Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2014 16:21 - Бъдещето ни е тъмно - между руския неонацизъм и турския екстремизъм-Алекс Алексиев
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1139 Коментари: 2 Гласове:
-1

Последна промяна: 12.05.2014 17:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image           Тази власт изпълнява поръчка на Путин, да бъдем изгонени от Европа
Първанов говори като съветски комунист – Крим не е даденост, а НАТО ни трябва

От „Южен поток” шайката от Кремъл и българските рубладжии ще откраднат 2,5 млрд. евро, предрича известният анализатор

Интервю на Стойко Стоянов

- Г-н Алексиев, ЦИК ви отстрани от официалната надпревара за Европейския парламент (ЕП), каква е оценката ви за стартиралата в България кампания?

- Не съм изненадан от начина, по който протича. Кампанията е не особено интересна и не особено динамична. Участниците са твърде ясни, въпреки че имат някакви претенции. С други думи, статуквото възтържествува в България. След тези избори нищо няма да се промени за страната. Големият проблем е, че няма алтернатива за дясно мислещите демократи, които защитават пазарната идеология. Десният избирател или няма за кого да гласува, или ще бъде измамен. Ситуацията в страната е изключително тревожна, ние сме в ситуация на пълен застой. А в същото време процесите около нас са динамични. Това означава единствено, че историята отново ни подминава. Чуждестранните инвестиции панически бягат от България, а без тях нашата икономика не може да съществува и да прокопса. Тази тенденция се засилва от няколко години. Ако у нас влизат все пак някакви пари, но те са мафиотски, на българи, но препрани. До началото на икономическата криза чуждестранните инвестиции бяха около 4-5 млрд. лева на години, а сега са около милиард и по-малко. И най-лошото е, че са български мафиотски пари. Това означава, че икономиката върви към състояние на кома. А освен това управляващите сега правят всичко възможно да наплашат чужденците, да ги напъдят. Гласуват безумни закони срещу собствениците на земя, искат да изритат собствениците на ЕРП-та, това е просто безумие.

- Случайни ли са тези тревожни процеси, или съзирате някакъв таен план зад нелогичната държавна политика?

- Безспорно има такъв план. Моето мнение е, че става дума за едно безумна прокремалска политика. Тя не е проруска, защото руският народ не печели нищо от това. Тази политика е единствено от полза за руската мафия. Убеден съм, че в момента на техните лакеи в България Кремъл е дал указания да правят всичко възможно, за да ни изгонят от Европа. И нашите рубладжии правят всичко възможно това да се случи. Няма друго обяснение на действията им, които са против националния интерес. За съжаление освен чистите лакеи на Путин, като Атака, БСП, Бареков, по определени теми като мораториума за шистовия газ, строежа на „Южен поток” и налагането на санкции на Русия заради Крим им пригласят и от ГЕРБ, и други уж демократични формации.

- Нормално ли е водачи на листи да са лидери на партии, които не крият, че нямат намерение да ходят в ЕП?

- Това е типична политическа бутафория. Тези лидери мислят, че тъй като имената им са по-известни, ще привлекат и повече подкрепа за партиите си. Но от гледна точка на етиката и морала - това е недопустимо. В цивилизования западен свят такава подмяна не може да се случи – това е електорална измама. За този порочен български модел трябва да се сигнализира Европа, за да видят с какви хора ще трябва да работят.

- За първи път от години левицата е с две листи – на БСП и АБВ. Възможно ли е Първанов да е носител на автентичната социалдемокрация и доколко това се припокрива с твърденията му, че НАТО не ни трябва, а Крим вече е даденост?

