докато търсим начини да построим честен и балансиран свят през идващите години.
На някои хора може да им се струва, че виждам конспирация зад всеки ъгъл, но това не е така. Аз дълбоко вярвам във „фактора грешка“ в историята и че не всяко събитие е дело на Братството. Но се опитвам да начертая пътека през последните двадесет хиляди години или там някъде, за да отсея общите брънки и връзки. В резултат на това повярвах, както и все повече хора по света, че наистина има една централна конспирация за манипулиране, която си проправя път през човешката история. Като се вглеждам във всички съвпадения, случили се за няколкото седмици, през които ме снабдиха с информация за тази конспирация преди завършването на кни­гата, става ясно, че другите нива съзнание искат хората да знаят, че има някакво сериозно дърпане на конците и че е време кукловодите да бъдат посочени. Те не могат да контролират събитията, ако ние не им сътрудничим. Властта е в нас, не в тях, само ако можехме да го осъзнаем.
Надявам се, че в първата половина на книгата съм успял да изтъкна следното:
(1) Че в продължение на хиляди години са се появявали тайни общества на Братството, което е било използвано за манипулиране на човечеството за всичко най-съществено по ужасяващи начини, и че неговата цел да установи диктатура над света е планирана да се реализира в наше време.
(2) Че извънземните вероятно са оказали съществено въздействие върху човешката еволюция.
(3) Че християнството и други догматични, наложени религии съвсем не цивилизоват света, а тъкмо обратното – задържали са нашата еволюция поне за две хиляди години.
(4) Че свободният поток от цялата информация и знания е пътят към свободата и разбирането, факт, потвърден от непрекъснатите примери на Църквата и политическите диктатури, които унищожават алтернативните възгледи за тяхната догматика и контрол.
(5) Че злините по света са изцяло причинени от огромното мнозинство, което позволява да бъде сляпо водено от малцина.
(6) Че убеждението, че някой има монопол над истината и мъдростта, вероятно е най-унищожителното и глупаво вярване изобщо възможно.
(7) Че вярата, че нашите плътни физически тела са по-висши от друга раса или култура, е, наред с религията и алчността, причината за почти всяка война и конфликт, преживени от човечеството.
(8) Че добродетел като прошката е единственият начин, по който ще прекъснем циклите на мъст и отмъщение.
Бих искал да се спра по-подробно на последните три точки. Нашата вяра, че физическото тяло сме „ние“ като цяло, трябва да се промени, ако ще се освобождаваме от тези цикли. Именно това вярване кара хората да търсят отмъщение в този живот за онова, което е причинено на предците на техните тела преди стотици и дори хиляди години, докато тялото е просто средство, чрез което тяхното съзнание преживява този плътен физически свят. То е като двама души в различни скафандри на Луната, които се бият заради нещо, което други двама космонавти са си направили един на друг, докато са носели същите скафандри преди години. Ще кажете, че е лудост и все пак погледнете Северна Ирландия, Средния Изток, бивша Югославия и т. н. – точно това правят те на практика. Само като разберем това, ще можем да го спрем. Това е една от причините, поради която илюминатите работят толкова усилено да държат настрана духовните истини от масите, а е от решаващо значение това прикрито познание, изложено в тази книга, да стане широко известно. Дори тогава това разбиране трябва да е по-широко и по-зряло от системите от вярвания като индуизма, който използва кармата и прераждането, за да оправдае някои ужасни начини на поведение. Освен това, като прехвърляме отговорността за нашите действия на някой друг, все едно, че предаваме смъртоносно оръжие. Като разчитаме на други да ни ръководят и да ни казват какво да правим и мислим, ние полагаме основите за цялото насилие, болка и страдания, които съм документирал.
Голямото мнозинство от онези, които преследват невярващите или друговерците, всъщност си мислят, че изпълняват Божиите желания. Те са позволили да бъдат обработени така, че всеки път, когато им се каже, че това е Божия заповед, те да я следват безпрекословно. Никой не би могъл да ги убеди, че постъпват неправилно. Те са хора на своето време, контро­лирани от системата от вярвания, програмирана в тях. Днес е същото с милиарди хора, които са обработени да мислят по начина, по който Братството иска, и те осмиват осъждат и дори убиват онези, които оспорят неговите глупости и контрол. Каква е разликата между това и ужасите на религиозното и политическо преследване в миналото, освен в средата и мащаба? И двете са резултат от едно и също немислене, същите реакции на роботи и желанието да се прехвърли отговорността за мисленето и действието на други. Силите на унищожението постигат толкова голям успех, защото хора, които не мислят, са убеждавани, че мислят. Нищо не е по-ограничено от ограничения ум, който мисли, че е непредубеден, и нищо не е по-манипулирано от манипулирания ум, който мисли, че е свободен. Това е пълна илюзия и при все това аз всеки ден срещам такива хора.
