Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2013 17:17 - - Конспирация и онкоиндустрия 2ч.
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1624 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 15.12.2013 18:24


                                               image                                                                                                                                       Война срещу рака

През 1971 г. Федералното правителство официално обявява война срещу рака и ентусиазирано я ратифицира в закон от президента Ричард Никсън. През последните почти четири десетилетия тя всъщност се е превърнала в тресавище, в един „медицински Виетнам”, предопределена да е „без победител” война срещу рака, тъй като от нейното увеко-вечаване всяка година се изкарват милиони долари. От 1971 г. до днес са похарчени над 2 ТРИЛИОНА ДОЛАРА за изследвания на рака и за съвременното му лечение.
image
 Веднъж да унищожим терористите и ще си осигурим безопасност!    Веднъж да унищожим хранителните добавки и ще си осигурим здраве!                                                                                                                Вероятно заради тези безумни цифри онкоиндустрията остава като цяло затворена за новаторски идеи в областта на алтернативните методи за лечение на рака. Д-р Джон Бейлър, който двадесет години е част от екипа на Националния институт за онкологични заболявания и бивш редактор на нейно списание, през май 1985 г. на годишната среща на Американската асоциация за научен прогрес казва: „Националната програма за борба с рака трябва да бъде квалифицирана като провал. Това е моята обща оценка”.

Всъщност онкоиндустрията (ръководена от шефове на мафията) е обявила друга война - война срещу онези, които подкрепят използването на алтернативни методи за лечение. В основата й е всемогъщият долар. Вярвате ли в това? Кои са петте най-добри алтернативни методи за лечение на рака? Можете ли да назовете дори един от тях? Медицинската мафия и Биг фарма държат медиите в ръцете си. Затова единствените методи за лечение, познати на повечето от нас, са от „великата тройка”. Ако не сте пристрастени към интернет, вероятно не сте срещали подходяща информация за друг вид лечение. Истината е, че тъй като конвенционалните методи на лечение се заплащат най-добре, се натрапват и като най-успешни. Всичко е в името на финансовата изгода, а не да се намери ефикасно лекарство. В своята книга Гангстери в медицината Томас Смит е съвсем точен, когато заявява: „Медицинската система не е организирана да лекува и отстранява болестите. Тя е търговска фирма, организирана да изкарва пари”.

Тъй като съм правоспособен счетоводител, съм склонен да гледам на нещата от финансовата им страна. И трябва да ви кажа, че онкоиндустрията притежава най-добрия бизнес модел. Биг фарма и другите фармацевтични компании реализират огромни печалби от продаването на канцерогенни химикали, които се изхвърлят (често преднамерено) в храната ни, във водата и въздуха. След това трупат още по-голямо състояние от произвеждането и предлагането на скъпи, неефективни и токсични лекарства за лекуване на рак и други болести, причинени от техните собствсни фармацевтични продукти. После, на жаргона на бейзбола, завършват „тройното подаване”, като предлагат допълнителни лекарства, за да направят страничните ефекти от първоначалните лекарства по-леко поносими. За нещастие, отглеждането на тази ,дойна крава” е за сметка на болните.

Като не само напакостява, но и обижда, онкоиндустрията задължава Иванчо и Марийка Данъкоплаткови (тоест вие и аз) да финансират нейните скандални изследвания как ракът да не се леку ва, докато продължава да пробутва лекарствата си и да печели от това. За да е сигурна, че обществото остава в блажено невсжество относно истинските факти за рака, е основала „подгряваща група от мажоретки” (като Американското дружество за борба с рака), чрез която да разпространява лъжлива информация. През това време останалата част от медицинската мафия участва във вътрешна война, за да бъде сигурна, че алтернативните методи за лечение на раковите заболявания се блокират и че лекарите, които го използват, се преследват и депортират от страната.

Един от начините, по които се води тази вътрешна война, е чрез правене на реклама. Всяка година Биг фарма не само печели милиарди долари от продажба на лекарства, но инвестира и безумни суми за реклама на предписваните лекарства. И тъй като американците обикновено вземат ключови решения единствено въз основа на това, което виждат по телевизията и слушат по радиото, чудно ли е, че оставаме до голяма степен неинформирани за алтернативните методи на лечение на онкологичните заболявания? Медицинската мафия прави всичко по силите си, за да бъде сигурна, че не знаете истината за алтернативните методи за лечение. Телевизионните програми и другите медии не излъчват нещо, което би могло да навреди на един от техните най-големи рекламодатели

- Биг фарма.

Ако през 1996 г. знаехме за съществуващите успешни алтернативни методи за лечение, баща ми нямаше да умре от рак. Ядосан съм и съм отвратен, защото медицинската мафия премълчава информацията за при-родолечението, преследва лекарите, които го използват, и прави почти невъзможен достъпа до него. С това свое поведение не знаем на колко милиони жертви на болестта е причинила смъртта. Следващата истинска история със сигурност ще съкруши сърцата ви.

Историята на Александър Хоруин (по думите на майка му Рафаеле)

„На 10 август 1998 г., на двегодишна възраст, нашият син Александър Хоруин беше диагностициран с медулобластом - най-често срещания детски мозъчен тумор. След като детето издържа две мозъчни операции, съпругът ми и аз намерихме най-добрата нетоксична терапия, която се беше оказала успешна за лечението на такъв вид рак. Обаче на 21 септември 1998 г. Агенцията за контрол върху храните и лекарствата ни отказа достъп до това потенциално животоспасяващо лечение. Онколозите казаха, че без тяхната „ най-високо развита ” химиотерапия ракът скоро ще се възобнови.

Не знаехме нищо за историята, ефекта и действителните опасности от химиотерапията, но инстинктивно чувствахме, че не трябва да я правим. Обаче, след като Агенцията ни беше отказала най-добрата за детето ни възможност за оцеляване чрез нетоксична терапия, която беше спасила други деца, нямахме въз.можност да изберем друг вид лечение. На 7 октомври 1998 г. с неохота започнахме химиотерапия. Лечебният метод се състоеше в интравенозно прилагане на четири химически лекарства: винкристин, цисплатин, циклофосфамид (наричан също цитоксан) и VP 16 (наричан също етопозид). Синът ни завърши третия си месец на химиотерапия през декември 1998 г. и умря на 31 януари 1999 г. Беше само на две години и половина ” (виж www.ouralexander.org).

Да, определено има война между медицинската мафия и привържениците на алтернативните методи за лечение. Ако вярвате, че медицинската мафия действа в полза на обществото, може би трябва да прочетете книгата на д-р Харви Уайли, основател на Агенцията за контрол върху храните и лекарствата (1906 г.) и неин първи директор. В „История на престъплението срещу Закона за храните” той описва пълната корупция, която настъпва само няколко години след основаването на Агенцията.

Д-р Уайли бързо осъзнава, че първоначалната цел е покварена. Впоследствие подава оставката си и след това написва книгата.

