Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2013 23:18 - Британски учен от 19-ти век обяснява защо в западният свят никога не е обяснявано за индуският произход на евреите
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 4647 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 03.06.2014 21:32


                                                     image   Карикатура в Германия, описващи юдеите сред местните немци.
Обърнете внимание на турският червен фес, който носи юдеинът!! 
                          След миграцията си в Близкият изток, юдеите изтребват местните племена, създават йудаизмът си на базата на откраднатият Лунен култ към Рудра и Кали("Йишвара").
След влизане в конспирация с Римската империя създават и библейското християнство, като начин за превземане на Европа и Русия. По-късно създават и ислямът, като влизат в конспирация с арабските племена(днес цялата царска фамилия, която управлява саудитска Арабия са юдеи и "християнска" САЩ са първи приятели със Саудитска Арабия, независимо, че там всеки ден има публични екзекуции чрез обезглавяване и рязане на крайници!!) за превземане на Персийската Империя. Правят го още с първата Османска империя- Рашидунският калифат. Списък на всички ислямски империи- ТУКen.wikipedia.org/wiki/Islamic_empire. Империята на Моголите и последната ислямска империя- Отоманската, са едни от най-активните също Яхувистични(Аллаховистични)империи. 
След това чрез Британската империя продължават да "вършеят" в Индия(може би най-цивилизовано от всички останали предни, тъй като са Арйани, все пак, макар и пойудейчени!!) И разбира се последната-Американската...
Съвременните сътресения в Европа, САЩ и светът с т.нар. "ислямски фундаментализъм" са също дело на тази пра-стара секта, мигрирала от Кашмир за Близкият изток....
Чудно ли е защо Христос Галилейски нарича дух Йах/Ал Ах "принцът на този свят, който идва след Мене"?...                                    image                                                                                                                           Въпреки, че неизвестен и до ден днешен,
Годфри Хигинс /Godfrey Higgins (1772-1833), археолог, политик, хуманитарен и социален реформатор и автор, е един от най-просветените и образовани мъже от началото на 19 век в Англия. Той е добре познат иконоборец, рационалист и почитател на евреите,и яростно се противопоставял на всеки вид преследване на тази древна религиозна група*. Автор е на два големи тома, с около 1600 страници дребен шрифт, за индийския произход на евреите ". Тези два тома, озаглавени Анакалипсис/Anacalypsis, са изключително редки. Последният печат е направено през 1965 г. от University Books, NY. Това е трудна книга за четене, защото авторът старателно е поднесъл и най-малките детайли в изследванията си. Дори и опитни читатели имат нужда от няколко седмици, за да я разберат.
--------------------
* може би тогава още не му е било ясно, че тази "древна рядка група" ще оглозга до кокъл не само Британия, но и Европа и Америка и на път-целият свят!                                                                    Първият печат се състои от само 200 копия, двадесет от които той трябваше да подарява. Само няколко от останалите 180 копия са продадени. В продължение на почти тридесет години, религиозните общности на Англия и Европа тихо потулваха книгата. Оттогава тя е преиздавана три пъти, но включително и първия печат, общият брой на отпечатаните копия никога не превиши цифрата хиляда. Само от време на време може да се намери в библиотека. Въпреки това, много автори са цитирали и плагиатствали от нея. Не са малко духовните шарлатани, както и измамни мистици, медиуми, а презвитериански свещеник, пише романа, основан на нея, на базата на който се основава "Книгата на Мормон", използвали Anacalypsis за своите ереси и дневен ред. Известният мистик от 19-ти век и основател на Теософията - Мадам Блаватска, се възползва от почти тоталното невежество в света за да извлече от този великолепен документ на Хигинс/ Higgins голяма част от информацията, убеждавйки наивниците, че е придобила "мистични знания" от "духовни източници" наречени "Акашиеви хроники"/"Akashic records".


Годфри Хигинс изказва становище, което винаги съм споделял, обясняващо отчасти защо приликите на народите, езиците, философията и имена на места между Индия и Близкият Изток се е загубила в паметта на Човечеството след въвеждане на Римското Християнство в Европа, и защо ислямът по-късно, се мъчи да запълни тази празнина.


