Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2014 17:43 - РОБСТВО И ПАРИ
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 10618 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.03.2014 17:47


 image                                     Робство

Когато Бог създал човека, създал и животните за да служат на човека. Когато човек вече бил в състояние да произвежда повече блага, от колкото може да консумира, лукавите решили, че Бог е сбъркал. И решили да превърнат една част от хората в добитък, който да им служи, а те да живеят щастливо и безгрижно.

Робството възниква в момента, когато технологиите са достигнали до нивото, човек да произвежда повече блага, от колкото може да консумира. По същото време би трябвало да е възникнала и проституцията.

Робство е състояние, при което хора са собственост на някого - робовладелец или държава. Робовладелски строй е общество, чиято икономика е основана на експлоатация на робски труд.

Понятието робовладелско общество на западно-европейските езици е мръсна дума - термин въведен от Карл Маркс, за обозначаване на античния свят.

В древността отначало поробвали военнопленници, престъпници и длъжници, по-късно (в Америка) граждани, които принудително работили за своя хазяин - domini. В тази си форма, робството е било широко разпространено до XIX век.

Един от най-важните източници на роби за всички времена, са били войните. За тази цел са били разпалвани и голяма част от етническите конфликти.

Древните римляни мотивирали агресията, като твърдяли че водят война против варвари. През епохата на великите географски открития Запада водил войни за цивилизиране на аборигени. На днешно време се нарича война против тероризма или война против диктатори - Цветни Революции.

Прототип на поробване тематизира филмът на Мел Гибсън "Апокалипто" от 2006 г.: Мъжете на победеното племе изпращат за жертвоприношение, а жените ги предлагат на пазара за роби. И възрастните жени, които могат само да готвят, ги пускат на свобода, след като никой не иска да ги купи.

Във филма "Троя" ("Troy") от 2004 год., режисьор Wolfgang Petersen, целта на войната се тематизира в много сцени, в една от които Хектор показва тайния изход на съпругата си с думите: "Ако гърците успеят да влезат в града, ще избият всички мъже, децата ще хвърлят от стената на града и ще поробят жените".

Троянската война се е водила между 1194 г. и 1184 г. преди Новата Ера. Т.е. период, през който техническото развитие е било недостатъчно, човек да произвежда повече отколкото може да консумира и мъжете и децата на победената държава са били избивани.

През август 625 г. от Новата Ера, Мохамед се отправил към земите на Banū ʾn-Naḍīr / ‏см - بنو النضير‎ (семитско племе от епохата преди исляма) да води преговори. Banu Nadir решили по време на преговорите в Медина (днешна Саудитска Арабия) да убият Мохамед.

При последвалата война (‏غزوة الخندق) в 627 г. от Новата Ера (в Корана Sure 33), Мохамед побеждава еврейските племена Banu Nadir и Banu Quraiza. Заповядва да обезглавят всички мъже на победените, а жените и децата продава в робство. За себе си Мохамед задържа Райхана бинт Зейд бинт ʿАмр (араб. ريحانة بنت زيد بن عمرو‎‎), която до 627 г. от н.е. е била омъжена за al-Hakam от еврейското племе Banu Quraiza (араб. ‏بنو قريظة‎)

Според западни и еврейски историографи, Райхана остава до края на живота си наложница (робиня) на Мохамед, тъй като не била искала да приеме исляма и да носи фередже, а искала да си запази юдаизма. Според ислямски източници, Райхана се омъжва за Мохамед и приема исляма.

Едва в по-късен етап на развитие, когато човек е можел да произвежда повече, отколкото може да консумира, човешкото общество е станало "по-хуманно" и хората воювали не за да избиват противниците си, а за да ги поробват. А жертвите през войните са били само страничен ефект.

Законодателството в робовладелското общество регламентира правото на придобиване на роби, търговия с роби, отдаване под наем на роби, подаряване на роби и получаване на роби по наследство. Законодателството в робовладелското общество гарантира благополучието и просперитета на класаата на робовладелците, основани на паразитиране върху класата на безимуществените - робите.

