Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2013 13:55 - Яхве и Луцифер
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 2603 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 17.05.2016 22:29


     image                                                                                                                                                     
1. Да не се смущава сърцето ви; вие вярвате в Бога, вярвайте и в Мене.
2. В дома на Моя Отец има много обиталища; ако не беше така, Аз щях да ви кажа, защото отивам да ви приготвя място.
3. И като отида и ви приготвя място, пак ще дойда и ще ви взема при Себе Си, така че където съм Аз, да бъдете и вие.
Библия, Евангелие от Йоан 14:1-3

Бащината къща е Вселената. Многото обиталища са световете, които гравитират в безкрайното пространство и предлагат на въплътените духове подходящи условия за живот според тяхната степен на развитие.                                                                                                                                                                                                                    
Всичко има смисъл, когато знаеш истината, но тя е скрита за очите и разбирането на онези, които не са достатъчно подготвени да я видят. Демиургът изпълнява мисията си без лични интереси, но религията, която го представлява, е съвсем друго нещо. Демиургът позволява на онзи, който е подготвен, да познае тайните, защото това му се полага според божествените закони. Но религиите крият това, въпреки че би следвало да го предоставят на тези, които имат уши и очи, за да го открият. По този начин те предават не само Твореца, но и Демиурга, когото представляват.

Една от най-жестоките измами за човешкия род е историята за Бог Яхве и предателството на любимия му архангел Луцифер (на латински лукс означава светлина, а феро означава пренасяне, т.е. приносител на светлината). Тази история е манипулация на действителността на събитията в ранната история на човечеството и няма нищо общо с доброто и злото. Това внушение, което ни е направено още от най-ранната ни възраст, е свързано с тъмните цели на онези, които ни управляват, част, от които е Църквата.                                                                                                         image                                                                                                                                
 Името Луцифер означава ”Носител на Светлина” .
Въпроса е каква е била тази светлина и защо я е носил?
Из. 34:29 И като слизаше Моисей от Синайската планина, държащ двете плочи на откровението в ръката си, при слизането си от планината Моисей не знаеше, че кожата на лицето му блестеше понеже бе говорил с Бога . ;)
Ако светлината на Луцифер е била от такова естество това означава, че трябва да е бил в божието присъствие. Но не може кой да е да общува пряко с Бог Отец.
Езекил 28: 12…Така казва Господ Иеова: Ти си печат на съвършенство, пълен си с мъдрост и съвършен по хубост.
Ез. 28:13 Ти бе в Божията градина, в Едем; ти бе обсипан с всякакви скъпоценни камъни: със сард, топаз, диамант, хрисолит, оникс, яспис, сапфир, антракт, смарагд и със злато; направата на тъпанчетата и на свирките ти е била приготвена за тебе в деня, когато си бил създаден.
Ез. 28:14 Ти беше херувим помазан за да засеняваш; и Аз те поставих така щото беше на Божия свет хълм; ти ходеше всред огнените камъни.
Ез. 28:15 Ти бе съвършен в постъпките си от деня, когато бе създаден, догдето се намери беззаконие в тебе.
Тук виждаме, че Луцифер е бил Херувим и то засеняващ. :) Върху умилостивилището има два херувима направени от чисто злато между които се е явявало Божието присъствие във вид на тъй наречената „Шекина” Нещо като светеща мъгла от която се е чувал Божия глас, когато е разговарял с Мойсей.
Това означава, че Луцифер е бил сътворен за да изпълнява тази длъжност.
А щом е бил наречен Носител на Светлина това означава, че той е занасял Божието слово до ангелските множества, сиреч длъжност подобна като на Мойсей – ръководител на Божия народ.
Имаме ли представа как изглежда един Херувим? 
Ез. 1:6 Всяко от тях имаше четири лица, всяко имаше и четири крила.
Ез. 1:7 Нозете им бяха прави нозе; и стъпалото на нозете им беше подобно на стъпало на телешка нога; и изпущаха искри като повърхността на лъскава мед.
Ез. 10:5 И фученето на крилата на херувимите се чуваше дори до външния двор, като глас на Всесилния Бог, когато Той говори.
Ез. 10:8 А подобието на човешка ръка в херувимите се виждаше под крилата им.
Ез. 10:14 Всяко от живите същества имаше четири лица; първото лице бе херувимско лице; второто лице човешко; третото, лъвово лице; а четвъртото, орлово лице. :o
Тези лица са символи на всички живи творения. Херувимът е най вишото същество сред небесните жители, човекът е най виш сред разумните същества на земята, Лъвът е царят на животните а орелът на птиците. Това означава, че Луцифер може да приема каквато и да е форма на живот, затова той успя да измами Ева в Едем 
Юд. 1:9 Но архангел Михаил, когато в борба с дявола се препираше за Моисеевото тяло, не смея да произнесе против него хулителна присъда, но рече: Господ да те смъмри.
Юд. 1:10 Тия, обаче, хулят всичко, което не знаят; а което знаят естествено, както животните без разум, в това развращават себе си.

