Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2013 14:06 - ЛЕЧЕНИЕ НА ЗЪБНИ КАНАЛИ - ИЗМАМА
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 9272 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 15.12.2013 15:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                                                                                              image                                                                                                                                           Лечението на зъбните канали е безопасна и често необходима
манипулация, за да се предотврати изваждането на зъба.

ФАКТ
Един такъв „лекуван” канал е винаги инфектиран независимо
от вида му и липсата на симптоми.

Вероятно си мислите, че живакът създава единствения проблем със зъбите и сега сте спокойни! Ами не е така, ако имате „лекуван” коренов канал.

Всяка година в Съединените щати се извършват приблизително 20 000 000 операции на коренови канали. Почти всеки зъболекар е забравил за сериозния здравословен риск от тази операция. Докато много интелигентни зъболекари отказват да слагат живачни пломби в устата на пациентите си, други се втурват и с радост оперират коренови канали, без да имат представа, че тези процедури могат да причинят ужасни увреждания на пациентите. Според д-р Джеймс Хоуенстайн „Много хронични болести - вероятно повечето - са резултат от операция на коренов канал”.

Лечението на коренов канал се извършва, за да се спаси зъб, който иначе трябва да бъде изваден. Обикновено се прави, когато до корените на зъба се е разпространила сериозна инфекция. Кореновият канал е тесен, върви от средата на зъба до корените, които са забити в челюстната кост. В процедурата за запълване на кореновия канал в зъба се пробива дупка, за да се получи достъп до канала, мъртвите или инфектирани нерви и тъкани се отстраняват, а областта на кореновия канал се почиства, стерилизира и дезинфекцира.

След това вътрешността на зъба се запълва и дупката обикновено се запечатва с пломба.
image
Всяка година се правят милиони коренови канали с очевидно ниво на успех над 90 процента. С други думи, болка няма, а рентгеновата снимка показва, че зъбът е „излекуван”. За съжаление това замаскира проблем, който все още съществува. Много зъболекари осъзнават, че е невъзможно да се почисти всичката мъртва тъкан и зъбът напълно да се стерилизира. Във всеки зъб има над 4,5 километра тръбички (миниатюрни канали) и само някой безочлив зъболекар би могъл да твърди, че може да почисти или стерилизира 100 процента от тези 4,5 километра тръбички. Така в зъба остават области от некротична (мъртва) тъкан, продължаващи да се разлагат и инфектират. Белите кръвни клетки на имунната система не достигат до тръбичките, нито антибиотиците могат да проникнат до тях. Затова тръбичките стават „безопасно пристанище” за микроорганизми (вируси, квасни гъбички, гъбички, плесени, бактерии и т.н.). И тъй като нервните тъкани, кръвоносните съдове и живите тъкани вътре в зъба са премахнати, сега той е мъртъв.

През 1993 г. д-р Хал Хагинс изнася лекция пред Обществото за контрол над рака. По почти комичен начин д-р Хагинс заявява: „След това влизаме в бизнеса с „лечението” на кореновите канали и това е най-тра-гичното от всичко. Няма ли нещо, което можете да поставите в средата на канала, и то да е безопасно? Да, вероятно има, но не в това е проблемът. Проблемът с кореновия канал е, че зъбът е мъртъв. Нека да направим сравнение. Да кажем, че имате спукан апендикс, затова отваряте телефонния указател и кого търсите? Да видим, намирате хирург и шлосер. На кого се обаждате? Ще полирате ли възпалението си? Точно това се прави на всеки мъртъв зъб. Поставя му се златна корона. Всъщност няма значение с какво се балсамира мъртвият зъб. Той е мъртъв и в него има бактерии, които живеят без кислород. При липса на кислород повечето неща умират освен бактериите. Те претърпяват млеоморфна промяна, нещо като мутация - научават се да живеят без кислород. Започват да произвеждат тиоетери - някои от най-силните отрови на планетата, които не са радиоактивни” (виж www.whale.to/d/root2.html).

