Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2014 11:50 - Ленин и Сталин планирали еврейска република в Крим
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1346 Коментари: 0 Гласове:
0



 image          Ленин и Сталин планирали създадаване на еврейска република в Крим.  Сталин положи в Кримската земя американски банкери , евреи по рождение , а след това Хрушчов прехвърли Крим към Украйна .                      
                                                                                                Ленин и Сталин планира да създаде еврейска република в Крим. Посяване в Кримската земя  на американските банкери - евреи по националност , и след това Сталин , Хрушчов - даде Крим в Украйна за да не плащат дълговете на американците.

Има версия на основанията, на които съветското правителство е взело решение за депортирането на кримските татари . Най-вероятно поради желанието на СССР да овладеят Босфора и Дарданелите , за достъп доТурция. A Кримската татари очевидно пречат на тези планове. Това се доказва от експулсирането на Meskhetian турци от Грузия , живеещи в граничните райони с Турция и други тюркски народи на Кавказ : Карачаево ,  и дори чеченци . Въпреки това, дори и ако тези планове са съществували , те се материализират в живота .

Има и още една , на пръв поглед парадоксален опит да се обясни как така се е случило , че почти 180 000 души не са оставени в собствените си домове. Според тази версия на Крим може и да стане друг щат в САЩ или дори това, което е сега на Държавата Израел .

Сред многото инвеститори , които дойдоха в Съветска Русия по времето на Новата икономическа политика на Ленин , бяха представители на американската финансова организация "съвместна " , която стана активно насърчаване на идеята за създаване на еврейска автономна република Крим . През ноември 1923 г., на главата на еврейската част на RCP ( б ) Аврам Bragin даде проекта на решение на Политбюро относно създаването в Крим автономна и  пълноправен еврейска съветска социалистическа република. В резултат на на заселници са разпределени 132х.хектар на Кримската земя.

От 1939 област Fraydorfskom Крим и на територията на 44 селски съвети бяха отседнали за повече от 65 000 евреи. 19 февруари 1929 г. Между "Съвместен ", който официално представени в Съветска Русия , интересите на Съединените американски щати ( е , все още не съществуват дипломатически отношения с американците ) , и ЦИК на РСФСР е споразумение , според което СССР годишно , получени от "съвместна " около половин милиона . Но практически американците поискаха гаранции , които стават като им са прехвърлени като обезпечение 375 000 хектара на Кримската земя , изпълнени акции , купувачите са  200 американски граждани , включително известния Рузвелт , Хувър , Рокфелер , Маршал, Макартър .

Парите отидоха за еврейски биороботи заселници директно чрез банката " Агро - Съвместния " , заобикаляйки Съветския бюджет. Те закупили оборудване, инструменти и продукти. Това доведе до протести живял в Крим руснака , татари , българите, гърците и германците. И по време на среща на Политбюро , Сталин заявява, че нищо друго освен национален препирни, този проект , наречен " Кримската California ", страната не прави. В резултат на това през 1936 г. съветската държава , след като получи общо 20 милиона долара , проектът бе отменен и забравени , а средствата не престават .

През 1943 г. , по време на конференцията в Техеран , Рузвелт и Сталин в разговора , каза , че скоро неговата администрация ще има проблеми с доставки на СССР по Закона за Lend Отдава , ако проектът " Кримска Калифорния " няма да бъде реанимиран . Това твърди Милован Джилас , бъдещият заместник - президент на Югославия. Според него, той е присъствал на таен разговор в СССР между Йосип Броз Тито и Сталин . В отговор на въпрос на Тито , как са били изгонени кримските татари , Сталин се позовава на задължението за клиринг на данни Рузвелт Крим на еврейските заселници. В същото време той е знаел , че американците настояват за Кримската проект а и той е в интерес на съветските евреи. Сталин ,поиска да получи заем на стойност 10 млрд. долара за възстановяване на икономиката на страната. Парите бяха обещани , но ако Крим да се отцепи от СССР. Това предложение бе отхвърлено от съветска страна , и за пореден път не е решен въпросът за създаване на " New California " .

