Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2014 19:55 - КОРЕНИ НА ПРЕСТЪПНОСТТА – Втора част
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 713 Коментари: 0 Гласове:
0



 Оттук следва извода, че на всяка концепция за общественото устройство (справедлива или несправедлива) съответства собствено възприятие за обективната порочност (а не декларираната). От обективната порочност обществото (и справедливото, и несправедливото) се защитава чрез определени етични норми, чрез законодателството и чрез реалната практика както на съблюдаването им, така и нарушаването им. Именно последното е „престъпността”. Т.е. „престъпността” е несъблюдаването на законите и нормите на етиката, които са създадени с идеята да защитават обществото от обективната порочност – както при едната, така и при другата концепция за управление на обяеството.

Затова без разбиране на същността на концепцията за общественото устройство възниква обективно порочна ситуация на концептуално неопределеното управление (когато хората не разбират в какво общество живеят, когато действат „двойните стандарти”). В тази ситуация „борбата с престъпността въобще” може да завърши със самоунищожение на обществото, което законодателно и в неписаните си традиции е станало подвластно на обективната порочност, и възпроизвежда тази порочност при смяната на поколенията. Именно в такава ситуация на концептуална неопределеност се намира сега Русия, когато „отгоре”, чрез управленския „елит”, глобализаторите натрапват на народа западната концепция на жизнеустройство, а „отдолу” народът отхвърля този чужд за него свят на „западните общочовешки ценности” и неосъзнато отстоява своя, самобитен за Русия, справедлив замисъл на обществено устройство, своята народна концепция за обществена справедливост (като в песента за Кудеяр).



Как и с чии ръце глобалната мафия ще „очисти” „руската” мафия

Как да преодолеем създаденото от глобализаторите разделение на обществото – от една страна са сравнително неголемия брой олигарси, бизнесмени, продажни чиновници и други представители на „престъпния елит”, а от друга страна са доведените до крайна бедност широки народни маси?

Това може да се постигне само след преосмисляне от „елита” на ставащото в страната през призмата на глобалната политика „въобще” и знанията, които носи в себе си КОБ. Това е от една страна. А от друга страна – необходимо е осъзнаване и разбиране на ставащото от широките народни маси, обезправените и обеднели през годините на „реформите”. Нужно е усвояването на основните положения на КОБ.

Ако това не стане, тези, „които разбират повече”, ще хвърлят тези народни маси върху разлакомилия се „елит” и той ще бъде унищожен, както е било направено и в годините на Гражданската война 1918-1922г. И само глупаците си мислят, че тогава „всичко ще се оправи”. „Тогава” ще бъдат окончателно изпълнени плановете на глобализаторите по отношение на Русия. Всички управленци ще бъдат отстранени, отстреляни или заклани. А стугарите и шлосерите не знаят как се управляват хора и държава. Ще им трябва време да се научат. Но за това време „световното задкулисие” ще си свърши работата! Такива „маси” глобализаторите вече готвят по трибуните на стадионите по време на футболните мачове. Такива „маси” готвят и всички „лимонови”, „иванови-сухаревски” и прочие „патриоти”. Това става открито. Обаче Зюганов, Тюлкин, Анпилов и другите марксисти действат по-финно. Макар че същността е една. Спомнете си: защо на Елцин му се наложи да разреши дейността на КПРФ след като вече я беше забранил, при условие че никакви протести на „народните маси” в нейна защита нямаше? Марксистите са нужни на „силите на Запада”, нужен им е и Зюганов! Затова са и заповядали на Елцин да разреши КПРФ. През последните години, като резервен вариант за своите планове, Глобалният Предиктор (ГП) подготвяше Рогозин. От него създаваха образа на „другаря Ро” по подобие на другаря Че (Куба). Защо? Революциите се правят с ръцете на младите. На младите са нужни вождове. А Зюганов не става за съвременен вожд. Но проектът на ГП за Рогозин се провали. Сега търсят нов „млад, преуспяващ”...Готвят ни революция с всичките нейни последствия за целия народ. Т.е. очаква се да се избием един друг в огъня на революцията, след което от плодовете ѝ ще се възползват онези, които са я подстрекали.

Трябва всички да разберат, че никога абсолютното мнозинство няма да се примири с натрапената жалка робска участ. Външно те могат да скриват ненавистта си към своите „господари”, но в душата си...И при удобен случай няма да се поколебаят да се разплатят с тях. Замислете се върху думите на песента от кинофилма „Генералите на пясъчните кариери”:

Живота си започнах в края на града
и никога не чух добри слова.
Когато галехте децата си
аз замръзвах, просех за хляб.

