Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2014 10:04 - Б — Законът на Мъдростта.БХАДЖА — Свещеният език на древните българи
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1789 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.01.2014 10:32


      image               Дейвид Айк разкрива, че името на "Британия" иде от Изток - Финикийската "Бхарати".
Финикийците са били Арйански племена, свързани с Ведическата култура през Хетите.
Суб-континентът на Индия се казва Бхарат. Маха-Мата Бхарати,Бхаратаварша.Древните и съвременни индийци считат себе си за потомци на цар Бхарата, така че Бхарата за тях означава и Индия, а Махабхарата Велика Индия.Но  Пандави и Каурави също са потомци на Бхарата.
                                                                                                                                                                                                   Б — Законът на Мъдростта.

БХАДЖА —  Свещеният език на древните българи. Чрез него се изявява Вселенската Мъдрост. В него е Истината за изграждането на материалните светове и в частност на нашата планета.
Той се състои от двадесет и два звука в които са вложени двадесет и две висши понятия от учението Балкхара.                                                
Не само Истината от Балкхара се рои и преминава в нови учения, но и езикът Бхаджа също. От него произлиза езикът на ариите Санскрит, на който е писана ведическата литература. От Санскрит влиянието на Бхаджа преминава в латинския, а от него в езиците на Западна Европа.
От Бхаджа произлизат и семитските езици. Преобладаващата част от сричките и думите в Бхаджа се образуват с участието само на един гласен звук — А. От тук като следствие е останало правилото в семитските езици, в писмената форма на думите да се изписват само съгласните звуци, а гласните да се изпускат.                                                                                        БХАРАДХА, БХА+РА+ДХА, Бхарата — За физиката. Единният природен Закон — Б и възможностите — ХА са осъществили третото движение — РА по време на диханието — ДХА.
Но за по-ясно се превежда БХА+РАДХА Божествено действие.
За да продължа ще трябва да преведа и думата МАКХА. М е химическото поле на Земята, от горния край на атмосферата до долния край на земната кора.
КХА е творческата мощ.
Но някои срички от Бхаджа са обединени по двойки и така са придобили по-ясен и практичен смисъл. МАКХА — величие, БХА — божествено и РАДХА — действие. Така че Макхабхарадха означава Велико божествено действие или с други думи сътворението и претворението на материята в околоземното пространство, на нашият прекрасен дом Земя.        
Махабхарата съдържа историята на една раса, която произлиза от Крал Бхарата, който бил син на Душянта и Шакунтала. Маха означава велик, а Бхарата означава потомците на Бхарата, от когото Индия е получила своето име, Бхарата. Махабхарата означава Велика Индия или историята на великите потомци на Бхарата. Сцената на действие на този епос е древното кралство на Курусите, а историята се базира на великата война между Курусите и Панчалите.Арийците дошли в Индия на малки групи. Постепенно тези племена започнали да се разрастват, докато накрая не станали безспорните владетели на Индия и тогава възникнала тази борба за придобиване на господство между клоновете на едно и също семейство. Свами Вивеканда                      БХАРАТА от санскрит-Отец КУРУ,  син на Душянта и Шакунтала ,родоначалник на Каурави и Бхарати,доведен брат на РАМА,име на огъня поддържащ човека. Полето Курукшетра,носи името си от Куру, древен цар, прародител на цар Шантану, следователно и на Пандави и Каурави.                                                               Истинската дума от Бхаджа е Кхурукхсадра.
Кхурукхсадра означава уплътняване на полето в околоземното пространство където се структурира и преструктурира материята в цялото и многообразие, под въздействието на тежненията на двете плътности на полето ГАНА и ГУНА, Пандави и Каурави.
Точно това е записано и в книгата Джан:
През време на Четвъртата Вечност
Синовете получават заповед да създадат своите Образи.
Една трета отказва, двете други приемат.
Проклятието е произнесено.
Те ще се родят в Четвъртата,
ще страдат и ще причиняват страдание.
Това е Първата Война.
По-древните Колела се въртят надолу и нагоре…
Искрата на Майката изпълни всичко.
Имаше война между Творците и Разрушителите.
Водеше се битка за Пространство.
Семето се появяваше отново и отново.                                                                                                                             Б — За философията: Идеен символ за Мъдростта на Вселената, за най-мъдрият и всеобхватен промисъл от Вселенския Разум за делата и нещата във Всемира, постановен в Единен природен Закон, който никога не е нарушаван, нито вчера, нито днес, не ще бъде нарушен и утре.
Б — За физиката: Единният природен Закон.