В Агенцията същите проблеми продължават почти век. Историята на медицинската мафия е за корупция и конфликт на интереси с Биг фарма. Ето какво споделя д-р Хърбърт Лей - бивш комисар на Агенцията за контрол върху храните и лекарствата - в един всекидневник: „Хората смятат, че Агенцията за контрол върху храните и лекарствата мисли за тях. Но това не е вярно. Това, което прави, и това, което обществото мисли за нея, са различни неща, колкото са денят и нощта” (Сан Фран-сиско Кроникъл, 1 януари 1970 г.). През 1969 г. д-р Лей свидетелства пред Сенатската комисия за няколко случая на преднамерена измама при клиничните изпитания на лекарства. При един от случаите професор тества почти 100 лекарства на 28 различни лекарствени компании. Д-р Лей отбелязва: „Починалите пациенти, напусналите болницата или изключените от изследването са заместени с други пациенти, без това да бъде отбелязано в документите. Четиридесет и един пациенти, участващи в изследването, умират или не са в болницата, докато изследването се провежда” (Сенат на САЩ. Проблеми с конкуренцията във фармацевтичната индустрия. 1969 г.).

В началото на 70-те години на 20-ти век изследване на модела на вътрешната организация на Агенцията за контрол върху храните и лекарствата разкрива, че един от петима лекари, които провеждат тестване на ново лекарство, е измислил данните, които след това изпраща на лекарствените компании. За работата си е получил хонорар. С други думи 20 процента от лекарите просто са си измислили фактите! (Сайънс. 1973 г., т. 180, с. 1038). Според д-р Джудит Джоунс, бивш директор на Отдела за лекарствен опит при Агенцията за контрол върху храните и лекарствата, ако данните, получени от един лекар, се окажат неудовлет-воряващи за изследваното лекарство, стандартна процедура е фармацевтичната компания да продължи изпитанията на друго място, докато не

получи положителни резултати и препоръки, които желае. Неблагоприятните резултати почти никога не се публикуват и клиничните изследователи са принудени да мълчат (Мелвил А, Джонсън, К. Излекуван до смърт: влиянието на предписаните лекарства).

За Биг фарма лекарите са основните „изследователи на лекарства”. Помнете, че лекарите клиницисти имат силен стимул да представят неверни данни. В замяна на „благоприятните резултати от изследванията” тези лекари получават добър хонорар и щедри подаръци. Според д-р Джон Брейтуейт в книгата „Корпоративни престъпления във фармацевтичната индустрия” Биг фарма плаща до 1 000 долара за обект на изследване. По този начин дава възможност на лекарите да печелят над

1 милион долара на година само от изследвания на лекарства. И не се заблуждавайте - тези лекари знаят много добре, че ако резултатите не са благоприятни за Биг фарма, техният ангажимент скоро ще бъде прекратен. Разбирате ли, ТРЯБВА да се продават много лекарства. За да се постигне това, е позволено всичко: лъжи, измами и рушвети. Хора, в тази война картите са нагласени; те са за борба срещу успешните алтернативни методи за лечение.    За да успеем във войната срещу рака, трябва да имаме на разположение хора с духовна сила, които да говорят без страх, да не се смущават от това, че ще ги окачествяват като политически изменници или конспи-ратори. Майк Адамс, здравният рейнджър, е такъв боец. Със своя винаги прям стил той твърди: “Западната медицина не оправдава надеждите на хората. Днес, въпреки че предписваните лекарства се приемат много по-често от всякога, хората имат неимоверно висок процент на затлъстяване и на хронични болести“.

Той продължава: „Западната медицина просто не действа. Това е остаряла система, окупирана от финансовите интереси на фармацевтичните компании, от алчните за власт служители на Агенцията за контрол върху храните и лекарствата и от лекарите от старата школа, чието късогледство им пречи да видят кое лечение е успешно. Съвременните медицински университети дори не преподават превенция или диетоло-гия. Нито един специалист от западната медицина никога не ме е научил дори на едно нещо, с което да подобря здравето си" (виж www. naturalnews.com/adamshealthstats.html).

Моят приятел Уебстър Кер описва войната срещу рака по следния начин: „Когато хората чуят думата „война”, си представят оръжия, танкове, реактивни самолети и войници. Веднага правят асоциация и с безумните тирани, размахващи юмруци по телевизията. Но войната в медицината е по-различна. Тираните в тази война прикриват истинските си намерения. Това е война, чието оръжие е информацията. Добре дошли в 21-ви век - векът, когато най-опасните и смъртоносни врагове на Америка идват отвътре и трудно се разпознават” (виж www.cancertutor.com/ WarBetween/WarBelieve.html).

Независимо от това колко хора бръснат главите си, тичат за здраве или карат велосипеди, докато медицинската мафия контролира ситуацията, войната срещу рака никога няма да бъде спечелена. Според д-р Лайнъс Полинг, двукратен Нобелов лауреат, „Повечето изследвания, свързани с това заболяване, са нагласени. Основните организации, заети с изучаването на рака, проявяват подлост спрямо хората, които ги издържат”.

Тази война е една от най-скъпо струващите измами (по отношение на парите и човешкото страдание), които някога са били извършвани срещу обществото. Баснословни суми са харчени за постигането й, но „кралят на рака е гол”. В Писмата на душевадеца К. С. Луис споделя: „Най-голямото зло не се извършва в долните „бърлоги на престъпността”, които Дикенс обича да рисува. Не се извършва дори в концентрационните и трудовите лагери. В тях се вижда неговият краен резултат. То е замислено и заповядано (придвижено, оразмерено, проведено и преценено) в чисти, постлани, затоплени и добре осветени офиси от спокойни мъже с бели престилки, с изрязани нокти и гладко обръснати бузи, които дори не повишават тон. Затова, разбира се, моята представа за ада прилича на нещо като офис в абсолютно отвратителен бизнес концерн”.                                                                                                                                                                                                                                      Гпава 2

ЛЪЖИ, ПРОПАГАНДА И АЛЧНОСТ

Всеки трябва да знае, че повечето изследвания на рака са измама. Основните организации, ангажирани с тези изследвания, са нехайни в задълженията си към хората, които ги издържат.

Д-р Лайнъс Полинг

Дим и огледала

По-рано се страхувах да не ми поставят диагнозата рак. Съвсем наскоро започнах да разбирам защо съм се страхувал толкова. Заедно с 99 процента от хората, и аз съм измамен и принуден да вярвам в лъжите, пускани от пропагандната машина на Биг фарма, която разпространява измами в училищата, чрез книгите, специализираните списания, радио и телевизионните предавания. Разбира се, прави това и чрез огромного мнозинство от лекари, медицински сестри и други здравни специалисти.

Преднамереното изопачаване на фактите отдавна е маниер на поведение на ръководителите на масовите медии. Те не могат да си позволят обективност, която да разяснява събитията така, както в действителност са се случили. Това би било твърде опасно. Разбирате ли, на нас ни налагат мнения още от деня на раждането ни. Ежедневните събития винаги се украсяват така, че да подкрепят позицията на определена страна. Тези, които не са съгласни с машинациите и наистина мислят самостоятелно, често са наричани „радикални” и „ексцентрици”. Действителността се превръща в измислица, а измислицата - в реалност. Всичко това е част от „дима и огледалата”, които са толкова известни в нашето поколение на американския идол - реалити телевизията. Според американския журналист Ръсел Уейн Бейкър „Образован човек е този, който е научил, че информацията почти винаги и в най-добрия случай се оказва непълна, а много често лъжа и заблуда, измислица, неистина - просто напълно погрешна”.

