Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2014 12:07 - Променената история или всичко се повтаря циклично.
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 813 Коментари: 0 Гласове:
1За Константин Велики основното което знаем е, че е въвел Християнството като официална религия в границите на Римската империя. Но какво християнство в действителност е било въведено? На нито една монета, сечена по времето на Константин І не присъства кръста като християнски символ. (Само на две монети, отсечени в Тесалоники (днешен Солун) има нещо подобно на кръст, но това в действителност са четирите стихии, или етапа, за които писах по-горе.) За този “тъмен” период от римската история и ранното християнство знаем само от писанията на църковните отци. Аз се изхитрих и получих повече информация за това време от един друг извор. Той е изследван подробно, но поради фалшификацията с историята се намира в далечния ХІV век пр. н е.

Сега ще направя един паралел между римският император Константин І Велики и египетския фараон Аменхотеп (Аменофис) ІV, познат ни повече под името Ехнатон.

Заключенията всеки може да си ги направи сам, след като прочете следващите редове.К. В. (Константин І Велики), римски император, управлявал Римската империя от 307 до 337 година от новата ера.А (Аменхотеп ІV), велик фараон на Египет в периода 1375 – 1357 г. пр. н. е.К. В. Най-големият син на Констанций Хлор и Елена, дъщеря на кръчмар. Роден след 285 г от н. е. в град Ниш, (днешна Сърбия). Баща му преди да умре на (25 юли 306 г. в Еборак (дн. Йорк)) е бил тежко болен. Елена имала голямо влияние над Константин и много способствала за неговото духовно развитие.В 293 г. Констанций Хлор получава титлата цезар и затова бил принуден да се разведе с Елена и да се ожени за Теодора. Твърде млад К. взема участие във военните операций на баща си.А. Син на Аменхотеп ІІІ и майка Тии, умна и енергична жена, но от незнатен произход. Тии е дъщеря на неизвестен човек, грижещ се за животните към един от провинциалните храмове. Бракът на Аменхотеп ІІІ с тази обикнавена жена на времето е посрещнат с едва прикрита неприязън от жреците и велможите. Тя оказва голямо влияние върху младия фараон. Още като юноша Аменхотеп ІV става съуправител на баща си, който в последните години на живота си е тежко болен.
И тук има една жена на фараон с неустановен произход, която се казва Нефертари.

Не знам как египтолозите прочитат името Тии, като там би трябвало да пише Дия (божественна). В името Елена (Ел Е На) се чете същото – “На Бога”, което ще рече Божественна. Така прочетено името Тии на майката на Ехнатон отговаря на името Елена – майката на Константин І. Същото е и при името Нефертари. Думата “нефера” според египтолозите означава “божественна”. На латински “тера” е “земя” и така името на фараонката е Не Тера (не земна) Дора, което на гръцки ще е Тео (божественна) Дора. Теодора се е казвала втората жена на Констанций І, бащата на Константин І Велики. Виждате, че когато човек знае да чете правилно, всичко е лесно.

Същото е и при името Ехнатон. Защо се чете така днес не знам, но това е Константин. Името Константин е съставено от няколко думи – срички. Кон+Ст+Ан+Т+Ин. Кон (хан)+Стои+Небе+Твърд+Земя.

Ехнатон = Хан (кан) на Атон, което е същото.К. В. “Въвежда Християнството като официална религия в пределите на Римската Империя. През 313 г в Милано той и Лициний провъзгласяват началото на веротърпимост и едва след победата над Лициний християнството е признато за господстваща религия от К.В. През 316 г. К. присъствал на събора в Арл, а на 20 май 325 г. той открил Никейския събор. Наричат го Реформатор на религия, защото на мястото на политеизма, налага християнството. То е една нова форма на монотеизъм.”А. “Младият фараон подкрепя НЕМХУ в борбата срещу родовата аристокрация и забогатялото жреческо съсловие. По това време чиновническата аристокрация получава редица привилегии, в това число правото да изплаща своите данъци направо с хазната. Съставът на НЕМХУ е нееднороден: сред тях има богати хора, но и бедняци, стигащи понякога до робско положение. От ХІІІ в. пр. Хр. с наименованието НЕМХУ се наричат свободните хора в Египет. Най-предприемчивите представители на НЕМХУ утвърждават своето участие във всички сфери на египетския административен и стопански апарат, в армията и, в царския двор, като се стремят да изместят старата потомствена аристокрация от източниците на богатство и власт. Фараонът, стоящ начело на тази енергична и предана му групировка, се надява с нейна помощ да затвърди още повече своята самодържавна власт. Той налага нова моноистична религия на мястото на стария политеизъм.”Ако заместим думата “немху” с християни, всичко съвпада досега. Но нека да продължим:К. В. “Измества столицата от Рим в Италия на изток и построява нова столица, наречена Константинопол.”А. “Самият А. ІV приема ново име: Ехнатон (“Угоден на Атон”) и за да скъса напълно с тогавашните традиции, напуска Тива и си изгражда нова столица в Среден Египет. Градът получава названието АХЕТАТОН. Фараонът се премества там със семейството си, с царския двор, с чиновниците и новите жреци на Бога-Слънце.”По същият начин в името АХЕТАТОН спокойно можем да прочетем и Константин(опол).К. В. Преди да се ожени през 307 г. в Трир за Фауста, К. Е живял без брак с Минервина. Тя била обикновена жена и му родила един син – Крисп. Той бил най-големият син на К. Фауста е била дъщеря на Максимин Херкулий.От нея К. Има трима сина и три дъщери. Синовете му са: Константин ІІ, Констанций ІІ и Констанс.А. Има съпруга с името Нефертити, или както е по-правилно да се чете НЕ ТЕРА ФИТИ. НЕ ТЕРА означава – НЕ ЗЕМНА, в смисъл БОЖЕСТВЕНА, а ФИТИ е неправилен прочит на името ФАУСТА. От нея има според едни историци шест дъщери, според други, дъщерите са само три, толкова са изобразени и в древния Египет. До преди няколко месеца беше разпространен един портрет на Нефертити, който се оказа фалшификат от 19 век.К. В. Наследник на трона след смъртта на К. станал най-големият му син Крисп (КРСП), управлявал от 317 до 326 г. като цезар. Екзекутиран от баща си твърде млад.А. Приемник на трона на Египет става младият фараон Сменкара (СМНКР). Царува само три години. Умира млад.