Б — За религията: Идеите на Твореца, вложени във Всемирния природен Закон.
Б — За българите: Мъдростта. Истината.
Отнесен към човека той е символ за Третото око — мъдростта, творческото мислене. То е лично качество и дава възможност на човека да „види“ неща и движения извън сведенията получени чрез сетивата.

БА, Б+А — За философията: Единният природен Закон — Б, по чиито правила се изгражда, поддържа и унищожава всичко във Вселената, се изявява единствено в и чрез Битието — А.

БА — За физиката: Единният природен Закон — Б е изградил физическо поле — А и се е изявил чрез него и в него.

БАЛ, БА+Л — За философията: Законът — Б проявява Битието — А от Небитието, като го изгражда, поддържа и унищожава по време на кръговрата — Л.

БАЛ — За физиката: Единният природен Закон — Б е изградил физическото поле А и е започнало времето Л. То е „кръгово“, положително и отрицателно, а началото и краят му са безвремие.

БАЛ — За българите: БАЛ — „Кръговратът на Закона“ е най-висшето понятие в мирогледа на нашите деди. БАЛ означава и Истина.
От това понятие, от тази дума започва роенето от нашата древна цивилизация и народ. Тогава голямата Истина се разделя на части, които имат своите названия в езика Бхаджа.
Истината, знанието за най-малките химически системи във Вселената САМ — атомите става Самбала. Това са Тибетската Шамбала, Симбела и руското Беловодие.
А истината, знанието за това как се изгражда, съществува и разгражда материята, за творческата мощ — КХА, става Кхабала. Това е еврейската Кабала.
Както се вижда без БАЛ — Истината не могат да минат нито тибетската Шамбала, нито еврейската Кабала.

БАЛ — За българите: Мярка за човешкото познание. В нашите училища, знанията на децата се оценяват по шестоБална система, а във висшите училища се приемат кандидатите с най-висок Бал.
Идеята за Бал, само като градация е приета и за мярка, степенуване на височината на морските вълни.

БАЛ — За религията: За да остане в човешката памет през вековете и да придобие масовост, а от там почит и уважение от много хора, понятието БАЛ става Бог.
От почит и уважение към него, дедите ни наричат главния си град Балкх, държавата си Балкхара, а себе си балкхари — жители на град Балкх, поклонници на бог Бал.
Той е бил върховен бог в Балкхара, Акад, Бабилон, Балистан — Палестина и неговата колония Картаген.
Навсякъде, при своите преселения последователите му именуват държавите си, главните си градове, планини, езера и морета с неговото име. Такива са: БхаБел — Бабел — Бабилон, Баалбек и БиБал в Балистан — Палестина. Такива са езерата Балкхаш — Балхаш и Балатон. Балтийско море — от народа балти. Балти живеят и днес в Балтистан, в североизточен Пакистан, близо до глетчера Балторо. Държавата Белгия — от народа белги. Белги живеят и днес в североизточен Пакистан. Провинция Белуджистан в Пакистан — от народа белуджи. На територията на Волжска България, са развалините на древната и столица Болгар. В Кавказ и днес съществува Балкария и град Балкхар в Дагестан. В Дунавска България са Бяла, Белица, Беласица и сръбската столица Белград. А най-голямата планина в земите на аспаруховите българи е именувана Балкхан.
Бог Бал е известен от историята още и със следните имена: Бел, Пал, Пел, и Балу, а от Библията Баал — семитска версия, Ваал — гръцка версия.
Балистанският град БиБал, е оставил името си върху корицата на Библията, а с него и името на бог Бал, въпреки че в нея не са казани ласкави думи за него.
Така е защото Библията е сбор от редактирани и приспособени за нуждите на новата религия по-стари текстове от Бабилон. Но както писа наскоро един световноизвестен автор, в една своя книга „Борбата между Бал и Ехова, още не е завършила“.
В книгата „Веда словена“ в „Речник на чуждите и диалектни думи“ е записано:
Бела — Бог на всякакво добро.