Но тези „дим и огледала” не са нищо ново. Преди почти един век поради своята необичайна способност да подправят нещата Едуард Бер-найс си спечелва прякора Бащата на преденето. От неговата хроника Пропаганда от 1928 г. научаваме как взима идеите на своя известен чичо (Зигмунд Фройд) и ги прилага в зараждащата се наука за масово убеждаване. Единствената разлика била, че вместо да използва тези принципи, както прави фройдистката психология (да открива несъзнателното), Бър-нис използва техниките за целите на маркетинга, за да създава илюзии, да мами, да прикрива планове и да промива мозъци. В един изразителен цитат Бърнис описва масите като „стадо, което трябва да бъде водено”. Той никога не се отклонява от основната си аксиома да „контролира масите, без те да знаят”.

Как постига това? Техниката му била елементарна: създаваш илюзията, че е направено някакво сериозно изследване и използваш фрази като „Многобройните изследвания показват...” или „Изследванията доказват...”, или „Учените изследователи откриха...”, но никога не цитираш нещо достоверно. Ако някой се съмнява в думите ти или те пита нещо конкретно, нападай неговото реноме или интелекта му. Според Адолф Хитлер, „Ако повтаряш една лъжа достатъчно дълго, в края на краищата хората ще повярват, че е истина. Колкото по-голяма е лъжата, толкова е по-вероятно хората да й повярват”. И днес тези техники все още се използват от повечето рекламодатели, включително и от Биг фарма.

Например Биг фарма редовно разработва по-нови и „по-добри” лекарства, като основната й цел е да се увеличават приходите на акционерите, независимо от факта, че много от тези лекарства са токсични или смъртоносни. Лекарствата постоянно се рекламират по телевизията, радиото, списанията, в медицинската литература и в специални флайъри. И понеже липсват научни доказателства в подкрепа на използването на тези лекарства, ние вярваме, че те са причината за нашите здравословни проблеми. Но ако някой посмее да изрази несъгласие, репутацията му се напада и интелектът му сс поставя под съмнение. Наскоро проведено изследване от Института „Германска нова медицина” открива, че 94 процента от информацията от брошурите, изпратени на лекарите от Биг фарма, няма абсолютно никаква научна основа.

Това е крайно възмутително, ако човек наистина се замисли. Майк Адамс не пипа никак леко: „Фармацевтичните компании масово се заемат с измама, за да изопачат научните изследвания и да получат одобрение за лекарствата въз основа на своята доста съмнителна дейност. Това, което ме изненадва за тези нови изследвания, е техният размер. 94 процента от маркетинговите претенции са необосновани и не са подкрепени с научни доказателства. Това е стряскаща цифра. Това означава, че 19 от 20 твърдения, изказани от лекарствените компании в специализираната литература, са лъжливи” 

Що се отнася до лечението на рака, промиването на мозъци и използването на измама са важни, тъй като целта на онкоиндустрията е по-стоянно да ни убеждава, че алтернативните методи за лечение на рака не действат (въпреки доказателствата, че действат). Едновременно с това ни казва, чс лечението с „великата тройка” наистина е резултатно (въпреки доказателствата, че не е така). „Димната завеса и огледалата”, използвани за осъществяването на тази монументална измама, правят Дейвид Копърфийлд да изглежда като пълен аматьор. За рака информация получаваме предимно чрез хиляди интервюта и реклами. Ето това се нарича промиване на мозъци.
image
Убеждават ни да вярваме, че предписваните лекарства са отговорът за лечението на това заболяване (също и за всички други болести). Болни ли сте? Само гледайте телевизия половин час, запишете името на най-новото лекарство и се обадете на личния си лекар. Сигурен съм, че той ще бъде щастлив да ви го предпише. Повярвайте ми, мозъкът на вашия лекар вероятно също е промит. Биг фарма плаща за повече от 90 процента от рекламното място в медицинската литература. По-нататък в книгата ще цитирам някои статистически данни, отнасящи се до медицинската литература, от които може да ви се завие свят.

Кога за последно гледахте реклама за правилното хранене? Или за онези ентусиасти, които ви казват да ядете сурови, пресни и пълнозър-нести храни? Много от съвременните лекари ще ви кажат да не слушате тези глупости; че няма доказателства, подкрепящи връзката между храненето и дегенеративните болести. Ще ви кажат, че лекарите, според които ракът може да се излекува с промяна в диетата, са просто банда медицински „шарлатани”. Моля ви, осъзнайте, че това е още една характеристика на успешната пропагандна кампания: накарайте опонентите да изглеждат по-малко хуманни, като им поставите етикети и ги обиждате.

Научени сме да вярваме почти на всичко, стига информацията да идва от „достоверен източник”. В своята статия „Вратите на възприятията: защо американците вярват почти на всичко” д-р Тим Ошей разказва как оловният бензин е въведен в САЩ: „През 1922 г. „Дженеръл Мотърс” открива, че добавянето на олово към бензина дава на колите повече мощност. Когато се появяват някои опасения за това, че е вреден,,Дженеръл Мотърс” плаща на Бюрото на мините да извърши някои фалшиви „изпитания” и да публикува подправени изследвания, които „доказват”, че вдишването на олово е безвредно. Намесва се Чарлс Кетъринг, който освен основател на световно известния „Споун Кетъринг Мемориъл Ин-ститют”, се оказва и служител на висок пост в ,Дженеръл Мотърс”. По някакво странно съвпадение не след дълго „Слоун Кетъринг” публикува доклади, че в човешкия организъм има олово в естествено състояние и че организмът има начин да го изхвърля, когато е в малки излишни количества. В продължение на години чрез връзките си с Фондацията за индустриална хигиена и рекламния гигант “Хил и Ноултън” „Слоун Кетъринг” се обявява против всички отричащи оловото изследвания. През следващите 60 години без организирана научна опозиция все повече и повече бензин става оловен. Докато към 70-те години на 20-ти век 90 процента от бензина вече е оловен. Най-накрая става очевидно, за да бъде прикривано, че оловото е основен канцероген. А това се е знаело през цялото време. В края на 80-те години оловният бензин постепенно излиза от производство. Но през 60-те е изчислено, че по американските улици и шосета в газообразна форма са освободени поне 30 милиона тона олово. 30 милиона тона! Ето какво може да направи рекламата, приятели 

Пропагандната машина за лекуването на рака и промиването на мозъци

По същество медицинската мафия и Биг фарма са придобили пълен контрол върху политиците и медиите. Разбирате ли, мозъците на хората не могат да бъдат промити без сериозна пропагандна кампания. А когато са осигурени „научни факти”, пропагандната машина (тоест телевизия, вестници, специализирани списания, радио и т.н.) е „жива и здрава”. Медийните администратори и издатели внимават да не публикуват нещо, което да засегне най-големите им рекламодатели. Те оформят съдържанието на публикациите си по такъв начин, че да им угаждат. Казано не толкова любезно, това се нарича „проституиране на медиите”.

Наскоро проведено изследване на новинарските предавания в телевизионните мрежи показва, че почти 25 процента от всички реклами са за лекарствата „Виагра”, „Кларитин”, „Целебрекс”, „Алегра”, „Левитра”, „Золофт”, „Циалас”, „Нексиум”. Списъкът продължава до безкрай. Всяка година Биг фарма харчи стотици милиони долари за телевизионни и печатни реклами на лекарства. Ето как се промиват мозъци. Посто-янно сме бомбардирани от идеята, че по-новите и подобрени лекарства са единственият отговор за пандемията от болести. В края на краищата повечето от хората просто вярват на това, което виждат по телевизията и което им казва лекарят.

