Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2014 21:04 - Златният Телец – Антихрист
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1023 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 26.02.2017 18:44



image

Преди две хиляди години хомо сапиенс е имал принципно същите проблеми, които има и днес: същите страхове, желания, грижи, амбиции, алчност, илюзии, малодушие, комплекси, вътрешни конфликти и обърканост. Нормите на поведение не са се различавали сьществено от днешните. От друга страна, в материалните условия е настъпила огромна промяна. Изниква въпросът, дали подобен прогрес не е настъпил и във вътрешната природа на вида? С други думи, дали хомо сапиенс днес е по-издигнато човешко същество, дали няма повече качества като личност, отколкото в онези времена? Отговорът определено е отрицателен. За две, дори за пет хиляди години, в качеството на хомо сапиенс като човек, не се забелязват никакви промени. Хомо сапиенс е израснал само по отношение на интелектуалните си възможности, поради високите изисквания на цивилизацията.
Въпреки че в своята история светьт е изминал пьтя от варварството до цивилизацията, "разумният дивак" в основата си е все така примитивен, както и в далечното минало, покрит единствено с лустрото на културата и образованието.
За да разчупи духовната изолация на човечеството, на земята някога се е появило висше същество, изпълнено с любов и състрадание - Христос. Той искал да даде възможност на хомо сапиенс да познае един друг свят - свят без насилие и омраза, без робство и конфликти - и да му покаже на какво е способен.
Колективният ум на мнозинството, програмиран според правилото "око за око, зъб за зъб", отвърнал с насилие на християнската теза и унищожил Месията, както е ставало и в други случаи, когато Христос е идвал на земята под формата на други висши същества11).
Човешките множества са инструмент в ръцете на Антихриста - сляпо чудовище, безглав звяр, дебнещ в засада всички, които желаят да постигнат съзнателна индивидуалност, за да престанат да бъдат “хомо сапиенс” и да се превърнат в звезден човек. Звездният човек е връхната точка в еволюцията на хомо сапиенс.
По някое време - никой не знае точно кога - е възникнала невярната легенда за "Антихриста". Погрешното в легендата е представата, че в света ще се роди някаква митологична личност и ще го разруши чрез покваряване на християнските ценности. Неправилно е да се смята, че такова същество ще се превъплъти в човек и ще поеме тази трагична роля.
В херметическите кръгове терминът "антехрист" означава "онзи, който ще провъзагласи Христос, като подготви пътя Му”. В този смисъл единственият “антехрист” е Иоан Кръстител. Вьзможно е легендата, в днешния й вид, да е изопачен вариант на първоначалния херметически термин "антехрист", Ето защо използваме думата "антихрист" сьс значение "против Христос", а "антехрист" - със значение "преди Христос".
За съжаление, днес не можем да разчитаме, че духовните импулси на Христос ще се въплътят в човешко тяло12). Христос, като божествена сила, вездесъща в религиозните храмове, засега е само една символична алегория, призоваваща вярващите да следват един носещ успокоение пример. Днес почти никой не притежава истинската духовна сила, наречена "Христова". Жреците на различните религии се опитват да подражават на Христос, но за съжаление си служат с външна, преднамерена духовност, в съответствие със стереотипите, установени от църковните патриарси.
Все пак невежеетвото не винаги означава несъществуване. Истината е, че духовността всъщност се пренася от малцина индивиди, които остават неизвестни. Нека ги наречем "магьосници", като се опитаме да придадем благороден смисъл на тази дума, чиято популярна употреба има вулгарно звучене. В този контекст имаме предвид "Велики, Посветени, Учители, неизвестни висши същества или окултни мъдреци на човечеството".