През последните 5000 години, робство е съществувало в много общества. Най-известните от тях са Древна Гърция, Рим, а в по-ново време Америка.

* Предпоставки за робство.

За да поддържа живота си и да удовлетворява потребностите си, човек трябва да се труди. Трудът обезпечава производството на всичко необходимо. За увеличаване производителността на труда е необходимо разделение на труда. При това разделение на труда, тежкият физически труд, унизителният или вреден за здравето труд, естествено се оказва непривлекателен.

В определен етап от развитието на човешкото общество, се появила възможност някои хора да бъдат лишавани от свобода и да бъдат принуждавани да упражняват непривлекателен труд, както и да се присвояват плодовете на техния труд.

До около 600-та година преди Христос, производителността на труда не е била на такова ниво, което да позволява човек до произвежда повече, отколкото може да консумира. При такава ниска производителност на труда, взимане на роби, които ще произвеждат блага, достатъчни само за лична консумация, е било не рентабилно. Такива роби биха били единствено в тежест на робовладелеца. За това след война, мъжете военнопленници до около 600-та година до Новата Ера, са били почти винаги избивани, а само жените на победените народи, са били "устройвани на работа".

* Правен статут на робите.

Според Аристотел, роб - това е живо оръдие на труда, одушевена собственост, добитък. Според римското право - RES, т.е. предмет. Юридически робите са собственост на свободен човек - persona alieni iuris, който може да се распорежда с тях, както пожелае. Единствената разлика между робите и добитъка е била работата, която са извършвали.

Робът не е притежавал човешки права и робовладелецът е имал законно право да го лиши от живот. В случай че роб е бил убит от трето лице, случилото се е било третирано като престъпление срешу имуществото на господаря, а не като престъпление срешу личността на роба.

В случай, че роб е убил господаря си, той и всички останали роби - собственост на убития робовладелец, са били убивани за назидание.

* Робство при исляма.

Исляма възниква в епоха, в която робството е било напълно естествено. На арабски робиня се нарча جارية‎ или امة. За разлика от римското право, при което робите са единствено собственост на господаря си, при ислямското право робите са едновременно вещи и хора.

Като собственост робите при исляма са били продавани, подарявани, отдавани под наем, конфискувани за дългове или получени по наседство. От друга страна робите са имали юридическо право на добро отношение с тях (Коран 4:36).

Мохамед казва:

"Вашите роби, са ваши братя. Господ ги
е поставил под вашата власт. Този който
има власт над брат си, би трябвало да
го храни с това, което той сам яде и
да му даде дрехи, които той сам носи.
Не им възлагайте задачи, които превишават
физическите им възможности. Ако въпреки
всичко го сторите, помагайте им."


* Условия на робски труд.

Условията, при които робите са живеели, са се определяли от хуманността или изгодата на робовладелеца. Хуманност както в съвременното демократично общество, така и в античния свят, е била рядкост. Изгодата е налагала робовладелеца да се съобразява с възможността за лесно набавяне на нови роби.

Процеса на отглеждане на роби от детство е бавен и скъп и изисква достатъчно голям контингент на роби "за разплот". Поради това по-рентабилно е било експлоатирането на робите "до откат", а като умрат от изтощение, да се закупят нови роби.

На днешно време по-рентабилно е здравеопазването и пенсионирането да не са достъпни за всички, а когато трудещите се остареят или се разболеят, да бъдат заменени с млади кадри.

"It may seem harsh, but it is probably
in the interest of all that under a free
system those with full earning capacity
should often be rapidly cured of a
temporary and not dangerous disablement
at the expense of some neglect of the
aged and mortally ill."
Friedrich August von Hayek
- The Constitution of Liberty (1960).
Chicago-London 2011, p. 423

"Може да звучи жестоко, но в интерес,
вероятно на всички, е в едно свободно
общество, работоспособните да бъдат бързо
излекувани от временно и неопасно заболяване,
за сметка на занемаряване на старите
и смъртно болните."