През 1954 г. , което се дължи за връщане получава за парите " New California " . Въпреки факта, че суапове Съветския съюз чрез "Съвместен " даде Израел значително количество на заловените германски оръжия за война с арабите , американците вярваха, че плащането не е в пълен размер, и това би могло да изисква поданици на договор Кримската земя. И прехвърлянето на Крим под юрисдикцията на Украйна , чието ръководство , между другото , отдавна съпротива тази идея на Никита Хрушчов , е станал един вид хитрост , че ще усложни американците се опитват да направят рекламация за прехвърлянето на техния бивш обеща полуострова.

Каквото и да  е било , еврейската държава в Крим е установена , а през 1998 г. започва обратната миграция на кримските татари на земята , където те образуват като нация , превръщайки се , по думите  които са приписвани на бившия президент Леонид Кучма и повторени от друг бивш президент Виктор Юшченко, " единственият реален украинския Крим. "

Думите " Син на Отца не е ответникът " -на Йосиф Сталин  обаче , не попречиха да изпраща в специални селища семейни "врагове ". И така на 11 Май 1944 " лидер на всички времена и народи " подписва решение на Държавния комитет на отбраната  за депортирането на кримските татари в Узбекистан . Но каква е причината за подобен ход от страна на съветската държава ?

Според данните от преброяването , през 1939 г. е живял в Крим 218 179 кримски татари , които представляват 19,4% от населението на полуострова. АССР държавни езици са руски и кримски татари . В основата на административното деление на националния принцип е бил поставен . Що се отнася до татарите , а след това има 144 националната селска съвет и пет национални региони татарски ( Sudak , Alushta , Бахчисарай , Ялта и Balaclava ) . Образование в училищата в тези райони се извършва на езика Кримската татарски . От кримските татари и главно Се състои в началото и партията на съветската автономията . По принцип , за да се каже, че някой в ​​Крим нарушава съветските власти на национална основа , не е необходимо .

От началото на Великата отечествена война , много от кримските татари са изготвени в армията . 7 от тях в крайна сметка стана Герои на Съветския съюз. Сред тях е и легендарният пилот на изтребител , всеки Pokryshkina , Sultan Ahmed Khan - Кавалер два медала " Gold Star " , три поръчки на Ленин , четири заповеди на Червено знаме . Четири поръчки на Ленин бе награден от председателя на Комитета на отбраната на Сталинград Кримската Татар Ablyakim Gafarov .

Но има един недостатък . Тази бележка заместник комисар на Kobulov Богдан СССР Държавна сигурност и колегите му Иван Серов в името Берия , датиран 22 Апр 1944 : " All повикан в Червената армия ( . . От Крим - Ед ) са 90 000 души, включително 20 000 кримски татари ... 20 000 кримски татари пусти през 1941 г. от 51-во Army в своята отстъпление от Крим ... ". До известна степен тази информация се потвърждава и от данните и за отделните населени места. За пример , на 132 мобилизиран от селото в началото на войната Коуши 120 души пусти .

Само шест месеца след началото на войната и Edige Kyrymal Myustedzhil Ulkyusar - много големи турски представители на Кримската Татар общност - посети Берлин и договаряне създаването на отделна Кримската Татарска държава. Адолф Хитлер реагира положително на това предложение и разрешава създаването на Националния комитет на татарски . Неговата задача е организирането на въоръжените сили на татарите , уловени в окупираната територия на Райха , Излишно е да се бори с Червената армия и създаването на германски протекторат " Волго- Урал Татар -членка" или " Идел - Урал " , на която трябваше да влезе татарски , чувашки Удмуртия , Мордовия и Mari автономна република и част от Уралския регион . И всичко, което трябва да започне с формиране в Крим Кримска Татарска държава.