Защо употребяваме термина "магьосници"? - По простата причина, че невежата тълпа винаги нарича така онези, които "притежават непознати за нея, необикновени качества и способности”. Инквизицията навремето е жигосвала с този етикет мъдреците, за да омаловажи и унищожи техните неортодоксални идеи. Затова е време да започнем смело да употребяваме този термин и така постепенно той ще се очисти от стигмата на отрицанието и суеверието21). Фокусничеството, невежеството и суеверията са атрибут единствено на “хомо сапиенс”, а не на "магьосниците". За нещастие в миналото, по общоприетите разбирания, "магьосници" наричали обикновените фокусници, които пътували от панаир на панаир и показвали своите долнопробни номера, вероятно за да задоволят ниските си инстинкти.
Защо Христос е избран като символ на духовността? - Защото Исус е бил най-видният член на "Братството на Магите”, специално подготвен за мисията си да привлече Христос да се превъплъти в него. Исус и Христос са две отделни личности. Едната е човешка, а другата - божествена.
Христос е висше същество на най-високо стъпало в еволюционната скала, което човек вероятно може да достигне след милиони години развитие. Нека си Го представим като извънземна духовна сила, която може да наречем условно "архангел". Този “архангел”, в резултат на дълга еволюция, притежава съвършена и мощна духовност. Исус бил дълго подготвян за ролята си, за да може да устои на изключително силната Му вибрация вьв физическото си тяло. Тази вибрация се проявявала само за кратки моменти, тъй като силата й можела да разруши нервната и клетъчната система на Исусовото тяло. Именно Христос е бил Онзи, Който сътворявал чудеса чрез Исус, който пък предоставил материята за проявяването му.
"Братството на Магите” остава тайно, защото има право на уединение, но някои негови членове са се смесвали с обикновените хора, подтиквани от желанието да покажат на хомо сапиенс пътя към един по-висш живот. Магите обаче знаят, че познанието на "херметическото изкуство", като инструмент за постигане на духовни висоти, е само за един "елит" и не трябва да се разкрива. Въпреки това Братството на Посветените предоставя възможност на всеки, който притежава достатъчно достойнства, да се присъедини към херметическия елит на "магьосниците" или на звездните хора, ако широтата и интелигентността на действията му позволява това.
Науката на магите се нарича "херметическо изкуство" в чест на Хермес Трисмегист (Триславния Хермес). Според легендата, Той е дошъл на земята от космоса преди около трийсет хиляди години, определен за Велик Върховен Учител на Братството на Посветителите. (Дали е случайно съвпадението, че най-старият документ, в който се говори за Прабългарското Царство, е отпреди 30 000 години? Твърдението на херметиците съвпада по принцип и с това, което ние знаем от български източник (Беинса Дуно) – че едно от въплъщенията на Мировия Учител е Хермес Триждивеличайши. В своите окултни романи рускинята В.И.Крыжановская-Рочестер описва посещение на египетските пирамиди, където хималайски маги и адепти се срещат с вечно живия Дух на Хермест Трисмегист и получават ново посвещение от Него – б.п.) Озарен от неговата светлина, Египет постигнал мъдрост и величие, а великата свещена наука била наречена "херметизъм". По онова време в школите за херметическо посвещаване можело да се постъпи само чрез големи жертви и изпитания. Повечето хора, успели да постъпят в тези школи, постепенно се разколебавали, тьй като не им достигала морална и духовна сила, за да преодолеят множеството трудности, изкушения и изпитания, с които Изида, Господарката на природните тайни, преценявала истинската стойност на стремящия се към върховното познание на Абсолютната Истина.
Именно в такава школа Исус станал херметик и достигнал най-висока степен на посвещение.
