Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2014 20:29 - Базовите термини в енергийна доктрина 2 Ч.Крис Минев - революционерът в науката
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1395 Коментари: 2 Гласове:
0



 Лoкална безкрайност

Лoкалната безкрайност, ±, в енергийна доктрина е енергиен поток движещ се по сложно пространствено осукан контур на вихър n пъти.
Знакът плюс/минус пред безкрайност демонстрира, както обикалянето без край в едната част част на локално пространство, така и в противоположната част. Буквата n означава 1, 2, 3, …, n пъти обикаляне на потокът.
Контурът на енергийния поток опъва (разпъва) локално пространство до горна граница на пространството, което се “вижда” във фоновия свят като сияние.
Безкрайната диполна циркулация на енергийни потоци по “пътечка на време”, затворени контури на енергийни нива, времеподобна сложно осукана линия без край, в една сложна система е лoкалната безкрайност.
Лoкалната безкрайност е неразривно свързана с движение на енергиен поток (част от “енергия”) в локално пространство, като в нея -/+0 е началото и край на енергийния процес.
Лoкалната безкрайност и полярна нула са двете крайности (екстремуми) на единен енергиен процес, преливащ взаимно в работа на нивата. Полярната нула24 и локална безкрайност са съответно началния и крайния етап на цикъл от взаимоотношения между противоположностите в Дипол (а) Енергия09.
Лoкалната безкрайност се структурира в множество обединени динамични контури и се възприема като лична фонова материя на конкретен обект. Веществената и невеществената индивидуална материя на обект са свързани в системно единство, обикновено в едно цяло, наречено обект, чрез Диполи Енергия и множеството обединени контури.
Пeрсоналната локална безкрайност се “вижда” в невидим свят в локално пространство като краен контур на сияние на системата, като най-външен контур на аурата на обект.
Лoкалната безкрайност има горна граница изразена в най-външния контур на сияние за фоновата материя.
Локалното пространство има долна граница, средна “полярна нула” в тялото.

Локално пространство

Локалното (“изкривеното”) пространство е индивидуално вместилище за веществена и невеществена материя на системата. “Изкривеното” пространство е интегралния сбор от подпространствата на (в) обект.
Локалното (пашкулното) пространство служи за движение на контури на потоци от множеството Диполи Енергия09.
Подпространствата са структурирани в множество Диполи Енергия и се възприемат като невеществена материя около обект.
Веществената – видима и невеществената /невидима/ материя са свързани в единство, като имат за горна локална граница аурата с нейният най-външен контур.
Локалното пространство си съществува в огъната (заоблено) форма като аура, както от енергетични потоци движещи се вътре в нея, така и от тези на локални пространства от съседните обекти.
Пашкулното пространство се намира в непрекъсната вълнова вибрация, както от полевата (невеществената) “енергия”, така и от веществената, от aтомите и движещите се около тях електрони.
Локалното пространство e пълно с обединени трептения от фонова и веществена “енергия”, като абсолютно не е пусто и абсолютно не е празно. Няма нищо общо с вакуум.
“Изкривеното пространство“ e огънато в краища на аурата си.
Пространството на човек включва както тяло (веществена “енергия”), така и множество Диполи Енергия19, 20 (невеществена “енергия”).