БАЛА, БАЛ+А — За философията: Завършен кръговрат на Закона. Цялата Мъдрост.

БАЛА — За физиката: Четвъртия период от кръговрата на Закона, когато времето тече в права посока — ЛА. БАЛА означава и кълбо, нещо завършено.
От това БАЛА е и съвременната дума бала памук, слама.
БАЛА - 
 — “Силен, име на по големият  брата на Криша, наричан също така Баладэва, Баларама, Баладхара. Той се счита за въплащение на змия Шеша-Ананта , Вечност, на която почива  Вишну.
 — “сила”, как мужско име: 1) син на царя на жабите; 2) демон, убит от Индра; 3) эпитет на Индра.

БАЛАН, БАЛА+Н — За физиката: Единният природен Закон през четвъртия период от кръговрата се установява — Н.

БАЛАН — За човека: Подвластен на Мъдростта от кръговрата. Умъдряван, вразумяван, правен умен сега, в сегашно време. Ученик.
Думите завършващи със звука Н в Бхаджа са в страдателен залог.

БАЛАНА, БАЛАН+А — За физиката: Мястото, пространството, където Единния природен Закон се е установил, през четвъртия период от кръговрата си. Завършена физическа система.
Окончанието АНА означава място, завършена част от пространството.

БАЛАНА — За човека: Умъдрен, вразумен, направен умен. Знаещ човек. Завършен мъдрец.

БАЛАР, БАЛА+Р — За философията: Законът изявява цялата си Мъдрост.

БАЛАР — За физиката: Законът се осъществява през четвъртия период от кръговрата (чрез материалните образувания).

БАЛАР — За българите: БАЛ е най-висшето понятие в мирогледа на нашите деди. Р, като символ от Бхаджа означава промяна, осъществяване.
Отнесен към човешкото битие звукът Р означава същото, както при Закона, но носителят на знанието и извършителят на действието не е Законът а човека.
Думите завършващи със звука Р в Бхаджа са в деятелен залог.
АР се добавя в края на думите и става граматическа категория, окончание, което се е запазило и днес в съвременния български език. Употребява се за хора, които обладават теоретическо и практическо знание, с приложно-битов характер в земния, материалния, човешкия свят. Така се образуват думи, които днес в повече от случаите означават професии.
Примери: лек — лекар, хляб — хлебар, нож — ножар, желязо — железар, злато — златар, каца — кацар, бъчва — бъчвар, дърво — дървар, риба — рибар, овца — овчар, говедо — говедар, обуща — обущар, врата — вратар, зид — зидар и т.н.
Балар означава велик мъдрец. Човек който знае тайните на понятието БАЛ. Прилага ги, пази ги и ги препредава на своите ученици. Древни синоними на балар са: брахман, риш, двиджа, пандит, нагомъдрец, химнасофист, атман, махатман, адепт, архат и др.
Кхана е висшата владетелска титла в древното българско общество, на човека прилагащ еднолично висшата изпълнителна власт, а баларите са висшата законодателна власт. Те предписват, предопределят устройството и развитието на нашето древно общество. Определят стратегията и тактиката — от планиране на дългосрочни геополитически, цивилизационни действия, до най-дребните детайли в социално-битовото ежедневие.
Но по-късно статуквото се променя и цялата власт преминава в Кхана. От по-висш, балар става по-нисш — боляр. От мъдрец — законодател става подчинен администратор.

БАЛАРА, БАЛАР+А — За философията: Цялата, осъществена на практика Мъдрост от Закона.

БАЛАРА — За физиката: Единният природен Закон се е осъществил на практика. Земята днес е БАЛАРА.

БАЛАРАМА, БАЛАРА+МА — За физиката: Единният природен Закон се е осъществил на практика в земното химическо поле — МА.
Но мисля, че е по-уместно БАЛАРАМА да се преведе по друг начин, от две думи БАЛА+РАМА. БАЛА е развитието на Земята в четвъртия и период, а РАМА е проявеният земен воден океан.

