Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2013 18:51 - Боговете в Месопотамия плагиат на Ведическите?
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 3437 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 06.03.2016 09:18


                                                                                image              https://haymo1976.files.wordpress.com/2014/07/trimurti2.jpg

Преди Началото на Сътворението на Сегашната Земя е имало 6 потопа или - 6 частични разрушения на Земята ни - "издигане и потъване на земи". Библията, чиито текстове по Сътворението са крадени от Шумерската цивилизация, описва само 7мия Ману като библейският "Ной". Според библейските "креационости" Земята ни е на по-малко от 6,000 години= точно 5,772 земни години. Йудеите честват според Лунният календар(краднат от Шумерите и Египтяните, който пък е взаимстван от ВЕДА) всяка есен "Рош-Хашана"- "Сътворението на Светът".Т.е. - йудеите честват началото на Кали-йуга на сегашната маха-йуга("катар/чатар-йуга: "Четири-йуга" !)                                                                            

В момента към 2013 г. сл. Хр. се намираме в 28 маха-йуга цикъл на 7 манвантара период от настоящия Ден на Брахма. Това показва, че Земята е на възраст от ~ 2,0 милиарда земни години(1,972,944,456 земно/соларни години) от последното унищожение през последната Нощ на Брахма. Общо 453 йуги (от 1000 за Целият Ден) са минали до началото на този Ден на Брахма.                                                                                                                                                  
Стъпка 1 : За 6 манвантари = 71x 6 = 426 маха-йуги

Стъпка 2 : Имаме периоди между всяка от манвантарите = 7 x 4 йуги = 2.8 маха-йуги

Стъпка 3: Имаме настоящата маха-йуга в манвантарата ни - 28-ма, и сме в последната 1/10 от нея (кали-йуга е 4-та йуга и продължава 1/10 от маха-йугата).

Така, че имаме общо 27.9 маха-йуги.

Като ги сложим заедно: 426+2.8+27.9 = 456.7 маха-йуги вече са минали в настоящият Ден на Брахма. Остават приблизително 543 преди да завърши целият Ден на Брахма(1000 маха-йуги) и да настъпи Нощта на Брахма(когато Брахма ще ни погълне, по подобие на Вишну, т.е Земята ще бъде разрушена напълно с огън, за да дойде Нова Земя после)
     
 Така, че 456.7 като години са 456.7 x 4,320,000 = 1,972,944,456 земни(слънчеви) години -Около ~2 милиарда(билиона) години. Доста по-близо до материалистичните изчисления от 4.5 милирада(4.5 билиона), отколкото 6 хиляди години от авраамски креационисти!!?..                                                                                            
Алегорията за Потопът евреите са копирали директно от "Енума Елиш" на Аккадо-Шумерите, които са взаимствали от Арйаните, но разбира се с изопачени и фабрикувани символи и събития. Така например, библейският Ной е просто поредният "7 Ману" от 14 на калпата("Денят на Брахма") в епохата на РаВи, а "Ноевият ковчег", който копира Кивотът или Кааба за "Утробата на Вишну" е просто Рибата "Матся", която е аватар на Самият Вишну, който поглъща душите в Трансцедентална Си Утроба си за да ги прероди в Нов цикъл в материалното Проявление         image                                                                                                                Избиване на първичния млечен океан      БЗУ (АПСУ) - според шумеро-акадската митология, това е първичният, подземен, сладководен океан. Абзу(Апсу) е недостъпен даже за боговете. В него се съхраняват причините и началото на всичко, в това число и божествените, тайнствени, могъщи сили - МЕ, управляващи света. Те са първоизточници на човешката култура. В по-късната вавилонска митология, Абзу играе важна роля в сътворението на света. Според сказанието, от Абзу - първичният океан и Тиамат - първичната стихия, въплъщение на хаоса, се родили божествата-чудовища Лахму и Лахаму, които пък родили Аншар и Кишар. От тях възникнал Ан (Ану) - богът на небето. АДАД (ИШКУР) - могъщ древен шумеро-акадски бог на гърмотевиците, бурята, вятъра и всичко разрушително.                                                                                                                                                                                                               АН (АНУ)БРАХМА - шумеро-акадски бог на небето. От съюза му с богинята на земята Ки се родил богът на въздуха Енлил, който създал Вселената, състояща се от небе и земя, разделени от въздух. Ан е баща на боговете, възвисяващ се над всички същества. Към него се обръщат за съвет и благословия. След време обаче, децата му Енлил и Ищар, както и други богове, го изтласкали на заден план.