Целта на пропагандата е да не бъдем учени как да мислим самостоятелно. Трябва да бъдем тренирани да се доверяваме на властимащите и да вярваме на казаното по телевизията и радиото. Така губим способността да мислим логично и самостоятелно. Ставаме „от глупави по-глупа-ви”. Интересно е, че когато гледаме телевизия, активността в по-висшите мозъчни области (като неокортекса) намалява, докато активността в по-нисшите мозъчни области (като лимбичната система) се увеличава. Това по същество означава, че когато гледаме телевизия, ставаме „зом-бита” и можем лесно да бъдем манипулирани.

Забелязвате ли, че постоянно ни предупреждават да не се доверяваме на информацията от интернет за профилактиката и лечението на рака? Твърди се, че сайтовете, посветени на алтернативни методи за лечение, представляват заплаха за здравето. Често чуваме мнения на лекари (много от които са продали душите си) подобни на това: „Няма убедителни доказателства, че с определен алтернативен метод ракът може да се излекува”. За да направи такова изказване, лекарят трябва или направо да излъже, или да няма никаква представа от най-новите резултати от изследванията на болестта.
image
Ясно е, че онкоиндустията провежда убедителна пропагандна кампания, основана на страха и невежеството, за да попречи на хората да научат кои са алтернативните методи за лечение. Честно казано, тази индустрия би предпочела хората да останат в невежество. Целта е да не бъдат информирани за нещо друго, освен за лечението, което тя рекламира и контролира. Онкоиндустрията иска цензура. В края на краищата е нужно сайтовете да бъдат обозначени по някакъв начин, за да се знае кои от тях са „официално” посветени на рака. Разбира се, само информация, която на сто процента съответства на тази корумпирана индустрия, получава такава емблема.

Затова, имайки предвид фактите, помнете, че това, което научавате за конвенционалното лечение на рака от лекарите, от медицинските списания, от телевизията и от радиото, е цял лабиринт от лъжи и измами. Целта е да повярваме, че лекарствата за рака са по-новите и по-добрите средства за лечение и затова е нужно финансирането на повече техни изследвания. Винаги помнете, че дори и редакторите на медицинските списания „проституират” с Биг фарма. Както казва Алберт Айнщайн: „Управляващата класа държи училищата и медиите в джоба си. Това й позволява да владее чувствата на масите”.

Освен цензурата, друго използвано средство за промиване на мозъци и за заблуда е дегизирането. Виждали ли сте онези насекоми, които в гората могат да се маскират като клонки или листа, когато всъщност не са друго, освен хамелеони? Точно това прави онкоиндустрията. Преструва се, че действа в полза на болните, докато всъщност работи за себе си. Не се оставяйте да ви подмамят да вярвате, че тази индустрия се състои от алтруисти, които отчаяно искат да намерят лекарство за рака. Те се вълнуват само от едно единствено нещо: от ПАРИ.

Без съмнение най-любимият ми уебсайт за алтернативни методи за лечение на рака е този на Уебстър Кер (www.cancertutor.com). Цитирам го из цялата книга и това главно се дължи на факта, че Кер разбира този проблем и има повече проницателност от всеки, когото съм срещал. Той е много талантлив човек. Ето неговото мнение за медиите и тяхната връзка с Биг фарма: „Медиите използват различни техники, за да промиват мозъците на хората. Те всички могат да бъдат обобщени с нарицателното „варосани гробници”, защото лъжат, прикриват информация, мамят, говорят полуистини и така нататък. Медиите не са друго, освен безполезни „проститутки”. Продават се на този, който дава най-много, а винаги най-много предлага фармацевтичната индустрия. Всичко, което казват, има за цел да угоди на плащащите най-много”.

В своята книга Войната между конвенционалната и алтернативната медицина г-н Кер използва чудесен пример, за да илюстрира промиването на мозъци. Той споменава теорията на еволюцията, преподавана в държавните училища. В книгата му примерът е доста дълъг, затова ще го представя тук обобщено. За да опростим нещата, нека да приемем, че има само две групи хора. Едните вярват в еволюцията, а другите - в Сътворението. Еволюционистите представляват елитът, докато вярващите в Сътворението са ренегатите, които не са съгласни с елита.

Имате избор да бъдете или на страната на елита, или на ренегатите. В някои случаи този избор може да засегне бизнеса ви. Например

- ако сте християнин и преподавате биология. Ако в училище говорите за Сътворението, можете да изгубите работата си. Ако се стремите към повишение, тогава не остава съмнение коя теория ще преподавате. Привържениците на еволюционната теория имат буквално всички облаги. Но нека да предположим, че сте от онези рядко срещани хора, които се интересуват повече от истината, отколкото от печалбата.

Да предположим, че искате да разберете истината за това, коя от двете теории всъщност се основава на доказателства. Първо разпитвате еволюционистите, тъй като в училище сте учили, че за еволюцията има научни доказателства. Разбирате за Големия взрив, за микро- и макроеволюци-ята, защо има липсващи звена между видовете и т.н. Когато си тръгвате, еволюционистът ви спира и започва да ви говори защо Сътворението не е добре аргументирано. Според него християните не са друго, освен идиоти и смешници.

След този разговор смятате, че вече са ви ясни и двете страни по въпроса за произхода. Затова решавате, че не е необходимо да говорите с креационист. Смятате, че разбирате и двете позиции и имате възможност

добре да ги прецените. Ако вземете такова решение, допускате обичайна грешка: чули сте и двете мнения, но сте ги чули само от един човек.

Не сте чули аргументите на креационистите, нито сте разбрали тях-ната гледна точка.

Наистина ли познавате и двете различни мнения? Не! Докато не научите какво е мнението на креациониста за Сътворението и какво мисли за еволюцията, нямате основа за обективно становище. През целия си живот сме учени, че креационистите са банда религиозни луди, нали? Учени сме да не слушаме „ренегатите”. Свикнали сме да вярваме, че имаме всички отговори и че няма спорни въпроси за обсъждане.

Обаче един ден само заради тръпката решавате да поговорите с някой привърженик на теорията за Сътворението. Когато го срещате, веднага се изненадвате от факта, че той може да говори. Еволюционистите винаги са ви казвали, че креационистите* имат коефициент на интелигентност колкото на плъх. Той не само може да говори, но и се изказва красноречиво и аргументирано за ДНК, клетъчните мембрани, нуклео-тидните и белтъчните вериги. Твърди, че необятната Вселена говори за съществуването на Творец. Според него е абсурд да се смята, че случайно може да се образува верига от 300 000 нуклеотида. И дори ако беше така, статистическата вероятност първото ДНК да има такова изменение на нуклеотидите, че да могат да бъдат създадени 300 жизнеспособни белтъка от този ДНК геном, е далеч по-малка or 1030000.

Креационистът може да докаже съществуването на Творец, като се осмисли сложността на една нуклеотидна верига, която е съставна част от ДНК. Вие бързо правите няколко изчисления наум. От часовете по физика си спомняте, че във Вселената има 1080 атома. След това си представяте, че има 1029 920 вселени подобни на нашата на едно място (това е единица, последвана от 29 920 нули). Ако комбинираме всички тези вселени, те биха имали Ю30 000 атома. Охо! Най-накрая излизате от въздушните си кули и осъзнавате, че човекът продължава да говори, докато вие правите изчисления в главата си.