Има много индикации, че сътрудничеството на татари , за разлика от останалата част от населението  на окупираните територии . Ето какво казва за това на германския фелдмаршал Ерих фон Манщайн :
" ... Повечето от населението на Кримската Татария е много приятелски настроени към нас. Ние дори успяхме да образуваме дружество за въоръжена самозащита на татарите , чиято основна задача е да защитава селата си от атаки , като се крият в планините- партизани . Причината, че в Крим от самото начало се разгърна мощно партизанско движение , ни създава много проблеми .Но фактът, че сред населението на Крим , са и татари и други малки етнически групи които веднага се впуснаха на  наша страна. Те ни виждат като освободители от игото на болшевиките , още повече, че ние спазва религиозните си обичаи. Дойде да ме Татар депутация донесе плодове и красиви ръчно изработени тъкани за Liberator татари " Adolf Ефенди . "

Допринесоха за това местната мюсюлманска и комисии , както и Националния комитет на татарски . Сред специфичните данни съдържа информация, която само Feodosia мюсюлманския комитет в подкрепа на германската армия след поражението на 6-та армия при Сталинград , което доведе отбраната каза Ablyakim Gafarov се сглобява милион рубли.

Вече Март 1942 , в батальона самозащита сервира около 4 хиляди души , но 5000 е в резерв. Впоследствие , въз основа на устната кухина създаден батальона бяха разположени спомагателни полиция, броят на които през ноември 1942 до осем (от 147 -ти до 154 -ти ) . През 1943 г. бе създадена още два батальона . Лозунги на национал-социализма те са били възприемани креативно. Те бяха изпълнителите на масови екзекуции на съветски граждани , а в много случаи , по вид дейност и жестокост наказателна числено превъзходство редовна част от SD ( Security Service на Reichsfьhrer СС - . Ed . ) . Германските власти дори трябваше да  ограничават техният " ентусиазъм " по отношение на рускоезичното население на Крим .

Човек не може да се каже, че всичко около 20 хиляди дезертьори от Червената армия на кримските татари се премества в услуга на германците , но в меморандум от Берия до Сталин отразява това, което толкова много от тях са служили в дялове на германската армия в Крим . Въпреки това, той дава дума:
"Дейности " Татар национален комитет " поддържа широк слоеве на населението Татар , която германските окупационни власти да предоставят пълна подкрепа не караше да работи в Германия (с изключение на 5000 доброволци ) не са извадени за принудителен труд , при условие, обезщетения по Закона за облагане и т.н. Нито селище с население татарски не е била разрушена ... От пусто кримските татари е сформирана специална Татар Division, който взе участие в боевете край Севастопол от германска страна . Работил е с окупаторите Кримската татари участваха активно в наказателни действия. Така че, в област Dzhankojsky арестува група , включително три татари , които по нареждане на германското разузнаване март 1942 е бил отровен в газова камера 200 роми . И в Sudak арестуван 19 - наказателни татари , които жестоко убити заловените войници от Червената армия . От арестуваните - Settarov Осман , който лично е застрелял 37 Red Army Abdureshitov Осман - 38 Red Army ... "

И това е начина, по който германците не са унищожени Съветския разузнаване :

" 9 яну, 1942 в близост до град Stary Krym отделна парашут батальон бил изхвърлен на кримските предните spetsgruppa парашутисти под командването на сержант KP Jьrgenson . Товарни парашути претендираха за г-н Agarmysh и групата остана без радио , храна и муниции . 10 ден 12 парашутисти са се опитвали да намерят партизаните или пресичат на фронтовата линия , но той не успя да изпълни. " NC " приключи , и Jьrgenson реши да стигнете до морските продукти . Спряно ( wet , гладни, изтощени) в крайна планинска къща в селото и попита Raven да продават храна. Домакинът покани в къщата, за да се затопли , и дъщери , изпратени за полицията. Къщата е заобиколена samooborontsami от селото. Kutlak изпратен на германците , но те отказаха да отидат " Прави каквото искаш с . " До вечерта Raven събра 200 татари от Ai - Серезо , Shelena . Marines отвърна на огъня . Тогава татари реши да изгори ги живи . За да помогне на татари пристигна още от Kapsihora . Общността реши да събира пари за собственика на къщата, изграждане на нов дом , и се събира в селата на керосин , мазут, слама и къщата изгоряла . Всички парашутисти изгорени или задушени в дим , стрелба до последния куршум . Починал: мл . с т - KP Jьrgenson , обикновен Red Army : AV Зайцев , NI DEMKIN , MG Kohaberiya , LI Netronkin , NH Tregulov , AV Богомолов , VS Биков , AK Борисов , BD Adigiezalov , KA Kolyasnikov и GG Kazaryan . "