Фридрих фон Хайек
- един от най-значителните неолиберали.

* Цена на роби

Според различни източници цената на робите варирала в зависимост от качеството между 200 и 500 Денарии (лат. denarius) в Рим. Преведено на днешни пари 3000 до 8000 USD.

1/2 до 1 Denar е била надницата на прост работник в древен Рим, с които пари едно четиричленно семейство е могло да се изхрани един ден. Един обикновен легионер е получавал месечна заплата 19 Денарии. Една таванска стая се отдавала под наем за 3 Денарии на месец. Чифт обувки стрували 3-4 Денарии. Един килограм телешко месо струвало 1/2 Денарий. Сравнено с 21-ви век, един обикновен българин при демокрацията с една надница може да купи два килограма телешко месо, толкова колкото и работниците в древен Рим.

Иуда Искариот е предал Исус Христос за 30 Денарии - на днешни пари около US$500.

Вероятно цените на жени от Източна Европа, които биват "устроени" на работа при победителите в Студената Война, също струват по няколко хиляди долара, съдейки по финансите, с които разполагат посредниците.

Малко преди Новата Ера в Рим, мъже-роби в идеална възраст достигали на търг до 2500 Сестерции (лат. sestertius), като цените силно варирали и понякога падали до 650 Сестерции. Докато цените за жени-робини практически не падали под 4500 Сестерции.

В един от главните пазари за роби в Древна Гърция - Делос (Δήλος), се продавали средно по 1000 роби дневно. В зависимост от квалификацията на робите, цената им била неколкократно по-висока, от цената за говедо или овца - 200-300 драхми. По-ценните роби достигали цената на малко имение. Най-скъпите роби в античния свят, както и при днешната демокрация, са били красивите жени.

Според някои автори, през 412 год. пр. Хр., военнопленници и роби се продавали по 20 драхми/глава, на Тисаферн.

200 години преди Новата Ера, един килограм маслини струвал 1 Солид (Solidus), един фазан струвал 200 Солид, една делва от най-хубавото вино 400 Солид. Остров Егина (Αίγινα), който се намира на 27 километра от Атина, бил продаден 200 години преди Новата Ера, за 720.000 Солид. Плячката от войната в Испания е възлизала на 5.760.000 Солид.

Един роб от мъжки пол, 200 години преди Новата Ера, се е продавал за 8000 Солид. Свободата си е можел да откупи за 24.000 Солид. Една робиня се продавала за 12.000 Солид, а откупувала свободата си за 2.400 Солид. Особено красива робиня се продавала за 168.000 Солид (1/4 от цената на остров Егина), а откупувала свободата си за 20.000 Солид.

Т.е. и в древността за жената е било много по-лесно да промени социалния си статус, отколкото за мъжа. Този факт поставя под съмнение и доколко жените-робини в древността, са се чувствали онеправдани. Относно емоциите, които са изпитвали жените в античния свят, може да се съди изхождайки от емоциите, които изпитват държанките на днешно време.

Дали робините в древността са се отвращавали от секса с робовладелеца или напротив - било им е приятно и са получавали лубрикация и оргазъм, се знае точно толкова, колкото 2000 години по-късно се знае кога секса с началника отвращава жените и кога им доставя удоволствие.

В Древна Гърция 400-та година преди Новата Ера, хетери изкарвали от секс по 10 000 драхми. По онова време една овца е струвала 10-20 драхми, една крава 50-100 драхми. А един работник в Акрополис получавал по една драхма на ден.

На днешно време не се назовава плячката от войните, назовават се само разходите. Войната в Ирак например, по официални данни струва 79.000.000.000 US-Dollar на САЩ. Втората световна война струва на САЩ 2,9 билиона долара и изважда САЩ от икономическата рецесия.

Колко излизат разходите за Студената война и каква е плячката, придобита чрез западни "инвестиции" в животоподдържащи отрасли - вода, ел. ток, отопление и пр. в Източна Европа, както и печалбите от източно-европейците, отишли на работа в строителството, промишлеността, селското стопанство и публичните домове На Запад, човечеството вероятно ще научи след 2000 години.