След това креационистът продължава да ви говори за смешната вероятност първата клетъчна мембрана да се е образувала случайно. Той изразява мнение за това, колко невероятно сложна е еукариотната клетка
- толкова сложна, че дори екзобиолозите’* признават, че не може да се образува случайно в пребиотичния басейн. Научавате, че първата ДНК и първата клетъчна мембрана не биха могли да се образуват в един и същи пребиотичен басейн и затова е фактически невъзможно те някога да се съберат. След това започва да ви разказва за гледната точка на еволюционистите.

Креационист - поддръжник на теорията за Сътворението. - Б. пр. Екзобиология - наука за извънземните форми на живот. - Б. ред.

Научавате за математическите абсурди, които трябва да приемете, за да повярвате в теорията на еволюцията. Разбирате, че теорията за пунктираното равновесие е наистина страхотна, неопростимо сложна белтъчна система и че е абсурд да се вярва в едновременното мутиране на сложните белтъчни системи. Това са противоречия в теорията за пунктираното равновесие2. Осъзнавате защо филогенетичното дърво е всъщност прикритие за липсите в преходните видове. Научавате за огромните предположения, които еволюционистите правят по отношение датирането на костите. Чувате също напълно недоказаните предположения и много плитката логика на еволюционистите във връзка с митохондрий-ната ДНК и ядрената ДНК. И така нататък.

Изминали са десет часа, а креационистът все още говори. Осъзнавате, че от няколко часа дори нямате представа за какво ви говори. Точно това не сте очаквали. Очаквате някакви диви и налудничави теории. Но сега разбирате, че поддръжниците на Сътворението не са глупави. Не са шутове и наистина имат силни аргументи. Осъзнавате, че еволюционистите нямат представа какво всъщност знаят креационистите. И накрая се прибирате вкъщи объркани.

Според г-н Кер „Този нагледен пример показва тъжното състояние на нещата в Америка и в целия свят. Нито училищата, нито корпорациите, нито правителствата искат някой да чуе двете страни по даден въпрос. Те по-скоро предпочитат студент с „промит мозък”, отколкото мислещ студент. Университетите се държат така, сякаш имат всички отговори, сякаш не е необходимо да учат възпитаниците си да мислят самостоятелно. А и студентите бързо осъзнават, че ще получат всички облаги, ако не мислят, и че трябва да прекарат живота си в трупане на облагите.

От раждането си хората са убеждавани да приемат за даденост идеята, че хората от елита (хората от учебните заведения и медиите) притежават съвършена интелигентност, че всички факти са им известни, че са напълно неутрални и без предразсъдъци, че са абсолютно честни, че мислят най-много за вашите интереси и че наистина са непредубсдени. И преди всичко, никога не ви се позволява да мислите, че парите или властта биха могли по някакъв начин да им повлияят. Продължавайте да сънувате. Ние говорим за истинския свят”.

Това е съвършен пример за пропагандата, която постоянно чуваме за алтернативните методи за лечение на рака. Много болни, чиято болест е определена от конвенционалните лекари в последен стадий, използват алтернативни методи, възстановяват се напълно и са живи и здрави 10, 15,20 или повече години след поставянето на фаталната диагноза. Обаче онкоиндустрията пренебрегва съществуването на тези оцелели от рака или ги отхвърля като „смехотворно доказателство”. Наскоро дадох интервю по радиото и един от обадилите се по телефона използва точно тази фраза. Когато му казах за четирима човека, които лично познавам и които са се възстановили от рак в последен стадий чрез използването на природолечение, той каза: „Не искам да слушам за вашите смехотворни доказателства”. Какъв смешник!

Един от триковете на служителите на онкоиндустрията е да твърдят, че хората, които се подобряват от лечение с алтернативни методи, са се възстановили някак по свръхестествен начин заради забавеното действие на лечението с „великата тройка”. Какъв абсурд! Друга популярна маневра е да твърдят, че болните, излекували се с алтернативна терапия, просто са преживели спонтанна ремисия. Това е медицински жаргон за „необяснимо възстановяване” - смокиново листо, което да прикрива незнанието на лекарите за това, коего всъщност се е случило. Най-всеобхватното изследване върху спонтанната ремисия на болни в напреднал стадий разкрива само 176 такива случаи в света от 1900 до 1965 г. Ако говорим на езика на статистиката, това никога не се случва. Затова, когато чуете лекарите от конвенционалната медицина да приписват на „спонтанната ремисия” чудотворното, внезапно възстановяване на болен от рак, лекуван с алтернативен метод, можете само да ги съжалите. Те просто халюцинират в матрицата на един измислен, създаден от онкоиндустрията свят.

Пари и алчност

Според Библията „алчността за пари е корен на всякакви злини” (Първо съборно послание на ап. Павел към Тимотей 6:10). Икономическият просперитет от лечението на рака е удивителен. През 2004 г. само в САЩ са похарчени над 72 милиарда долара!

Лесно е да се разбере защо медицинската мафия стига до такива крайности. за да унищожи „шарлатаните”. Печелещите от токсичните хими-отерании и лъчетерапии могат да отпаднат от бизнеса и да се наложи да търсят друг начин да изпращат децата си в „Харвард” или „Йейл”, ако се предложат ефективни природни и нетоксични алтернативни начини за лечение.

Продажбата на лекарства поддържа Биг фарма. Всяка година фармацевтичните компании не само печелят милиарди долари от лекарствата за химиотерапия, но имат и милиони долари приход от предлагането на лекарства за овладяване на проблемите, причинени от химиотерапията!

„В здравеопазването нищо друго не може да има такава печалба, каквато може да има едно добро лекарство. Това е бизнес, на който всички трябва да завиждат” (сп. Ню Йорк таймс, 28 юли 1989 г.).

В своята книга Историята на медицинската конспирация срещу Америка Юстъс Мълинс цитира Патрик Макгрейди, който повече от две десетилетия е научен редактор на спасанието на Американското дружество за борба с рака и негов основен пропагандатор в медиите. През 1978 г. Макгрейди прави интересно изказване: „Никой в научните и медицински отдели (в Американското дружество за борба с рака) не прави истински изследвания. В тях има необикновено добри професионалисти, които знаят как да печелят пари. Те не знаят какво да предложат за предпазване от рак или как да лекуват пациенти“.

Питали ли сте се някога защо въпреки милиардите долари, харчени за изследвания на рака в продължение на много десетилетия, и въпреки постоянните обещания за лекарство, което винаги е „точно зад ъгъла”, броят на болните от рак продължава да нараства експоненциално? Дали Биг фарма наистина иска някой да открие евтино, натурално, нетоксично, ефективно лекарство за рака? Смятате ли, че Биг фарма ще направи всичко необходимо, за да запази печалбите си? Наистина ли мислите, че онкоиндустрията търси „магическия куршум”, който да убие рака?

Такъв „магически куршум” ще доведе до прекратяване на изследователските програми и до край на разточителния живот на висшите служители на Биг фарма. Този „магически куршум” ще спре „златното кранче” на онкоиндустрията и средствата от „великата тройка”, които са съществени за поддържане движението на парите, няма да са актуални. Същественият въпрос се състои в това, че много от хората в медицинската общност нямат интерес да намерят този „магически куршум” за лечение на рака, тъй като от това Биг фарма би изгубила милиарди долари.