Тук е подходящо да разкрием тайната на Исус Христос и причините за нравствените страдания на човечеството, според ученията на "Братството на Маите”. Тази нравствена тайна се крие в "преклонението пред златнця телец" - с други думи, в преклонението на човека пред бога на парите. В чест на този бог, човек трябва или да се откаже от духовните си заложби, или да ги принесе в жертва, за да оцелее. А онези, които притежават необходимите средства за съществуване, обикновенно опорочават потенциалните си духовни стойности в глупавата игра за придобиване на обществено положение, според цената на потребителския пазар. Духовните и морални качества на индивида започват да струват все по-малко, тьй като нуждата от пари го кара да проституира със себе си, за да се сдобие със златния метал и с него да си купи чест, уважение, любов, слава и власт. Богът на парите се е извисил над света и който желае да се наслаждава на неговите дарове, трябва да му служи. Истинската сила на парите не е само материална, но е и невидима, защото монетата, сама по себе си, не струва нищо. Тя е само символ на човешките усилия и труд. По един странен парадокс, макар трудът да има благородна същност, резултатьт от него - парите - е под влиянието и властта на сатанинска, дяволска сила.
Приканваме читателя да си представи, че е на мястото на Сатаната и да си помисли с какви начини и средства би си послужил, за да предизвика престъпления, алчност, войни, братоубийство и упадък на нравствените ценности. Трудно бихме могли да си цредставим нещо по-подходящо от златото - само по себе си неутрално, но притежаващо демонична сила, ако се използва за нечестиви цели.
Съществува ли наистина Сатаната или е само мит, създаден от масите, за да си обяснят нещата? Ако вярва в съществуването на Бога, човек трябва да вярва и в съществуването на "дявол" или Сатана, като противоположност на Върховния Създател. Тъй като в живота не съществува абсолютно единство, наличието на нещо ни води до заключението, че съществува и неговата противоположност. Няма светлина без тъмнина, добро без зло, истина без лъжа. След живота следва смъртта, а след смъртта - живот.
Следователно, Бог би трябвало да бъде Върховният Съзидателен Разум, а дяволът - разрушителният разум. В древната кабала "дяволът" символично е представен като сянката на Бога. Ето защо, както Великият създател има свое ангелско обкръжение, така и демонът има своя пъклен легион. В книгата си "Заклинателят", Уилям Блати има предвид този “легион”, като разказва за явленията, известни като "вселяване на дявола". Тук ще направим едно разяснение, преди да се върнем към разказа си.
Преданието, поддържано от великите херметически учители твърди, че в съдбовен момент от историята на човечеството един силен "диаболичен архангел", ако можем да се изразим така, успял да преодолее окултните защити на планетата ни и да проникне в атмосферата, като предизвикал голямо безредие. За да си представите такова същество, бихме ви препорьчали да прочетете книгата на Х.П.Лъвкрафт "Дебнещият". Както сочат херметическите летописи, пряката, макар и неволна причина.за тази катастрофа, която и до днес има отражение върху нас, е Мойсей.
Всеки знае, че Мойсей е бил сложен в кошница, носена по течението на реката, а после бил осиновен. Заблудил египетските жреци, че е египтянин и те го посветили в тайните на обредната магия - начин да се предизвика вибриране на основните тонове в природата и да се причинят определени явления, които магьосникът желае да постигне. Атомната физика на теория ни учи, че е възможно да се предизвикат промени или трансмутации в материята. Следователно, в постигането на тези мутации чрез тайни процедури няма никакво чудотворство.
Въпреки езотеричното си отъждествяване с египетската магия, Мойсей останал верен на произхода си. Най-силното му желание било да освободи народа си от робство и да го поведе към обетованата земя. Воден от това желание и съзнавайки съществуването на могъщите сили, които се научил да управлява, Мойсей стигнал до дръзка идея: да сключи договор или магическо споразумение с някой ангел - божествено същество, което да му даде сила и помощ от небето, за да спаси народа си.
След дълги приготовления в пълно усамотение, Мойсей извършил ритуалната церемония с магически слова и съответни заклинания. Настъпили необикновени атмосферни и електрически явления, появило се едно изумително същество и Мойсей потреперил от страх и ужас поради огромната сила, която то излъчвало.