От втория син на Брахма - Атри се родил Дхарма, който станал бог на справедливостта. Ангирас положил началото на рода-мъдреци Ангираси. Но не само шест били синовете на Брахма. Седмият му син Дакша се появил от палеца на десния му крак. А от палеца на левия крак се родила първата му дъщеря, която станала жена на Дакша. Тя родила 50 дъщери. Тринадесет от тях, Дакша дал за жени на Кашияпа, а 27 - на бога на Луната, които се превърнали в 27 съзвездия. Останалите десет дъщери станали жени на Дхарма. Дакша имал още дъщери, на които било определено да станат жени на богове и велики мъдреци. Най-голямата дъщеря на Дакша - Дити, която била съпруга на Кашияпа, станала майка на страшните демони. Втората дъщеря на Дакша - Дану родила могъщите исполини, а третата - Адити родила дванадесет синове - велики богове. Митът за създаването на Сарасвати според Брахма Пурана:

В зората на творението, измъчван от самота, Брахма се разделил на две и от тялото му излязла жена. Той я нарекъл Савитри - „дъщеря на слънцето”. Като я погледнал, Брахма занемял от възторг и не можел да откъсне очи от нея. Притеснена от погледа му, Савитри се преместила вдясно. Но Брахма не желаел да отклони погледа си от нея и на раменете му изникнала още една глава – вдясно. Савитри отишла на ляво, ала вляво израснала друга глава на Брахма. Когато се скрила зад гърба му, израснала и четвъртата му глава, която гледала назад. Полетяла в небесата – изникнала петата глава, която гледала нагоре. Брахма взел Савитри за жена. Първа от родените богини, Савитри дава началото на науките и изкуствата. Покровителка на мъдрите и благочестивите тя дарява с потомство и интелект.Божествената съпруга на Брахма богинята на знанието и музиката е наричана още Брахми или Вачх (Вач) – Богинята Логос, богинята – Слово, реч. Брахма твори (както и другите богове) чрез детеродство, като взима в обятията си Вач-Сарасвати, която е и негова дъщеря, но боговете могат да правят онова, което на смъртните не е позволено. Те имат свои закони. В по-късната литература Брахма се превръща в нарочен творец; той създал боговете, Сома (луната), Суря (слънцето) и ги поставил на небето. Създал Агни (огъня), Ваю (вятъра), и Варуна (водата). Поставил Хиранягарбха, Златното семе, във водата, където то покълнало и станало самият Брахма вече в сътворена форма.

Друга легенда разказва, че Сарасвати бликва от челото на своя баща Брахма, точно както и древногръцката богиня Атина се ражда от главата на баща си Зевс. Сарасвати е толкова пленителна, че Брахма иска тя винаги да е пред очите му и затова си създава четири глави. Брахма създава и четирите велики Веди чрез ума на Сарасвати. Подобно на всички богини, Сарасвати е описвана като много независима и неподчиняваща се на мъжките богове. Притежава страховит характер, лесно я предизвикват и е доста избухлива. Поради това че закъснява за изключително важно огнено приношение, което трябва да извърши заедно с Брхама, той я изгонва и тя заживява във вечно самоналожено изгнание.
АНУННАКИ - шумеро-акадски божества, родени от Ан и Ки. Смятало се, че те определят човешките съдби и, че са посредници между боговете и хората. В по-късни времена, с това име започнали да наричат земните и подземни Думузи - богове на плодородието.