* Собственост на робите

Въпросът дали робите в Древна Гърция са имали право на собственост, не е изяснен до днешно време. Според Ксенофонт (Ξενοφών), робовладелеца е давал възможност на своите роби да имат собственост, с цел да имат стимули да работят. По този начин робите са били в състояние да спестяват пари, с които да откупят свободата си. Няма доказателства, дали собствеността на робите е била защитена от закона. Както на днешно време, спестяванията на трудещите се, не са защитени от инфлация или фалит на банките.

Робите, които работели в селското стопанство, в мините или в строителството, не са получавали заплащане, с което да могат да откупят свободата си. При капитализма работниците, учителите, лекарите, инженерите, не са в състояние да променят своя социален статус.

Една малка част от робите работели в банковото дело. Те били на свободна практика и трябвало само да плащат Апофора (ἀποφορά) - дял от печалбата, на своите господари. Останалите доходи те си спестявали, с което откупували свободата си.

* Освобождаване на роби в древността
(изменяне на социалния статус при съвременната демокрация)

Доколкото е известно, робовладелското общество е давало възможност на робите за перспектива, да откупят свободата си. Тези от робите, които искали да завършат образование като гладиатори, ако останели живи, ставали свободни, т.е. изменяли социалния си статус. На днешно време наемниците на НАТО не изменят социалния си статус.

Робите са имали право да се женят (омъжват) само с разрешение на господаря си. И децата на робите също са били собственост на робовладелеца, т.е. оставали роби. При днешната демокрация, децата на бедните също остават бедни, за да служат на децата на богатите.

Друга алтернатива съществувала, робовладелеца от благодарност да освободи своя роб - manumissio. Свободният роб - libertus не е бил напълно свободен, чак неговите деца са ставали пълноценни граждани. Става въпрос за робините, които се влюбвали в своите господари и извънбрачните деца, които се раждали от любовта.

Пред аналогична дилема са поставени и на днешно време, вече "свободни в избора си" жени: Да забременеят от съпруга си или от началника си. Единствената разлика е, че на днешно време жените официално не питат началниците си, дали ще им разрешат да се омъжат.

* Робство през 21-ви век

Въпреки че официално робството отдавна е отменено, на днешно време между 12 и 30 милиона души по Земята имат статута на роби. Такива са заключенията на екперти от американската телевизия CNN.

Рецесията в началото на 21-вото столетие оказва силно негативно влияние върху пазара на роби: През 1800 година, цената на роб е възлизала на около 28.000 евро, преведено на покупателната способност на днешните пари. За същото на днешно време се плаща 64 евро. И нарастването на населението на Земята, понижава цените все повече. В случай че робът се разболее, на днешно време е по-евтино да се купи нов роб, от колкото да му се оказва медицинска помощ.

64€ е цената на роб, който се използва за работа в плантациите, в производството, в условията на Световна Икономическа Криза. Но цената на белите робини никога не е падала. Затова демократичните медии работят усилено в тази насока, с предавания за жени на милионери по националната телевизия, със статии за българки намерили си гаджета със собствен остров, статии за български проститутки, които били държели най-високите цени по световни футболни първенства.

По данни на Dan Popescu, експерт от организация за защита от СПИН "ARAS", цените за трансфер на румънки в европейските публични домове варира между 500€ и 2000€.

През септември 2013 британският вестник "The Guardian" публикува статия, базирана на документи от непалското посолство в Катар. От статията става известно, че за строителните дейности за Световното Футболно Първенство през 2022, Катар е наел 370.000 гастарбайтери от Непал. От началото на 2013 до този момент (септември 2013 год.) от тях 151 са умрели, от които 15 на работното си място. През 2012 година са умрели 276, от които 55 по време на работа. По изчисления на "The Guardian", до започване на футболното първенство ще умрат общо 4000 гастарбайтери от Непал, в случай, че смъртността се запази със същото темпо. Но Катар твърди, че всички били дошли на работа по свободна воля, в Катар нямало робство и принудителен труд.