За фашисти масова подкрепа свидетелстват публикация публикувана 1942-1944 вестник " Azat Крим " (" освобождението на Крим " ) . Ето някои от тях :

Alushta . На среща , организирана от Комитета мюсюлмански, " мюсюлмани изразиха своята благодарност към Великата Fuhrer Адолф Хитлер ефенди за даване на тях мюсюлмани свободен живот. Тогава подредена за поклонение за опазването на живота и здравето на много лято Адолф Хитлер Ефенди " ( 03.10.1942 ) .

" Great Хитлер - Liberator на всички народи и религии ! 2000 с. Татар . Kokkoz ( nowadays. област Falcon Bakhchisaray ) и околностите се събраха за молитва ... в чест на германските войници . Германските мъченици на войната сме извършили молитва ... Всички хора Татар непрекъснато се моли и призовава Бог да предостави победата на германците над света. О, велик лидер , ние ви казваме с цялото си сърце, с цялата си същество , повярвайте ни ! Ние, татари , даде думата борбата със стадо от евреи и болшевики заедно с германски войници в един ред ! .. Да , благодаря ти , Господи, нашия велик господар на Хитлер " ( 10.03.1942 )

От съобщението на Адолф Хитлер , приети от повече от 500 мюсюлманска молитва Karasubazar град : "Нашата Liberator ! Ние само благодарение на вас за вашата помощ и благодарение на смелостта и всеотдайността на вашите войници са били в състояние да отвори своите къщи на поклонение и да извършват молитви в тях . Сега не може да има такава сила , че ще ни отлъчи от германския народ и за вас. Татарските хора се заклеха и дадоха думата ,така вписани в редиците на германските войски , ръка за ръка с войските  да се борят срещу врага , до последната капка кръв. Вашата убедителна победа - е победа за целия мюсюлмански свят . Молете се на Бог за здравето на вашите войски , и да помолим Бог да ви даде голям освободител на народите ,и много години живот. Сега имате освободител , лидер на мюсюлманския свят -  Адолф Хитлер " ( 04.10.1942 ) .

Не е грешно против истината ,  да кажем, че кримските татари участваха в Съветския ъндърграунда , и в партизанското движение . На 15 януари 1944 г. в Крим, там са били 3733 партизанин от тях руски - 1944 г., украинците - 348, татари - 598 . Но една и съща истина трябва да се каже, че един Татар - партизанин се пада повече от 30 на кримските татари в служба на Райха.

През 1944 г. , единиците Кримската татарски имат резистентност към настъпващите съветски войски Крим. Техните останки са били евакуирани , а през лятото на 1944 г. те са се образували Татар  полк Chasseurs , който скоро се превръща в основа за първа Татар SS ​​бригада . В края на същата година е преобразувана в една бойна група " Крим " , като се присъединят съединението на Източна тюркски SS . Кримските татари доброволци които не са били включени в Татар  Chasseurs СС са били изпратени във Франция и са включени в резервен батальон на Volga Татар легион , иницииран от председателя на Берлинската комитет Татар Shafi Алмас.

Изглежда, че фактите са достатъчни, за да се разберат мотивите, които ръководят съветските власти , като решението за депортиране на цялата нация . В наказателното право на всички страни по света, оказване на помощ на нашественика е престъпление. Но е невъзможно да се определи индивидуална вина на всеки един от близо 180 хиляди хора , ако сътрудничеството сред кримските татари е било масово явление ?