АШУР (АСУРИ) - асирийски главен бог. Бог на войната, бог-войн. По-късно възприет и в шумеро-акадския пантеон.

ДУМУЗИ - шумеро-акадско божество, свързано с плодородието на земята и растителния свят. Син на Енки, богът на мъдростта. Съпруг на Инанна. Някога богинята слязла в подземния свят. Но след като не могла да излезе обратно от там, ако не остави някой в замяна, тя позволила да отведат в преизподнята съпруга й. След това обаче,на земята настъпил хаос. Това принудило Инанна да се спусне отново в подземния свят и да спаси съпруга си.

Върховният бог ЕаЕА - шумерски бог на водите и океана. Едно от трите върховни божества.

ЕНКИ(ВИШНУ) - бог на мъдростта - шумеро-акадски върховен бог. Бог на мъдростта, закрилник на хората, определящ съдбите им. Олицетворява животворните води. Покровител на рибарите. Енки подрежда земята, установява порядък в природните явления, научил хората да обработват земята, да овладеят занаятите и изкуствата.

ЕНЛИЛ(ШИВА) - шумерски бог на въздуха, бурята и вятъра. Едно от трите върховни божества. Син на Ан и Ки. Енлил е съветник на боговете, управник на земята. Измислил мотиката и "всичко полезно", сътворил дърветата и житните растения, установявайки разцвет на земята.

ЕРЕШКИГАЛ(КАЛИ ,ДУРГА) - шумерска богиня на мрака и смъртта, повелителка на подземния свят. Сестра на Инанна. Следи мъртъвите да не избягат на свобода и да се върнат на земята.

КАЛИ в индуистката митология е богиня на смъртта и разрушението, съпруга на бог Шива. Името Кали означава "сила на Кала или времето", която прави всичко преходно. Въпреки нейните негативни краски, тя не е точно богиня на смъртта, а по-скоро на Времето и Промяната. Наричана е "Черната" или "Тъмната" богиня. Тя приема жертвите си по време на специален ритуал наречен Дурга-пуджа, като понякога ѝ пренасят в жертва дори хора. Изобразяват я танцуваща върху мъртвото тяло на своя съпруг Шива, като в едната ръка държи главата му, а в другата върти меч. Като богиня на смъртта Кали унищожава всичко, включително и божествения си съпруг, тъй като нищо видимо на този свят не е вечно.

ИНАНА(Адити) - шумерска богиня на плодородието, любовта и войната.ИНАННА - шумерска богиня на плодородието, любовта и войната. Аналога й в акадската митология е Ищар - също богиня на плодородието и войната. Инанна е дъщеря на Ан, на Нанн (Нанна), а също и на бога на мъдростта Енки. Съпруга на Думузи. Веднаж решила да се спусне в преизподнята, за да подчини подземния свят, в който властвала сестра й Ерешкигал. За да се застрахова, заповядала на свой довереник да се обърне за помощ към висшите богове, ако не се върне след три дни. Инанна - съпругата на Думузи и сестра на ЕрешкигалПреминавайки през седем врати, водещи към подземното царство, сваляла част от дрехите си или някое украшение. Когато застанала пред Ерешкигал и съдниците на преизподнята, била съвсем гола. Всички я гледали със смъртоносен поглед, докато накрая тялото й станало бездиханно. След изтичане на трите дни, довереникът й разказал на бога Енки за нещастието. Тогава той изпратил в преизподнята свой пратеник, който възвърнал живота на Инанна с помощта на жива вода. Но за да се върне на земата, богинята трябвало да остави в подземния свят някой, вместо себе си. Изборът паднал на съпруга й Думузи. Така, всяка година той трябвало да прекарва половината от дните си в преизподнята. Затова се казва, че той е умиращ и възраждащ се бог.