Невъзможно е днес да узнаем и дори да си представим при какви условия се е сключил този договор между човека и “небето”. Ангельт се съгласил на всичко и обещал да му помогне, в замяна на което поискал най-строго подчинение. Представил се като “Йехова” и пожелал, в знак на сключения съюз, всички негови последователи ритуално да се подлагат на малка хирургическа операция, с леко кръвопускане. Всеки подложил се на нея мъж щял да стане “син на Йехова”... Пролятата кръв запечатвала договора.
От този ден нататък Мойсей придобил свръхестествени способности, извършил различни магически подвизи и превърнал старозаветния кивот в център на властта си. Епидемии и бедствия сполетели Египет, а върху неверниците и бунтовниците се излял гневът на Йехова. Така започнал изходът на народа Мойсеев от Египет, който щял да продължи 40 години.
По-късно “Йехова” - окултната сила зад Моисей - внезапно променил похватите си и започнал да предявява странни искания, като всички имали общ знаменател - кръвопролитие.
Мойсей изпаднал в ужас и започнал да разбира каква грешка е направил, защото осъзнал, че "божественият ангел" всъщност е "ангел на мрака" - пълната противоположност на сияйната сила, която се опитал да призове.
Този "пъклен ангел" членувал във войнството на сенките: супервампир, който се хранел с човешка кръв - субстанция, заредена с виталност от божествената искра. Ето защо Изходът се сьпътствал от толкова много кръвопролития, предизвикани от окултния диктатор.
Кой всъщност бил “Йехова” ? (в този текст предаваме името му в кавички, къй като знаем, а и самият Джон Бейнс подсказва, че това не е истинският Бог или доброто племенно божество на юдеите, а зъл дух, обсебил неговия авторитет и име. Да се действа от името и с термините на Бялата Ложа и да се завземат функциите, последователите и базата й – ето основната стратегия на противоположните сили. Ние сме убедени, че херметиците и други високи посветени в случая говорят за един узорпатор с това име, понеже инак не би съществувало твърдението на Учителя, че най-силната и действена молитва е “Йова – и – ре” (Бог ще промисли) – б.п.) Съдейки по еволюцията му, може да кажем, че това е древно същество с неизвестен произход. То запазило индивидуалността си в продьлжение на дълги периоди космическо време, но за съжаление еволюцията му била насочена към отрицателни, черни и разрушителни концепции - много подобно на човек, който с течение на времето се озлобява и възприема отрицателна представа за живота.
Във вселената има много същества като “Йехова”. За щастие, магнитните защити на планетата са непреодолима бариера за тях. Но магическият обред на Мойсей отворил вратата и разчистил пътя, по който “Йехова” успял да проникне до Земята.
В окултната история на човечеството събитието може да се разглежда като върховно, но, за съжаление, вредно. В подкрепа на това твърдение е необходимо да се направят някои обяснения за произхода на планетата Земя.
Без да се страхуваме от саркастични възражения, можем да кажем, че планетата Земя е човешко същество - не някакъв негов еквивалент, а именно човек във всеки смисъл на тази дума. Херметическата философия поддърлжа истинноетта на прераждането, но също твърди, че то се извършва само с някои хора, които притежават или са развили в себе си определени качества и характеристики извьн физическото тяло, способни да противостоят на смъртта. Терминът "хора" се отнася до човешки същества, макар да е вьзможно те да проявяват някои физически белези, отличаващи ги от земния човек. За прераждането херметизмът учи, че когато херметик от висока класа постигне способността да се превъплъщава съзнателно - да сменя физическото си тяло, като запазва индивидуалността си и до известна степен паметта си, - със следващите реинкарнации неговата духовна сила постепенно нараства. При всяко прераждане укрепва субстанцията на божествената искра. По този начин настъпва моментът, когато човешкото тяло, в познатите форми и размери, не е способно повече да поддържа такава огромна и мощна субстанция. Ето защо този дух или свръхразвита субстанция започва да търси подходящо физическо тяло за колосалната си енергия. Така той се "преражда” в тялото на някоя нова или млада планета и продължава развитието си там по начини и при условия, които за нас е трудно да разберем. Ето как едно изключително развито човешко същество е завзело тялото на планетата Земя и и го е превърнало в свое тяло с най-съвършената форма във Вселената - кълбото.