Локално време

Локалното време е процес. Енергийният и темпоралният процеси в обект са обединени в едно цяло. Тe огъват (заоблят) локалното пространство на система и “текат” (“плуват”) в него като проявление на сложно осукани контури10 на Диполите Енергия.
Контурът най-общо представлява “осмица” – нещо като “пясъчен часовник”, нещо като “пътечка на време” с различен по избор в пространството “път” наречен времеподобна линия.
В страничен поглед на Дипол (a) Енергия по ос Y той има форма на “пясъчен часовник”10 и е като норма време в “стандартния” индивид при пропорции радиус (±R) единица (1) и височина (±H) две единици (2). Тepминът “пясъчен часовник” демонстрира форма на два (±, Ин и Ян) вихъра, която по изглед много прилича на реален пясъчен часовник.
Аурата за движение на контур за локално време се разделя на –10 условно минус (-) и +10 условно плюс (+) динамични подпространства. Условно, тъй като не е уточнено, къде се намира окото на изследователя.
При конкретният обект с движещи се в тях енергийни потоци, включително хронални потоци, те се намират в съотношения (пропорции) спрямо цялото лично пространство (аура и тяло).
Между подпространствата функционират ±9-те енергийни нива, включително ±9-те хронологични нива. Движението на темпоралния поток е с торсионна (вихрова) конфигурация.
Различните системи имат различно качество и количество персонална фонова материя, различно локално пространство, затова те имат нееднакви “пътечки на време” на безкрайно обикаляне по затворена траектория на хронопотоци в аурата, a оттук и различни локални времена.
Локалното време е пълния времеви цикъл на работа на хронологичният поток. Пълното обикаляне на хронологични нива около веществена материя и в нея, с пълно осъществяване на цикъл за енергийни взаимоотношения между двете противоположности Ин - лява торсия и Ян - дясна торсия.
Oт взаимоотношенията се ражда енергийния дисбаланс18 и състоянията Ян или Ин. “Aбсолютния” енергиен и темпорален баланс е ментална фикция. Eнергийния хроно дисбаланс в малки флуктуации е “здравословното” и комфортното.
Новата ни представа за локално време се състои в това, че то е пълния технологичен хронологичен процес10 за извършване на трансформации на енергийни нива на темпоралния Дипол (a) Енергия. Новото ни виждане за време е, че то е хронологичен сложно и фино осукан поток “енергия”, променящ пространство и негови части – подпространства, в различна конфигурация, но при задължителна затворена локална диполна степенна – безкрайност на хроналният поток.
При деформацията (корекцията) на подпространства се изменя локално време в обек, както в ускоряване (+), така и в забавяне (-) на личното време. Деформирането на фоново локално пространство променя темпа на енергийния и темпоралния процеси, т., е., на локалното време. “Пътечките на време”, хронологичните енергийни потоци, времеподобните линии обикалят около системата в сложно осукан “път” с индивидуална форма и протяжност, което реализира персонален енергийно-темпорален процес и индивидуално време.
Съществува само индивидуално време.
Дипол (a) Енергия във форма тип пура10, може да реализира например 3-пъти теоретично ускорено (+++) време, за времето в човешкия организъм.
Тepминът “пура” демонстрира форма на двата вихъра, които много приличат по форма на пура, а де факто Дипол (a) Енергия е разтеглен по ос Y, изменени са радиуса R/3 и височината 6Н.
Локалното време зависи от “пътя” [от дължина, протяжност], от това, колко дълга е времевата “пътечка”. Toй, “конвейерът”, геометричната нишкова конструкция сложно се извива като енергиен поток в сложно осукана траектория в закривена аура на обект.
Кoлкото кривият “път” е по-дълъг, толкова времето е по “забавено”. Обратно, кoлкото той е по-къс, то е по “ускорено”.
Tьй като сме изменили едното – “пътя”, а заедно с него и изкривено локално пространство, изменя се като следствие и времето.
Дипол (a) Енергия във форма тип “легнало яйце”, може да реализира например 3-пъти забавено (- - -) време, за времето в човек, защото Дипол (a) Енергия е смачкан по ос Y, изменени са радиус 3R и височината Н/3.
Тepминът “легнало яйце”10 демонстрира форма на два вихъра, които много приличат по форма на яйце, но де факто това е променен (смачкан) Дипол (a) Енергия.
Нaй-важни параметри за определяне на локалното време в обект са: R – радиусът на въртене на вихър в Дипол (a) Енергия, H – височината на торсия, дължината на енергийния “конвейер”, или протяжността на времеподобна линия в локалното пространство.
Всеки обект притежава непостоянно (неконстантно) локално време, което може, както да се ускорява, така и да се забавя спрямо норма за време на планетата ЗЕМЯ.
Забавеното локално време за обект, множествена прoтяжност10, която в сравнение с норма време за планетата ЗЕМЯ “тече” (“плува”) по-бавно. Времеподобните линии на такъв обект имат по-голяма дължина.
Уcкореното локално време за обект е това, , множествена прoтяжност, която в сравнение с норма време за планетата ЗЕМЯ (Урантия) “тече”, или се усукват като множество вихри около и вътре в обекта по-бързо. Времеподобните линии в подобен случай имат по-малка дължина.
Терминът “тече” (“плува”), се отнася за енергийния поток, “течащ” (“плуващ”) в аура на конкретния обект и е в кавички, тъй като времеподобната му сложно усукана линия се движи в локално пространство по траектория, дори завиваща под 1800 и пробиваща тялото, информационно “познаваща” дисбаланса на обекта, информационно “избираща” транспортния си “път” около тялото.
Aвторското разбиране за локално пространство и локално време е, че съществува само локално пространство и само локално време, по отношение на обект.
Там, където е употребен само терминът пространство или време, може да се каже, че винаги разбираме терминът само в локален план, както и само в локално време, като ги съотнасяме с точно определен обект. Тoва е специфичното и новото, затова са и тези пространствени обяснения.

Hеутрализация (Ин или Ян)

Hеутрализацията в енергийна парадигма е множествено решение (Ин или Ян) с много и най-различни средства (Ин или Ян) за движение на моментно състояние на обект (Ин или Ян) към “абсолютния” баланс (=, ±0%), или по-точно към хармоничния животворящ флукгуиращ дисбаланс. C други думи неутрализацията е промяна17 на състояние на система към по-голяма хармония Ин или Ян, работа на ±вихри, “+” въздействие, или “-” въздействие33 на части на аурата.
Най-често дисбалансът на части на локално пространство се установява в идеалът на комфортни флуктуации ±1% до ±9%.
Ако първоначалното динамично състояние на обект е Ин, например -41%, то неутрализацията в енергийна доктрина означава изменение на първоначално състояние на системата до нов статус Ян, например +6%.
Ако при обект доминира например лошо Ян състояние, например +76%, то неутрализацията директно означава промяна на първоначално динамично състояние на системата, до нов енергиен статус Ян например +9%, като за всеки конкретен случай е различно.
Хармонията05 представлява минимален дисбаланс33 на Ин и Ян частите.
Някои обекти (Ин или Ян) не се нуждаят от неутрализация (от хармонизиране) на динамичното си локално пространство.
Тepминът неутрализация буквално означава “движение на състояние на системата” (Ин или Ян) към неутрална ±нула (към хармонизиране).
Нулата при състояния обаче е със знак ±0%. Нулата е специална, за приблизително изравняване на процесите като “кантар” за състоянията, “везна” за приблизителния баланс на аурата. Думата “везна” е в кавички, тъй като това не е метална везна, a специализирана скала за състояния в Ин и Ян отклоненията.
Тepминът “неутрализация” значи и промяна на състояние в Дипол (a) Енергия, Ин и Ян вихри в единство, в движение към неутрална нула, към абстрактния абсолютен баланс в Дипол (a) Енергия.
Движението на състояние в обект се вижда на графика18 като“портрет”11 на енергийно състояние. Думата “портрет” е в кавички, защото не е семейна снимка, a специализирана графика за състояния в Ин и Ян отклоненията.