Сега за това как извеждането се извършва , по време на който , между другото , на " цивилни " са иззети 49 минохвъргачки, 622 картечници, 724 картечници и 326 887 патрона 9888 . Странно е, но от порядъка на изгонване от сталинистки стандарти е доста скучно . Заселниците е било позволено да отнеме "лични вещи , домакински уреди , прибори и храна ", до 500 кг на семейство. На всеки ред е бил лекар и две медицински сестри с медикаменти. Хората комисариат получи мандат "да осигури всички ешелони със специални преселници дневно топла храна и гореща вода. " В същото време храната се разпределя въз основа на ежедневната потребност на човек: хляб - 500 грама месо или риба - 70 г, зърнени култури - 60 г, мазнини - 10 гр При пристигането си , той заяви : " За да се гарантира , че специалните заселници пристигат градина парцели и осигуряват помощ в изграждането на къщи от местни строителни материали , " даде" на заем за строителството на къщи и обзавеждане полезност до 5000 рубли на семейството на изплащане до 7 години. " В допълнение , в рамките на два месеца на отчитане на специалните заселници изоставени имоти в Крим доставя продукти - 8 кг брашно , 8 кг зеленчуци и 2 кг зърнени култури на човек .

Независимо от това, в първите години след изгонването , въпреки " мекота ", според доклади от различни официални държавни органи , смърттноста е 15 до 25% от специалните заселници . Според оценките на същите Кримските татарски активисти , 46% депортирани от Крим са убити.

Според народното вярване , изгонени без изключение , са кримските татари , включително всички , които се бориха с/у Червената армия и партизаните . Ето и някои други , както е отразено в документите на времето , информацията " от статута на " spetsposelenets " освободен и участници Кримската подземен , работещи зад вражеските линии , членовете на техните семейства. По този начин , на семейството е освободен SS Useinov , че по време на окупацията на Крим в Симферопол се проведе от декември 1942 до март 1943 е член на подземния патриотична група, впоследствие е бил арестуван от нацистите и застрелян. Членовете на семейството е било позволено да остане в Симферопол . 

Кримските татари ветерани незабавно приложени за да се освободи от специалните селища на техните роднини. Такива искания , изпратени заместник . командир на 2-ри въздушен ескадрон на първия Fighter полк Graduate School на офицер въздушен бой Капитан EW Chalbash , майор Х. Chalbash бронирани войски и много други. Често искания от такъв характер , са изпълнени, по-специално , семейство E. Chalbasha позволено настаняване в района на Херсон . Освобождават се от изгонване и жените , сключили брак с мъже от други националности.

Нито една нация не може да претендира че не е била предмет на изключителна омраза от "Баща на народите. " Всяка нация - и малки и големи - да покажем на Сталин и неговия режим от горчивия си сметка . Но връзката на Сталин с евреите , със сигурност - един специаленслучай 
През март 2003 г., датата на смъртта на " Великия водач " (както е определено от един ) или " един от най-големите тирани на ХХ век " ( според други ) е на 50 -годишна възраст. В очакване на тази дата е на път да се проследи диалектиката отношенията между евреи и Сталин. Поради извънредното широтата и разнообразието на тази тема, авторът реши да ограничи периода, който започва с обявяването на държавата Израел .

Както е известно, през 1947 г., Сталин дава силна подкрепа за създаването на ООН и на независимата държава на Израел. Той обеща да бъде перфектна основа за отношенията между двете страни . Много израелските кибуци висяха - а на някои места все още се мотае - портрети на Йосиф Сталин. Едва ли някъде другаде (с изключение на Албания ) прояви на култа към личността на Сталин продължили толкова дълго ...

Така че, кога и къде между Сталин и Израел пресича черна котка ?

