Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2014 19:13 - Първите биологични войни
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1843 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 26.01.2014 09:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Великата чумна епидемия от 1348-51 г ще вземе живота на приблизително 55-60% от населението на средна и западна Европа.
Официалната версия за чумата(black death) е че е пренесена от бълхи и плъхове,както твърди френския вирусолог Александър Йерсин от края на 1800-те години.
Йерсин пестис е името на вируса кръстен на този бактериолог и причинител на чумата от средата на 1300-те години в Европа.
В днешни дни тази версия се отвърля все повече и повече от различни западни учени бактериолози.
Те твърдят,че климата на Европа е неподходящ за този специфичен вирус да нанесе такива мащабни вреди по целия континент.
Например в Исландия,където по това време е нямало плъхове ,чумата взема близо 50% от населението.
В 2003,месец Септември, Оксфордския университет изследва скелети в масов гроб от 1348 г и не открива никакви следи на йерсин пестис в тях и по зъбите.
В 1984 г д-р Греъм Твуиг публикува книга лансираща тезата,че йерсин пестис не е причината за Великата чумна епидемия.
В 2001 г Норман Кантор предлага,че чумата не е нищо друго,но причинена от антракс(крави и добитък болест).
Тоест,ако напълниш стомничка с вода където има умряла крава за продължителен период и излееш отровната вода в кладенец/ци с питейна вода....                                   В течение на 2 години 55-60% от населението на Европа измира,но вниманието на оцелевшите започва постепенно да се насочва към една определена група хора,които са почти тотално незасегнати - Евреите.
Няколко евреи и прокажени са хванати със стомнички със отрова в акт на заразяване на кладенци и цистерни с питейна вода.
В Швейцария един евреин след разпит с мъчения си признава,че един равин му е дал отрова с напътствия да зарази Флоренция и други италиянски градове.
Европейците започват мащабна кампания за погром над евреи и прокажени,които след заплащане са също заразявали кладенците.
Отук идват и първите масови и целенасочени погроми над евреите в света.
Германия,Франция,Фландрия,Испания,Италия регистрират масови изгаряния на клада на евреи.
Всъщност чумата е вилнеела и преди това в Европа,по римско време и след това,но само в локализирани случаи,не континентално.
Близкия Изток-Сирия,Египет,Палестина също претърпяват последствията на чумата.
Само Източна Евроап и Византия са почти незасегнати и в следния пост ще обясня защо.
За първи път евреи са обвинени в умишлена зараза на кладенци в 1100-те години в Бохемия,но този епизод е локализиран там.
В края на 1200-те години евреи са изгонени от Англия от ЕДУАРД I като обвиненията са подобни.                               Хазарския каган Йосиф 940-965 пише до финансовия съветник на мавърския халиф в Испания - Ибн Шафрут: " Ние сме турци с еврейска вяра"Други думи на Йудейския владетел на Хазарите, Йосиф  - ,, Българите трябва да бъдат унищожавани безмилостно и навсякъде "". Хазарският каганат просъществувал няколко столетия, до­ като в лятото на 965 г.  княз Джилка от д.Дуло използвайки отсъствието на Йосиф и личната му еврейска гвардия, разбива хазарите и разрушава столицата им, а еврейският елит се преселил в Хазар­
ския (еврейски) квартал в Киев.Наемната мюсюлманска армия е атакувана внезапно и почти напълно унищожена. Веднага след това Джилка овладява и опожарява столицата Итил, Саркел и другите хазарски градове. Завръщайки се, Йосиф открива на мястото на цветущата си държава само пепелища. Петдесет години по-късно на територията на някогашния Велик каганат живеят единствено номади, изповядващи исляма. Онези от хазарските евреи, които все пак успяват да оцелеят, намират убежище чак в арабската част на Испания, донасяйки в местната юдейска общност легендата за възхода и края на "Втория Израел".
На Балканите,световното еврейство започва да умува план за помощ на съверниците си турци.
Регионите предназначени за заселване на турци - Византия и Балканите са оставени за турците и следователно чисти от чума,докато" другата" Европа е планирана за изтребление с чума.
По този начин западните християни няма да имат начин да спрат отоманските нашествия във Византия и Балканите с войски,както по време на кръстоносните походи след първоначалните селджушки нашествия в средата на 1000-те години.
Отоманците са твърде малобройни без еврейска помощ и съвети да постигнат каквито и да е успехи.
Просто е невъзможно всички хванати евреи и прокажени заразители на кладенци с питейна вода да са изолирани случаи,но само добре координиран план за действие с единствената цел да се подмомогнат средноазиатските турски орди бягащи от монголските зверства над тях.
Град Каффа в Крим. сега се нарича Феодосия.
В 1348 г той е център на търговци,доста от които евреи,за продажба на роби от Русия и Украйна,които са изкупувани на евтино от монголците и препродавани на скъпо на арабите в Египет,Тунис,Либия,Мароко и Мавритания.

Монголците ,които току що са новите господари в Русия започват да измират от чума.
Обвинявят търговците за това и започват обсада на Каффа.
След няколко месеца чумата ги принуждава да се отеглят,но преди това с катапулти изхвърлят телата на заразени монголци зад градските стени.

Каффа е погълната от чумна зараза и търговците с няколко кораба заминават в град Месина -Сицилия без да спират никъде по пътя.
В Месина хората виждат болните и поставят карантина над корабите и стража да не допуска никой вън или вътре.

Интересното е,че Сицилия и Крим процентно имат по-малка смъртност от Централна и Западна Европа.
Има няколко книги публикувани по въпроса в Европа,където се отхвърля тезата за плъховете,като причинители на повсеместната европейска чумна зараза тъй като те не са дълго-маршрутни и амфибийни животни.

Няколко месеца след тази гигантска зараза,градоначалниците поставят тайни часови и стража около кладенци и други и по този начин са заловени няколко злодеи,които след дълги мъчения дават показания уличаващи европейски подстрекатели и подкупвачи и духовните им ръководители Равини.

Това е началната точка от която евреите са преместени в гета в градовете и им е забранено да продават ,женят и общуват с християните.

Тотално 65-70 мил умират от черната смърт в Европа.
За този печален епизод от историята обаче никой не обича да говори понеже го обвинявят в расизъм и т.н

Колкото за хигиената,днес обясняват,че турци и евреи са били по-чисти от европейците и затова са били подминати от чумата!                 



Гласувай:
1



1. olivie - Моля???
25.01.2014 20:08
"В първите десетилетия на 1200-те години хазарския каган Йосиф пише до финансовия съветник на мавърския халиф в Испания - Ибн Шафрут: " Ние сме турци с еврейска вяра"
цитирай
2. budha2 - Грешка при...
26.01.2014 09:47
Йосиф 940-965г.КЪМ 1200г. трябва да е бил на 300г.
цитирай
3. olivie - Просто е добавено
26.01.2014 16:57
Нещо като живот след смърта. Да не говорим и че тогава не е имало турци. Чак след два абзаца започва за се говори за отоманци... Някой усилено раздухва антисиметизъм пак да пострадат невинни евреи, а останалите да вият "засегнато".
цитирай
4. olivie - Време е да си извадим главите от пясъка!
26.01.2014 17:05
Интересно е схващането на акад. Фоменко и Носовски по този въпрос. Те пишат, че чумните огнища са били санирани, чрез пълно изтребване от Рус орда за Западна Европа и османските орди за Балканите. Ако премахнем и добавените 1000 години небивала и добавена история, биха се получили много поучителни неща.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8684917
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031