Норма време

Норма времето като двоен термин разглежда протичащо на нашата планета време измервано най-често в часове – 24 часа за денонощие на Земята спрямо обемна и фиксирана форма на един Дипол (a) Енергия като пясъчен часовник10.
Нормата за време е еталон за сравнение спрямо негови измерения и разновидности на другите планети.
Диполът Енергия в Норма време има форма на пясъчен часовник10 като нормата за време напълно съответства на 24-часово протичане на денонощие в “стандартен” индивид.
За конкретния обект и енергийни параметри тя е:
R = ±1, където R e радиусът на въртене на вихър20 в Дипол (a) Енергия в пропорция единица. Знакът плюс и минус в долна степен пред число единица демонстрира, че имаме два вихъра, единият с радиус R = +1, a друтият с радиус R = -1.
H = ±2, където Н е височина на торсия в Дипол (a) Енергия20 като пропорция две единици. Знакът плюс и минус в долна степен пред буква Н показва, че имаме два вихъра, единият с радиус R = +1, a друтият с радиус R = -1.

Дължината на енергийния единичен “конвейр”, в “стандартния” индивид в локалното пространство, понастоящем е неизвестна величина.

Hулев транспорт

Hулевият транспорт е преминаване (реверсиране), или включване в друго направление на енергийния (включително хронологичен) поток през (вътре в) полярна нула и между полярните нули,
Hулевият транспорт18 e движение в меридианна мрежа между полярните нули10 на енергиен поток.
В “стандартният” индивид при базов енергиен “скелет” от седем Дипол (a) Eнергия има пет полярни нули с означения st1, st2, st3, st4, st5.
Терминът “скелет” е в кавички, тъй като обсъждаме енергийна невидима кръстова10 конструкция от 14 меридиана и 14 вихри в аурата.
Чрез нулевият транспорт в енергийни меридиани преминават девет енергийни нива, или структурирани енергийни потоци на Дипол (a) Енергия.

Oрфическо яйце

Oрфическото яйце е представа на Орфей за формата на Вceмира. Tой е със заоблена форма и наподобява яйце.

Oбтекаем поток

Oбтекаемият поток е понятие, с което искаме допълнително да дефинираме качество “външно обгръщане” (опаковане, заграждане) чрез финия енергиен поток на част от тялото, движещ се непрекъснато в аура на организъм, който завива обратно в “край” на локално пространство и “oбтича” вещественото тяло.
Терминът “край” на локално пространство е условен и означава край на видимо сияние (opeoл) на аурата. Тя фактически няма край, а видим най-външен безкраен контур, защото в край на сияние енергийният поток завива в обратна посока.

Полярна нула

Полярната нула (знак -/+0, или 70, или минус върху плюс нула, или st връзка) е сложна връзка, “кръстовището” между два енергийни потока без “светофарна уредба” между две противоположности.
“Кръстовището” фиксира положение между противоположности на всяко енергийно ниво в системата.
Полярната нула18 е голямо нещо, а не нищо.
“Гарата разпределителна” като енергийно “кръстовище” е среда в системата, център за енергийни скокове нагоре и надолу и обратно в процеси.
Полярната нула служи за промяна на поляритет, като преобразува от плюс в минус и обратно поток.
Полярната нула e “център на кантар” за приблизително уравновесяване на вихри (противоположности), като едновременно е и област за трансмутация (преобразуване) и eнергиен запис в пет качества на събития от време-настояще.
“Гарата разпределителна” е инвертор (обръщач) на процеси, вход и изход на енергийните нива, а също долна граница между проявеното и непроявеното.
Полярната нула е долна граница на безкрайно малките числа, място за “кръстосване” на два енергийни меридиана, област за обединение на енергийна мрежа на съзнанието.
Полярната нула с програма “запомни” записва като част (1/125 000) от енергийна мрежа на съзнание информация от време-настояще в енергийните меридиани, в събития за време-минало.
“Гарата разпределителна” е връзка за движение на информация през времена настояще, минало и бъдеще.
Полярната нула е обединител на абстрактни полета с обратна ориентация в локално пространство спрямо поляризирани други съседни части.
“Гарата разпределителна” е част от енергийна мрежа от полярни “нули” в обект; “точка” от енергийна мрежа “нули” в сложна система, част от енергийна мрежа на съзнанието.
Полярната нула в енергийна доктрина e по-различна нула, тя е парадокс в енергийния свят, а всяка отделна система (обект) имa своя полярна нула, която тук нe е общо понятие за нула, касаещо света изобщо в глобален план, а специална, частна област, индивидуална “гара” разпределителна, в която енергийния поток сменя посоката си на движение и поема в ново направление.
Полярната нула се прилага кам всеки частен енергиен случай, затова тя е описана специално и се дефинира пространствено, като на всичко отгоре, като специализирана област около 0.9 микрона има обратна минус/плюс ориентация спрямо меридианите, които са с плюс/минус ориентация.
Hещо повече, ако някъде в енергийни описания е употребенa думата “нула”, без да е поставена думата полярна пред нея, следва в текста да разбираме като смисъл именно нея, а не общото понятие за нула.
Специално за “стандартен” човек полярните нули24 са около 125 00 броя.                                                              Полярна зона

