Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2014 20:19 - Хети и Баал
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1505 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.02.2014 09:51


image                                                                                                   При разчитане на хрониките и кореспонденцията на държавата на древните българи в Близкия изток - Мари, се говори за градовете Нахур, Турахи, Саруги и Пелига, които са идентични с роднините на Авраам (Нахор, Тара, Серуга и Пелег). Последните две имена ни отвеждат към Сарагон Велики (Сарукин) и към пелазгите (познати после като траки, а също като кимерийци и израилтяни). Споменават се и племената Абам - рам и Якоб - ел, и Бениамин, което се появило на границата на държавата и безпокояло местното население. Очевидно е, че названията на племената са в тясна връзка с Авраам, с внука му Яков, както и с най-малкия син на Яков - Вениамин (чието име води до прокълнатото коляно на евреите).Новото място по пътя за Ханаан е гр. Харан, част от държавата Мари, където се съсредоточават българи - хуритите (траки), след унищожаването на гр. Мари от Хамурапи.
Няколко десетилетия по-късно - в края на ХVІІІ век и нач. на ХVІІ в. пр. н. е., в Египет нахлуват хиксосите, които всъщност са смесица от кимерийски и еврейски племена. Не случайно белите евреи (излаилтяните) се настаняват трайно в поречието на Нил за около 4 века, а еврейският историк Флавий сочи хиксосите за свои прадеди.” За съжаление все още науката не е показала ясно връзката между Хетите и голeмия народ на Гетите, населявал днешните земи на Северна България в античността. А че такава връзка съществува, ни показва хилядолетната практика на Тракийските народи да преминават Босфора в двете посоки и да създават големи държави в Мала Азия и на Балканите, и очевидната етимологична аналогия в имената на Хети и Гети.По времето на Хетейците /3000-2000 г.пр.н.е./ никъде не се споменава за бог Баал(брахма).Ако погледнем обаче историята за траките Хети, които разбиват Хетейците около 1800 г.пр.н.е и завземат тяхната територия, ще видим, че изведнъж на сцената се появява Баал/Бел! Доказателствата са в „Петокнижието” на Мойсей, това е първият писмен източник, в който се говори за Баал!Той е живял е в средата на 13 в.пр.н.е.. Така че лесно може да се види логичната връзка, че, когато са дошли траките Хети, тогава са донесли със себе си и своя Бог - Баал/Бел! Доказателствата са в древния град Угарит(сега се намира в днешна Сирия)! Учените са установили, че преди да бъде унищожен в 12 в..пр.Хр., в него е имало два храма - на Баал в западната част и на Даган на върха на централната могила.                                                           „Храмът на Даган бил изграден от огромни дялани камъни, подобно на градовете на Хетите на север” - твърдят учените.В друг голям град, които също е бил унищожен по същото време - Библос /намира се сега в Ливан/, пак е имало два основни храма на Баал и на Даган! Светилището на Баал се споменава в книгите "Царства" на Библията. Там пише за храма Баал-Астарта.., и как в „него са се събирали множество поклонници от Месопотамия и долината на Нил”.
Коя все пак е богинята Астарта? Тя е финикийска богиня на плодородието, и чувствената любов. В гръцкия вариант това е Ищар, а в римски литературни източници, Астарта е отъждествявана със Селена и Артемида, и по-често - с Афродита. С две думи – богинята Астарта е КИБЕЛА!!! „Войната между Баал и Ехова” започва по времето на Мойсей /13 в.пр.Хр./.Мойсей е получил скрижалите „на високо в планината”, близо до светилището на Едомците /познато днес с името Петра/. През 12 в.пр.Хр., юдеите, начело с йерусалимския цар Йосия
унищожават светилището на Баал - храмът на Едомците!
Ваал или Баал /въпрос на прочит/ в Библията, разбира се, че е аналог на злото! Това за християните /или юдеите/ е езически Бог. И както са разрушавали светилищата на езическите Богове, така и в Книгата на книгите за християни или юдеи, всичко езическо е представено като зло, привързването към което носи Господния гняв!..