"Едно свободно общество се нуждае от морал, който да се ограничи
само до поддържане на живота: не за поддържане живота на всички,
защото може да се наложи живота на този или онзи да се жертва,
заради живота на по-голяма група."
Фридрих фон Хайек
                                                                                                                                   ПАРИ                                                                                                                                                                       Парите са понятие за стойностен еквивалент. Според някои автори парите не са стока, тъй като не се потребяват, а тяхната крайна цел е размяна за стока която се потребява.
пари
В натуралното стопанство хората разменяли едни стоки за други. Това създавало неудобство, тъй като стоките миришели и имали ограничен срок на годност. И хората решили да заменят стоките, предназначени за размяна, със злато, тъй като златото не мирише, не се променя от външни влияния и няма срок на годност.

Но златото било тежко за носене по джобовете и хората решили да го заменят с хартиени пари, които освен че не миришат и нямат срок на годнист, са и леки. Тъй като парите били печатани с цел да заменят златото, като разменно средство, колкото злато притежавала държавата, толкова пари печатала, т.е. парите имали златен стандарт.

И тъй като държавата не е в състояние да изкопае безгранично количество злато, златното покритие се е смятало за гарант за стойността на напечатаните пари. Въпреки това, човешката история познава случай на хиперинфлация, предизвикана от сечене на голямо количество златни монети - Александър Македонски в древността.

А инфлация на женската сексуалност, все още не е имало в историята на човечеството: В древен Рим, мъже в идеална възраст достигали на търг за роби цена до 2500 сестерции, като цените в отделни случаи можели и да паднат до 650 сестерции. В същото време цените за млади жени-робини практически не падали под 4500 сестерции.                                                                                                                                                                                     По-късно държавите въвели частично златно покритие. В Германия например през 1875 година по закон парите имали 1/3 златно покритие.

2011 година Германия официално притежава втория по големина в света златен резерв в трезорите на банки в FED - Ню-Йорк, френската нацианална банка в Париж и британската централна банка в Лондон - 3396 тона злато на стойност 133 милиарда евро. За сравнение - частната собственост в Германия през 2012 година е 10 билиона евро.

Смисълът на укриване на националното злато в чужбина, бил страха от "Варшавския Договор", по време на Студената война. (И държавите, както и хората, си държат парите в чужбина.) През 2012, немски политици изискват инвентаризация на златните резерви в Ню-Йорк, Париж и Лондон, както и част от златните клюлчета, да бъдат стопени и проверени за автентичност.

В САЩ през 1933 година се прекратява златното покритие на американския долар и на гражданите се забранява под заплаха от затвор, да притежават злато.

БНБ започва да емитира банкноти през 1885 г. и твърди че има златно покритие на банкнотите. Пет години по-късно става ясно, че експеримента е неуспешен и банката започва да губи златните си резерви. Между август и декември 1894 г., БНБ намалява златните си резерви от 12 млн. лева на 2 млн. лева.                                                                                                                                                       На днешно време никоя държава по света, не обезпечава националната си валута със златно покритие, както никоя жена по света не води полов живот само в момент на овулация. Държавите печатат фиатни пари.

Валутите на държавите с развита промишленост имат само стоково покритие. Държавите с нефтени залежи имат нефтено покритие на националната си валута. Държавите с развит секс-туризъм, като например Унгария, Чехия, Естония, Литва и Тайланд, имат "женско покритие" на валутите си. Държавите с многобройни военни бази и оръжия за масово унищожение, имат военно покритие на валутите си.
А държавите, в които няма нито промишленост, нито полезни изкопаеми, нито достатъчно красиви жени, в тях има валутен борд.България е изключение!                                                                                                                              След края на Студената Война, се забелязва тенденция, западните индустриални държави да не инвестират в производство на стоки, а да "инвестират" в животоподдържащите отрасли (отопление, ток, вода,) в слабо развитите държави. Както и във военни бази в тези държави, които да гарантират неприкосновеността на техните "инвестиции".