Виждаме, че Луцифер е бил толкова свято същество, че дори и след падението му Христос Михаил не си позволява да говори непочтително с него, както някои невежи си позволяват.     
                                                                                                                             
Първо Луцифер не е бил архангел под командването на бог Яхве. Тъй наречените Яхве и Луцифер са имали еднаква власт, защото са били братя.

Второ, Луцифер е искал да се даде право на новосъздадените човешки същества за собствено духовно развитие. Той е бил този, който е подтикнал човешката раса към неподчинение.
Яхве в бил против всичко това. Той е смятал, че притежава хората, защото ги е създал.

Трето – Сатана-Луцифер, означава "противник" (Shatan означава "противник" на арамейски) - име, което му било даден по-късно от религията, поради неговото противопоставяне на идеите за Яхве.

Луцифер не е Принцът на мрака, а не проявената светлина поради намесата на Яхве. За да бъдат държани вярващите роби по-далече от възможните "изкушения", за да не научат повече от колкото е нужно, Луцифер е поставен като икона на злото и греха, поради дързостта си да се противопостави на волята на Бог (Яхве) и неговите представители.

Сега ни става ясно предателството на религиите спрямо Истинският Творец и Демиурга.
image
         
На първо място, Яхве (Йехова) не представлява "Истинският Творец", нито Демиурга, тъй като последният не крие истината, нито поставя пречки пред човешките същества да се освободят посредством свързване със собствената си Същност.

На второ място, когато се манипулира концепцията за Луцифер, се вреди на Демиурга чрез погрешните асоциации за нещо грешно и противоречиво на Твореца. Демиургът е “виновен” за отклоняването на октавата на Сътворението, защото не му е простена грешката спрямо Твореца. Не му е простено това, че е прихванал в материята съзнателна същност, без нейното съгласие.

На трето място, щом като религиите представляват Демиурга, съответстващ на нашето сътворение и заявяват, че Йехова е "Бог", следователно би трябвало Христос да е син на Йехова и на Отеца едновременно.

Защо тогава ни го показват мъртъв и разпънат, победен пред силата на Демиурга?

По този начин религията поставя Твореца заточен в тайнствата на Църквата и отделно от Христа, а на негово място отново поставят Демиурга.

Както можете да видите, всичко това е истинска бъркотия, създадена специално с цел никога да не се стигне до истината, което е гаранция за пълен контрол на този благословен свят.                                                                                                                                        За да изясним всичко това, трябва да кажем, че Отецът на Христос е Източникът и Създателят на нашата Същност, а Демиурга е създател на тази реалност и на личностното ни съзнание, вътре в този материален свят. Яхве се смята за собственик на нашите тела като единици от въглерод, а името му на шумерски е Енлил.

Луцифер е брат на Яхве (Енлил). Луцифер е този, който е създал телата ни, като е смесил ДНК на съществуващите на Земята примати с ДНК от неговата собствена раса. Именно той ни е дал възможност да се освободим от затвора на тялото. Името на Луцифер на шумерски е Енки.
image

Действителният Сатана е Яхве(Енлил) и в негова чест се принасят кръвните жертви. Змийската форма на Яхве е ЗМИЯТА. Думата за неговите жреци - свещеници - ЛЕВИТИ иде от името на ДРАКОНА ЛЕВИАТАН.
Левитите са наричани още СИНОВЕТЕ НА ВЕЛИКАТА ЗМИЯ.
НЕХУЩАН:
Числа 21:
8 И Господ рече на Моисея: Направи си една горителна змия, и тури я на висока върлина; и всеки ухапан, като погледне на нея, ще остане жив.
9 И тъй, Моисей направи медна змия и я тури на най-високата върлина; и когато змия ухапеше някого, той, като погледнеше на медната змия, оставаше жив.