Това кьлбо е съставено от същите основни материали, както и човешкото тяло, които - накратко казано - са материалите на вселената. Кълбото диша, движи се, мисли и чувства. То има кръвоносна, храносмилателна, размножителна и дихателна система. Неговата кръв е петролът, а храната му - растенията, животните и минералите. Полово е хермафродит, с мъжки и женски полукълба. То диша чрез растителния свят, а етерична или магнитна храна получава чрез своите приемащи и предаващи антени, които са видът “хомо сапиенс”.
След като направихме това пояснение, за да преценим размера на катастрофата, неволно причинена от Мойсей с довеждането на “Йехова”, ще трябва да разкрием, че това древно, отмъстително и злобно същество изгонило младия дух на земята и се въплътило там на неговото място. Събитието поставило начало на една кървава ера за човечеството. За евреите започнала епоха на страдания, гнет и скръб, защото станали невинна жертва на отрицателната енергия на “Йехова”. Това е обяснението на големите бедствия, сполетели еврейския народ.
Представете си отчаянието на Мойсей, когато разбрал какво нещастие и какви страдания донесъл на кората, на които искал да помогне! С течение на времето станало ясно, че нищо не може да повлияе на “Йехова”, тъй като той бил изпълнен с неизмерима злоба. Щом се уверил в това, Мойсей сьбрал мъдреците на своя народ и ги посветил във великата тайна на Месията. Със средствата на магическите ритуали, тези мъже можели да създадат един бог и така да осъществят тайната на божественото чудо, с надеждата, че този “Бог” може да ги освободи и да спаси света от разрушителната сила на “Йехова”. (По всичко личи, че те възнамерявали да създадат един нов религиозен егрегор, според съвременната окултна терминология. По-долу Бенитес обяснява, че това е нещо съвсем различно от истинския Христос, който неочаквано започнал да се проявява в човека Исус, превръщайки го в Иисус – б.п.)
Щом извършил това посвещаване, Мойсей се изкачил на планината Нево и никой повече не го видял жив.
Мъдреците, които наследили заветите на патриарха, ги следвали точно и изпълнявали месианския обред според установените правила. В резултат на това, стотици години по късно се появил Исус. Той е "Синът Човешки"- забележете израза, - Спасителят, Когото очаквали посветените от Мойсей мъдреци. И така, при познатите на всички нас обстоятелства, се родил Исус.
Херметическото учение поддържа тезата, че Исус е син на римлянин и еврейка - баща му е римски войник и само инструмент на окултните сили.
Защо се твърди, че Мария остава девствена? Тази загадка не е свързана с физиологическата девственост - става дума за факта, че всъщност между бащата на Исус и Мария не е имало физически контакт. Неговият духовен баща е велик посветен - херметик от етера, който използвал физическото тяло на римския войник, за да зачене син. Духовното семе дал окултният учител, физическата сперма принадлежала на римлянина. По този начин Мария заченала, "без да губи девствеността си". По онова време терминът virginitas не се използвал в смисъл на “девственост”, а като белег на жените, посветени в тайната на virgula (жезъла), каквато била Мария. Магическият жезъл на Моисей също се нарича virgula.
Онези, които имат "очи да видят и уши да чуят", ще разберат това. Други по-трудно ще проникнат в загадката.
Исус, създаден от човек и въплътен в човешко тяло, бил миропомазан от Йоан Кръстител, антехриста. Исусовото кръщение в реката било средството, позволило първото проявление на Христос в Исус, чиято мисия била предопределена с раждането му.