От първо в анексираните източно-еворейски държави, след това в Гърция, в Южна Америка и пр. Това ще рече, че животоподдържащите ресурси на бедните държави, са "златното покритие" на щатския долар и еврото.

Фалирането на Grundig, Telefunken, AEG, упадъка на Ampex, се компенсира с "инвестиции" във водоснабдяването и енергетиката на "съюзниците".

Като гаранция за икономиката си Китай закупува злато, но без злато хората могат да живеят. Без вода и без ток, не могат.

За банките най-съкровенната тайна, е кога ще фалират. За жената най-съкровенната тайна е менструалният ѝ календар. А за държавата най-съкровенната тайна, е печатането на пари.

А в САЩ даже не е държавна, а частна тайна, защото печатането на пари се организира от сдружение на частни лица, които основали през 1913 година Federal Reserve Bank. J.W. McAllister пише, че 80% от Federal Reserve Bank принадлежи на осем фамилии: Goldman Sachs, Rockefeller, Lehman и Kuhn Loeb от Ню-Йорк, Rothschild от Париж и Лондон, Warburg от Хамбург, Lazard от Париж и Israel Moses Seif от Рим. Някои ги наричат "невидимото правителство".
                                                                                                    "Знаете ли каква е разликата между Танзания и
Голдман Сахс? Танзания е страна с БВП 2,2 милиарда
долара, разделени между 25 милиона души.
Голдман Сакс е инвеститорска фирма с годишна
печалба 2,2 милиарда долара, разделени между
161 партньора."
Сюзън Джордж - американо-френска политоложка                                                                                                                 "Аз съм много нещастен човек. Без да искам, аз разруших моята страна.
Една голяма индустриялна нация се контролира от кредитно дело.
Нашето кредитно дело е обединено. Поради това развитието на нашата
нация и всички дейности са в ръцете на няколко души. Ние сме най-лошо
управляваното, най-контролираното и най-подчиненото правителство на
цивилизования свят. Вече не правителство на свободните мнения, не
правителство на мнозинството, а правителство, което е подчинено на
възгледите и диктата на малка група господстващи хора."
Удроу Уилсън - двадесет и осмият президент
на САЩ (1913 - 1921), подписал Federal Reserve Act.

John F. Kennedy подписва на 04.06.1963 документ под название: "executive order number 11110", според който правото на печатане на американския долар, се учредява отново на държавата. Кенеди започва печатането на банкноти под названието "United States Notes". На 22.11.1963 Джон Кенеди е убит. За кратко време частните банки в САЩ изземват доларите "United States Notes". Първото нещо, което прави следвашият президент Lyndon B. Johnson, е да анулира започнатото от Кенеди.

Ролята на частни лица в организирането на световните финанси се пази в тайна и официалните средства за масова информация са в постоянна готовност, всякакви разобличения да се заклеймяват като конспирации.                                                                                                               "Да бъдеш управляван от организирани пари, е също
толкова опасно, колкото да бъдеш управляван от
организирана престъпност."
Франклин Д. Рузвелт
- реч в Медисън Скуеър Гардън,
Ню-Йорк на 31 октомври 1936

В края на 1980-те и началото на 1990-те години, цената на златото "неочаквано" пада. По онова време ПЕРЕСТРОЙКА в Източна Европа е в разгара си и подготвя приватизация на половин континет. Съответно банките в западните демокрации увеличават лихвения процент и намаляват паричната маса, с цел да увеличат относителната стойност на валутите си, с които ще участват при разпродажбата.