"В ходът на историята на разширяващите се империи, които съм изложил тук, щеше да е много по-очебийно, ако нашите съставители на карти и история записваха имената на местата, на които са се натъквали. Но от родни и религиозни предразсъдъци, както и удобно непознаване на същността на историята, им изглеждало абсурдно да проумеят за съществуването на места или лица на Изток с едни и същи имена на места и хора на Запад, както и да удобността да избегнат присмеха на техните връстници, което на практика е в разрив с очевидни доказателства, и които те самите не могат да устоят изцяло, са прибегнали до замаскиране и прикритост в имената. По този начин, това, което в е "Давид-Пури"/David-pouri, би било "Дауд-Путр"/Daud-poutr-, или "Соломон"-"Сулейман" или "Johnguior"- "Jahanguior" и т.н., и т.н. По същия начин, без намерение наред, те са били убедени да отделят истината, в много случаи, от себе си, от прибързано приемане на идеята че старите еврейски имена на места са били дадени от съвременните Saracens/Сарацини или Turks/турки, погрешност върху която "безпристрастно разнищвали кълбото" в грешна и задънена улица ... Аз бил добавил, че ... имам наблюдения ... за голямо сходство в страните, където племената на Юда са се разширявали на Изток и на Запад- Западните места изглеждат винаги нови домове на Източните ... "(Том I, стр.437-438.)

"Когато Махмуд Газна/Mahmud of Gazna,
първият мюсюлманин завоевател, атакува Лахор/Lahore, разбрал, че го защитава родния индуски принц наречен Дауд/Daood или -Давид.
Този единствен факт е достатъчен, за да разреши въпроса за това ,
че имената на местата не са давани от Мохамеданите." (Том. I; стр. 432).
image
"Аз приканвам моите читатели да погледнем в руините на древните градове на Индия: Агра, Делхи, Уде/Oude, Мундор/Mundore и т.н., много от тях са много по-големи, от Лондон, последният например- 37 мили в обиколката, построен в най-старият стил на архитектурата в света-"Cyclopean", и веднага трябва веднага види абсурдността на малко еврейско планинско племе ("Изгубено племе") е основател на толкова градове. Трябва да се забележи, че имаме почти всички места на Индия в Западна Сирия ...не може да се подмине мисълта за различно предположение, от това, че е в много древни времена е съществувало едно универсален суеверие, което е реализирано по цял ​​свят от емигрантски племена, и че те са родом от Горна Индия. "(Том. I; стр. 432).                                                                                                                                        "... местните жители на Кашмир(Cashmere), както и тези в Афганистан, които се представят за потомци на евреите, дават родословията на техните царе, управляващи в сегашната им страна към династиите на Слънцето и Луната. Храмовете, построени от Соломон, още стоят, както и статуи на Ной, и други еврейски патриарси ... традициите на афганистанците им казват, че те са потомци на племето на Йуди/Ioudi или Йуда/Yuda, и имат право, защото племе Йуди/Joudi е забелязано от Eusebius/Евсевий да е съществувало преди Синът на Яков да се роди в Западна Сирия - Йуди/Joudi на Уде/Oude, и от което племе Западните евреи с брамин (Авраам) произлизат и мигрират "(том. I;. стр. 740 .)


"В долината на Кашмир, на хълм в близост до езерото, се намират останките на храм на Соломон. Историята гласи, че Соломон, намирайки в долината всичко покрито с вода, освен този хълм, който бил на остров, отворил проход през планините и добавил към Кашмир красивите равнини. Храмът, който е построен на хълм се нарича "Тъч Сулиман"/Tucht Suliman. Форстър добавя: "Преди мохамеданите("Mahometan") да завладеят Индия, Кашмир/Kashmere се е славил с брахминско знание и великолепно храмово строителство." А сега какво да кажа? Дали са били брахмански евреи, или еврейски брамини? Тенденциозният начин, по който Форстър/Forster отбелязва факта, изключва всякаква нотка за измама ...


"Тъдж* Солиман" в Кашмир по времето на БерниеBernier/, бил описван от него да бъде в руини, и че е храм на идолопоклонниците, а не на Мохамеданите/Mohamedans. Мохамеданите/Mohamedans свидетелствали, че той е бил построен от Соломон, в най-дълбока древност . Всичко това разсейва съмненията, че е дело на Мохамеданите в по-ново време, и е силно потвърждение на еврейския характер и на други имена на градове - Йуда-пур(Yuda-poor), Iod-pore/Йод-пор и т.н. Берние продължава ...че името Муса/Mousa или Мойсей/Moses се среща често сред местните жители, и че Мойсей умира в Кашмир, и че те все още показват останките на гроба му в близост до града. Това е любопитно, особено когато е свързано с фактът, че евреите от Западна Сирия казват, че никой не е знаел къде е погребан. "(Том. I; стр. 771.)
-------------------
На Хинди(който не е Първоначалният Санскрит) ताज "тъдж" е "корона"(смислово е "куру" на Санскр.) На Арабски е تاج "таж".

Статия през април 1997 г. на издание на еврейското списание "Момент"
обсъжда възможността за мащабно еврейско присъствие някога да доминирало в Индия.


"Племе сунитски мюсюлмани, наречен Патани/Pathans, сега живеят в някои части на Пакистан, чиито брой е най-малко 15 милиона . Езикът Патан носи следи от библейският иврит, и самите Патани/Pathans твърдят за родствената си линия с цар Саул. Твърди се, че следват, в различна степен на спазване, 21 "еврейски"(юдейски) обичая, включително паленето на свещи в петък вечер, облечени с четириъгълна молитвена дреха, и извършване на обрязване на осмия ден.