image
 
1 А Моисей в отговор каза: Но, ето, те няма да ме повярват, нито да послушат думите ми, защото ще рекат: Не ти се е явил Господ.
2 Тогава Господ му каза: Що е това в ръката ти? А той рече: Жезъл.
3 И каза: Хвърли го на земята. И той го хвърли на земята, и стана змия; и Моисей побягна от нея.
4 Но Господ каза на Моисея: Простри ръката си и хвани я за опашката; (и той простря ръката си и я хвана, и тя стана жезъл в ръката му);
5 стори това, за да повярват, че ти се яви Господ, Бог на бащите им, Бог Авраамов, Бог Исааков, и Бог Яковов.

image 
Яхве,  всъщност, е африканският Яо, е изобразяван от фримасоните като полу-човек полу-змия?                                                                                                                                                                           
Текстовете, които образуват Стария Завет в Библията, основата на юдаизма и християнството, са били писани след като свещениците левити на евреите са били държани в плен след 586 г. пр. Хр… и ето че отново стигаме до… Вавилон! Като терминът „пленничество” е съвсем неподходящ. Ранните евреи са боготворели змията бог на шумерската империя и левитите били наричани „синове на Великата змия”. Техният бог YHVH (Яхве, Йехова) е описван като получовек, полузмия и свещената им книга със скрито (езотерично) познание – Кабала, означава „Мъдростта на Змията”. Левитите или „синовете на Великата змия” (кръвна линия на Ануннаки) са обожествявали YHVH като дракон, наричан Левиатан; оттук и името „левити”. Змийската форма на YHVH била известна още като Нехущан или „Бронзова (медна) змия” и левитите поставяли златни и бронзови образи на тяхното божество в олтарите на еврейските храмове. Разкопки откриват бронзови и медни символи на змия в едновремешните левитски храмове. Митът за Мойсей и бронзовата змия, поставена върху кръст символизира същата тема. Вавилонците са наследили историите и митовете от Египет и Шумер и сега вече те се проявявали в изопачена форма в текстове, които по-късно стават известни като Стария Завет. „Битие”, „Изход”, „Левити”, „Числа” и „Второзаконие”, които заедно образуват „еврейската” „Тора”, са били написани от левитите, или под тяхно наблюдение, по време или след „пленничеството” им във Вавилон, когато левитите са обединили усилия с мрежата от вавилонското рептилско свещеничество.

Левитите, тези посветени във вавилонските мистерии, измислили цялата история за евреите, за да скрият истината и да създадат жестоко наложена структура на религиозен контрол. Равините продължават тази традиция и днес.                                                                                                                                                                             
Религиите са създадени, за да ни държат роби, подчинени на волята на Енлил, посредством страх. Единственият представител на злото сме ние и единственият представител на доброто също сме ние. В това се изразява "свободната воля" - сами да изберем към кой източник да се насочим, давайки “Божието - Богу и Кесарювото – Кесарю”.                                                                                                                                                                                                            
Човешките тела, които са биологични единици, могат дадат добър плод, т.е. да се стигне до появата на съзнателни същества. След това идва време за прибиране на реколтата, т.е. за вселяването на тези съзнателни същества отново и отново в някое от многото съществуващи “жилища в къщата на Отеца”. Тези “жилища в къщата на Отеца” са възможните форми на телата в различни реалности. Това са форми, които са създадени за временен дом на съзнателните същности. В съответствие с правилната октава и според нашата степен на съзнание и любов, т.е. на степента на нашата еволюция, която сме постигнали в реалността на съответния Демиург, то и нашите съзнания населяват различни видове тела в различните измерения.

Нищо не е такова, каквото изглежда. И реалността не е привидната форма на нещата.                       Гласувай:
1
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 6238260
Постинги: 4190
Коментари: 1146
Гласове: 1520
Календар
«  Ноември, 2019  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930