Не отвръщайте поглед от мен,
аз нямам никаква вина.

Защо... защо нехаете за мен?
Къде е моето огнище, моят дом?
Не признавате родството ми,
но аз съм ваш брат, и аз съм човек.

Вие все се молите на боговете си
и те всичко ви прощават...

В небостъргачи и огромни вили,
живеете в ослепителен разкош.
О, само веднъж да набера сили,
ще ми отговорите защо!

Отворете вратите, хора! Аз съм ви брат!
И нямам никаква вина. Никаква вина...

А за „само веднъж да набера сили” глобализаторите ще дадат и възможност, и пари! С ръцете на „генералите на пясъчните кариери” ще бъдат унищожени позабогателите, а после ще е възможно и разчленяването на Русия.



Мафиите са различни: бели, сини, червени

Трябва да сме наясно: Човек не се ражда престъпник, а става такъв под влияние на средата, културата, обществото.

Престъпността се поражда от безнравствената концепция на жизнеустройство, когато едни живеят охолно за сметка лишенията на другите. Престъпността е нужна на глобализаторите. Тя е една от подсистемите на управлението на човешкото общество на принципа „Разделяй и владей!” , като:

– едни са принудени да нарушават „закона” за да нахранят децата си; или умело ги подбуждат да престъпват „закона”, възпитавайки у тях чрез „културата” и „изкуството” стремеж за задоволяване на противоестествени за човека деградационно-паразитни потребности;

– други самоотвержено се борят с устойчиво поддържаната от глобализаторите престъпност, ставайки „вечни борци” срещу нея, често проливайки кръвта си, а някои жертват и живота си;

– трети, оставайки в сянка, умело управляват тези процеси в свой интерес.

Да се реши проблема с престъпността в рамките на съществуващите закони е невъзможно. Законодателната власт е следствие на строго определена концепция на управление. Концепциите са всичко на всичко две и на всяка от тях съответства собствен сборник от закони. Порочността (безнравствеността) на властващата днес концепция е очевидна. Именно тя, носейки порочен тип култура, е първопричина за всички престъпления. Нужни са други закони. За тяхното формулиране е нужна друга категория – порочност. А за тяхната разработка и внедряване в живота е необходимо внедряване и на друга, нравствена концепция на управление, каквато е КОБ.

Борбата трябва да се води не с престъпниците и „престъпността въобще” (те са само следствия), а с причината, която поражда престъпността. А за да се унищожи причината трябва да се смени управляващата концепция.

Сега наричат престъпници наричат онези, които нарушават (престъпват) законите, действащи в обществото. Но на практика „законите” са продукт на концептуалната власт, който може да бъде или нравствен, или безнравствен (порочен).

Има мафии, които постигат целите си със силата на оръжието. Ножове, пистолети, автомати – това са техните инстументи. Повечето хора си представят мафията именно такава.

Но има мафии, които исползват по-финни инструменти.

И така, има мафии, чиито инструменти, за достигане на целите им за обогатяване и за получване на определено обществено положение, са алкохолът и наркотиците (наркомафиите). Фактически това е оръжието на геноцида.

Има мафии, които достигат целите си с пари, подкупи, използването на кредитно-финансова система с лихвен процент (финансовите мафии). Такива мафиози работят и на световно ниво.

Има мафии идеологизирани, чието оръжие за постигане на дългосрочните им устойчиви цели са различните религиозни култове, обреди, светски идеологии, учения, социални технологии за манипулиране на милиони хора (идеологически, религиозни мафии, а също и секти).

Има мафии, които за своите дългосрочни цели използват историческите митове, легенди, дават тълкувания на различни събития от близкото и далечното минало (научно-историческите мафии).

И накрая, има мафия на глобализаторите, която използва всичко това в комплект по отношение на цялото човечество. Затова на нея ѝ е необходимо хората да не могат самостоятелно да се ориентират в случващото се. Това се постига чрез системата на образование, в това число и висшето. На хората се дават не цялостни знания в тяхната взаимосвързаност, а частични, в разпокъсан вид. И най-важното – на хората е трябвало да се даде лъжлив светоглед. Това е било направено от древноегипетското жречество. Именно тази мафия е насочила човечеството по грешен път и в крайна сметка доведе планетата и хората до глобална системна криза. Че такава криза съществува беше признато на международната среща в Йоханесбург през септември 2002г. Тогава беше признато и съществуването на глобална мафия (световно правителство) в лицето на собствениците на транснационалните банки (ТНБ) и транснационалните корпорации (ТНК). Тази мафия е била наречена „трета сила” (виж списание „Експерт”, №32 от 2002г.). Все още наследниците на тази световна мафия продължават да вървят по лъжливия път. И престъпността е един от техните инструменти за управление на човечеството на принципа „Разделяй и владей!”.