Интересно е да се отбележи, че в устава на Дружеството за борба с рака е записана клауза, според която, ако някога се открие лекарство за рака, в същия този ден организацията ще прекрати своята дейност. Помислете върху това. Има ли тази организация мотив да открие такова лекарство? Да искаме от това дружество да намери ефикасно лекарство е все едно да кажем: „Търси го и дано успееш. А след като постигнеш целта си, незабавно се самоунищожи”.

Истината е, че справянето с рака само по себе си противоречи на интересите на Биг фарма, тъй като то би унищожило голяма част от техните приходи. Според мен основната цел на Биг фарма е не да отстрани, а да увековечи болестта. Разбирате ли, ще се направи всичко възможно, за да се задържи „златното теле” живо и здраво. Тяхното оцеляване зависи от отстраняването на успешните алтернативни методи за лечение на рака по всякакъв начин. Едва ли доходен бизнес някога ще се опита да фалира просто ей така. Ето защо лекарство за рака никога няма да бъде открито от онкоиндустрията. Това е колосално действие на политически интереси и алчност, които са превърнали потенциално лесен медицински ребус в измамата, която сега се нарича онкоиндустрия.

Чували ли сте за Втория закон на Паркинсън? Според него разходите нарастват, за да съответстват на приходите. Всяка година индустрията, фондациите и отделните хора са задължени да финансират изследвания на рака. Апелът е:,Дайте ни своите пари, защото всеки ден напредваме и точно сега не бива да спираме. Твърде близо сме до решението!”. Доходите нарастват, следователно, за да се оправдаят, трябва да има разходи. Това е анатема за натуралните и евтини лекарства. Точно затова системата на онкоиндустрията е изградена така, че да неутрализира или цензурира всяка информация, която не подкрепя тяхната широко разпространена нужда от скъпи и получени по синтетичен път лекарства.
image
           За да бъдат застраховани доходите на Биг фарма, всеки потенциално успешен алтернативен метод за лечение на рака на всяка цена трябва да бъде поставен под съмнение или да бъде отречен, пренебрегнат и забранен. Онкоиндустрията е готова на всичко, за да има цензура. Това включва и подкупи. Основната причина, поради която системата на здравеопазването е в такъв хаос днес, е, че медицината е купена от Биг фарма.

В книгата „Разкол в медицината - девет лекари проговарят” д-р Алан Левин пише: „На младите лекари от фармацевтичните компании се предлагат фондове за изследване. Медицинските университети щедро се финансират за клинични изследвания и първични фармацевтични изследвания. Лекарствените компании редовно организират пищни вечери и коктейли за определена група лекари. Осигуряват се средства за изграждане на болнични сгради, на медицински университети и „независими” изследователски институти. Практикуващите лекари са принудени да използват различни видове терапии, за които знаят, че не действат. Крещящ пример за това е химиотерапията”.

Според Майк Адамс „не е преувеличено това да се нарече холокост в медицината3. Тези лекарствени компании сякаш са решили да изпишат на цялото население колкото е възможно повече рецепти, като това са сигурни доходи за акционерите им. Днес във фармацевтичната индустрия не може да се говори за бизнес етика: всичко се прави само за пари, доходи и контрол” 

В книгата „Медицинската мафия” д-р Гуилейн Ланктот твърди: „Медицинският елит работи в тясно сътрудничество с международни фармацевтични компании, чиято основна цел е печалба и чийто най-ужасен кошмар би бил възникването на епидемия от добро здраве. Трябва да се продават много лекарства. За да се постигне това, е позволено всичко: лъжи, измами и рушвети. За лекарствените компании лекарите са дистрибутори. Те са награждавани за изследванията си с подаръци и щедри допълнителни приходи. Основните потребители са хората - от новородени до възрастни, които трябва да бъдат добре лекувани и ваксинирани. На всяка цена! Защо властите забраняват алтернативната медицина? Защото служат на индустрията и защото не могат да се изкарват пари от билки, витамини и хомеопатия. Натуралните лекарства не могат да се патентоват. Ето защо се пробутват синтетични. Фармацията контролира медицината и затова може да казва на медицинските университети какво могат и какво не могат да преподават”.

През юли 2004 г. д-р Марша Енджъл написа статията “Истината за лекарствените компании”. Повече от двадесет години д-р Енджъл е редактор на Ню Ингланд Джърнъл ъф Медисин - едно от най-ценените медицински списания в света. Тя заявява: „През изминалите две десетилетия фармацевтичната промишленост се отдалечи твърде много от своята първоначална възвишена цел да открива и произвежда полезни лекарства. Сега предимно като пазарна машина за продажба на лекарства със съмнителна полза, тази индустрия използва своето богатство и власт, за да репресира всяка институция, която застане на пътя й, включително

Конгреса на САЩ, Агенцията за контрол върху храните и лекарствата, академичните медицински центрове и дори лекарската професия. На тази индустрия би трябвало да бъдат поставени някакви „спирачки” и „противовеси”, за да не може стремежът и към печалба да изтласква всяко друго съображение. Но няма такива спирачки и противовеси. Според сп. Форчьн глобал 500 за 2002 г. най-стряскащ е фактът, че общият приход на десет лекарствени компании (35.9 милиарда долара) е повече от прихода на всичките останали 490 бизнеса, взети заедно (33.7 милиарда долара)” (виж www.nybooks.com/articles/17244).

Коя е сърцевината на конвенционалната медицина? Според Уебстър Кер „Намерете натурално вещество, което лекува нещо, и прикрийте този факт. След това фабрикувайте, синтезирайте и видоизменяйте основното вещество. После го патентовайте и спечелете богатство”. В книгата си Свят без рак - историята на витамин В17 Едуард Грифин пише: „При толкова милиарди долари, харчени всяка година за изследвания, при толкова допълнителни милиарди, получени от продажбите на свързаните с рака лекарства, и при толкова жадни за гласоподаватели политици, обещаващи постоянно увеличаващи се субсидии по правителствени програми, днес разбираме, че има повече хора, които изкарват прехраната си от тази болест, отколкото са умиращите от нея. Ако ребусът можеше да се реши с един обикновен витамин, тази гигантска търговска и политическа индустрия би се сринала за една нощ. Истината е, че науката за терапията на рака далеч не е така сложна, както политиката за терапията на рака”.

Онкоиндустрията оцелява и процъфтява, като постоянно търси „лекарството” и никога не го намира. Тази непреодолима финансова сила няма интерес да бъде открито лечение. Освен ако това лечение не се състои от патентовани лекарства, които могат да се продават на висока цена и трябва да бъдат приемани от пациента до края на живота му, като по този начин да се гарантира регулярен доход. Затова в действителност онкоиндустрията увековечава лъжите и измамата. Тази измама има неизразимо големи размери, съществува повече от един век и е причина за ненужната и преждевременна смърт на десетки милиони хора, включително и на двамата ми родители.

Д-р Матиас Рат улучва точно в десетката, когато казва: „Фармацевтичната индустрия е инвестиционна индустрия, движена от печалбите на своите акционери. Подобряването на човешкото здраве не е движещият й мотив. Никога в историята на човечеството не е извършвано по-голямо престъпление от геноцида, организиран от фармацевтичния лекарствен картел в интерес на струващия милиарди долари инвестиционен бизнес със смъртта” 

Лекари, медицински списания, конфликти на интереси и рушвети

Преди да умре, майка ми беше лекувана от най-добрите лекари в Америка. Д-р Тим Шепърд е един от тях. Той и неговата съпруга Вирджиния Шепърд са двама от най-прекрасните християни, които някога съм срещал. Те отвориха своя дом за майка ми и се грижеха за нея, сякаш беше техен родител. Имат единадесет деца, но всички до едно приемаха мама като своя собствена баба. Вечно ще бъда благодарен на семейство Шепърд. Те винаги ще имат специално място в моето сърце.

