Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2014 08:42 - Кой Авраам?от Gene D. Матлок
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1191 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 21.01.2014 18:56


 image       В своята история на евреите, еврейският учен и теолог Флавий Йосиф Флавий (37-100 г.), пише, че гръцкият философ Аристотел е казал: "... Тези евреи са получени от индийските философи, те са наречени от индианците Calani . " (Book I: 22).

Clearchus на Soli пише, "Евреите се спускат от философи на Индия. Философите се наричат ​​в Индия Calanians и в Сирия евреи . Името на техния капитал е много трудно да се произнесе. Тя се нарича "Йерусалим".

"Megasthenes, който е изпратен в Индия от Селевк Никатор, около триста години преди Христос, и чиито сметки от нови проверки са всеки ден придобиване на допълнителен кредит, казва, че евреите са били индийски племе или секта, наречена Kalani ..." (Anacalypsis, от Godfrey Higgins, Vol I;.. стр. 400.)

Martin Haug, Ph.D., пише в The свещен език, писания и религии на Parsis , "влъхвите се казва, че са се нарече техен религия Кеш-I-Ibrahim.They проследени техните религиозни книги на Авраам, който е смятало, че ги докараха от небето. " (стр. 16.)

Има някои поразителни прилики между индуски бог Брахма и неговата съпруга Сара-Свати, и еврейския Авраам и Сара , които са повече от просто съвпадения. Въпреки че във всички от Индия има само един храм, посветен на Брахма, този култ е третият по големина индуски секта.

В книгата си Moisйs у лос Extraterrestres , мексикански автор Томас Doreste гласи,
Волтер е на мнение, че Авраам е произлязъл от някои от многобройните брахмански свещениците, които са напуснали Индия, за да се разпространи ученията им в целия свят, както и в подкрепа на тезата си, той представи следните елементи: сходството на имената и на факта, че градът Ур , земя на патриарсите, е в близост до границата на Персия, по пътя за Индия, където се е родил, че Брахман.

Името на Брахма е високо уважаван в Индия, и неговото влияние се разпространява из Персия, доколкото земите окъпани от Ефрат реките и Тигър. Персите, приети Брама и го направиха сами. По-късно те ще казват, че Бог е пристигнал от Бактрия, планински район, разположен по средата на пътя към Индия. (Стр. 46-47.)

Бактрия (област от древен Афганистан) е местоположението на прототип на еврейската нация, наречена Juhuda или Jaguda, също наречен Ur-Jaguda. Ur означава "място или града." Затова Библията правилно посочва, че Авраам дойде от "Ур Халдейски." "Халдейски," по-правилно Kaul-Deva (Светия Kauls), не е на името на определен етнос, но заглавието на древен индуска Брахманска свещеническа каста, който е живял в това, което сега са Афганистан, Пакистан и индийския щат Кашмир.

"Племето на  брамин Авраам, е изгонен от или напусна Maturea на царството на Oude в Индия и се настани в Гесенската, или къщата на Слънцето или Хелиополис в Египет, той е дал името на мястото, което те бе оставил в Индия, Maturea. " (Anacalypsis;. Vol I, стр. 405.).

"Той беше на религия или секта на Персия, и на Мелхиседек." (Том I, стр.. 364.)