ИЩАР - акадска богиня на любовта и войната,съответстваща на шумерската Инанна също Богиня на любовта и войната. Предлага любовта и покровителството си на знаменития герой Гилгамеш, но той отказал, знаейки злощастната участ на предишните й възлюбени. Тогава Ищар, за да отмъсти на героя, изпратила страшния Небесен Бик. Но Гилгамеш, заедно с Енкиду го убили. Ищар, също като Инанна слязла в преизподнята за своя любим Таммуз, заплашвайки богинята на подземния свят Ерешкигал, да пусне на земята всички умрели. Но Ерешкигал я убила и едва след молбите на съветниците си, я съживила с жива вода. След това Ищар се завърнала на земята, заедно с любимия си Таммуз.

КИ - шумеро-акадска богиня на земята. От нея и Ан се родил бог Енлил.                                                                                                                           
Шумерска богиня, Ubaid, ~5000 г пр.Хр.
image
           

МАРДУК - унищожителят на чудовищния змей Тиамат.

МАРДУК - вавилонски върховен бог, господар на боговете, бог на мъдростта, на световния порядък, бог на слънцето и светлината. По молба на боговете се съгласил да унищожи Тиамат - въплъщението на хаоса. За да извърши това, пожелал от боговете цялата власт и превръщайки се в огън, създал седем бушуващи урагана. Хванал Тиамат в мрежата си и я сразил със стрела право в сърцето. След това разсекъл тялото й на две, създавайки от едната част небето, а от другата - земята. Мардук устрол Вселената, установявайки порядък при смяна на месеците, определил пътя на небесните светила и създал човека.

НАММУ(ДЕВАМАТРИ) - шумерска богиня-прародителка, "майка", създала небето и земята, "майка", дала живот на всички богове. Олицетворява световните подземни води. Майка на бог Енки.
Devamatri, майката на всички богове. От нейната космическа утроба са се появили всички небесни обекти. Тя е Небесната Дева, майка на всчико съществуащо.

НАНН (НАННА, СИН)(Луния-бог Sin беше Soma (Soma-късно става известен като свещено питие). - шумеро-акадски бог на лунната светлина, бог на луната. Син на Енлил и Нинлил. Покровител на град Ур. Изобразява се като бик със сияещи рога, пасящ на небето или плуващ по него в небесна лодка.

НИНХУРСАГ (НИНТУ, НИНМАХ)(Притхви) - шумеро-акадска богиня-прародителка, майка на всичко живо. Съпруга на бог Енки. От тях се родила богинята на растенията Нинсар. От съюза на Енки с внучката му Утта възникнали осем растения, но Нинхурсаг не успяла да им даде имена, защото Енки ги изял. Разгневената богиня проклела Енки и той бил поразен от осем недъга. Тогава боговете я уговорили да излекува съпруга си. За да направи това, Нинхурсаг създала осем божества - по едно за всяка поразена част от тялото на Енки и с тяхна помщ го излекувала. Често я отъждествяват с Ки.

ТАММУЗ - акадски умиращ и възраждащ се бог на природата. Бог на плодородието и растителността, покровител на пастирите. Съпруг на Ищар, която го пратила в подземното царство, вместо себе си. Така, половин година Таммуз трябвало да прекарва под земята. Всяко негово завръщане от преизподнята било съпровождано от буен растеж на всичко живо - пробуждане на растителния свят. Таммуз е аналог на шумерския бог Думуз.

Мардук убива дракона ТиаматТИАМАТ - акадска драконоподобна богиня, олицетворяваща първичната стихия и хаосът. Счита се за съпруга на Абзу (Апсу). От техния съюз се родили другите богове, които започнали нестихваща битка с Тиамат. В крайна сметка, Мардук - главният от младите богове, я убил и от двете части на тялото й направил небето и земята.