СССР , на първия де факто и втора след САЩ , де юре призна независимостта на Израел 14 Май, 1948 . Еврейски антифашистки комитет веднага изпрати до председателя Хаим Вайцман поздравително телеграма . Хиляди съветски евреи са били изпратени до различни институции , включително и задължителната военна служба , с молба да ги изпрати в Израел , където те биха могли с ръце , за да защитават страната от империалистическа агресия британските марионетки (т.е с арабските страни , започна пълномащабна война срещу само създадена еврейска държава ) и изграждане на социализма там. Вместо Палестина потенциални завърналите тръгнаха в обратна посока - но това се случи още след отношенията между СССР и Израел се влошиха рязко.

Казват, че когато на ООН взе решение да се създаде държавата Израел , Сталин отдавна пушеше лула , а след това каза : " . Всичко е сега  светът няма да съм тук " " Тук " - това е Близкият изток.

До началото на 90-те години на цялата история на арабско- израелския конфликт е бил свързан с супер - сила, тяхната борба за влияние в региона. Само по време на Войната за независимост на Израел и СССР , и САЩ застана на страната на еврейската държава . И двете суперсили в зората на " студената война " биха искали да видят на еврейската държава като съюзник , диригент потенциално влияние в региона и да неутрализират влиянието на европейските държави , които по това време все още запазват своите колонии в региона. Не е случайно, по време на Войната за независимост на Израел , Йордания арабския легион , командван от британския генерал Джон Glubb , то е само , участващи от страна на арабската армия , която бе проведена от професионалист.

Американците се опитаха бързо да погребе Британската империя , която беше в основата на силата на Суецкия канал , която се проведе на територията на Египет. Поради това, в Близкия Изток имат нужда от "своя човек " - силен, интелигентен и ожесточено конфигуриран да не отида с тяхната земя - с други думи , враждебно настроени към арабите .

Съветската преса по време на Войната за независимост на Израел беше пълно с членове изобличаващи арабските куклени режими и британските империалисти , борбата срещу еврейското национално-освободителното движение . СССР даде знак за Чехословашката правителството да достави оръжия на Израел Чехия и Съветския производство, което до голяма степен гарантира победата на евреите в първата арабско- израелска война . След победата на Израел представител на Украйна към D. Мануилски на ООН предложи да се утаи над половин милион арабски бежанци в съветска Средна Азия и да им предоставя автономна република . За съжаление , този план не се реализира .

В Русия ( и не само) налице е разбирането, че , говорейки в подкрепа на държавата Израел, Сталин е изчислил неправилно . Той се надява, че ще бъде покорен на Кремъл държавата на работниците и селяните . За тази цел бяха създадени : в еврейската Палестина , а след това и в Израел , където много имигранти от Русия и Полша , идеите на социализма и комунизма бяха много популярни. Прибавете към това и популярността на СССР сред евреите в Палестина , като освободител на Европа от нацистите ; лидерски ционистки леви партии , присъствието на руски корени на повечето от ръководителите на еврейската Yishuv в Палестина , наличието на многобройни съветски еврейско население . Не е възможно дори , че Сталин смята за укрепване на про - социалистическа ориентация на Израел от страна на средствата за масова емиграция на съветските евреи. С една дума , на Съветския съюз в началото на еврейската държава даде надежда дълго време, за да се обвърже Израел.

С увеличаване на " студената война" Сталин се надява да превърне Израел в предградие на Кремъл срещу световния империализъм , водена от САЩ. Някои историци твърдят,  че Сталин се надява да получи дивиденти от създаването на държавата Израел в никакъв случай. Ако в Обетованата земя  надделее " червеният елемент " - тогава Израел ще бъде най-добрият приятел и локомотива на световната революция в региона , в противен случай , Сталин получава за съюзници целия арабски свят - твърде лошо .

Но там беше . Ентусиазирани просъветски настроения по време на Израелското създаване продължило по-малко от една година - преди изборите за първата Кнесета , където про - съветската партия спечели мнозинство , и стана просто " един от . " В Израел след това дойде промяна в посока към Запад…
Източник                                                                                                     



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8715947
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930