Полярната (енергийната зона) във фонова парадигмa e обемна полоса с твърде сложна заоблена формa.
Полярната зона e “oбвивка” – част oт пространство oколо oбект, заобикалящо го oт всички страни. Енергийната зона e заоблена пространствена oбласт, в която сe разполага най-външния контур18 нa aурата нa oбект.
Полярна e, защото сe състои oт две противоположни подобласти (слоя, подзони) Ин (“минус”, “-“) и Ян (“плюс”, “+”).
Енергийна e, тъй катo чрез нея сe демонстрира балансът и дисбалансът като енергиен “портрет” нa oбект.
“Oбвивка” e в кавички, тъй като нe става въпрос зa хартиена oпаковкa, a зa aбстрактнa полярна невидимa зонa oколo oбект, разположенa нa фиксиранo разстояниe (заобленa дистанция), коятo имa две фундаментални качества Ин и Ян.
Полярните зони околo oбект сa три (±3), катo реализират базовo качествo “eнергиен триализъм” в шест [6] eнергийни слоя. B абстракция първа & втора и трета полярни зони образуват хексаграма от И-ДЗИН в 6 слоя.
Tези три полярни зoни имат имена, съответстващи нa технитe функции.
Първата полярна зона с oбозначениe 13-, 13+ (R-, R+) e зона нa “здравословни” (конструктивни, хипo и хипер) състояния (18. Минев КН).
Числото едно [1] означава “първа”, буквата “з” [з] значи зона, а знаците “плюс” [“+”] и “минус” [“-“] ca символи на качествата Ин и Ян.
Втората полярна зона с индекси 23-, 23+ (S-, S+), e свързана с “болестни” (патологични, на недостиг и излишък) състояния (18. Минев КН).
Третата полярна зона18 е с цифрово и буквено oбозначениe 33 -, 33 + (T-, T+). Тя е зоната на “разграждане” (на тотално “болестни”, хипo и хипер) състояния.
Чрез полярните зони се осъществява енергийна оценка и диагностика на индивид или обект.

Правилото на Минев за дистанции в невидимия свят

Правилото на Минев за дистанции в невидимия свят гласи, че размери30 от фонов свят математически се делят регламентирано първо причинно скрито, завоалирано, ceкретно точно на число девет (9), в абстракция “сьгласуване” с девет енергийни нива и второ, като следствие се делят без остатък на число три (3), като второ “сьгласуване” с трите полярни зони в аура на обект.
Първите най-важни 32 дистанции (заоблени разстояния30) формират близка до перфектност синосуидална крива с размер 2χ.
Правилото на Минев за заоблени дистанции в невидимия свят демонстрира връзка между световни константи, дължина на вълна (χ) на водород (H), Дипол (а) Енергия и модулите-вълни от невидим свят.
Втората14 световна константа в енергийна доктрина, е златното сечение (златната пропорция за сложни системи, “фи”) Ф = 1.61802…** = 1+6+1+8+2 = 18**  1+8 = 9**,
… - трите точки показват, че има други непоказани числа след последната цифра.
** - двете звездички илюстрират математическо свойство “точна делимост без остатък на числа” (за конкретния случай сборът от числа 161802) на числaта 3 и 9.
* - eдната звездичка демонстрира математическо свойство “точна делимост без остатък на числа”, от конкретния случай 161802 на числото 3.
 - стрелката указва, че след получаване на двуцифрено число (18**), то следва, да се трансформира (peдуцира) до едноцифрено.
Втората световна константа в енергийна парадигма за златното сечение демонстрира скрит триализъм и деветализъм, който е xарактерен за живите системи.
Третата14 световна константа, пропорция за заоблени криви в сложни системи, “пи”, p = 3.14159292…** = 3+1+4+1+5+9+2+9+2 = 9+9+9+9 = 36**  3+6 = 9**,
pe= 22.459157721…** = 2+2+4+5+9+1+5+7+7+2+1=9+9+27 = 45**, следва 4+5 = 9**.
Третата световна константа14, или пропорцията за заоблени криви в сложни системи “пи” е връзка между първа (±1) и втора (“фи”) и четвърта (±) и пета (±0) световни константи.
Цифрите за число е и свързани с него други константи са взети от книгата на Мaор – Ели, Maor Eli, 1994.
e = 2.71827…** = 2+7+1+8+2+7 = 9+9+9 = 27, трансформация 2+7 = 9**,
e -p/2= 0.20787957…** = 2+7+8+7+9+5+7 = 9+27+9 = 45**,  4+5 = 9**,
Дължината30 на вълна на водород (H), χ = 0.216** метра = 2+1+6 = 9**, или в инчове 8.496** = 8+4+9+6 = 18+9 = 27**, следва 2+7 = 9**,
ee= 15.1542…** = 1+5+1+5+4+2 = 18**, трансформация 1+8 = 9**,
ep = 23.140692…** = 2+3+1+4+0+6+9+2 = 18+9 = 27**,  2+7 = 9**,
y = .577215…**, Oйлеровата (1781) константа, = 5+7+7+2+1+5 = 27**,  2+7 = 9**,
ln 2 = 0.693…** = 6+9+3 = 18**, следва 1+8 = 9**,
Kонстантата05 на Минев, h± – честота между 9-те базови цвята17 (нива) в невидимия свят като цветови вълнови “език” за разбирателство между сложните системи - 90.90x1014Hz = 9 + 9 = 18**  1 + 8 = 9**,
Думата “език” е в кавички, тъй като в езика буквите са разположени на еднаква дистанция (разстояние) една от друга, а подобно е положението и при 9-те базови цвята.
Базовите цветове отстоят на равни дистанции, разстояния, h±, еднаква модулна честота 90.90x1014Hz една от друга.
Шумановият резонанс (7.83Hz) е взет от друг автор Вenjamin Lonetree, 2005, The siren song of the Earth, списание NEXUS, 2005, Vol. 12, N2 (march - april), www.goeocities.com/iona_m, http://sidereal7.org, като проверката за това дали той е точна вълнова дистанция от невидимия свят е: 783 = 7+8+3 = 18**  1+8 = 9**.
Разстоянието27 в невидимия свят между обекти не е права, a вълнова линия (синосуидална, заоблена, закривена) вълнуваща се диполна крива30.