БАЛАРАМА — В Индия: Бог, седмата аватара на Бог Вишну — Законът.                                                                 БАЛАГХНА  — епитет за Индра                                          БАЛИ, БАЛ+И — За физиката: Вторият период от кръговрата на Закона — БАЛ, когато времето тече обратно — ЛИ.
БАЛАКХИЛЬЯ— химн от РигВеда,название на един брамански род.
БАЛИН, БАЛИ+Н — За физиката: Законът през втория период от кръговрата се установява — Н.

БАЛИН — За човека: Подвластен на Мъдростта от кръговрата. Умъдряван, вразумяван, правен умен сега, в сегашно време. Ученик.
Може да означава ученик, който изучава отрицателно познание, магьосник или разрушител във войската.

БАЛИНА, БАЛИН+А — За физиката: Мястото, пространството, където Законът се е установил, през втория период от кръговрата си. БАЛ + ИНА.

БАЛИНА — За човека: Умъдрен, вразумен, направен умен. Знаещ човек. Завършен мъдрец.

БАЛКХ, БАЛ+К+Х — За философията: БАЛ е кръговратът на Закона, а звукосъчетанието КХ е символ за творческата мощ. БАЛКХ означава: „Кръговратът на Закона за прилагане на възможностите.“

БАЛКХ — За физиката: БАЛ е кръговратът на Единния природен Закон във физическото поле. К е напрегнатостта на физическото поле — причината за всички следствия, а Х са възможностите от Закона — идеите, кодовете, шифрите, гените по чиито правила се изгражда всичко във Вселената, от най-малкото до най-голямото.

БАЛКХ — За българите: Древна българска столица. Хилядолетен световен духовен и книжовен център. Днес малък град в северен Афганистан.                                                                                                                            В книгата на Петър Добрев „Сага за древните българи“ в главата „Индийските сведения за Древна Балхара“ е записано следното:
„Царете на Ария — пише в «Махабхарата» — верни на своята цел, сигурни в своето знание, познавачи на «Ведите», изкъпаха душите си в светлия ручей на «Упанишадите». Царете с цялото дължимо достойнство и благолепие и вървейки заедно като един, изпълниха всички високи церемонии за своето обединяване, Бхарата! Това беше царят на Балх — Бахлик, който докара колесница, облечена цялата в злато и Судакшина я запрегна с бели коне от Афганистан… Господарят на Декан донесе ризница. Царят на Магадха — гирлянда и тюрбан; великият стрелец Васудана доведе огромен слон на 60 години… Царят на Кашите донесе лък. Шаля — царят на Мадра, донесе позлатен меч и мандолина със златни струни.“
Тук царят на Балх е посочен на първо място между съюзниците на индийската династия Каурави, при това той стои начело на съюзните царе при церемонията по побратимяването, съединяваща по прастар обичай в едно цяло царете на АИРИЯ, т.е. на древната индоиранска прародина. Забележителен е и подаръкът на царя на Балх — облечена в злато бойна колесница с превъзходни бели коне. Направената проверка в санскритския оксфордски речник показва обаче, че преводачът изкуствено е: осъвременил своя превод като е нарекъл конете с израза „коне от Афганистан“, а навсякъде в самия епос тези коне се наричат „коне от Балх“ /по санскритски Balhi, т.е. коне от Балх/.                                                                         БАЛАХАКА —име на един от четирите коня на Кришна                                                                                     image 
БАЛКХА, БАЛКХ+А — За философията: Кръговратът на Закона и цялата творческа мощ.
Правилно е да се разглежда като БАЛ+КХА.

БАЛКХАН, БАЛКХА+Н — За философията: Кръговратът на Закона и цялата творческа мощ се установяват — Н. БАЛ+КХАН.

БАЛКХАН — За българите: Име на няколко планини в Евразия. Една от тях е в съвременна България и е дала името на целия полуостров.

БАЛКХАН+А — За философията: Място в пространството — АНА, където е установен БАЛКХ.

БАЛКХАР, БАЛКХА+Р — За философията: БАЛКХА се осъществява — Р.
БАЛКХАР — За физиката: Практическо осъществяване на БАЛКХА.

