Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.04.2014 19:17 - "Какво ще се случи с този свят?"
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1448 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 05.04.2014 19:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image                 Колкото повече се приближаваме до второто идване на Христос, толкова по-забележима става друго събитие за последен път, което вече е било предсказано в Стария Завет, но това не се е появил днес в 38 и 39 глави от книгата си, пророк Езекиил говори за голяма инвазия, която трябва да се извърши "в последните дни" (Езекиил 38, 8.16). Великата армия ще се повиши "на север" (Израел), за да говорят срещу народа на Израел (Езекиил 38 ,15-16) - се откри на Пророка на Бога. Тази атака върху Светите земи ще бъде направено чрез силата на този, който е наречен в Писанието "Гог в земята на Магог" (Езекиил 38, 2).

В самото начало: "Гог в земята на Магог" и "анти-Христос и Неговото царство," има две ясно различими едни от други библейски пророчества и по този начин две напълно различна мощност за последен път (!). Карта показва плана на спасението, че изпълнението на Гог и Магог ще кацне дори преди появата на Антихриста. Следната кратки инструкции, ще се опитаме да се улесни разбирането на тези събития:

1. Гог от земята на Магог е кръстен в пророчеството на Езекил пет различни имена: Рос, Мосох и Тувал, Гог и Магог (Езекиил 38 :1-3). Това показва една многонационална държава в северната част на Израел (Езекиил 38: 15). Според легендата, на историка Йосиф Флавий, потомците на Магог са живели на север от Черно море. В Битие. 10.2 имена Магог, Тувал и Мосох, и Омир нарича синовете на Яфет, внук на Ной. От Магог, Мосох, Тувал и взеха славянските народи (скити), от Омир, а напротив, германците. Тези народи днес живеят в страни, разположени на север и на изток от река Елба и Дунав, в източните страни, т.е. извън царството на Антихриста. Затова народи Гог в земята на Магог и народите на Антихриста е различен и, освен това, те образуват две напълно блокира razlichnyhmezhdu него напоследък!

2. В продължение на пет имена: Рос, Мосох и Тувал, Гог и Магог - скрит дълбок смисъл. Тези имена са едновременно се отварят, че в края на времето, дори и преди изпълнението на Антихриста, ще възникне силна единица мощност, която, според Езекиил 38 и 39 глави, ще бъдат напълно унищожени в Израел.

Южна руската столица Киев княжество нарича в sredenevekove Roche, което означава "главата, в началото на първата." От Roche-късно идва и думата "Руски". Мосох означава "придобиване, притежание", и мнозина са на мнение, че тази дума идва от думата "Москва". Тувал означава "пушка-мейкър"; от него се предполага, че се е случило в град Тоболск. И наистина днес в източните страни е най-голямото оръжие в световен ковачницата. Kahn оказа Гог, Каука, Кавказ, което означава "високо"; от Йосиф потомци на Яфет заселили Северен Кавказ. Накрая, Магог означава "разпространение, растеж на семейството", какво точно е в съответствие с разпространените източните народи. Така че, изводът: за Roche, Мосох, Fuvalom, Гог и Магог скрит съюз на държави около Русия, където "Гог" ще има специална роля (ролята на принца на Езекиил 38: 3). В допълнение, Русия е в северната част на Израел и Ерусалим и Москва са разположени почти на една и съща дължина!

3. Освен това, в земята на Магог Гог от особено значение за арабските държави, които от своя страна са врагове на Израел. Според Езекил 38 :5-6, някои от арабските страни да участват в предстоящата интервенция Светите земи: персийци, етиопци, либийци, Гомер, и Тогарма. Докато Омир, вероятно показва, Германия и Турция Тогарма. В тази връзка, също на име Sawa (Арабия), Дедан, и Тарсис, които имат съответните значения (Езекиил 38: 13). Така че, по-внимателно вглеждане, ние виждаме, че Езекил 38 показва права линия от север на юг, свързващ Гог Магог на арабските страни. Какво е това наистина е факт, днес може да се види от ежедневника съобщава.

4. Но най-силният аргумент в полза на това, че в случай на Гог в земята на Магог, и царството на Антихриста е въпрос на две независими една от другите явления от последните пъти, е, че на процеса срещу тях ще бъде доста по-различно.

Според Езекил 38 :18-23 през цялото великата армия на Гог в земята на Магог веднага след нахлуването на Светата земя ще бъдат съдени и унищожени от самия Бог в Израел. Това ще се осъществи чрез много природни бедствия (!) Земетресения разтърсват морското дъно и на въздуха, градушката, сярата, огъня и валежите от атмосферата, която ще падне върху вражеските орди.