Още от времето на Мойсей, Братството на Магите внимателно следяло събитията, 6ез да е в състояние да ги променя. Магите били посветени в месианската тайна и знаели, че някои мъдреци работят в тази насока. Те решили да помогнат на мъдреците при опита им да поправят възникналите сериозни аномалии. Очаквали раждането на Исус и били неговите окултни кръстители, които го защитавали и напътствали, за да изпьлни двойната си мисия.
Мисията му била да освободи "избрания народ" от окултния убиец, а после да спаси света изобщо от невидимия вампир, наричащ себе си “Йехова”. По този начин щяла да започне нова ера под християнското мото "Обичай ближния си!", което да смени максимата "Око за око, зъб за зъб!".
Поради мисията си, Исус бил активен член на Братството на Магите и получавал от всички тях подкрепа и вдъхновение. Но Великите Учители твърдят, че Исус не успял да изпълни мисията си; или успял само отчасти, тъй като не постигнал целта си. Това се отнася само за Исус, а не за Христос.
За да разберем истински Исуса е необходимо да разгледаме тристранната му личност: Исус човекът, Исус богът (създаден от човека) и Христос, който се проявява чрез Исус. Христос бил ангел, звезден дух, който слязъл от небето, за да се прояви като висшата сила на земния "баща".
Исус и неговите дванайсет апостоли символизират слънчевата система и космическата тайна. Херметическата наука твърди, че нашата слънчева система се състои от дванайсет планети и Слънцето - аналогия с дванайсетте апостоли и Христос - и че с течение на времето ще бъдат откривани нови планети.
Разпъването на кръста е предначертаният сценарий, според който трябва да се пролее Исусовата кръв, за да може Христос да се всели в планетата Замя, да измести “Йехова” и завинаги да го изхвърли от земната атмосфера. Христос се вселил в Земята, но не успял да измести “Йехова”. Оттогава и двамата управляват планетата. (В този космически сценарий на модерните херметици Христос се визира като “ангел” или “архангел”, станал съвладетел на планетата Земя. Доколкото “ангел” може да се употреби в най-широк смисъл на думата, включващ и елохимите и даже Главния Елохим, тази дума е правомерна; но в светлината на новите познания, които имаме, Христос е Господарят на хипервселената или на Проявеното Битие. Така че ролята Му като нов губернатор на планетата ни може да възприме само като една нищожна проекция на Неговото Съзнание. Освен това знаем, че отрицателните герои в космическата драма не са преизпълнени с ненавист и злоба, а са велики артисти, които искат оставят впечатлението, че са наистина лоши, за да ни изпитват. Доколкото един бог, дори и да е пропаднал за няколко манвантари, вече се е поправил, това е точно така. Ако Псевдо-Йехова – “Князът на този свят” - си има лични проблеми в това отношение и още не се е осъзнал, то злобата и престъпленията му са истински, не космична актьорска игра. Има обаче сведения, че не само “Дяволът”, но и повечето негови агенти днес работят съзнателно за Бога. Също като Княза си, те вече играят само ролята на рефлектори, които сами не вършат зло, но отразяват мислите и деянията на лошите духове и хора и им ги връщат с лихвите; а някои преработват в добро. Днес ние знаем, че те рефлектират и липсата на проявена любов или съпротивата срещу нея, поради което отваряме пространства за злото - б.п.)
Христовата енергия въздейства върху света чрез представителите на Братството на Магите.Тези хора ръководят херметически школи, в които ученикът може да развие духовните си способности до такава степен, че да постигне разпадането на животинската си душа и да се освободи от влиянието на “Йехова”, който действа само чрез примитивните животински инстинкти като омраза, завист, похот, алчност, гордост и суета.
По този начин се поддържа Духовният Огън, за да се осветяват онези избрани духове, притежаващи потенциал да се превърнат в напълно развити човешки същества и да се издигнат над ограниченията на хомо сапиеис.
Всеки, който достигне това състояние, се превръща в център на Христовото излъчване, поради което е още едно препятствие за влиянието на “Йехова”. Наивните вярват, че Христос ще се върне на Земята. Но Христос е отдавна в Земята! Трябва само същото онова човечество, което Го е приковало на кръста, да Го смъкне от него.
