Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2014 18:05 - Концентрационни лагери при демокрацията
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 719 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image          Във фашистките концентрационни лагери висяла табела с надпис:
"Arbeit macht frei" - Работата те прави свободен.
В демократичното общество на 21 век, Германия решава социалните проблеми, като открива работни места за социално слаби, за заплата от 1 Евро в час. Под лозунга:
"Sozial ist, was Arbeit schafft" - Социално е това, което дава работа.
В тайните затвори на ЦРУ виси табела с надпис:
"No Blood No Foul" - Няма кръв, няма насилие.

На жаргона на американските военнослужещи, концентрационните лагери на ЦРУ, намиращи се извън пределите на САЩ и официално не съществуващи, се наричат Black Sites, а затворниците в тях се наричат ghost detainees - затворници-призраци. Част от затворниците-призраци, отвлечени през Войната в Афганистан от 2001 година на сам, са непълнолетни.

През 2006 година американският президент Джордж Уокър Буш, индиректно потвърждава съществуването на цяла мрежа от тайни затвори, разположени в различни точки по света, в това число и на териториите на източно-европейските страни, при коопериране с техните правителства.

На 22 януари 2009, президент Барак Обама назначава незабавно закриване на тайните затвори на ЦРУ и предаването на затворниците на редовно следствие и съд. ЦРУ остава обаче ауторизирано от президента, да отвлича заподозрени в тероризъм и да ги транспортира в затвори в държави, чиито правителства кооперират със САЩ. Официално тази практика на отвличания се нарича Extraordinary rendition by the United States, критиците я наричат "Torture by proxy".

Швейцарската сателитна система за подслушване Onyx, успява да дешифрира Факс, изпратен от египетското посолство в Лондон. От документа става известно за съществуването на тайни затвори на териториите на Румъния, Украйна, България, Косово, Чехия, Полша, Германия. България, Словакия, Румъния и Унгария отричат съществуването на концентрациоанни лагери на териториите си.

По данни на Уикипедия, лагерът "Ашраф" (Camp Ashraf) в Ирак от 11 април 2006 е зает от българска охранителна рота, която се грижи за вътрешния ред.

Държави, в които са доказани отвличания са Италия, Македония, Швеция.

На 12 август 2009 "New York Times" публикува материал, за планиране на Black Sites в Мароко, в Румъния и още една неназована държава от бившия соц-лагер, координирани от базата на ЦРУ във Франкфурт на Майн. За построяването и оборудването на концентрационни лагери, тогавашният ръководител на ЦРУ във Франкфурт - Kyle D. Foggo, ползва услугите на свой приятел - Brent R. Wilkes, а в замяна му обещава директорско място, в една от своите фирми.

На 19 ноември 2009 "Washington Post" публикува доказателства за концентрационен лагер на 25 километра от Вилнюс в Reithof Antaviliai/Литва.

През октомви 2012 Wikileaks отново публикува документи за престъпленията на американската армия. Между тях е и "Наръчник за водене на разпити" издаден през 2002, малко след основаването на концентрационния лагер Guantбnamo.

Според Julian Assange "този документ е от епохално значение. Guantбnamo Bay се е превърнал в символ на систематичното потъпкване на човешките права от Запада".

Освен за лагера в Куба, се предвижда публикуване на документи за тайни военни затвори в Ирак и Европа. "Detainee Policies" - документите доказват как американските военни са се старали, да избягват писмено документиране на разпитите на заподозряните и в един момент те просто да "изчезнат".

Организации за защита на човешките права предполагат за около 27000 затворници в концентрационни лагери на ЦРУ по света.
Точната цифра на жертвите, най-вероятно човечеството никога няма да узнае, както няма да узнае точната цифра на жертвите от Великите географски открития.                                                                                                                         "Either you are with us, or you are with the terrorists."
George W. Bush - 20.09.2001
"Или си с нас или си с терористите."
Джордж Уокър Буш

"O con noi o contro di noi"
Benito Mussolini
"Ти или си с нас или си против нас"
Бенито Мусолини - основател на фашизма в Италия.



На 31.12.2011 САЩ вкарват нов закон: "National Defense Authorization Act for Fiscal Year 2012". Според този закон ("NDAA section 1021") американските военни се упълномощават да арестуват по подозрение американски и чужди граждани. Не съществува ограничение по време на лишаването от свобода. Не се предвижда и проверка, чрез цивилен съд, единствено конгреса трябва да бъде информиран.                                                                            image  През декември 2012, Европейският съд по правата на човека осъжда Македония да заплати 60 000 евро обезщетение, за съучастничество с агенти на ЦРУ в отвличане и изтезания над невинен немски гражданин - Khaled al Masri. Но Европейският съд по правата на човека не е оторизиран да съди американци.

"Inter arma enim silent leges."
Marcus Tullius Cicero,
Pro Milone, IV, 11

"Когато оръжията говорят,
законите мълчат."
Цицерон
(106-43 г.пр.н.е.)

През март 2012 г. "Gazeta Wyborcza" публикува статия относно започнало разследване срещу бившия шеф на тайните служби на Поша - Zbigniew Siemiatkowski, който по поръчка на CIA е оборудвал концентрационен лагер в Stare Kiejkuty/Полша. В този таен затвор, агенти на ЦРУ са прилагали средновековни методи на изтезания, познати от инквизицията.

На 23 януари 2014 г.западните медии съобщават, че за поддръжката на тайните затвори за изтезания на заподозрени, ЦРУ е заплатило на полските си партньори 15 милиона долара.          



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8740337
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930