Ако имам проблем със здравето, бих се доверил на лекарите да ми осигурят възможно най-доброто лечение. Ако преживея автомобилна катастрофа и имам нужда от хирургическа намеса, определено бих постъпил в болница. Някои от постиженията в медицината са поразяващи. Много заболявания, които преди 50 години са били смъртоносни, сега се лекуват с помощта на удивителния напредък на медицинските технологии. Постоянно се възхищавам на сложните медицински процедури, които днес успешно се извършват. Преди няколко години по телевизията гледах предаване, в което лекарите излекуваха малко момиче от синдрома на Турет4, като му поставиха електрод в мозъка. Наистина бях изумен. В друго специално предаване хирурзите възстановиха лицето на жена, чиято кожа беше разядена от паразити. Останах като сразен! Това са само два от безбройните примери за огромния напредък на медицинската технология и терапия през изминалия половин век.

Обаче, макар да са налице невероятни постижения в много области на медицината, мнението на повечето лекари за лечението на рака е замъглено от дезинформацията на антираковата пропагандна машина. Повечето лекари правят точно това, което медицинската мафия им казва, и не са се научили да мислят самостоятелно. Повечето от тях все още мислят ограничено, що се отнася до болестта. Проблемът е, че шаблон-ното мислене е до голяма степен продукт на Биг фарма, опитваща се да „пробутва” своите отрови (като химиотерапията например), за да увеличи приходите на своите акционери за сметка на болните от рак.

Онкоиндустрията е изградена успешно, защото се справя със симптомите на рака, а не прави буквално нищо, за да лекува действителната причина за това заболяване или да го предотвратява. Това ми напомня за старата китайска поговорка: ,Добрият лекар предотвратява болестта, посредственият я лекува, а лошият лекува усложненията й”. Обаче в случая проблемът не е в лекарите, а в системата.

Твърдо вярвам, че повечето лекари са борци алтруисти за своите пациенти, и искрено им желаят най-доброто. Не ме разбирайте погрешно, с цялото си сърце вярвам, че повечето лекари вземат решения въз основа на това, което смятат, че е най-добро за пациента. Смятат е ключова дума. За нещастие повечето онколози дори не се замислят за друг вид лечение на рака, което не им е преподавано в университета. Както споменах, лекарите също са болни от фактора „няма начин”. Те вярват, че ако алтернативните методи за лечение наистина действат, няма причина да не се изучават в университета.

С други думи, повечето лекари са склонни да вярват, че това, на което са ги учили, трябва да бъде вярно, и че това, на което не са ги учили, не е важно! Ето защо можете да бъдете спокойни, че вашият лекар вероятно е обучен да вярва, че единственият метод за лечение на рака е чрез химиотерапия, хирургия и облъчване. Трови, режи и гори - това е „великата тройка”. Също вероятно е вашият лекар да не знае почти нищо за диетата или за алтернативните методи за лечение на рака и напълно да вярва, че лечителите и немедицинските специалисти не са нищо друго освен шарлатани. Хайде, попитайте лекаря си за аминокиселинната терапия или за ензимната терапия, или за озонотерапията. Бъдете готови вместо отговор да получите упрек или да ви се изсмеят. Откъде вашият лекар получава информация, за да поддържа своята медицинска квалификация? От „престижните” медицински списания. Нали знаете - това са списанията, поставени на видно място в лекарските кабинети. „Би било хубаво да смятаме медицинските списания за бастиони на истината и светлината без никакво предубеждение. Но всъщност те са бизнес и в много случаи се издържат от рекламите на лекарствените компании, а също и от продажбите на „лъскави” угодни за фармацевтичната индустрия статии. Интересно е, че няколко бивши редактори и шефове на основни медицински списания Ричард Смит от Би Ем Джи (Британско медицинско списание), Ричард Хортън от Лансет, а също и двама бивши главни редактори на Ню Ингланд Джьрнъл ъф Медисин имат публикувани книги и дават сериозно мнение за влиянието на фармацевтичните компании върху медицинските издания. Списанията усилено се борят да публикуват положителни статии за фармацевтичните компании, за да могат да получат онези сто хиляди долара от продажби, а също и компаниите да са доволни, за да могат да продължават да рекламират чрез тях” (Д-р Беатрис Голомб в интервю с д-р Джоузеф Меркола. 6 декември 2010 г.).

Списанията са най-вероятно единственият източник на информация за вашия лекар, за да може да бъде запознат с новите тенденции в медицината. Те имат претенцията да бъдат обективни, научни и неподкупни, но в действителност не искат да се лишават от своя рекламодател - Биг фарма. Рекламата на лекарства, разположени на цяла страница в най-престижните медицински списания, струва милиони долари! През 2004 г. д-р Ричард Хортън, редактор на сп. Лансет, пише: „За фармацевтичната индустрия списанията са се превърнали в средства за „пране на информация”.

На сто процента съм съгласен с д-р Голъмб. Помислете върху това. Редакторите на списанията може да не са етични, но не са глупави. Те знаят кой слага маслото върху филията им. Според данните на д-р Голъмб всяка година Биг фарма харчи 18.5 милиарда долара за реклама на лекарства. Това възлиза на 30 000 долара на година за всеки лекар в САЩ, който чете специализираната литература!

Човек може да попита от кого се оценяват медицинските списания. Не правят ли това специалисти от същата област? Истината е, че измамата и заблудата в тези преценявани от специалисти списания е обичайна практика. Например през 1987 г. Ню Ингланд Джърнъл ъф Медисин пусна статия, която описва седемгодишното изследване на д-р Р. Слатски. До този момент Слатски е публикувал 137 статии в няколко оценявани от специалисти списания. Ню Ингланд Джърнъл ъф Медисин разкри доказателства, че в 60 от тези 137 статии (44 процента) е открито или „лъжливо представяне на фактите”, или са „чиста измама” (виж http://content. nejm.org/cgi/content/abstract/317/22/1383).

След това се получава „ефектът на доминото” - научната измама в преценяваните от специалисти списания се цитира от други изследователи, които също на свой ред я цитират. Първокачествен пример за това беше разкрит през 2010 г. с историята, наречена „Най-голямата измама от медицинско изследване”. Д-р Скот Рубен, бивш член на бюрото „Пфицърс спийкърз”, се признава за виновен, защото е фалшифицирал десетки изследователски проекти, публикувани в медицински списания. През 2005 г. Рубен приема субсидия от 75 000 долара от „Пфицърс”, за да изследва медикамента „Целебрекс”. След това публикува своето „изследване” в медицинско списание. Оттам тръгва ефектът на доминото

- стотици лекари и изследователи започват да цитират неговото „изследване” като „доказателство”, че целебрекс намалява болката при постопе-ративно възстановяване. Има само един проблем във всичко това: нито един пациент не е включен в това изследване! Точно така. Рубен е фалшифицирал цялото изследване и въпреки това го публикува.