Народът – мафия „концептуална”

Да се унищожи причината за престъпността е възможно само след утвърждаването на нравствена концепция за жизнеустройство.

Някога, през 1917г., болшевиките успели да изменят развитието на събитията в Русия. Те също са били своеобразна мафия. Макар че били шепа хора, те били мафия идеологизирана, въоръжени с по-мощна идеология от цитатно-догматическото богословие. И победили. И дълго време партията на болшевиките била уважавана сред народа в нашата страна. Да, наистина това е било само при Сталин. След отстраняването му всички следващи ръководители не са били болшевики, а лицемери-троцкисти, прикриващи се зад привлекателни за народа лозунги.

Ако днес „руската мафия” разбере, че на планетата се провежда глобална политика, осъществявана от „световната мафия” на глобализаторите,

ако „руската мафия” усвои разработената в Русия СОБСТВЕНА глобална политика, изложена в КОБ, и я вземе на въоръжение,

ако нашата „руска мафия” на базата на КОБ стане не само идеологизирана, но и възприеме верния светоглед,

ако народът на Русия, усвоявайки основните положения на КОБ, разбере какво става в страната и по света и кой е виновен за случващото се, то той безусловно ще подкрепи своята „руска мафия”,

тогава народът и „мафията” ще станат единни в стремежа си да установят справедливо жизнеустройство на Земята и да установят свой световен ред по Концепцията за обществена безопасност (КОБ).

Но ако „руската мафия” нищо не разбере, то народът сам ще стане „мафия”, с всички произтичащи за „руската мафия” последствия.

В Голямата съветска енциклопедия е дадено следното определение за мафия:

„Мафия (на италиански mafia, mafia) – специфична за остров Сицилия (Италия) система на социални отношения, изразяваща се в трайното съществуване и широко разпространение (от края на XVIII – началото на XIX век) на тайна организация, използваща методите на неикономическа принуда и насилие, терор и убийства. М. е възникнала в периода на разрушаване на феодалния строй, в условията на крайна изостаналост на производствените и социалните отношения на сицилиянското общество; тя се е вкоренила в почвата на изкривените (и това е един голям въпрос – бел. на автора) понятия за чест, гордост, семейни и кланови връзки, съхранили от времето на феодоализма правото на силния.

През първата половина на XIX век М. представлявала нещо като тайно обединение на средните селски слоеве (т.е. обикновени, неграмотни хора-труженици – бел. на автора) Нейните методи – шантаж, насилие, убийство – се използвали при охрана на земите, градините, в пазарната търговия и други. Постепенно архаичната селска М. се модернизирала, приспособявайки се към новите условия.

През XX век дейността на организацията на М. се преместила в града, проникнала в сферата на строителството, контрабандата на наркотици, развлекателната индустрия (игралните зали и др.), внедрила се в политическия живот. Тя се използва по време на избори за мобилизация на гласовете в полза на един или друг кандидат, който след като бъде избран, ѝ прави услуги. М. има тесни връзки с полицията, съдебни чиновници, определени плитически кръгове в Рим.”

„И не само в Рим.” – ще добавим ние.

Главният извод от цитираното определение е, че мафията е била създадена от обикновените хора с цел да защитят своите народни интереси. А като методи за защита е използвала най-достъпните за своето време (т.е. на 6-ти приоритет).

Но днес, в Русия, народът ще стане мафия „концептуална”, отстояваща справедливата концепция на жизнеустройство на Земята не със сила, а със знание (т.е. на 1-ви преоритет). Тогава народът и без „елита” ще установи своя световен ред по КОБ. И това неизбежно ще се случи, независимо от конкретния развой на събитията, тъй като на никого все още не му се е удало да върне колелото на историята назад. А и вече разгледахме мощността и възможностите на шесте приоритета на управлението.

Ето от какво трябва да се бои „желязната лейди” Маргарет Тачер и цялата световна мафия от глобализатори. С внедряването на КОБ те ще загубят възможността да паразитират върху ресурсите и труда на другите страни и народи. От Закона на времето (който вече разгледахме подробно) следва неизбежността на смяната на концепциите. Въпросът е само в скоростта на прехода от едната концепция към другата, а също и в степента на кръвопролитност на идващите събития. И едното, и другото зависи от всички нас – народът на Велика Русия.

Из книгата "Тайни на управлението на човечеството" - Константин П. Петров



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8724040
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930