Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2014 12:30 - Теория на всемирната гравитация
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1112 Коментари: 0 Гласове:
0



 Често в научно популярни статии за гравитацията, особено в Интернет, се допуска кардинална грешка, която вкарва в заблуда читателите. Споменават се теория на Нютон за гравитацията или теория на Айнщайн за гравитацията. Хора, сериозно изучавали физика знаят, че такива теории няма, но много читатели се подвеждат от слабата подготовка на някои автори. Всъщност досега във физиката липсваше възприета теория, обясняваща механизма на гравитацията.
Нютон изрично подчертава този факт в “Начала”:
“До сега аз изяснявах небесните явления и приливите на моретата на основание силите на привличане, но аз не посочих причините на самото притегляне. Тази сила произлиза от някаква причина, която прониква до центъра на Слънцето и планетите без намаляване на тази способност… като нейното действие се разпространява на огромни разстояния, намалявайки пропорционално на квадрата на разстоянието… Причината за тези свойства на силите на привличане аз до сега не мога да изведа от явленията, а хипотези аз не измислям”.
Аз си поставих за цел да намеря обяснение на процеса и модела на гравитация. Единственият гравитационен модел, който може да се обясни с нормална човешка логика е следният и той не е нов, съществуват много подобни теории:
Гравитацията представлява сила, равна на сума от импулси на удари на етерни частици идващи от космоса, т.е. тя е сила, дължаща се на етерно налягане.
Какво следва от приемане на подобен модел?
image
След като твърдя, че познатата ни гравитация се създава от удари на етерни частици, които отдават двоен механичен импулс на молекули, атоми и йони с които се сблъскват и отразяват, то следва плътността на потока от падащи частици да намалява в дълбочина по брой за единица време. Частицата се сблъсква с атом или молекула, скоростта и` за миг става 0, след това като напълно еластичен удар равен обратен импулс, в зависимост от ъгъла на удара, и се връща обратно. Способността на земния етер да прониква в дълбочина е ограничена до около 4000 метра. Сумата от двойни реактивни импулси създава сферична форма на небесните тела и осъществява гравитацията, като причинява тегловна сила. Колкото по навътре в материята прониква етера, толкова повече плътността на потока, съответно силата на налягане, намалява.
Ако това твърдение е вярно, по елементарен математичен път се доказва, че теглото на едно тяло зависи не само от неговата маса, но и от неговата форма и разположение т.е., че теглото на един плътен паралелепипед, цилиндър или всяко друго тяло с несферична форма, не може да е еднакво в изправено и в легнало положение.
Този ефект би следвало да се регистрира в микросвета при въздействие на финия етер, а също така и в макросвета на грубия етер. Доказване на явлението ще представлява достатъчен аргумент за приемане на модела на гравитация. На основа на тези разсъждения проведох серия експерименти.
image

Извърших експерименти с различни материали, измервани с помощта на електронна аналитична везна с разделителна способност 0.0001 грама. Измерени бяха 6 тела с несферична форма в две проекции: М1 в изправено и М2 в легнало положение.
Опит А : Плътен железен цилиндър с диаметър 20 мм и височина 57 мм беше изтеглен в изправено положение и се установи тегло 139.3861 грама. Теглото в легнало положение показа 139.3858 грама. Теглото в изправено положение се оказа по-голямо от това в легнало полжение, М1>М2.
Изправен железен цилиндър тежи повече от същия в легнало положение.
Опит Б : Медна пластина с приблизителни размери 2х50х100 мм в легнало положение на плоската страна тежеше 92.3007 грама. В изправено положение на тясната страна теглото се установи на 92.3010 грама. За да се намери връзка между площта и масата са необходими уреди с по-висока точност, тъй като разликите се получават в последния знак. Но безспорно разликата съществува.
Опит В: Монета от сребърна сплав с тегло 20 грама нето и 22.2492 г бруто (от носеща основа) при изтегляне даде еднакво тегло в двете направления. Изчислената плътност е 10.5. При тази плътност се получава равновесие М1=М2.
Опит Г: Оловна пръчка, полуобла с размери - дължина 62 мм и сечение около 100 мм2, изтеглена в изправено положение тежи 68.3710 грама, а в легнало положение тежи 68.3715 грама, при по-висока плътност има обратно отношение М1



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8723487
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930