БАЛКХАР — За българите: Отнесено към човешкото битие КХ е символ за власт, а човекът призван да прилага градивните, творчески идеи от Закона за устройството и развитието на обществото е БАЛКХАР. Това название е образувано от понятието БАЛКХ и наставката АР, която приобщава лицето, наречено БАЛКХАР, към понятието БАЛКХ. Това е окончание за професия, призвание, приобщаване, обричане, служене на нещо. В случая, хората приобщени към БАЛКХ стават БАЛКХАРИ, ари, арии — хора на знанието и практическото действие, служещи на БАЛКХ, хора обречени на БАЛКХ, хора — защитници, ратници на БАЛКХ — мъдростта и творческата мощ.
Вероятно затова писаната история на волжските българи започва с думите „Българин значи мъдър, знаещ човек.“. Същото пише и арабският пътешественик Абу Хамид ал Алдалуси:
Името „българин“ означава мъдър, знаещ човек.
БАЛКХАРА, БАЛКХАР+А — За философията: Напълно завършен, практически осъществен БАЛКХАР. По смисъл на всеобхватност е Битието, в което и чрез което се изявяват всички понятия от учението БАЛКХАРА.
АРА е окончание за нещо осъществено и напълно завършено.
БАЛКХАРА — За физиката: Осъщественото всичко: завършеност на кръговрата, полето и възможностите от действието БАЛКХАР.
БАЛКХАРА е повече от това което днес учените влагат в понятията природни закони, материя, пространство и време.

БАЛКХАРА — За българите: Древно учение в което е вложен мирогледа на българите за тайните на Вселената. То е най-мощтният идеен тласък в човешката история, начало на много цивилизации, култури, религии, явни и тайни учения.

БАЛКХАРА — За българите: Най-древната известна днес българска държава, със столица град Балкх.
Окончанието АРА означава и духовното, териториалното и политическото влияние на БАЛКХ. Това е територия в Средна Азия, която Зарадхустра нарича Ариана. От АРА е съвременната дума ареал.

БАН, БА+Н — За философията: Мъдростта от Закона — БА се установява — Н.

БАН — За физиката: Единният природен Закон — Б се установява — Н във физическото поле — А.

БАН — За човека: Умъдряван, правен мъдър, приобщаван към мъдростта. Ученик.
Това БАН е първообразът на титлата Бан, употребявана от средновековните владетели в Босна и полското обръщение пан, пани.

БАН — За българите: Българска Академия на науките.
Трябва да означава и горното.

БАНА, БАН+А — За философията: Мъдростта от Закона е установена. Мисъл.

БАНА — За физиката: Единният природен Закон е установен във физическото поле.
БАНА — За човека: Мъдрец.

БАНА — За българите: Митичен български цар. В книгата „Веда Словена“ за него е пояснено:
Билъ нашъ царъ, кой-то първъ пътъ излелъ отъ Край-земя и дошелъ по тая земя та заселилъ наши-те дедовци.

БАНАН, БАНА+Н — За философията: БАНА е установената цяла мъдрост от Закона — Дървото на познанието, от която се проявяват, установяват и осъществяват отделни негови части (на Закона). БАНАН е подразделение на БАНА, клон от Дървото на познанието.                                                                        image   Баняновото дърво не е дърво като дърво, а нещо като колония от дървета. То отначало си е едно, но после клоните тръгват настрани, пускат корени надолу, корените стигат земята, забиват се в нея и започват да дебелеят. Скоро изглежда, че имаме ново дърво. Клоните продължават настрани, където отново пускат корени и отново продължават настрани.                                                                                

БАНАР, БАНА+Р — За философията: Практическо приложение, осъществяване — Р на установената Мъдрост от Закона — БАНА.

БАНАР — За човека: Този, който прилага на практика теоретичните познания за БАНА.

БАР, БА+Р — За философията: Законът — БА в действие — Р.

БАР — За физиката: Единният природен Закон — Б, се изявява и осъществява чрез електромагнитните трептения — Р във физическото поле — А.

БАРА, БАР+А — Мъдростта от Закона — БА е осъществена — РА.
БАРБАРА—название на чуждоземен народ 
БАРАКХ — Осъществената — РА Мъдрост от Закона — БА осъществява творческата мощ — КХ.

БАРАКХА — Осъществената — РА Мъдрост от Закона — БА е осъществила творческата мощ — КХА.

БАРАН, БАРА+Н — Осъществената — РА Мъдрост от Закона — БА се установява — Н.

БАРАНА, БАРАН+А — Осъществената — РА Мъдрост от Закона — БА е установена — НА.