Това е Крисп.К. В. След Крисп Константин ІІ получава при подялбата на огромната Римска империя Испания, Галия и Британия. Всички те са западни провинции и при тях имперският орел е обърнат наляво (запад). Умира също като брат си Крисп твърде млад, убит от засада близо до Аквилея (Италия).А. След Сменкара фараон на Египет става известния Тутанкамон. Неговият герб открит в гробницата му е “орел обърнат наляво”.

Умира млад, вероятно убит.

Колко неща се изписаха за този Тутанкамон, колко филми се направиха?! А той се оказа синът на Константин Велики – Константин ІІ.

Тутанкамон (ТТНКМН) = Константин (КНСТНТН), само дето малко е анаграмирано от египтолозите. Има едно “М” в името на Тутанкамон, което замества третото “Н” в Константин. Това заместване на “н” с “м” ще го срещнем и по-нататък.К. В. След царуването на синовете на Константин Велики, на власт идва Юлиян, племенник на великия император. Той се опитва да отхвърли наложеното християнство и за това е наречен Отстъпник.

“Той издаде ясни и определени укази, с които разреши да се откриват храмове, да се принасят жертви и да се възстановят култовете към боговете. За да придаде по-голяма сила на разпоредбите си, той извика в двореца си християнските епископи, намиращи се в постоянни раздори помежду си, и разкъсвания от многобройните ереси народ, и с приятелски тон започна да забравя разприте си, каза, че враждите са уталожени и всики спокойно може да служи на своята вяра, без никой да му забранява каквото и да било. Надяваше се, че по този начин свободата на вероизповеданието ще доведе до увеличаване на религиозните раздори и тогава нямаше да се страхува от единството на народа. Той знаеше от опит, че дори дивите животни не проявяват такава ярост, каквато проявяват християните във вътрешнорелигиозните си разногласия.”

(Ам. Марц. ХХІІ, 5, 2-4).А. На края на ХVІІІ-тата династия в Древен Египет застава жреца Ай (Ейе). Той възвръща политеизма в Египет. Наричат го Бог, философ, божествен отец.Това не е никой друг, освен императора – философ Юлиян Апостат (Отстъпник). Той прави опит за възстановяване на политеизма в Римската империя.Така с фараонът – жрец (философ) Ейе (Юлиян) завършва ХVІІІ династия на фараоните в древен Египет и започва ХІХ. Първият фараон от тази династия е Хоремхеб (1345 – 1317 г. пр. н. ера). Хор е Божи син, като Христос при християните. Вал, е Бел при други народи, а Хеб (Геб) е бог на Земята в Древен Египет. Ако заместим в името на Фараона Хоремхеб първото име Хор с Вал и “м” с “н”, то ще прочетем името на римският император Валенс, който сбор от царуванито на двамата братя – Валентиният І (364 – 375) и Валенс (364 – 378).

По този начин може да се заместят имената на всички египетски фараони с тези на римските императори. Рамзес може да го прочетем и като “римски цезар”, Тутмос І като Теодосий І, Хонорий пък е Тутмос ІІ, а Тутмос ІІІ е Теодосий ІІ.

В енциклопедичният речник на египетската цивилизация пише следното:

“Царица Хатшепсут, дъщеря на Тутмос І и на наследницата на трона Яхмес; омъжва се за своя половин брат Тутмос ІІ, който наследявя баща и след неговата смърт.”

Ето как същият текст може да го прочетем в римската история:

“Галла Рлацидиа . Родена около 388 г., тя била дъщеря на Теодосий І и Галла, (втората жена на Теодосий І), и полусестра на Аркадий и Хонорий. Била взета за затворничка от Аларик по време на плячкосването на Рим през 410 г. и може би се е омъжила за наследника му Атаулф през 414 г. След смъртта на Атаулф тя се върнала в Рим, като била разменена за 60 000 крини жито и през януари, 417 г. се омъжила за генерал Констанциус.”

Сега вече можем да допълним римската история и смело да кажем, че Галла Рлацидия е била съпруга на Хонорий, а не на Атаулф, както се предполагаше досега. Този факт ще открием и по-нататък, в един всеизвестен исторически извор.                                                                                         С тази паралелна хронология историята на света се скъсява с близо 2000 години. Но не само времето е дублирано. Мястото на действие на египетските фараони също ще се окаже някъде другаде, а не на територията на днешен Египет.
www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php                   Гласувай:
1
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 6684297
Постинги: 4190
Коментари: 1127
Гласове: 1559
Календар
«  Август, 2020  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31