През по-голямата част от последните дванадесет хиляди години и повече ние сме залитали от крайност в крайност, защото на колективно ниво не сме имали скромността да признаем, че не знаем всичко или почти всичко. Няма начин да уравновесим цялото познание и разбиране, докато една група мисли, че разполага с всички отговори и другите мислят същото. Имали сме римокатолическата църква, която преследвала неверниците, защото вярвала, че разполага с истината; после дошли протестантите , които преследвали католиците по същата причина; после протестантите се разцепили на фракции, предизвикани от незначителни различия помежду им, и те се преследвали едни други, защото всяка фракция вярвала, че тя притежава истината; после дошла материалис-тичната наука, която продължила да разграничава и осъжда онези свои представители, които оспорвали догмата този-свят-е-единственият-съществуващ. Всяка фракция и догма решава, че тя притежава истината, изгражда империя на дохода и влиянието и я защитава срещу всички пришълци, особено ако носят нови знания, които да поставят под съмнение статуквото. Този манталитет смята запазването на привилегиите чрез статуквото за далеч по-важно от напредъка на човешкото разбиране. Всеки, който е на кормилото, се опитва да избута всички останали от колата.
Манталитетът „бее-бее“, при който масите правят онова, което им кажат малцината, а понякога дори и един единствен човек, е в основата на контрола над човешкото съзнание. Разделяй и владей е велика всеизвестна истина. Следвайки тази политика, трябва да създаваш разделение. Ако има крайно десни, трябва да се създадат и крайно леви, за да ги противопоставите. Разделението има нужда от две крайности. Много хора се подвеждат по „радикалното“ крило в политиката, докато си мислят, че са изобличили системата. Как е възможно една единствена или малка група от хора да е контролирала милиони от държавите и империите през цялото човешко съществуване? Какво беше казал Ганди? „100 000 англичани не могат да контролират 300 милиона индийци, ако тези индийци не им сътрудничат.“ Вместо това цели цивилизации само са „блеели“ и са следвали водача на стадото. Или са позволили да им бъдат предложени привилегии от диктатора, бил той мъж, жена или система, и са пренебрегвали несправедливостите, изстрадани от техните събратя. Това е чистата истина за днешния свят. Но аз си спомням какво пастор Ниймоелър, жертва на нацистите, е казал:
„Първо дойдоха за комунистите, но аз не реагирах, защото не бях комунист. После дойдоха за трейдюнионистите, но аз не реагирах, защото не бях трейдюнионист. След това дойдоха за мен, но не беше останал никой, който да се застъпи за мен.“
Ако пренебрегваме несправедливостта към другите, ние сме точно толкова отговорни, колкото и онези, които пряко причиняват тази несправедливост. Както пак казва Ганди: „Мълчанието е мълчаливо одобрение.“ Време е разделението да отпадне и да се застъпим един за друг. Те може да са в състояние да хвърлят в затвора, да убиват или да дискредитират малцината, които казват достатъчно, но не могат да постъпят по същия начин с милиони, застанали един до друг заедно. Властта е единствено способността да убедиш една група от хора, че имаш власт над тях. Властта е илюзия и проличава, че е такава, когато всички хора се съберат и кажат с мирни средства не, това не е правилно и не е приемливо.
През вековете на човешко съществуване във всички тези теми присъства необходимостта от отмъщение. Ако не друго, то това е най-деструктивната от всички емоции. Всички ние я усещаме инстинктивно, когато чувстваме, че някой се е отнесъл към нас нечестно. Това е разбираемо при напреженията на тази планета. Много пъти през моя живот, когато хората са постъпвали зле с мен, съм имал желание да им го върна. Понякога това чувство все още ме обзема, когато се случи нещо, към което изпитвам силни чувства. Но ние трябва да поемем дъх и да помислим, преди да реагираме инстинктивно, търсейки отмъщение. Ако направите това, ще видите по-всеобхватните последици, които това деструктивно желание за отмъщение може да предизвика. Това не означава, че вече няма да се чувствате наранени, но нуждата да накажете онези, които смятате за отговорни, ще отпадне.
Това е толкова важно, че нямам думи да го опиша. Както казва вождът Сиатъл:
„Когато собственият ти народ се разгневи от някакво реално или въображаемо зло и обезобразят лицата си с черна боя, техните сърца също биват обезобразени и стават черни. Тогава тяхната жестокост е неумолима и не знае граници. Нашите старци не са в състояние да ги спрат. Истина е, че отмъщението се смята за печалба, дори и с цената на собствения им живот, но старците, които остават у дома по време на война, и стариците, които ще загубят синовете си, знаят по-добре.“
Това, което видяхме досега в книгата, са циклите на отмъщение и мъст. Цикълът на преследване на един човек от друг и на необходимостта от поправяне на това зло чрез по­нататъшно, често по-голямо преследване в замяна. Главно невинните страдат, не преследвачите. Не всеки пуритан е искал да преследва хора от другата вяра, нито всеки католик или англикан. Но при все това те са жертви от другата страна, когато се върнат за отмъщение. Докато не простим на своите враг



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8725216
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930