УТТА - шумерска богиня на растенията. Дъщеря на Нинсар и внучка на Нинхурсаг и Енки.

УТУ - шумеро-акадски бог на слънцето. Син на Нанн (Нанна) и брат на Инанна. Всевиждащ бог на справедливостта и истината. Смятало се, че през деня Уту пресичал небесния свод от изток на запад, а през нощта - подземния свят от запад на изток, давайки светлина на мъртвите. Негов потомък е Гилгамеш.   
                          image                                                                                                                            Горен ред: Енлил и синовете Ninurta, Nannar, Ada Долен ред: Трима от синовете на Енки: Нергал, Gibil и Marduk Първо дойде в Индия, бог на огъня Агни GIBIL (в Египет, той е създател бог Птах-Tatenenom), известен още като - сирийски майстор ковач Tvashtar.

Почти по същото време с него в Индия пристигна Нимрод-Indra (може би понякога Indra е и Ninurta, които споделиха с Нимрод IU Marduk), който притежава страхотното оръжие Ваджра и завладява гигант Vritra (Namtar-Загрей-Dionisa1). С Indra често се появява неговият приятел Brihaspati (Zababa). бога на слънцето Сурия е-Utu. Съпругата му, богинята на зората-Ushas Nanayya на. Sun бог Savitar, така Енлил в Египет, се превръща в бога на слънцето Ра. Луния-бог Sin беше Soma (Soma-късно става известен като свещено питие). Името Дакша често се използва като епитет на Агни и Сома. Говори се, че Дакша е съпруг и баща на Адити . Адити е Инана. Дакша Soma беше бащата на Адити-Sin Инана и Дакша-Agni е нейният съпруг GIBIL  

                                          image                                                                                                                   Инанна (и по-късно Ищар) е шумерската (и по-късно акадската) богиня на похотливите жени. Поради това че е с вечно гладки слабини, се знае, че е и богиня на актрисите от порнографията. За нея се знае, че притежава силата да прави крале от мъже, само като спи с тях. За де се опази от венерически болести, тя е използвала двойка лъвици да плашат вирусите докато тя се отдавала на екстазите си. Един път Инанна решила да слезе в пъкала, където найната сестра Ерешкигал е била властелинка. Обаче сестричката й била малко перверзна и като видяла че сестра й се била накичила с оскъдни одежди (нещо нормално), я побили едни такива тръпки. Накарала Инанна да сваля по една одежда всеки път, като прекосявала една порта. Добре, ама работата е била там че е имало седем порти, и насред освиркването на демоните отстрани подиума, тя си свалила една по една всичките дрешки и накити. Накрая застанала гола и сестра й се разгневила от завист и я убила. Другите богове се уплашили, че вече няма с коя да се съвкупляват и изпратили да си я вземат обратно. Оказало се обаче, че трябвало да я заменят с някой жив. Инанна си избрала съпруга за това, понеже щяла да е без грижа че съпругът й може да я хване да му изневерява. Накрая Инанна благополучно се завърнала на горния свят и си наваксала за всичките дни без тръшкане... с живи хора. 

image                                                                                                                         В друга история, Инанна  обладала бога Енки който бил покровител на града Ериду. Взела че му откраднала мъжеството и го отнесала в своя любим град Урук. Енки изпатил свои хора да я спрат, но Инанна ги посрещнала с разтворени крака, тъй да се каже, и те си отишли с празни ръзе и изпразнени м--и. Така Урук станал най-могъщия град в Месопотамия за времето си.Иннана е била сексбомба за времето си и била използвана за извайването на голи статуи по нейно подобие. Така тя станала първата порнозвезда. За да покаже на всички че тя била такава, тя използвала осмолъчната звезда като своя символ. Евреите по-късно се опитали да копират тази звезда, но понеже ги скъпяло да рисуват прекалено много лъчи, я скъсили до шестолъчна звезда

