Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2014 14:17 - ЗА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА. Защо Путин започна война срещу своя народ?
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1115 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image               Някои повтарят “глобализация“ за щяло и нещяло без да я разбират. Глобализацията е главна черта на новия тип капитализъм, който млади света от 30 години насам- “неолиберализма“, познат с още с други имена-“олигархичен, финансов, корпоративен капитализъм“. Неолиберални държави са САЩ- считащ се за меката на неолиберализма, понеже той от там тръгна през 70-те години и се разпространи по целия свят; неговият пудел Англия; Русия-прихвана неолиберализма с любовта между Горби и Рейгън, ; отчасти Китай; и всички страни в от бившата комунистическа система в източна Европа, понеже там Горби ноложи неолиберализма чрез техните единствени партии-Комунистическите.

Западна Европа има друга обществена система - „социална държава“( welfare state), която коренно се различава от неолибералната, както и капитализма им. Социалната държава строи „социализиран капитализъм“, който е най -високоразвития модел капитализъм в света, наричат го “капитализмът с човешко лице“, където няма и не се допуска олигархия.
Докато неолибералният капитализъм върна човечеството в първоначалната хищническа форма на капитализма с раждането на финансово-корпоративна олигархия, захващаща цялата власт в държавата.
В днешно време не е нужно да водиш войни, за да завоюваш някоя държава, достатъчно е да я направиш свое обществено копие.
За това САЩ в Европа е престанал да води войни, а завзема страните като налага обществения си неолиберален модел и така мирно, тихо, по търлъци, се е добира до техните национали богатства и пари.
В Европа неолиберални държави са само бившите комунистически страни, даже страни като България, Румъния ,Полша са превърнати в пълни и послушни американски сателити -марионетки.

Глобализацията на неолибералния капитализъм касае пазара- той е свободен в световен мащаб, без правила и ограничения на движение на капитала. В този ред по верижната реакция печели най-силната икономика и тя стои на края на веригата.
За сега на края на веригата стои американската икономика, американците поддържат силата на икономиката си с „печатане пари на поразия“, което е характерна черта на неолиберализма им.
Руската икономика е някъде по средата, защото няма никакви производства, но пък има природни богатства.
А българската е началото на веригата , защото нямаме икономика въобще.

Българските олигарси са си смесили капиталите с руските, а руските - с американските и двете по-силни олигархии изнасят националните богатства на българите в десетократен размер заедно с водата, небето, земята, слънцето и свободата на българите и им навличат оковите на ново олигархично робство, увеличават тяхната мизерия и бедност, държат ги с най-ниските заплати в света.
Отделно руските олигарси са смесели капиталите си с американските и влачат капиталите на руските в свои банкови райски кътчета, като по този начин пълнят гушите на американските частни банки и хазната на САЩ.
Руски икономисти са установили, че ежегодно руските олигарси изнасят над 200-300 милиарда долара от Русия в американски банки, колкото са и парите на руските данъкоплатци, внасяни ежегодно в руската държавна хазна и така обезкръвяват финансово Русия без война.Така САЩ се добра без война до руските природни източници и ги прибира в своите банки.

Защо тогава Путин е започнал войната с Украйна? От безсилие! Неолиберализмът доведе на Русия мащабни обществени и духовни проблеми, тя не тръгна по прогресивни пътища, а регресивни- т.е има връщане назад и загуба на предишния много прогресивен и градивен обществен идеал “социализъм“( социално справедливо общество), вместо него Русия започна да гради социално несправедливо общество.
Руското общество изпадна в огромен духовен колапс, с големи икономически проблеми, с милиони загуби на човешки ресурси и с постоянното изтичане на емиграция.

BezPutinПутин откри фронта на Третата световна война в Европа и нещата вървят катастрофално за целия свят.

Сега III Световна война стана блян за Русия и САЩ да се спасят от фалит. И двете страни са с еднакъв обществен строй- *неолибералния олигархичен капитализъм*, който вкара обществата им в огромен духовен колапс, с големи икономически проблеми, а Русия с огромна загуба на човешки ресурси и постоянно изтичаща емиграция-над 1 милион хора заминават годишно от Русия.
Да си спомним също какво донесе на САЩ неолибералната финансова криза разразила се там 2007 г. - банкрута на над 200 банки, завземане от едрите корпорации на властта и политиката, изнасяне производствата на САЩ в Азия и умиране на средната класа, спад на жизнения стандарт.
Не случайно САЩ веднага захвана външната политика на ЕС и започна да води „мирните преговори за Украйна“, задрънка също с оръжие и започна да плаши Русия. В двата си мандата Обама не постигна нищо, не свали неолберализма от пиедестала на държавна идеология на САЩ, нито извърши една реална реформа срещу него, САЩ все повече затъва в блатото на неолиберализма.
Не случайно Путин започна войната срещу Украйна, вижда се напълно провален в управлението си, не може да се върна назад, нито сам да слезе от него.
И двете страни искат война, за да се спасят от катастрофата към която глобализацията ги тласка.
Страшното е, че смятат да я правят в Европа, за да оберем отново парсата ние-европейците и да им плащаме разноските по войната.



Аз обичам Русия и за това ще кажа:Бог да пази Русия от Путин!
Бог да ни е на помощ!                                                             Автор:Дора Апостолова
Материал на „Идея за България“
25.04.2014 г.
На снимката долу- на 15 март и 25 април в Москва имаше мощни протести срещу войната в Украйна         



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8685916
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031