"Който котролира нефта, господства над САЩ;
който контролира продоволствията, господства
над народите; а който контролира парите, той
е господар на целия свят!"
Хенри Кисинджър
пари
В края на 1990-те години, приватизацията в Източна Европа е поприключила и банките на западните демокрации намаляват лихвения процент, под предтекст да поощряват инвестиции в промишлеността.
Вече има нужда от купувачи на стоките, които запада произвежда, затова намаляват относителната стойност на валутите си, като с това увеличават относителната стойност на валутите на страните от Източна Европа. Съответно цената на златото през периода 2003-2010г. се повишава три пъти (спрямо западните валути).                                                                                                                      
В началото на 21 век, чрез хитри финансови манипулации, се занижават цените на недвижимото имущество, от което може да се очаква, че се подготвя разпродажба на последната останала собственост на бедните - техните жилища. И решението да се завишат драстично сметките за електричество в България през януари 2013, вероятно е увертюрата към спектакъла.

И докато в Западна Европа и САЩ наемите и цените за покупка на недвижимо имущество само забавят темпа на разтеж, то в държави като България след 2007 година цените на недвижимо имущество спадат средно с 5% годишно.

След въвеждане на европейската валута "ЕВРО", цената на златото стремително расте и през 2011 година достига рекорд за цялата история на човечеството. Немски експерти прогнозират предстояща хиперинфлация, с която световното правителство ще прибере спестяванията на хората.

Прогресивното повишаване цената на златото подтиква много хора да влагат парите си в злато, докато през 2009 година става известно за голямо количество фалшиви клюлчета позлатен волфрам, произведени професионално в Швейцария със сериен номер и сертификат.

През 2009 Китай купува голямо количество злато от САЩ - Fort Knox. Проверява няколко случайно подбрани кюлчета, при което се разбира че всичките са позлатен волфрам.

Относителното тегло на волфрама е почти същото, като на златото, разликата е в цената. В последните години се забелязва покачване цената на волфрама, което говори за масово изработване на фалшиви кюлчета злато.                                                                                                               "Който твърди, че с пари всичко е възможно,
той доказва че никога не е имал пари."
Аристотел Онасис


Това, което не можеш да купиш и за големи пари,
можеш да получиш безплатно с големи лъжи.
              image    Дясната ръка на Джейкъб(Яков) Ротшилд – Джордж Сорос разпространява банкерските пари за да корумпира(разврати) горния ешелон на дадена "набелязана" нация, след това направлява прецизно-организиран вътрешно-търговски механизъм за завличане и останалата част от обществото в държавата-жертва.      “Ако е имало човек, който да пасва на стереотипа на Юдео*-плутократ, Болшевишки Ционистки световен конспиратор, то това съм аз”
-Джордж Сорос (интервю за "Sydney Morning Herald", 15 Ноември, 1997)                                                                        Отговор на Сорос:
"Аз гледам на света като цяло и се стремя навсякъде във всяка държава да имам такива структури, за които споменахте. Тези структури извършват своята дейност, отчитат се с доклади до моите централи, откъдето получават своето финансиране, екипи в тези централи правят анализ на получените доклади от целия свят и така аз получавам една глобална представа за света....
Нали затова спонсорирам тези организации – за да привлекат колкото се може повече хора към моите идеи?
Първоначално ние търсим хора с афинитет към парите. Хора, чиято работа, ако са работили нещо преди това, не е свързана с тежък физически труд, не е пряко свързана с производството и т.н.........да имат по-високо самочувствие от останалите хора, защото ролята, която им отреждаме в нашите структури, е на ментори, учители на обществото. Техните разбирания за живота, за справедливо и несправедливо, за добро и зло, за правилно и грешно, трябва и ги създаваме ние. Те трябва да виждат света през моя поглед, през призмата на на моите идеи, на моите ценности. И трябва да популяризират този светоглед по всички възможни начини, през всички медии, по всяко време, на всяка цена. Когато се заговори за даден проблем, когато има спор, обсъждане или каквато и да е форма на обществен или скрит дебат, те трябва да са там. И когато някой някъде заговори за нещо, каквото и да било, в съзнанието на хората да се появява тяхното мнение."

06 август 2013, за бълг. издание на списание "Форбс"("Forbes")              



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8728511
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930