КАМА- бог на любовта. По молба на боговете, той се опитал да разпали страстта на Шива към Парвати. Защото така щял да се роди спасителят Сканда, който би избавил боговете от властта на асурите. Но Шива бил вглъбен в себе си и не обръщал внимание на преданата любов на Парвати. Тогава Индра накарал Кама да отиде при усамотения Шива и да забие любовна стрела в сърцето на суровия бог. Шива обаче видял Кама и в гнева си го изпепелил. От тогава богът на любовта станал безтелесен.  
                                                                                                                                                               
ДЯУС- бог на небето, най-старият, макар и не най-могъщият бог. "Баща на боговете" - синоним на "Небето", съпруг на богинята на земята Притхиви. Негови атрибути са гърмотевицата и мълнията. Изобразява се или като червен, ревящ бик или като черен жребец, украсен с бисери.                                                                            

Небесния бог Dyaus (известен още като Брахма) и богинята на земята Притхви също са разпознаваеми. Това -. Енлил и Ninhursag собствена персона Заедно с тях дойде в Индия и богинята на словото и мъдрост Вачх (Вач) – Богинята Логос, богинята – Слово, реч. -Nisaba. По-късно след Брама дойде там и Еней с богинята на мъдростта, знанието и изцелението Сарасвати(ГАЯТАРИ).                

АДИТЖИТИ- божества, тясно свързани с небето. Към тях принадлежат: Дакша - символизира необикновения ум и способности на боговете; Вивасват - слънцето, което се появява на разсъмване; Мартанда - символизира невидимото, нощно слънце. Възникнал от мъртво яйце. (В епохата на брахманизма броят на тези богове нараства до дванадесет. Те олицетворяват божествената светлина - източник на живот, борят се със злото и тъмнината, наказват грешниците и благославят праведните. Те имат златни тела и никога не спят.)                                                              
Адити съпруга на Инана също се разглежда като Kashyap-Utu, от които се предполага, че родени пет божества. Атина е родила Инана Helios-Utu група божества. Въпреки че това е възможно, но не всички от тях са деца на Inanna. В Гърция, както си спомняте, Hera "прие" и Хефест-Gibila и Ares Zababu да се счита за майка на боговете. Инана направи същото. И Марути и други деца, са наречени Адити Адити.                                                                                

 МАРУТИ-деца на Рудра и Пришни. Смята се също, че са родени от мълнията. Те са божества на бурята и буреносните облаци, раждащи мълнии. Те са вечно млади и са богато накичени със злато - златни са стъпалата им, носят златни браслети, златни шлемове и нагръдници и се носят в златни колесници. Понякога съпровождат баща си - Рудра, но по-често са в свитата на Индра, помагйки му да се бори със злите демони. Подобно на баща си, даряват на хората лекарства, но също като него, са смъртноопасни.    
                                                                   image                                 
 Сарасвати Гаятари                                                              

Asvinau-близнаци може да са били и гръци. Dioscuri, или син на Аполон (Ninurta) Aristej със сина си Actaeon участващи в Индийската кампания на Дионис, воини, пазачи на нивите и стадата, лекари, учители пчеларство.                                                        
АШВИНИ- близнаци, братя на Ушас, появяващи се на разсъмване. Те будят сестра си и съпровождат колесницата й. Появяват се и при запалване на жертвения огън. Те са неразделни, но се различават един от друг. Единият е син на нощта, а другият - на утрото. Единият е светъл, другият - тъмен. Те се грижат за меда, нектара на живота, божествената "сома". Даряват пчелите с мед и лекуват с него боговете и хората. Обичат да помагат - спасяват корабокрушенците, попадналите в беда живи същества, помагат на младоженците да се установят в дома на мъжа.                                       image     Шумерските Аннунаки дават примерът на Аварамическите религии за "бог"..
Шовинистичната патриархалност е Лунен култ мразещ Изтокът, Слънцето и девическото начало. Кървавите жертвоприношения  са като поздрав "Шалом"(Салаам)... 
                                                                                                                     