БАРАР, БАРА+Р — Осъществената — РА Мъдрост от Закона — БА се изявява — Р.

БАРАРА — Осъществената — РА Мъдрост от Закона — БА се е изявила — РА. БАР + АРА.

БАРИТА — В книгата „Веда словена“ за барита е пояснено, че означава кмет.
БАХУ— Обилен,многочислен,здрав,ръкав,ръка,краен
БАХУВИДХА — многократен                                                БАХУДА— даваща ръка(в),название на река, от легендата за Гаури съпруга на Прасеннаджита превърнала се в тази река.                                                 БАХУДХА —многократно многообразно                           БАХУРУПА — име на сура син на Ману 
                                                                                                                         БРА, Б+РА — За философията: Първоизява на Мъдростта от Закона.

БРА — За физиката: Първоизява на Единния природен Закон — Б, чрез електромагнитните трептения — Р, във физическото поле — А.

БРА — За религията: Начало на сътворението.

БРАКХ, БРА+КХ — За философията: Първоизява — РА на Мъдростта от Закона — Б и творческата мощ — КХ.

БРАКХ — За физиката: Първоизява на Единния природен Закон — БРА и напрегнатостта на полето — К с възможностите от Закона — Х — идеите, кодовете, шифрите, гените по чиито правила се изгражда всичко във Вселената, от най-малкото до най-голямото.

БРАКХ — За човека: Това е първообразът на съвременната българска дума брак — граждански или църковен брак.
Във Вселената всичко се състои и изгражда от две противоположности, от две тежнения. Така е и при хората. За да изпълняват повелята за сътворене със Закона, хората се събират в разнополови двойки за да осъществяват БРАКХ.

БРАКХМ, БРАКХ+М — За физиката: Първоизявата на Закона — БРА и творческата мощ — КХ осъществяват химическото поле — М.
АБРАКХМ е библейският патриарх Абрахам, Аврам.

БРАКХМА, БРАКХМ+А — Първоизявата на Мъдростта — БРА и творческата мощ — КХ са осъществили химическото поле — МА.

БРАКХМА — За религията: БРАКХМА, също като БАЛ става върховен бог и твори, преустройва и разгражда материята през четирите периода от кръговрата, чрез своето дихание:
1. Покой след издишване. Пространството и времето не съществуват.
2. Вдишване. Пространството се свива, а времето тече в обратна посока.
3. Покой след вдишване. Пространството и времето не съществуват.
4. Издишване. Пространството се разширява, а времето тече в права посока.
В Индия, Брахма е поставен в ядрото и от там твори и разрушава Вселената чрез своето дихание:
Когато Брахма издишва се създава цялата Вселена,
а когато вдишва,
целият осезаем свят ще изчезне,
ще загуби видимата си форма
и ще се оттегли в божествената си същност,
където всичко се връща.
В древността за издишването на Брахма „Когато Брахма издишва се създава цялата Вселена“ е казано следното:
Така Диханието става камък,
камъкът — растение,
растението — животно,
животното — човек,
човекът — дух,
а духът — бог.
През четвъртия период от кръговрата, издишването от Диханието на Брахма, се създава цялото материално многообразие върху земното ядро.
Когато в началото на думата БРАКХМА добавим звука А, той означава отрицанието НЕ и значението на думата става противоположно АБРАКХМА.
Това е вторият период от кръговрата, вдишването от Диханието на Брахма:
а когато вдишва,
целият осезаем свят ще изчезне,
ще загуби видимата си форма
и ще се оттегли в божествената си същност,
където всичко се връща.
БРАКХМА, Брахма, Брама — В Индия: според книгата „Индийска митология“:
Бог, Творецът, Висшето същество. Първият съзнателен разум във Вселената, който от самосебеси се ражда от Златния зародиш Хиранягарбха, след като бил „излъчен“ от мистериозната Първопричина. Брахма е Творецът в смисъл, че той предизвиква появата на света и на всичко в него, а не в смисъл, че съзнателно и нарочно създава всяка подробност от света, както е в библейския генезис.
Брахма спи, докато наоколо нищо не съществува. Когато се пробужда, светът се оформя. Когато Брахма издишва се появява Вселената. После Брахма стои буден цял един ден, който се равнява на два милиарда човешки години. След това Брахма постепенно заспива отново, т.е. вдишва, което ще рече, че целият осезаем свят ще изчезне, ще загуби видимата си форма и ще се оттегли в божествената същност, където всичко се връща в собствения си зародиш. Остават елементите, от които по свои си закони са направени всички същества, както остават и душите, т.е. индивидуалните същности на богове и мъдреци, великият разум на Вселената. Те ще пребивават в инертно състояние, докато Брахма се пробуди отново.
БРАКХМАН, БРАКХМА+Н — За философията: Установяване на БРАКХМА.