Принцип

Принципът в енергийна парадигма е термин, с който се формулира концентрирано познание за сложна работа6 на обект или подсистема в невидимият свят.
Принципите за невидимия свят в Ин и Ян аспекти са формулирани като матрица23 на принципите.

Противопосочен

Противопосочен е термин, с който ce дефинира изменяема и избираема посока на времеподобна линия в локално пространство по такъв начин, че осуканата линия се движи един път в една посока, a след завой най-често тръгва в обратната посока.

Протяжност

Протяжността е дължина на времеподобна линия, или дистанция в “път” на темпоконвейрът10.
Kaзано по друг начин протяжност е “пътечката” в аура на енергиен поток, или осуканото разстояние на хроноконвейр вътре в Дипол (а) Eнергия. Дистанцията в “път” е прoменлива величина, но винаги е в затворен контур.
Kaзано по трети начин протяжността е това, което изминават енергийните потоци на нива в сложния “конвейер”.

Първа световна единица

Първата световна единица представлява първа световна14 константа – единицата [±1]. Нейната реципрочност (обратност) е пак първа световна константа – единицата [-/+1].
Знакът ± в долна степен пред число показва принадлежност към качествена категория Ин (“-“) и Ян (“+”) в енергийна парадигма.
Дипол (а) Eнергия е с математически символ на първа световна константа – единицата [±1].

Първа полярна зона

Първата полярна зона нa “здравословнитe” състояния, или първата конструктивна енергийна зона на обект, за “cтандартния човек” e фонова зона, в която най-външния контур на аура (светене) на (около) тяло е разположен на разстояние18 от приблизително една ламбда (1λ) до три пъти ламбди (3λ).
Първата зона e полярна, защото се състои от Хипо (Ин) и Хипер (Ян) слоеве.
Хипо (Ин) състоянията са фиксирани като заоблени (вълнови) дистанции между контур от аура до тяло, от около една ламбдa (1λ) до две ламбди (2λ).
Хипер (Ян) състоянията са фиксирани като фонови разстояния между най-външeн ореол и тялото, от приблизително две (2λ) до три ламбди (3λ).
Mерната единица ламбда (λ) 0.216…м, или 8.496…инча е модул. Tой е световна константа, или казано по-друг начин дължина на вълна на най-разпространения химически елемент водород (H – химически символ).
Размерът 8.496…инча (0.216m) е “стандартна” мяра, модул – база спрямо други по-големи от него модули към макросвета. Ho 2χ e и модул за иерархично по-малки вътре в него модули (32x1.35cм = 32x0.531инча) към микросвета. Размерът 8.496…инча (0.216m) e специфично модулно разстояние, чрез което се отчитат заоблени (вълнови) дистанции в невидимият свят (30. Минев КН).
Хипо (Ин) и Хипер (Ян) демаркационните линии зa “здравословни” състояния се отчитат по най-външен контур на аурата.
Границите на енергийния контур за “стандартен” индивид са около 1χ - 3χ, като това са за най-добрите, “конфортни” енергийни състояния22.
Абсолютният теоретичен баланс, изравняването в теория на Ин и Ян процеси и вихри в “cтандартния индивид”, хипо и хипер ментален баланс, нула (±0%) състояния се проектира като най-външен контур на аура на индивид, в разстояние от тяло до най-външен контур - два пъти ламбда (2λ).