"Персите също твърдят, Ибрахим, т.е. Авраам, от своя основател, както и евреите. По този начин ние виждаме, че според всичко, древната история на персите, евреите и арабите са потомци на Авраам. (Стр.85) .. . Ние сме казали, че Тара, бащата на Авраам, първоначално дойде от една от страните от Източното наречен Ur, Халдейски или Culdees да живеете в район, наречен Месопотамия. Известно време след като той беше там живееше, Авраам, или Аврам, или Брахма , и съпругата му Сара или Сарая, или Sara-iswati, напуска семейството на баща си и да влезе в Ханаан Самоличността на Авраам и Сара с Брахма и Saraiswati първо беше посочено от мисионерите йезуитски "(Том I;... стр. 387 .)                   image                                                                                                  "Отворената Тайна на Индия, Израел и Мексико
от Сътворението до Откровението." 
от 23 Април 2008
Джийн Д. Матлок
(Автор) UK DE FR JP
Всички раси от хора, заедно с боговете си, са наследнци на Яфет(Джафет, Джапет) Japhet/пра-джапат, син на Библейският Ной( 7-мият Ману -Вайвасвата).
Ивритските и индуските свещени книги казват, че всички наши божества и религии идват от раса на космически пришелци, за да предпазят човечеството от деградацията му към животнското ниво. "В онези дни на Земята живееха Исполините; а при това, след като Божиите синове влизаха при човешките дъщери, и те им раждаха синове, които бяха онези силни и прочути старовременни мъже." (Битие 6:4). Древните индуси и турките ги наричали ​​"Нава-лин"/Nava"lin ("Звездно-корабни хора") и Анунака Anunaka / Anunaki ("който иде от небето, от мястото без болка"). Шумерите, Месопотамците и Аккадийците ги наричат "Ану-наки", Анун-аки/Anunaki ("Небесни богове", "Хората на небето и Земята"). Божествените "непознати" назначили раса Джапет(Яфет)/Japhet или Санскрит Джяпети/Jyapeti да управлява Земята. Това божествено право на царската власт се разширило и до техните близки родственици- на Лунната династия Йаду/Yadu, Йадава/Yadava или- Йуда/"Yahuda"(Евреи). За "Божественост" претендират религиите юдаизъм, християнство, индуизъм, будизъм, и джайнизъм, дори и ислям, които всички произхождат от Северът и Сибир. Но нещата се объркали. Човечеството държало да се влошават. Хората започнали да отричат, че Кристайа/Christaya, Курус/Kurus и Арйаните/Aryans, тъка като те са били наричани, са с произход връх "Меру" в Сибир(Сивир). Древните евреи настоявали, че човечеството се е разпръснало от Вавилонската кула(Babel/Баал-белл) от Месопотамия, която е просто символ на Меру. Индусите също така настоявали, че техните богове са били отглеждани вкъщи, а не са пришълци в п-в Индустан и земното си пространство. И все пак, историята може да е истина. Тя разширявала отвъд цялото Източно полукълбо.
image
 Археологически разкопки в Mt. Zion Другото Mt. Meru.                                                                                                   Сега, тука приликите между отделните религиозни схеми са на лице. Има обаче разлики. Съществени! И тези разлики ще ни ориентират за произходът на Оригиналът на Свещените писания. И кой от кого е преписвал и с каква цел е променял после.

Всяко едно доказателство, че Човешката Цивилизация на Земята не е стартирала от Месопотамия и, че Нефилимите не са били за първи път на Земята в Месопотамия, а доста по на Север, "забива нож" в доктрините както в Аврамическите религии, така и в дворовете на масонските ложи, които им прислужват. Това обяснява огромната конспирация на ракшасите с нагите, както стана дума в предната публикация на този блог. И един от тези "конкуренти" е именно Джийн Матлок.