Нали си спомняте, че ракът и много други болести имат афинитет към микробите? И за да се излекуват, всички микроби трябва да се унищожат, за да може имунната система да възстанови организма до нор-малното му състояние. Обаче всеки „лекуван” коренов канал е съвършеният „развъдник” за микроби. Както казва д-р Хагинс по-горе, някои от най-опасните от тези микроби произвеждат тиоетери, включително и диметил сулфат. Немският онколог д-р Иозеф Иселс успява да потвърди, че тиоестерите, освободени от микробите в тези коренови канали, са подобни на химическите вещества, използвани от немците по време на Първата световна война за създаването на горчичен газ. Според Агенцията за защита на околната среда диметил сулфат се класифицира

като група В, канцерогени за човека. При животни, изложени на диме-тил сулфат, се наблюдават тумори в назалните канали, белите дробове и гръдния кош (виж www.epa.gov/ttn/atw/hlthef/di-sulfa.html).

Според д-р Карен Шримплин тиоетерите са токсични, защото са мастноразтворими. Затова се концентрират в липидната (мастна) структура на клетката, особено в митохондриите. Митохондриите са клетъчните „електрически заводи” и отговарят за произвеждането на енергия. Ако са увредени, клетките не могат да създават енергия чрез аеробно дишане и са принудени да преминат на ферментация (анаеробно дишане), за да продължават да произвеждат енергия. Запомнете, всички ракови клетки използват ферментацията като средство за произвеждане на енергия.

Следователно според д-р Шримплин плеоморфните микроби, които нассляват тръбичките на всеки „лекуван” коренов канал, са нормални аеробни бактерии, но когато се запечатат в зъба, тяхната среда се променя и те стават анаеробни, като започват да произвеждат токсини от рода на тиоетерите. Тези тиоетери преминават в останалата част от организма и увреждат митохондриите на клетките, като така ги правят да станат анаеробни. Това е порочен кръг, чието начало се поставя след „лечението” на коренов канал! Анаеробните микроби, които процъфтяват вътре в кореновите канали, отделят токсични вещества от смилането на некротична тъкан и това причинява хронични инфекции и дегенеративни болести. Помислете върху това, ако някой орган от тялото или крайник умре, ние го отстраняваме. Но не става така с мъртвите зъби. Зъболекарят д-р Франк Джеръм казва: „Идеята да се запази мъртъв и инфектиран орган в тялото се приема за добра само от зъболекарите. Зъб с „лекуван” коренов канал винаги влияе отрицателно върху имунната система”.

През 20-те години на миналия век д-р Уестън А. Прайс извършва експерименти, които първо са приветствани от Американската стоматоло-гична асоциация, но по-късно са пренебрегнати. Д-р Прайс подозира, че бактериалната инфекция съпътства много дегенеративни болести. Той подозира, че тези инфекции възникват от зъбите. Затова решава да имплантира изваден зъб със запълнени коренови канали под кожата на животно. И открива, че след като го имплантира, болестта на пациента се пренася върху животните. Каквато и болест да е имал пациентът, животното с извадения зъб под кожата си развивало същата болест. Д-р Прайс наблюдава, че когато зъбите със запълнени канали се извадят с помощта на правилните техники, тогава много здравословни проблеми се подобряват - от артрит до бъбречни проблеми, дори и рак. Това е наблюдавано при стотици пациенти.

Д-р Прайс открива, че никой от стоте дезинфектанта не е способен да проникне и да стерилизира дентина, който съставлява до 95 процента от

структурата на зъба. Нито пък някой антибиотик може да стерилизира кореновите канали. Много малко зъболекари знаят или искат да признаят, че след операция на кореновите канали тръбичките в дентина винаги са инфектирани. Тези бактерии преминават в кръвта и продължават да причиняват дегенеративни болести. Повечето зъболекари смятат, че дезинфекционните вещества, използвани за запълването на коренов канал след хирургия, ефективно стерилизират мястото на кореновия канал, което, за съжаление, не е вярно.

Това, което д-р Прайс докладва, и това, което открива чрез тестовете, включващи цели 5 000 животни в продължение на 25-годишен период, е, че зъбите със запълнени коренови канали, независимо колко добре изглеждат и независимо дали имат някакви симптоми, винаги остават инфектирани. Д-р Прайс документира своите открития в два монументални тома, озаглавени „Зъбните инфекции - орални и телесни - и дегенеративните болести”. Не е изненадващо, че книгите са забравени за цели 50 години, докато д-р Джордж Мейнинг, пенсиониран ендодонт (лекар, специализирал лечение на зъбни корени), открива тези книги. Той публикува тяхната съкратена версия, озаглавена „Маската на кореновите канали”.