Там са и Кашмирите от Северна Индия, които са около 5 милиона, въпреки че те също са предимно сунитски мюсюлмани, носещи библейски силно-звучащи имена като Cleb (Халев), Израел, Хахана/Hahana и Лавни/Lavni ... "(В търсене на изгубените племена, от Уинстън Пикет, стр. 51/"Searching for the Lost Tribes", by Winston Pickett, p. 51)

Арамейският език, като подобен на Ивритът, така, като испанския е на португалски, произлиза от Афганистан и Пакистан. И Афганистан и Пакистан са били част от Индия. Афганистан се отделят от Индия през 1700 г. Пакистан е отсечен от Индия, когато двете държави са били разделени след Втората световна война. Арамейският е също източник на съвременната квадратна азбука на модерният Иврит, използван днес в Израел. Квадратната ивритска азбука и фактът, че Иврит е само арамейски диалект, потвърждава индуският произход на евреите.


Тези християнски и еврейски авторитети, които не искат то да признаят, че 10-30 милиона евреи някога са живели в Афганистан, Пакистан и Северозападна Индия, казват, че е просто "съвпадение" толкова много племена и съответните им места да са с библейски имена. Други настояват, че мюсюлманите са кръстили(christened) тези племена и места. Както Годфри Хигинс ни казва, много от тези племена и места вече са получили своите т. нар. "библейски имена" хилядолетия преди "ислямът да е блеснал в очите на Мохамед" и много векове преди това- същите тези имена са започнали да се появяват в Близкият изток. Някои Израелските имена на племена и места също започват да се появяват в Афганистан, Кашмир, и Северозападна Индия, когато Саргон II и най- вече-Навуходоносор изпращат "в изгнание" евреите в тази част на света. Объркването за произходът на имената на тези племена на места, винаги ще съществуват, докато ние упорито отказваме да дадем на Индо-Евреите своето място в историята. Арйаните(Индо-Европейците) и Индо-Евреите започнали да населват части на Индия и Близкия Изток, около 2000 г. пр. н. е., а може би - и хиляда години по-рано, ако има някаква истиност в сказанието за потомството на Ной.

Някак си, нашите промити мозъци заличили в лицето ни, че древните Египетски и Аккадски имена за "Иврит"-Hebrew- Habiru и Apiru произхождат от Индо-Иврит диалекти и означават "Синове на Офир."Sons of Ophir." Истината за произхода на евреите крещи в лицето ни в продължение на хиляди години, но нашите вцепенени умове са решили да не я чуят.
                                                                                                                           
* Йуддхи-щира yudhiṣṭhira युधिष्ठिर означава "стабилен във война".
"Йуда"/yuddha означава "ВОЙНА".
Йуддхищира е големият син на Панду и Кунти(майката на Арджуна).
Йуди-щира има съпруга-Драупади.                                                             image                                                                                                                           Йуддхищира и Драупади и Пандавите, част от Лунната династия, както и Йаду(Йуда).Кришна казва в Бхагавад Гита, че "от Пандавите е Арджуна".
Кришна е Слънчев аватар, родил се в Лунната династия на Йаду. Не случайно!!
Сблъскава("Йуддха" е "ВОЙНА") двата Лунни рода-Каурави(Куру-ави) и Пандави, като застава на страна на Пандавите с ученик Арджуна-син на ИндРа/Юпитер.     
                                                                                                                                   "Войната е еврейската жътва"

Холгер Керстен/Holger Kersten пише че Исус е живял в Индия:

"Връзката между древния Израел и Кашмир може най-ясно да се докаже езиково.
Кашмирският е различен от всички други индийски езици, произходът на които е Санскрит.
Развитието на езикът "Кашмири" е силно повлиян от Ивритът.
Абдул Ахад Азад/Абдул Ahad Азад пише: "Езикът на Кашмир произлиза от Иврит."
Според традицията, в древни времена тук се заселват евреи, чиито промени в Кашмирският език е до ден днешен. Има много думи в Иврит, които са доста очевидно-свързани с езикът на Кашмир."
(стр. 68-69).

Думата "Куран" е етимологично-свързана с Куру(гуру). "Куран" буквално значи "рецитиране", "учение". По подобие на "гуру". "Кур-айшите" са племе в Арабският полуостров, с които Мохамед воюва.
"Торах" означава абсолютно същото- "учение", чиито произход идва от "Тау"- "планина" - "земя върху земя", "Таурус"- едър рогат добитък) на Туран-ите.