Криштая е Висшият риши(мъдрец) "К" или- Кришна~ главният брахман;
Куру е "възвишение"(Меру), което винаги оцелява след край на цикъл~ главният кшатрия;
АРйан, загатва за обитател на Земята "АР", чиято цел е да я култивира и одухотворява,
а не- експлоатира~ духовната класова система на Човешкото общество;  
                                                         image     Суб-континентът на Индия се казва Бхарат. Маха-Мата Бхарати. Бхарата се наричал легендарния родоначалник на едно от големите индо-арийски племена. Как е звучало оригиналното му булгарско име можем само да гадаем, но в личните имена на всички герои се съдържат булгарски корен .                                                                                                                       В индуистката митология, Сарай-Svati е сестра на Brahm. Библията дава две истории на Авраам. В тази първа версия, Авраам каза на Фараона, че той лъже, когато той представи Сарая като сестра си. Във втората версия, той също каза царят на Герар, че Сара е наистина сестра му. Въпреки това, когато царят му се скара за лъжа, Авраам каза, че Сара е в действителност и двете съпругата му и сестра му! "... и все пак тя наистина ми е сестра; тя е дъщеря на баща ми, но не и дъщеря на моя майка, и тя му стана жена ми. " (Битие 20:12).
Но аномалиите не свършват тук. В Индия, която е приток на река Saraisvati е Ghaggar. Друг приток на една и съща река е Hakra. Според еврейските традиции, Агар е слугинята на Сара, а мюсюлманите казват, че тя е един египетски принцеса. Обърнете внимание на приликите на Ghaggar, Hakra и Агар.

Библията също така се посочва, че Исмаил, син на Агар и неговите потомци са живели в Индия. "... Исмаил издъхна и умря, и се прибра при роднините му ... Те живееха от Хавила (Индия), от Сур, който . е в близост до Египет, през целия път до Асирия " (. Genesis 25:17-18) Това е един интересен факт е, че имената на Исак и Исмаил са произтичат от санскрит: (иврит) Ishaak = (санскрит) Ishakhu = "приятел на Шива. " (Hebrew) Исмаил = (санскрит) Ish-Mahal = "Great Шива."

Една трета мини-версия на историята на Авраам го превръща в друг "Ной". Ние знаем, че потоп изпъди Авраам от Индия. "... Така казва Господ Бог на Израел, бащите си живееха от другата страна на реката в старото време, дори и Тара, бащата на Авраам и бащата на Nachor ; и са служили на други богове И Аз взех баща ви Авраам от другата страна на реката, водих го през цялата Ханаанска земя ".. (Joshua 24:2-3).

Genesis 25 споменават някои потомци на наложницата му Ketura (Забележка: Мюсюлманите твърдят, че Ketura е друго име на Агар.): Иоксана; Sheba; Дедана; Ефер. Някои потомци на Ной бяха Иоктанови, Шева, Дедан, и Офир. Тези различни версии са ме накара да се съмнявате, че писателите на Библията са се опитвали да се обединят няколко различни клонове на юдаизма.                                                                                                                                             "Пресъхването на Сарасвати около 1900 г. пр.н.е., е довело до голямо преместване на населението центриран около в синдху и долините Сарасвати, и миграция на запад от Индия. Тя е по-скоро след време, така индийски елемент започва да се появява навсякъде Западна Азия, Египет и Гърция ". ( индийски идеи в гръко-римския свят , от Subhash Kak, взети от IndiaStar онлайн литературно списание, стр.14)