Ако имате запълнен коренов канал, може да се наложи да посетите биологичен или холистичен зъболекар. Тези зъболекари понякога се преследват от Американската стоматологична асоциация, затова не очаквайте да ги откриете лесно в телефонния указател. Може би Бил Хен-дерсън притежава единствения основен алтернативен метод за лечение на рака, който изисква премахване на кореновите канали. Той ще помогне на пациентите си да открият биозъболекар. Неговият уебсайт е www. beating-cancer-gently.com.

Нека да разгледаме работата на Йозеф Иселс в Германия, който лекува нелечими случаи на болни от рак в продължение на повече от 40 години. Имунната система на тези пациенти вече е унищожена от съвременното лечение на „великата тройка”. Те вече имат по три удара срещу себе си. Обаче д-р Иселс излекува 24 процента от своите 16 000 нелечими пациенти през този 40-годишен период. Какво е първото нещо, което прави? Вика зъболекар, който да им извади мъртвите зъби!

Ако ви извадят зъб със запълнен коренов канал, тогава може би имате още един проблем. Кавитацията е дупка в костта (поради изваден зъб), която не е правилно излекувана. Тъканта в кавитацията се инфектира. Появилите се силно токсични бактерии могат да причинят остеонекроза (смърт на костта), да въздействат негативно върху здравето и да доведат до дегенеративни болести и рак често без осезаема болка в областта на челюстта.

Ако имате запълнени коренови канали, кавитации или периодонтално заболяване (на венците), ви предлагам следните хранителни добавки:

• ORAL GUARD - Това е най-добрият продукт на пазара за лечение на периодонтална болест. С впечатляващ списък от силни съставки като жълт кантарион, коензим Q10, фолиева киселина, екстракт от зелен чай, липоева киселина и витамин К, Oral Guard е най-добрата защита срещу заболявания на венците.

• DMSO - „Вземайте по една супена лъжица за жабурсне два пъти дневно. Жабурете се бавно. Задръжте течността няколко минути. Глътнете за максимална ефективност. Това помага за извличането на токсините от кавитациите. Можете да добавяте капки гаулте-рия към водата за уста. За предпочитане е 50-процентен разтвор на DMSO, ако може да се намери. Трябва да бъде медицински DMSO” (Кларк, X. Лечение на всички видове рак. с. 198).

• Коензим Q10 - Тази хранителна добавка има своето зашитно и укрепващо действие върху всички тъкани. Действайки на клетъчно ниво, тя укрепва венците, както и сърдечния мускул. Много учени смятат, че периодонталната болест е добър показател за ниски нива на коензим Q10 в другите тъкани.

• Витамин С - Познавам човек, който живее в Уако, Тексас. Той имаше периодонтална болест и всеки ден вземаше 15 000 милиграма витамин С (5 000 милиграма с всяко хранене). Така неговата периодонтална болест буквално изчезна!

Институтът по технологии в Северна Каролина доказва, че отпадъчните продукти от бактериите, които живеят в мъртвите зъби, некротич-ните кости на челюстта (кавитациите) и други зъбни проблеми могат да причинят токсично задържане на специалните белтъци, които генетично предпазват организма от образуване на ракови тумори. Ако се интересувате от лечението на болен зъб или от това, как се лекува рак, който може да е провокиран от зъбни проблеми, препоръчвам ви да посетите техния уебсайт: www.breastcancercured.com.

Основното е, че алтернативните методи за лечение на рака все пак могат да се провалят, докато пациентът продължава да толерира инфекции в своята уста. Инфекция, която хронично отслабва имунната система, може да идва от коренови канали, както беше описано по-горе, но също и от инфектирани зъби, кавитации и периодонтална болест. За болния от рак е крайно необходимо да излекува старателно потенциалните инфекции, възникващи в устата.    vaksini.eu/Rakyt_da_oceleesh.html                                              anonybulgaria.wordpress.com/2013/09/18/%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5/                 



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8687308
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031