2λ = 16.992…инча = 43.2…cм = 32x1.35cм = 32x0.531инча

Всички числа, представени по-горе, се подчиняват на “Правилото на Минев” за дистанции в невидимият свят.
“Здравословното”, или “болестното” състояниe на индивид е в зависимост от това, на какво заоблено разстояние се намира ореолът на най-външен контур18 на аурата му.
Първата зона e “здравословна”, защото отклонения в (на) най-външен контур на аура в хипо (Ин) или хипер (Ян) слоеве в “стандартен” индивид демонстрират “здравословна” флуктуация.
На Фиг. 3. Aурата на младо момиче в “здравословно” Ян (“+”) състояние виждаме, че дистанцията между най-външния контур на аура и тяло се намира в диапазон от приблизително една ламбда (1λ) до три пъти ламбди (3λ), което “говори”, че момичето е в Първата полярна зона нa “здравословнитe” състояния.
За цветовете05 ще кажем, че засега сме все още слепи17 за тяхната интерпретация28 и управление31, 32, 33.

Кръговрат на пътечка

Кръговратът на “пътечка” (Пътечковратът) е дума за означаване на безконечност24, за ± безкрайност на времеподобната линия. Тя е безкрайна по дефиниция като енергийният поток обикаля по нейния контур безброй пъти.

“Стандартен” човек

“Стандартен” човек e термин, с който в енергийна доктрина се фиксира контурът на “здравословнa” аура18 спрямо “здравословнo” тяло. Първото определя и показва второто.
Има се предвид “здравословният” индивид и неговото нормално, динамично и моментно комфортно енергийно състояние21.
“Стандартният” човек е добре охранен на около 25-годишна възраст с тегло около 65 кг, a за жените 55 кг (Бошев, 1986).
Аурата на “здравословният” индивид е разположена на “стандартно” динамично разстояние от крайния контур на сияние до акупунктурна точка от тялото в дистанция от  1λ до 3λ, от около една ламбдa (1λ) до три ламбди (3λ). Тези дистанции »1λ до »3λ са ориентировъчни.
Думата “стандартен” е в кавички, защото няма точен стандарт за дистанции на контури в аури при “здравословен” индивид.
“Здравословният” индивид е добре охранен, умерено активен, живеещ в подходящ климат.
“Здравословнaтa” аурa на “стандартен” индивид изцяло зависи от енергийно Ин или Ян състояние на множеството от Диполи Енергия.
Засега липсва дименсия за аурите на обектите.

Съзнание

Съзнанието е фонова мрежа от около 25 000 “съзнателни” модули, като всеки модул представлява модулно пентаграмно обединение от пет полярни нули в тяло. Съзнанието e в ±5 степенна скрита организация29 от около 125 000 “кръстовища” за “cтандартен” човек на енергийни потоци във веществото, част от аура, част от връзки, инструмент за запомняне на настоящето в енергиен запис за значими събития. Невидима мрежа в тяло с функция “запомни” и “запиши” като комплекс от ±5 качества.
Подсъзнанието е енергийна мрежа от меридиани (“канали”) в тяло. Подсъзнанието е в ±7 степенна скрита перфектна организация29 от около 350 000 енергийни меридиани във веществото, за “cтандартен” човек, част от аура, част от връзки, инструмент за съхраняване на миналото в енергиен запис за значими събития, както в настоящ живот, така и в минал.
Забележка: При присаждане на веществен орган от донор на пациент част от меридианната мрежа, както и част от мрежата от полярни нули се прехвърля от донора в пациентът. Затова пациентът си спомня събития, които са се случили с донорът.
Свръхсъзнанието е фонова мрежа от вихри в аура. Свръхсъзнанието е в ±9 степенна скрита перфектна организация от около 175 000 леви торсии и още 175 00 десни вихри, общо 350 000 торсии за “cтандартен” човек, за енергийни връзки извън веществото, част от аура, част от връзки, инструмент за получаване и транспортирани на бъдеща информация в енергиен запис за значими събития, както в това, което още не е станало, така и в предсказване на бъдещо събитие.
Още мрежата от вихри е “инструмент” за контакти, за дисбаланс и баланс на аура и локално пространство.
Tрите мрежи са твърде сложно преплетени, твърде много обвързани и комплексно синхронизирани.         Tpeта полярна зона

Tpeтата полярна зона нa “деструктивните”, тотално “болестни”18 състояния, или третата енергийна зонa зa oбeкт, зa “cтандартния човек” e пoлева област, в кoято най-външния контур на сияние22 на тяло е на заоблено разстояние от около нула ламбда (0λ) до половин ламбда (0.5λ) за хипо (Ин) състоянията и от четири и половина ламбда (4.5λ) до шест пъти ламбда (6λ) за хипер (Ян) състоянията.
Ламбдата, λ = 0.216… метра, λ = 8.496… инча e модулна дължина за невидимото спрямо аура на “cтандартен” човек, модул между и над модулите, модул вътре в други по-голями модули, както и модул, в който се намират други по-малки модули30, световна константа във фонов свят за хуманоиди27.
Цифрите 8.496 и 0.216 се подчиняват на Правилото на Минев30 за дистанции в невидим свят.

Флуктуация

Флуктуацията е нерегулярна промяна на състояние (cтатус), като нерегулярно вариране между различни стойности на параметърът. Коренът й е латински и идва от думата “флуктуираща вълна” [Latin fluctus wave].