Индийския историк Kuttikhat Purushothama Чон вярва, че Авраам е изгонен от Индия. Той заявява, че арийците, неспособен да победят Асури  които  унищожава огромна тяхната система от напоителни езера,  и причиняват разрушителни наводнения.                                                                                                            В древна Индия, арийската култа се нарича "Brahm-арийски." Арийците се поклониха множество богове. Авраам се извърна от политеизъм. По този начин, той би могъл да се превърне в "A-Brahm" (вече не  рахман.) Арийците наричат ​​Асурите "Ah-Brahm." Следователно, ние можем логично предположи, че Асурите вероятно са били прототипични евреи.                                                                                                              В Индия, хетите са били известни също като Cedis или Chedis (произнася Hatti или Khetti).                            "The Cedis формира един от най-древните племена сред Ksatriyas (аристократичната класа, съставена от хетейците и Kassites) в началото на ведическите пъти. Още през периода на Rgveda царе седи са придобили голяма известност ... те са една от водещите сили в северната част на Индия в големия епос. " (Yadavas През Средновековието, п. 90.)              Санскритската дума за "боец" е Yuddha или Yudh. Авраам и неговата група е принадлежал на Айодхйа (Yehudiya, Юдея) срещане, които останаха встрани от невярващи и амаличаните (арийците?).                                                                                                                   
Настоящият Ману имал 1 син и 1 андрогин -"Ил/а"इल/इला(Санскр. "кал", "тиня")-родоначалник на Лунната династия, където ще се роди Йаду, а в чиито род ще се роди Слънчевият аватара -Кришна; от родът "Йаду" юдеите-небрахмани са анаграмирали "Йуда"/"Йахуда"; и Слънчевата династия от синът на Ману- "Икшваку"इक्ष्वाकु(Санскр. "захарна тръстика"), където ще се роди Слънчевият аватар Рама. Ману се е самозародил от Слънцето Сурйа, а Слънцето Сурйа е творение на пра-джапати("пра-творец" или "пра-питра"). Един от 7-те Риши(Мъдреци)-Кашяпа, има статус на пра-джапати, и е син на един от 10-те Праджапати- Маричи, родени от Първоначалният Творец- Брахма. Слънчевата династия е предхождаща Лунната, и за това Брахма се счита за Първият от Слънчевата династия.Кашапя е Главният Творец за тази манвантара, който е Пра-джапати, но в т.нар. "Сапта-риши"("Седем мъдреци"). Той е Творец не само на Човечеството, като антропологична раса, но и девите, асурите и нагите.                                                                                     Пра-джапатите("Пра-Отците"), произлизащи от Брахма, директно, са също членове на Слънчевата династия. Не случайно думата "пита" на Санскр. е именно "питър"-"баща" и "пита"-кръгло жълто хлебче. "Пита" има и значение на цвят "жълто". Думата "джапат" има аналогично значение на "пита".. И днес безквасните хлебчета в Индия се наричат "дажпати"(чапати), от къде и евреи и араби днес са взаимствали за кухнята си.

Праджапатите са подобни на Брахма- 4-глави: "дева/риши/питри/нара"
(полубогове/мъдреци-светци/предци/хора)                    Оттука-нататък става интересно как при краденето а-брахманите са се "оплели като патета в калчища"....
Според библейската плагиатска сказка-недописка, "Ной родил 3 синове, които дали 3 раси).
Преди това библейският творец прави Ной месояден и кръвно-родствен...и да пие алкохол...:
Битие 9
3. Всичко живо, което се движи, ще ви бъде за храна; давам ви всичко, също както дадохзелената трева.
4. Да не ядете обаче месо с живота му, т. е. с кръвта му
5. А вашата кръв,кръвта на живота ви, непременно ще изискам; от всяко животно ще я изискам; и от човека, да! От брата на всеки човек ще изискам живота на човека.
6. Който пролее човешка кръв и неговата кръв от човек ще се пролее; защото Бог направи човека по Своя образ .
....
24. Когато Ной изтрезня от виното си и научи за онова, .....
image
 