Загатнах за коментарът на Керстен/ Kersten, който не вярва, че Кашмирският не произлиза от Санскрит. Не съм съгласен с него! Когато отделях думи на Иврит в речникът Грирсон/Grierson от Кашмирският език, открих, че има много повече думи на Санскрит в Кашмирският отколкото Ивритски. Въпреки това, съм съгласен, че евреите имат забележителен принос в развитието на този малко известен език.

"Откакто евреите т.е. племената Йеду/Yedu на Бог Кришна напуснали региона Дварака, оригиналният Санскрит, говорещ се по времето на Господ Кришна, е претърпял значителна промяна на произношението и смесването на думи, така че това, което е "Санскрит" преди 5,742 години- сега е Иврит." (Световно Ведическо наследство; от П.Н. Оук./P. N. Oak;. стр. 530)

В испанското издание на книгата на германския автор Зигфрид Обермайер/Siegfried Obermeir върху живота на Исус "в Кашмир, "?Murio Jesus en Cachemira?" ( Умрял ли е Исус в Кашмир?), авторът признава Санскритският произход на езикът.


"Някой би могъл да зададе въпросът дали езикът наричан " Кашмири" може по някакъв начин да е близко-родствен с Иврит и Арамейски ... Отговорът е категорично "не "! - Кашмирският произхожда от Санскрит. Съществува само едно обяснение. Евреите, които емигрират (в Кашмир), въвеждат техният език там. "(стр.150).


Професор Фида Хаснаин/Fida Hassnain, Кашмирски експерт за живота на Исус Христос в неговата страна, пише в търсене на историческият Исус: "Днес езикът на Кашмир съдържа 30% Персийски, 25% Арабски и 45% думи от Санскрит, и други езици, включително Иврит-9% . "( стр. 10). Проф. Хаснаин/Hassnain споменава в книгата си за Арамейски надпис в останките от замъкът Гондафорус/Gondaphorus в Таксила/Taxila, който, на практика потвърждава, че Св. Тома е бил там: "Високо-уважаван чуждестранен дърводелец, който бил благочестив поклонник на Синът на Бога, построил този дворец от кедър и слонова кост за великият цар. "Фразата "Син на Богът" потвърждава, че Исус действително е съществувал. А каменен релеф на Томас стои близо до този надпис. Индийски археолози са потвърдили този факт.


Тъй като древните евреи никога не са натрапвали езикът си на хората в тяхната среда, а само - тяхната религия, така, че съм склонен да приема мнението на автори, като Obermeir и Hassnain по този въпрос.


В древни времена, Кашмирският език не е съществувал като отделен език, както днес. Кашмирска историческа монография-трактат, заявява, че брахманите и кшатриите касти са говорели Санскрит, а ваишите и шудрите говорели на език, наречен Ап-Аврам-Ша/Ap-Abram-Sha, който е бил развалена форма на Тамил. Навярно това е оригиналния език Асура/Asura, прототипът на Иврит? Някои учени така считат.. Авраам е баща на различни народи, религии, и семитски диалекти. Влиянието на Авраам формират минимум основите на юдаизмът, гръцки и римски религиозни практики, зороастризмът, хиндуизмът, и др. Когато "Загубените племена" са били закарани в Северна Индия, те са открили хора там с подобна религия, език и културни особености. И за кратко и лесно "Загубените племена" са били асимилирани напълно там. По-късно Иврит, Дардски/Dardic, Апабрамша/Apabramsha, Санскрит, Арабски и други езици се сливат в това, което ние днес наричаме "Кашмирски". Някои учени твърдят, че мюсюлманските нашественици забранили говоренето на Апабрамша/Apabramsha и Иврит в Кашмир.

Будистите казват, че Абхираните/Abhiraans говорят езикът Абхира/"Abhira." Ядавите/Yadavas, действителните прото-евреи все още живеят в Индия, също твърдят, че говорят език, наречен Абхири/Abhiri. "В Натйа-састра/Natyasastra на Бхарата обяснява този език ... като Абхири/Abhiri или Сабари/Sabari.
Известно е, че Абхири/Abhiri е на езикът на Абхирите/Abhiras." ("Ядаваите/Yadavas през вековете" от Ядав Сингх;.. том II, стр.4). Дори и днес израелските евреи , корените на които потъват дълбоко в израелската пустиня, се наричат Сабари/Sabaras.                                                                                                                                                                    Спекулациите, че "Кришна е "абхира".

Годфри Хиггинс, масонът от ерата на баварските Илюминати(1776 г.), е бил тайна инспирация за Елена Блаватская. Но трудовете на Хиггинс са базирани на информация на посветени брахмини(брахмани) от колоните на Ционистка Британия, както-и на компаративен анализ относно "Великия Цион"("Еврейството"). Т.е.- ПАРАЗИТСКОТО НОМАДСТВО(пророкувано от Шастрите за Кали-юга).

"Евреин" значи "номад, пресичащ реката(водата)".
Hebrew




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8741571
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930