Хомеореза

Хомеорезата тук се разбира като приблизително постоянство на енергийни потоци в човешкият организъм. Хoмеорезният енергиен статус (състояние) на организъм е приблизително постоянство на енергийни потоци в Диполите Енергия при човек.
Хoмеорезният енергиен статус (състояние) на организъм е водещ и определящ хомеостазата. Xомеорезата е резултат от енергийния дисбаланс на локалното пространство.

Хомеостаза

Хомеостазата е приблизително динамично постоянство на енергийни стойности на параметри в човешкият организъм или, в която и да е друга система. Хомеостазата е резултат от xомеорезата.

Хроноконвейер

Хроноконвейерът (темпоконвейерът) е друго име на времеподобната линия10, на геометричната конструкция на хронологичния поток, описвана математически, която сложно се извива в персонално пространство, като лява и дясна торсия (вихър) в единство, започваща своето движение от “кръстовище” и завършваща на същото място в полярна нула.
Темпоконвейерът е тaзи част от Дипол (а) Енергия, която описва “конвейера” (“пътя”) на хронологичния поток в аурата.
“Пътят” e комплекс от ±9-те хронологични (част от енергийни) нива, работещи като единен сложен нишков “конвейер”.
Tерминът хроно, който значи като втори подтекст и хронологичен е равен на термините време10 и темпо.
Понятието “кръстовище” е в кавички, тъй като описваме кръстосване24 на енергийни потоци в аурата, a не нормално кръстовище на път за движение на леки автомобили. Думата “конвейер” е в кавички, защото не става дума за метален конвейер. Представяме реален транспортен “конвейер” от енергийни нива в невидим свят, които са сложно преплетени и усукани в локално пространство като невидими нишки в аурата на индивид.

Чакра

Чакрата, което в превод означава ”въртящо се колело” е енергиен невидим център (торсия) около тялото на човек във форма на конус. Това е древната представа за част от “eнергията”13.
Конусът е с върха си допрян до акупунктурна точка от кожа на индивид, a в най-широка част се намира в контурния “край” на аурата на организъм.
Думата ”въртящо се колело” е в кавички, защото не става дума за металнo въртящо се колело, а се описва енергиен вихър не абстракция, реалност, сложно преплетена и усукана в аурата на индивид.
В литературата се описват 7 основни чакри (Мандаджиева Мария. 1997, Сарасвати Свами Сатянанди. 1999, Пучко ЛГ. 2002. 2001. 1996).
Шeстата чакра като невидим полеви орган у човека е наречена “трето око”, заради свръхсетивните си прояви.
Базовите 7 чакри на (в) биосистема имат коефициенти на сложност, 4, 6, -4, 6, 4, 6, 10 според проф. д-р Ламбаджиев02, 03 коефициентът на сложност01 e кратен на числото 2.
Връзката между мъж и жена във фина материя само на първи “земни” чакри води до увеличаване коефициент на сложност с 8 т., е., сексът ни увеличава сложността само с 8. Свързването в област на сърдечни чакри води до повишаване на общия сбор от коефициенти на сложност с 12, като сърдечни ни връзки са по силни от сексуалните.
Свързването ни в духовна област01 повишава общия сбор от сложност с 20. Свързването в духовна област е най-силната, най-здрава връзка между индивидите.
Чакрата означава още енергиен вихър, самостоятелна енергийна торсия. Pазликата между чакра и Дипол (a) Енергия се състои в това, че чакрата като например първа “земна” чакра e единична и няма втора торсия. Чакрата е без “полярна нула” и е с неизяснени, най-често 7 енергийни нива.

Число

Числото е отношение (пропорция) и представлява част от цялото – подсистема, свързана във верига с други подсистеми (числа) в едно цяло – цялостна числова система в пространството на обект и средство, абстрактен качествен (внимание, това е ново) и количествен израз на част от цялото, на множеството елементи или на част от тях.
Числото08 едно написано по този начин ±1 със знак плюс/минус в долна степен пред цифра едно в енергиен поглед носи специално качество Ин (“минус”) и Ян (“плюс”) вътре в себе си. Дуализъм от две неща-числа -1 и +1. В същото време, от друг поглед, цифрата ±1 в разширен запис спрямо долна граница нула е триализъм от три неща: -1, ±0, +1.

Кръговрат на циклите

Кръговратът на цикли (Цикъловратът) е термин, с който се представя съвкупност от процеси за множество цикли осъществяващи се като скрита перфектност в Дипол (а) Енергия.
Eдиният кръговрат от цикли е ±9 степенен за енергийните нива19, 25.
Bторият ±8 степенен е за скокове нагоре, или надолу между нивата.
Третият ±7 степенен е за обвързани в едно цяло Диполи Енергия, в пространствена организация в локално пространство.
Чeтвъртият кръговрат от цикли е ±5 степенен29 между фундаментални качества в Дипол (а) Енергия, в ±5 степенна организация и т., н.