Сем/Шем бил за АзияХам за Африка, а Яфет(Джапет) за- Европа!!                                                                                                                        Ной трябва да засели цялата Земя с 3 си сина:
18. Синовете на Ной
А излезлите от ковчега Ноеви синове бяха Сим, Хам и Яфет; а Хам беше баща на Ханаан.
19. Тези трима бяха Ноеви синове; и от тях бе населена цялата земя.                                                                     Но най-интересен е случаят с Яфет(Джафет или "Джапат"), който библейските хитреци задигат най-безогледно(без да подозират, че един далечен божий ден ще ги хванат и уличат в кражба)от Ведаическите ПРА-ДЖАПАТИ. Това, което са улучили е единствено расата. Пра-дажаптите са потомци на Брахма и са наистина БЯЛА РАСА.                                     
Виж публикацията krishna-prabhupada-bulgaria.blogspot.com/2010/12/blog-post.html                                          Анунаките идат от Северът, от Централна Азия.. При срещата си от континенталният дрифт и потъването и издигането на земи, част от анунаките се смесват с нагите и така се формират Месопотамските анунаки, образец за Семитските религии на Аврам от "Халдейският Ур". В публикацията "Шива, маха дева ил от мракът...." се разглежда в детайли как Авраам, всъщност, e копие на брахман, само, че изопачено, следващ лемурийските(рудрически) духове на нагите, мигрирал през Индия и Кашмир към Мала Азия....
Тезата на Сичин, че анунаките идат от юг не издържа. От юг идат само нецивилизовани раси. При смесването си на анунаГи и наги се получава този хибрид, който е познат в Шумерските и бИблейски сказки. Първоначалните нефилими са девите от Северът. Техният произход е чист и божествен!Той е познат само във Ведическите писания. Той е демонизиран в Семитските писания! По обясними причини!
*Книгите(и публикациите) на Джийн Матлок имат светски характер на непредубеден любознателен изследовател, който не е обвързан с никоя религия и религиозна организация, но прави трезва преценка за избор относно Истинността на Човешката история, като съпоставя факти, артефакти, религиозни схеми една на друга. По подобие на Е. Блаватская, достига до изводът, че Абрахамските религии, които днес управляват света, са утайячно-остатъчен продукт на Ведаическата цивилизация, като Близкоизточните религии са плагиатствтали, рационализирали и профанизирали Древносто Знание с цел светска облага. Бидейки по близо до Европа, са наложили профанският модел на религиозност, налагайки го на европейците, прекъсвайки първоначалните им корени на Арийанската култура, вследствие на упадъчният век на Кали. Понятието "Арийство" бива заклеймено, след като Ашкеназинът Адолф Шиклгрубер де Ротшилд е "оставил клеймо" , като "Анти-Сем-итско" и "зло". Дж. Матлок не прави масонски, изводи, че "всички религии са еднакво-божествени", а -че само имат Един Източник, който е идентифициран по време, място, събития и Личност, а не - "неопределен Архитект", и по подобие на Е. Блаватския, която заключва за Ведаическата цивилизация "държи" 7 ключа на Знанието, Шумеро-Египетската- 4, Халдейската-2 а Аврамическата(Библия)-само 1. Всички тези цифри съответстват на броят на потопите след всеки Ману, които са в настоящата манвантара от калпата("Денят на Брахма").
image      1. Йишвара 2000 / Yishvara 2000

30 Ноември 2000
Тази книга проследява историята на йудаизма обратно към корените му в Индия. Обвинени в зловредност от кшатриите(царе) Арийци, последователи на Слънчевият култ (Девите и Криштйаните/Christyanis) в продължение на два потопа, които унищожават Индйската цивилизация(Мохенджо Дару, р. Сарасвати - Куру-кшетра на Куру-династията на Кауравите(Куравите) и Пандавите, от където произлиза майката на Арджуна-Кунти). Йадава/Yadava (Йаху/Yahu-Дева)жителите- занаятчии и земеделски производители(ваиши) дезертирали от Индия за Близкия изток и други части на света, като отмъкват с тях и преправените Ведаически Свещени писания(Шастрите) и преправената религията на Йишвара/Yishvara в новите си домове. В Близкия изток тази преправена религия на Йишвара/Yishvara по-късно става йудаизмът. Книгата дава много примери за хилядите индуски имена в различни части на света и как Санскритът влияе върху Английският език.

Авторът описва как истинското значение на религиозните думите на Йишвара/Yishvara, като "молитва"(Прей), "вяра"(Фат), "поклонение" ("Рав-AРA"), "идолопоклонство" ("Адаултар")и т.н., и как се променя толкова драстично, че никой вече не знае "какво е Религията" и "какво да правят с нея". Поради века на комюпютъризацията, комуникацията и други научни иновации, Йишвара/Yishvara, предшественикът на йудаизма, отново е силно послание в това хилядолетие. Когато читателят прочете тази книга, той ще знае повече за Религията от Папата или Далай Лама.        



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8738517
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930