Нефилимите(Исполините).Това са по-висши същества от хората на Средната Земя(Бху), идещи от по-висши планетарни системи към Брахма-лока, чиято цел е да култивират Земята и да спасят хората чрез Съзнание от упадък към животинска форма.Асоциирани понятия са "мореплавател"(naval"im), "9"(nove)-Трансцеденталното число(108), "нов"(nove), Юпитер(U-Pitr).
Нефилимите не са нещо отрицателно спрямо Ведаическото Знание. Нефилимите са отрицателни персонажи от гледна точка на падналите ЗЕМНИ духове(бхутас) "ел яху", "ал аху", които са рашкаси в Анта-ришка-лока и постоянно искат да инкарнират във форми на Земята с цел да експлоатират материалната енергия.

При смесването на нефилимите с демони и наги се получава именно тази част от тях, която се нарича в Бхагавад Гита "нежелано потомство", точно както са получени Аврамските патриарси от смесването на Ведаическите брахмани с шудра-класата. Може би това е образът на Месопотамските Анунаки - "свирепи", "алчни", "кръвожадни", "експлоататори",
"шовинистично-патриархални",
"сексуален апетит".

Точно този тип нефилими- "анунаките" са били образец за копиране на Аврамическите бхутас якхшасите "ел яху" и "ал аху".
Целта на този тип нефилими съвпада с целта на Аврамическите духове- ДА ПОРОБЯТ ЗЕМЯТА И ДУХОВЕТЕ НА НЕЯ(като се свържат с обитателите на подземното царство на нагите....)
Ануннаки(Ану, Анун- "Небе", Санскр. "малък", синоним на "джива"-атма, и нака=нага !!).

Дживи, "небесни" богове-змии. По всичко личи, че идват от "Кухата Земя"("Hollow Erath")- АгАРта(Норд. "АсгАРд"). "АР" е корен на всички групи езици за "Земя". Версията, че "Ки" на Шумерски значело "Земя", издържа до толкова, че наките(нагите) живеят в Долната Земя. "А" е Ведически символ за "Горна Земя", а "К" за Аватар от там на по-долна ЗЕМЯ.               
 Както Ведическите писания, така и Елена Блаватская, така и Джийн Матлок посочват, че царството на нагите е МезоПотамия и МезоАмерика.

Континенталният дрифт не показва развитието на пълната картинка на сушата и водата.Тя взема само наличната суша, която имаме днес. Успоредно с континенталният дрифт е имало и ИЗДИГАНЕ И ПОТЪВАНЕ НА СУША Мъдрецът Кашяпа си е бил в Средна Азия, тъй като е един от "Сапта риши"(съзвездието "Голяма мечка"), но нагите, които е сътворил, идат с дрифтът от юг(о-в Индустан, Кашмир). При идването си, те се установяват в различни места- МезоАмериките, Малайзия, Полинезия, т.нат.... по-късно те пристигат и в Месопотамия, където се срещат с идващите анунаки от о-в Ирак(от анимацията на дрифта). Анунаките идат от Северът, от Централна Азия.. При срещата си от континенталният дрифт и потъването и издигането на земи, част от анунаките се смесват с нагите и така се формират Месопотамските анунаки, образец за Семитските религии на Аврам от "Халдейският Ур".  

Тезата на Сичин, че анунаките идат от юг не издържа. От юг идат само нецивилизовани раси. При смесването си на анунаГи и наги се получава този хибрид, който е познат в Шумерските и бИблейски сказки. Първоначалните нефилими са девите от Северът. Техният произход е чист и божествен!Той е познат само във Ведическите писания. Той е демонизиран в Семитските писания! По обясними причини!      


ИМЕНАТА НА ЕНКИ

                          



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8684169
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031