Така че преди юдеите да напишат своите книги, години преди да се роди еврейският бог /Ехова/ Баал е бил познат на света? Киряк Цонев пише в своята книга „Баал-гури” за бога Баал следното:„…редица информации през последните десетилетия говорят, че Ба"ал не е семитски бог, че той е бил донесен от други земи и внедрен сред местното първобитно население от неизвестни пришълци. Кои са били те? Неволно в ума отново възниква Черноморският потоп, бягащите от стихията нещастници, които, въпреки всичко, носят със себе си и своите тотеми божества. Една част от тези хора остават на Балканите, дори приемат самоназвание, отговарящо на това божество. Това са, почти безспорно, споменатите по-горе пелазги. Друга част слизат към югоизток, основават шумерските градове държави, но и съставят народ, наричан със странното име палайци, в което също се съдържа името на бог Баал. И чак след това този бог ще стане основен на появилите се семити."Какви са изводите, които могат да се направят от цитирания текст:
1. Баал е бил познат на Балканите преди Шумерите.
2. Хората, които са дошли в Месопотамия след потопа, са донесли със себе си и Познанието на /за/ Баал.
3. Когато се появяват семитите /ханаанци, финикийци и т.н./ по бреговете на Средиземно море, Баал вече е бил познат в този район.
4. След времето на Авраам, Баал се трансформира в аналог на злото!!!По-нататък, в същата глава, Киряк Цонев пише нещо много интересно за главния храм на бога Баал – според изследователя той е запазен до наши дни. Намира се в днешен Ливан, на около 80 км. от столицата Бейрут. Нарича се БААЛБЕК и е един от най-старите градове в света. Неговите руини са прочути с т.нар. Баалбекска веранда.„Подпорната стена                    на Баалбекската веранда – както е наречен комплексът, съграден от неизвестната цивилизация, е съставена от три исполински камъка по над 1500 тона всеки (за сравнение блоковете на най-голямата от египетските пирамиди – Хеопсовата, тежат само по 20 тона). Плочите най-вероятно били докарвани по хълма от планините на Антиливан от каменоломна, където все още лежи „готовата", но още неотделена от скалистия масив четвърта плоча на Баалбекската веранда.”От написаното в книгата на Киряк Цонев вече стана ясно, че след потопа, ужасените хора от Балканите отиват в Месопотамия и основават първите Шумерски градове. Там те носят със себе си и познанието за своя бог Баал и почитта към него! Годината е около 5600-5500 пр.н.е.!Много от учените твърдят, че именно семитската раса е в основата на така наречените Ханаанци. А с това събирателно наименование „ханааци” в Библията са наречени финикийците. /Битие. 10:19; Йов 40:25; Ос. 12:7/
След като идват по бреговете на Средиземно море, финикийците обхващат територията от Ливан до Сирия, но едва през 2-ро хил.пр.н.е. създават своите градове. Това са Тир, Сидон, Биб-лос и т.н.
Забележете, че около 1000 години по-рано /3100 г.пр.н.е./, в Месопотамия градовете вече са факт /Акад, Мари, Шумер, Ебла/. В тях именно са намерени и първите глинени плочки.
Откъде идват хората в Месопотамия, които са създали гореспоменатите градове? Киряк Цонев е категоричен – от Балканите!
През 1800 г.пр.н.е. идват хетите и завземат от хетейците целия район, обозначен на картата. когато завземат Угарит, те не унищожават храмовете на Даган и на Баал!? Явно са познавали и почитали тези богове, защото ако не са ги почитали, едва ли в Угарит археолозите биха намерили и следа от двата древни храма… Стигаме до повдигнатия въпрос  – кога е започнала войната между Баал и Ехова?
През 13 в.пр.Хр., Мойсей получава законите от неговия Бог близо до град Петра!
През това време там е Едомското царство и в техния храм на почит е бил Баал!
Едомите са унищожени през 12 в.пр. Хр. от юдеите /цар Йосия/.
Ясно се вижда, че войната вече е на религиозна основа. Появява се богът на юдеите, който между другото казва: „хвани всичките първенци на людете и обеси ги за Господа пред слънцето, за да се отвърне от Израиля Господният яростен гняв”.
Така Баал(сила,Брахма) става зъл първо в умовете на юдеите, а после и в техните книги!.. И така до днес.            



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8728644
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930