Според Уолстрийт Джърнъл Рубен е фалшифицирал и данните за „Виокс” - лекарство, за което Агенцията за контрол върху храните и лекарствата признава, че е причина за повече от 50 000 смъртни случая! Рубен изцяло е фалшифицирал 10 „научни” доклада и 21 статии, публикувани в медицински списания. Оказва се, че е фалшифицирал изследователски данни в продължение на повече от 13 години. Преди 10 години щях да бъда шокиран от тази история, но сега не. Разбрах, че това е стандартна и ефективна процедура на медицинската мафия.

Знаете ли, че във всички медицински списания има формално изискване в статията да се разкриват дали авторът и производителят на продукта имат финансови отношения? Но ние живеем в реалния свят, където това почти никога не се случва. Например през 1998 г. д-р Хенри Т. Стелфокс разкрива, че двадесет и трима от двадесет и четирима автора (96 процента), защитаващи безопасността на калциевите антагонисти, имат финансови отношения с производителите на същите тези лекарства (виж www.pubmedcentral.nih.gov/articlerender.fcgi?artid=35347)!

Заключението на силно въздействаща статия в изданието на PLoS Medicine от 2 май 2006 г. (свързана с рекламирането на лекарства в медицинските списания) е: „Научното естество на списанията удостоява с правдоподобност както статиите, така и рекламите на техните страници. Като показват реклами за лекарства и медицинска техника, списанията мълчаливо подкрепят корпоративната реклама на най-доходните продукти. Рекламите и другите финансови отношения с фармацевтичните компании компрометират обективността на списанията. Първостепенно задължение на индустрията е да печели пари за своите акционери. Първостепенно задължение на списанията трябва да бъде коректност към лекарите и техните пациенти, които зависят от точността на информацията в публикациите. Медицинските списания не трябва да приемат реклами от фармацевтични компании, компании за медицинска техника или други сфери, свързани с медицината” 

Шокиращ доклад, публикуван през юни 2010 г. в Бритиш Медикьл Джърнъл, разкрива, че известни учени убедили Световната здравна организация да обяви H1N1 (така наречения „свински грип”) за световна пандемия. Тези учени имали тесни финансови отношения с компании от Биг фарма, които печелят от продажбите на съответните ваксини. Този доклад, написан от Дебора Коен (редактор на Бритиш Медикъл Джърнъл) и Филип Картър (журналист към Бюрото за разследваща журналистика в Лондон), разкрива скритите връзки, които правят Световната здравна организация да обяви пандемия, а това води до милиарди долари печалба за производителите на ваксини от Биг фарма. Докато върви цялата „рекламна кампания” за H1N1, Световната здравна организация отказва да разкрие конфликт на интереси между своите най-висши съветници и компаниите от Биг фарма, които ще получат милиарди въз основа на нейните решения. С други думи, всички рушвети са „дадени под масата”. Не е за вярване, че в отговор на доклада на Бритиш Меди-къл Джърнъл генералният секретар на Световната здравна организация (д-р Маргарет Чан) има безочието да защити мълчанието с твърдението си, че Световната здравна организация преднамерено е пазила в тайна финансовите връзки, за да „защити честността и независимостта на членовете, докато вършат тази спешна работа, [и] за да осигури прозрачност”. Позволете ми да изясня това - те „пазят информацията в тайна”, за да „осигурят прозрачност”. Това не е ли противоречие? Мисля, че Джордж Оруел щеше да нарече това „двойна игра”.

Спомнете си за изследването, според което рекламната литература, изпращана на лекарите от фармацевтичните компании, изобщо не е основана на научни факти. Всъщност всички данни в рекламните брошури на Биг фарма или не са точни, или са преувеличени. С други думи, те всички съдържат ЛЪЖИ. Ето това звучи зловещо: повечето лекари разчитат на информацията в тези брошури, за да вземат решение кое лекарство да предпишат на своите пациенти. Те имат сляпа, необоснована вяра, че Биг фарма провежда щателни изследвания и клинични изпитания. Лекарите четат брошурите, вярват в лъжите и после предписват лекарства на своите пациенти. През февруари 2002 г. списанието на Американската медицинска асоциация докладва, че 87 процента от лекарите, включени в установяването на Национални насоки за справяне с болестите, имат финансови връзки с Биг фарма. А говорим за конфликт на интереси!

Знаете ли, че действията на лекарите са третата водеща причина за смъртността в Америка? В списанието на Американската медицинска асоциация от 26 юли 2000 г. д-р Барбара Старфийлд доказва с факти, че всяка година над 225 000 смъртни случая се дължат на ятрогенни причини. Какво означава ятрогенен? Този термин се определя като „състояние, причинено на пациент от лекарска дейност, метод или терапия”. Истината е, че всяка година в резултат на предписването на токсични лекарства и за извършването на излишни хирургични интервенции лекарите причиняват смъртта на стотици хиляди пациенти.

В Бюлетина по вътрешни болести от 1966 г. д-р Бийти и д-р Пи-търедорф пишат: „Ятрогенните проблеми се задълбочават и в усилието си да се измъкне от усложненията от диагнозата и терапията, лекарят прилага маневри, които сами по себе си са рисковани”. Това означава, че лекарите често извършват рисковани процедури или изписват токсични лекарства, за да прикрият следите си за проблеми, причинени от предписани преди това токсични лекарства и рисковани процедури. Например само в САЩ е изчислено, че през последното десетилетие в болниците са починали 7.8 милиона американци в резултат на медицински грешки. Броят им е повече от всички жертви от всички войни, които САЩ са водили в цялата си история (Нал, Г и др. Смърт, причинена от медицината). Като имаме предвид горните факти, не е учудващо, че през 1973 г. по време на едномесечна стачка на лекарите в Израел процентът на смъртността за нацията достига своето най-ниско ниво. Според статистиката от Ерусалимското погребално общество броят на погребенията по това време намалява почти с 50 процента (Руеш, X. Голият крал на голямата медицинска измама).

Нека отново да повторя: не казвам, че проблемът е в поведението на отделни лекари. Повечето лекари, които познавам, са доброжелателни и наистина искат да помогнат на своите пациенти. Проблемът е в системата. Повечето студенти по медицина нямат причина да се съмняват в информацията, която им преподават, и не задават неудобни въпроси. Младите лекари, които искат да успеят, знаят, че трябва да останат безрезервно верни на „установените истини”. Лекар, който клати лодката, скоро открива, че е нагазил в дълбоки води и вероятно трябва да се бори за оцеляването си! Затова, за да успее, лекарят трябва да уважава грешките на по-опитните, да се придържа към догмите на своите учители и да отхвърля теории, които са извън очертанията на рамката.

Иронично е, че медицината изисква подчинение и почти няма търпимост към мненията извън установеното статукво. Лекарите не могат да ви предупредят за това, което самите те не знаят. И щом веднъж започнат да „практикуват” медицина, вече имат твърде малко време за по-нататъшно обучение. В известен смисъл се държат като пленници на система, която не одобрява информираността от независим източник и изграждането на собствено мнение. Казано без заобикалки, повечето лекари са обучени да мислят „според матрицата“ и натискът на колегите им ги държи там.

За разлика от много други страни САЩ подкрепя само един вид медицина - конвенционалната. Поради това на много американци, включително и на двамата ми родители, се отказват много жизненоважни възможности за здравето им. Според д-р Алън Левин „Личният лекар вече не е свободен да избира най-подходящото за вас лечение. Той трябва да следва предписанията, установени от лекарите, чиито мотиви и връзки са такива, че решенията им могат да не са във ваша полза”.   &n



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8727104
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930