Всичко това се случва, какво ще бъде вътре войските катастрофални последици: напълно необяснимо объркване сред войниците ще предизвика, че изведнъж започне да се бори с нашествениците на себе си и "меча на всеки човек ще бъде против брата си" (Езекиил 38: 21). Чрез ужасното кръвопролитие, което се случва в собствените си редици (Езекиил 38: 22). Появата на ужасна епидемия също така ще служи като унищожаването на войските вътре, така че цялата интервенция, за да приключи с унищожаването на войнстващите масите.

От тези няколко насоки, то е ясно, че процесът на земята, Гог и Магог ще се осъществява само от природни бедствия. Съдът над идещия Антихрист ще изглежда напълно различно, защото си "Господ Исус ще убие с дъха на устата Си и ще унищожи с явлението на пришествието Си" (1Fes.2 8). Ясно е, че това ще се случи по време на второто идване на Господ "със сила и голяма слава" (Mf.24: 30), като в случай на Гог в земята на Магог не може да се счита. Така че първо се унищожава Гог в земята на Магог, и едва след това ще Антихриста.

5. В допълнение, тяхното изпитване ще се проведе на различни места в Светите земи. Погребение вместо Гог от земята на Магог ще Gamon ( "Valley Hamongog" Езекиил. 39:11-15), която е на източната страна на Мъртво море. Антихриста също ще бъдат унищожени в долината на Армагедон, т.е. повече от 250 км на север (Rev.16 :12-16; 19:11-21).

6. Освен това, ние трябва да помним, че Гог в земята на Магог е предназначен само за Израел, с цел "да се вземат грабеж и да вземе плячката" (Езекиил 38: 12). За Антихриста е основната цел е световно господство и приемането на поклонение на всички хора (Откр. 13:3-8).

7. И накрая, най е вероятно е че предстоящата инвазия (и свързаната със съда) сеосъществява в наше време. Защото Израел, според Писанията, от времето, този велик атака ще е "земя на неукрепени селища" и неговите жители ще живеят "без стени" (Езекиил 38: 11). Това положение, което виждаме днес, тъй като от 1918 г. насам в Израел няма вече градските стени, т.е. населението живее в градовете и неукрепени отворени имоти (Kibbutz / Moshav).

Обобщавайки, можем да кажем, че земята на Гог и Магог - тази безбожна мощна сила, която в края на времето като независима (политически) феномен акт дори преди появата на Антихриста и ще бъде осъден от Бога с "планините на Израел" (Iez.39 4). Едва след този свят царството на Антихриста ще достигне пълното си развитие и ще бъде напълно разрушен през второто пришествие на Христос.                                                            от   книгата "Какво ще се случи с този свят?" Joachim Langhammer                                                                                Aнтичният историк Йосиф Флавий счита, че земите , обитавани от скитите (включително Крим ) – това е библейския Магог. Ето защо последните събития в Украйна развълнува хората, които вярват в края на света . Те се основават на Книгата на Езекиил, в който се споменава Гог, в традиционните преводи на английски език – „върховен княз на Рос, Мосох и Тувал“ (древни царства до Черно море).
Но има версия, че nesi rosh означава не „върховен княз“, а „княз“ на царство, наречено Рос /Рош/. Следователно е близо въплъщението на “ Гог, президентът на Русия“.
Така, според Книгата на Езекиил, „когато Израил ще живее в безопасност“, Гог ще дойде „от север“ , придружен от Персия и евентуално Сирия , и те ще атакуват Израел.
„Ако сте християнин , най-забавното следва“ – пише авторът, позовавайки се на пророчествата в книгата Откровение. Евреите също смятат, че след края на войната на Гог и Магог, идват дните на Месията .               Наскоро пресата на израелските ултраортодокси съобщи: равинът Моше Щернбах е информирал учениците си, че настъпва времето на Месията. „Щернбах казва, че е посветен в строго пазена тайна , която датира от Виленския Гаон, и се предава от поколение на поколение сред почитаните равини:
“ Когато чуете, че руснаците са превзели Крим (оригинал) знайте , че времената на Месията са започнали, че стъпките му се чуват и когато чуете, че руснаците са стигнали до града Константинопол, сложете си дрехите за Шабат и не ги сваляйте, защото това означава , че Месията може да дойде по всяко време“ – се казва в статията .
Aвторът завършва със старинна притча от сайта Moshiach.com : „Съпругът казва:“ Рави заяви, че вече няма да страдаме от казаците – Месията ще дойде скоро и ще ни отведе всички в Израел“. Съпругата: “ Кажи на Месията да не се задържа при нас, а казаците да вземе за Израел“.                                                                                Пророчеството: Путин = Гог, Крим = Магог , започва Апокалипсис, идва Месията       



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8729701
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930