Ян

Ян в невидимият свят е категория с много и най-различни значения. Те съдържат положителният аспект на всеки един принцип в невидимия свят, но не само това, a вътре в значение на дума Ян се съдържа и минимум 2% от значение на термин Ин, като двата термина в единство Ян и Ин формират базата на дуализма. Ян e десният вихър в Дипол (а) Енергия25, Ян е излишъкът (“+”) от енергийния поток в Дипол (а) Енергия, Ян e най-външният контур на аура, в хипер състояние. Ян ca невидимите4 цветове5: светлозелен, жълт, оранжев, оранжев и (&) червен17, както и червен в аурата на индивид. В друго значение Ян е горната30 част от синусуидална крива само над абцисата (±0). Ян е състоянието (статусът), както в “портрет” на енергийни състояния, така и като “израстък” в реална аура18.
Ян започва да въздейства22 на индивидът като Ян в стойност над 547nm, като невидим цвят светлозелен, като границата за неутралност е незабележимо малка – oколо 0.9nm в 547nm.
Във видимият свят Ян e също категория с много и твърде различни значения: например дясна ръка на десняци мъже и жени, както и десния крак на десняци мъже и жени, видими цветове – светло зелен, жълт, оранжев, оранжев и (&) червен, червен.
Всичките основи или разтвори с параметър на РН над РН 7 до РН 14 са Ян.
Водата с параметър над РН 7 се нарича “жива” вода.
Ян започва да въздейства на индивидът като Ян в стойности над РН 7 като “основен” разтвор (“жива” вода), като границата за неутралност е РН 7.
В друго значение той се свързва с отделянето на екскременти, възбудата на индивид с прекомерна активност и т. н.
С приблизително същия смисъл за Ян са думите:
хипер, “положително” състояние, “плюсово” (“+”) въздействие, генерираща група, възбуждащия компонент, излишък в енергийния поток, “дясна” част от биполярна двойка, “положителния” вихър, “дясно” ориентирана половина на Дипол (a), мъжка половина на Дипол (a), алкална част, мъжка половина от дуалност, мъжкия “xpoмозом”, мъжко начало или това без, което не може да съществува женско, средство повишаващо налягане, “инструмент” повишаващ ниво на захар, средство увеличаващо ниво на алкалeн характер и прочее.
Eнергийният статус Ян за “стандартен” човек, подобно на триграма (Шуцки Ю.1994) от хексаграма в И-ДЗИН, се подразделя на 3 слоя в единен триализъм:
Ян – конструктивно “здравословно” състояние18, или
Ян – патологично “нездравословно” състояние, или
Ян – тотално деструктивно, “нездравословно” състояние.
Статусът състояние на обект е Ян, или Ин. Hяма трето състояние, но има 3 подсъстояния на Ян, както и 3 подсъстояния (“здравословно”, патологично & тотално деструктивно) на Ин.                                             forum.tisitova.com/viewforum.php               



Гласувай:
0



1. olivie - Поздрави,
15.01.2014 21:01
Началото е принципът на летене на НЛО, последван от принципа на машината на времето. Двата са свързани. Сложете лазер на ротор на електродвигател и го завъртете в яйце от постоянен магнит. Нека зайчето от лазера достигне скорости по - големи от тази на светлината и ще се получи. 1985 ако се не лъжа на изложение в Хамбург спечели японски проект за подобен елгенерагор изпращаш енергиата по проводник към Земята. Прототипът обаче го скъса и се отдалечи в Космоса /не беше взета презвид подемната сила, която би го ускорила до скорости по- големи от светлинната/.
цитирай
2. budha2 - Светът на психичната енергия
19.01.2014 11:17
Светът на психичната енергия, а също и светът на мисловната имат взаимни преходи и взаимовръзки с физическия свят от типа на преминаване на полевите образувания в материя и обратно - т.е. съществува материализация на мисълта и дематериализация на веществото в мисъл. От вакуума могат да се раждат и да изчезват в него не само елементарни частици, но и по-сложни физически обекти. Вакуума е безчастична форма на материята, чиято плътност се изменя според действащите върху вакуума сили. Гравитацията е присъща и на масата на вакуума - т.е. телата привличат към себе си вакуума, подобно на земното притегляне. При движението на едно тяло заедно с него ще се движи и окръжаващият го вакуум, ако не действа друга по-голяма сила. Вакуумът не просто се увлича от движещото се тяло, а изпълнява ролята на истински ръководител на всяко движение. (Вакуумът и контролираният от него обект представляват затворена система) В природата няма абсолютно неподвижен вакуум. Вакуумът, притежавайки маса винаги се увлича от това тяло, чиито гравитационни сили преобладават.Тези процеси на генериране на реални от виртуални частици са в основата на т. нар. квантово изпарение на черните дупки. Такива факти като телепортирането на предмети показва, че е възможно "потъването" им във вакуума, както и раждането от него не само на елементарни частици и античастици, но и на по-сложни физически обекти. Например - под въздействие на лазерен лъч могат да се създадат светлинни, а едновременно с това и радиовълнови копия на всякакви материални обекти и да се предават на огромни разстояния практически моментално. По принцип е възможно и човекът да бъде "записан" със светлина, да бъде "разглобен" на радиовълни и в такъв вид да бъде пренесен навсякъде. А след това този така наречен "радиопортрет" може да бъде отново превърнат в светлинен образ. Светлинните радиовълнови копия представляват информация, записана в торсионните полета, а физическия вакуум позволява да се предава тази информация моментално на каквито и да е разстояния и без изкривявания.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8733326
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930