БРАКХМАН, Брахман, Браман — За обществото: Човек обучаван на БРАКХМА. Член на висшата от четирите варни на които се разделят хората от древното общество според умствените си възможности, за да може всеки да заеме подобаващо място в обществената структура.
Брахманите са мъдреците на обществото и направляват неговото развитие.
Думата трябва да се разделя по следния начин БРАКХ+МАН. МАН означава и човек.

БРАКХМАНА, БРАКХМАН+А или БРАКХ+МАНА — Мястото, пространството, където е установено химическото поле — МАНА след първоизявата на Мъдростта от Закона и творческата мощ — БРАКХ.
БРАХМАСАРА— езерото на Брама
БРАН, БРА+Н — За философията: Първоизявата на Закона — БРА се установява — Н.
В българския език днес думата бран означава защита.

БРАНА, БРАН+А — Първоизявата на Закона — БРА е установена — НА.
Мястото, пространството където се е установила първоизявата на Закона.

БХА, Б+ХА — За физиката: Единният природен Закон — Б и възможностите — Х се изявяват единствено в и чрез физическото поле — А.

БХА — В Индия: Бог и божествено.

БХАБЕЛ, БХА+БЕЛ, Бабел — За религията: Бог Бел, главният град в древен Бабилон.

БХАБЕЛА, БХАБЕЛ+А или БХА+БЕЛА — За религията: Бог Бела

БХАБЕЛАН, БХАБЕЛА+Н — За религията: Мястото, където се е осъществил и установил Бог Бел — Бабелон.

БХА+Г — За физиката: Законът — Б и възможностите — Х осъществяват физически системи — Г.

БХАГА, БХА+ГА — За физиката: Законът — Б и възможностите — Х са осъществили физически системи — ГА.

БХАГА — За българите: БХАГ, БХАГА, на древноперсийски Бага, е първообразът на съвременната българска дума Бог, Бога.

БХАГАВАД, БХАГА+ВА+Д — За физиката: Законът — Б и възможностите — Х са осъществили физически системи — ГА, задвижили са ги радиално — ВА и ги разполвяват — Д.                                                                                                                                                                    
БХАГАВАН, БХАГАВА+Н — За физиката: Единният природен Закон — Б и възможностите — ХА са осъществили физически системи — ГА, задвижили са ги радиално — ВА и ги установяват — Н.

БХАГАВАН — За религията: Божествено вместилище. БХА+ГАВАН.


БХАРАДХА, БХА+РА+ДХА, Бхарата — За физиката. Единният природен Закон — Б и възможностите — ХА са осъществили третото движение — РА по време на диханието — ДХА.
Но за по-ясно се превежда БХА+РАДХА Божествено действие.
МАКХА. М е химическото поле на Земята, от горния край на атмосферата до долния край на земната кора.
КХА е творческата мощ.
Но някои срички от Бхаджа са обединени по двойки и така са придобили по-ясен и практичен смисъл. МАКХА — величие, БХА — божествено и РАДХА — действие. Така че Макхабхарадха означава Велико божествено действие или с други думи сътворението и претворението на материята в околоземното пространство, на нашият прекрасен дом Земята.                                                                            БХУ, БХ+У — За физиката. Законът — Б с възможностите — Х уплътняват — У.

БХУЛА — За физиката. Законът — Б с възможностите — Х уплътняват — У, когато времето тече в права посока — ЛА.
Когато тежнението разширение има превес и физическото ядро започне да „излъчва“, се извършва БХУЛА и се образува ГАНА. Част от ГАНА са и физически системи в качествено състояние светлина. Халото, светлината около ядрото означава, че то е вече подвластно на междузвездния вакуум, чрез тежнението разширение.