Дотогава ще продължава да има войни. Голям брой хора ще умират, а жизнената им сила ще се поглъща от “Йехова” - огромната окултна енергия зад конфликтите, които няма да спрат, докато това същество не бъде победено. Истинският Антихрист е “Йехова” и той разпростира отрицателното си въздействие върху последователите си - онези с животинските инстинкти, които на свой ред внасят тази вибрация в човешката маса. Тя се състои от аморфни, слепи групировки - рецептори на всякакви сили с необходимия интензитет. По този начин законите на “Йехова”, загнездени в колективното подсъзнание на човечеството, мотивират философията "око за око, зъб за зъб". Хората в плен на тази злокачествена енергия водят сатанински живот: мразят, унищожават, крадат, убиват ближните си, отвръщат на злото с по-голямо зло, продават честта и честността си, поробват слабите, експлоатцрат беззащитните и хулят честните. За щастие, има хора, които правят обратното.
Ако не беше така, животът би бил непоносим. Става вьпрос за онези, които по някакьв начин са попаднали под истинско Христово влияние (не непременно религиозно) и притежават по-висока нравственост.
Религиите имат положително въздействие върху семейството и обществото, но за съжаление, от чисто духовна гледна точка, не предлагат много и обикновено се опитват да преодолеят този недостатък, като безразборно развяват Христовото знаме.
Братството на магите не черпи енергията си от Христос, нито говори от Негово име. То само издига неговите стойности и показва или подчертава събитията, които светът трябва да знае, за да могат "избраниците" (истинските хора) да утвърдят вярата и предаността си към един висш духовен живот. Енергията на мъдреците произтича от това, че са в хармония с космическите закони, почитат ги и им се подчиняват, както и от дълбоката, лъчезарна духовност, която са постигнали. Тази духовност ги поставя в магически отношения с Бога -Великия баща на вселената, - когото херметиците признават за Първопричината на всичко съществуващо и Великата Сила на реда и сътворението.
Като говорим за Христос, трябва да изясним езотеричната страна на психо-социалната феноменология в днешния свят. В своята наивност хомо сапиенс вярва, че всичко в живота е такова, каквото се проявява на повърхността и че нещата безусловно са такива, за каквито ги смята преобладаващото мнозинство. Когато чуят да се говори за езотерична страна на събитията или за окултни причини, те се усмихват недоверчиво и се позовават на детинската логика, че ако беше така, "щеше да излезе в пресата", "щяхме да го учим в училище и в университета", или "щеше да има добре документирани книги по вьпроса". Този начин на мислене не позволява никакъв прогрес, защото ако всички хора имаха еднакво виждане, никой не би изучавал и изследвал малкоизвестните явления.
Въпреки споменатите трудности, хомо сапиенс - в индивидуалното си проявление, а не като вид, - може да има латентни висши качества и характеристики, които да го доведат до частично разбиране на херметическите истини. Като се основава на това познание, индивидът хомо сапиенс може да осъзнае съществуването на една по-висша действителност. Този индивид може да се спаси от съдбата на човешката летаргия и постепенно да достигне света на херметиците - "магьосниците" или "пробудените хора".
Мойсей - човек, притежаващ сила и мъдрост и воден от копнежа си за свобода, извършил грешка от космическа величина. Според великите херметици, тази грешка едва не разрушила Слънчевата система. За пояснение, Слънчевата система може да се сравни със строежа на атома, като се позовем на херметическия принцип "както е горе, така е и долу". В този случай завземането на властта от “Йехова” може да се разглежда като произволно заместване на електрон, което е изменило духовното ядро на Земята.
Това е един от многото уроци, които принуждават Братството на Магите да пази херметическите тайни. Братството обучава само онези, които са издържали проверката и са доказали своите познания и достойнства. 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8715248
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930