БХУЛА — За българите. От БХУЛА, в съвременния български език са думите було, булка и буля.
Това е първообразът на традицията според която младоженките се забулват в бяло и стават булки, омъжени жени и преминават под властта на своя избраник. Но по-късно, и днес, в страните с радикален Ислям БХУЛА и булка е станало бурка — чулът с който се покриват жените, от глава, до пети.

БХУМ, БХУ+М — За физиката. Законът — Б с възможностите — Х уплътняват — У химическото поле — М.

БХУМИ — В Индия. Име на планетата Земя.

БХУРДЖ, БХУ+Р+ДЖ — За физиката. Законът — Б с възможностите — Х уплътняват — У, осъществяват — Р и поляризират — Д химическите системи — Ж.
БХУРДЖ, БХУРДЖА означава строителство, градеж на материята.

БХУРДЖАН, БХУРДЖ+АН — За физиката. Мястото където е установено действието БХУРДЖ — в простора, пространството на полето — АН.

БХУРДЖАН, Бурджан — За българите. Средновековно название на територия населявана с българи — народът, чрез който ще се изяви познанието за БХУРДЖА. Народът, който изгражда човешката цивилизация.
В средновековни текстове някои пътешественици от Багдатския халифат наричат кавказките, дунавските и волжските българи бурджан, а в някои случаи наричат волжските сакалиба.
Багдатският халифат е създаден в земите на Бабилон, където няколко хиляди години е бил един от световните центрове на познанието развивано от шумери, акадци, бабилонци, асирийци, перси. Арабите идват с името си, с езика и религията си, но заварват там знаещи хора и старо познание. Затова в Багдатския халифат много добре са знаели кои сме ние и как са ни наричали в древността.
Думата бурджан е оставила следи в историята и територията на Европа на различни места. Поради граматическите различия в европейските езици, който ползват латинската азбука, буквата „G“ се чете в някои от тях като „Г“, а в други „ДЖ“. Затова има и звукови различия в някои от наименованията производни от бурджан. Такива са: областта Бургундия, известните фамилии Борджия в Италия, Хабсбурги и Кобурги в Австрия и Гемания, думата бург — крепост, град — Хамбург, Магдебург, Петербург и др.
Но тъй като езикът Санскрит и семитските езици произлизат от езика Бхаджа, следи от бхурджан има и в арабския език. От скоро придоби световна известност арабската дума бурдж — кула. Тя се съдържа в имената на седемзвездния хотел „Бурдж Ал Араб“ и по-новия му конкурент „Бурдж Дубай“.
Бург и бурдж, означават крепост, град, кула, все думи свързани с градеж, строителство, зидария, извършвани от строители, зидари, а зидари са и масоните, а те са наследници на тамплиерите, а те са наследници на катарите, а те пък са наследници на богомилите — българите разпространили дуалистичното си учение и „тайната книга“ — идеите на Балкхара в западните части на Балканския полуостров, в северна Италия, в южна Франция, Германия и Англия.
В Италия тези идеи допринасят за Ренесанса. Във Франция техни последователи са Катарите. След жестокия разгром на Катарите, Тамплиерите продължават делото им, а и след техния разгром се появяват масоните: във Франция, Шотландия и Англия. От там те отиват в Америка от където управляват света и до днес. В Германия идеите на богомилите са причина за реформизма на Мартин Лутер и раждане на Протестантството.
От тези действителни исторически събития се вижда каква е мощта и стойността на идеите от Балкхара. Ни повече, ни по-малко те промениха Западна Европа, а от там и цивилизацията в целия съвременен свят.

БХУРЛАКХ, БХУРЛАКХАН, БХУР+ЛА+КХ+АН — За българите. Тук няма да има превод, защото ще бъде сложен и неясен, а направо ще посоча крайния резултат.
След различните промени на думата и отпадане на звуци от нея остава съвременното българско родово име Бурлаков — за дунавските българи, а за волжските можем да се осведомим от известната картина на руския художник Иля Репин „Бурлаки на Волга“.

БХУРЛОКА — В Индия. Име ма планетата Земя.             http://chitanka.info/text/18253/35#textstart                         Борис Балкх
Видовден                        



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8725227
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930