- Посланията и на БСП, и на АБВ са пропутински и прокомунистически. Никой не трябва да се заблуждава, че Първанов е социалдемократ. Той просто е ортодоксален комунист, но в това няма лошо, нека да има такива позиции, но да бъдат открити и ясни. Проблемът е, че неговата политика е против интересите на България. Щом един бивш европейски президент казва, че държавата няма нужда от НАТО, значи имаме нужда от Путин, или може би от Ердоган. България е малка страна и не може да запази своята независимост и суверенитет без да е част от една по-голяма коалиция. А тази, едниствено възможна за нас коалиция е Евроатлантическият пакт, защото той единствено защитава демокрацията и основните норми на западната цивилизация. Хора като Първанов са не само предатели на българската кауза, но и на европейската. Това трябва ясно да се разбере. Лошото е, че 80% от кандидатстващите за Европарламента са от този бутафорен тип. Участват три комунистически партии, надпреварват се и три зелени партии, а лошото е, че почти няма истински родолюбци. Тези, които претендират за такива, като Атака, са антибългарски формации, отъждествявайки се с путиновата администрация.

- От гледна точка на геополитиката може ли да приемем наистина, че Крим вече е даденост?

- Това са пълни глупости. Няма такава даденост. Ще припомня, че СССР окупира Литва, Латвия и Естония през 1940 г. САЩ отказа да приеме окупацията като агресивен и нелегален акт. В продължение на всички години през, които поддължи тази окупация американците продължаваха да приемат техните легации във Вашингтон като собственост на демократичните правителства преди войната. И когато се разпадна СССР, Вашингтон им върна легациите. Подобно ще бъде отношението и към Крим – американците и европейците никога няма да признаят Крим за руска територия. Но последствията ще бъдат още по-тежки. Как ще пътуват кримляните до Европа, който ще им позволи да пътуват с руски паспорти? Руснаците заграбиха собственост на Украйна с преотстъпени лицензи за сондиране в шелфа за петрол и газ. Европейските компании, които имат тези лицензи, моментално се оттеглиха. Но ако руснаците започнат да сондират там, нито една западна компания няма да влезе, а и дори да почнат да извличат нефт - те ще бъдат съдени, защото са заграбили тази собственост. В света има ред. От икономическа гледна точка с Крим ще се случи това, което стана в Абхазия и Осетия – превръщат се във възможно най-бедните райони в Русия. Те ще бъдат изолирани и там няма да има западни инвестиции. Така че тази даденост според Първанов е просто едно насилствено заграбване на чужда територия и няма да се признае, докато не се върне отново към Украйна. Вярвам, че това рано или късно ще стане.

- „Южен поток” ли е въжето, но което Путин иска да обеси Украйна, нормално ли е заради този проект у нас под натиск да се променя законът за енергетиката?

- Тази метафора е точна. Намерението е безспорно и за това се говори отдавна. Да не говорим за политическата страна на този проект – икономическият му смисъл е пълна нула. Той бе замислен единствено като инструмент за шантаж на Украйна. Украйна ще загуби милиарди от транзитни такси. Нашите управници, които посрещат с радост този „Южен поток”, трябва да знаят, че той е убийствен за Украйна, но и неизгоден за европейските интереси. Чрез него ще бъдат шантажирани всички европейци. Това обаче е зловещ пример как българската държава се е подала на една фашистка шайка в Москва. В Русия днес властва една фашистка диктатура и това трябва да се разбере.

Слугинажа на българското правителство също не ме изненадва. Те са лакеи на политическата мафия, правят това, което господарите им заповядват. Фактът, че променят нашето законодателство, за да се представят като верни на Кремъл и приятели на „Газпром” въобще не ме учудва. Няма съмнение, че и трите партии – БСП, Атака и ДПС, слугуват на Русия. Това са креатури на Държавна сигурност. Те са не само идеологически, но и материално зависими, а лидерите им са натрупали авоарите си, продавайки интересите на България.

- Обяснете защо „Южен поток” е важен за режима на Путин и нашите рубладжии?

- Важен е не защото ще дойдат някакви нови количества от нефт и газ, а защото чрез този проект ще се разпределят милиарди. Според сведения на „Газпром” прокарването на един км. тръба струва 7,4 млн. евро. В Западна Европа подобен тръбопровод струва между 2,1 и 2,4 млн. евро. С други думи, при нас този проект ще бъде повече от три пъти по-скъп, при положение, че трудът на работниците е по-евтин. Разликата в тези огромни суми отиват за комисионни в корупционни схеми. Става дума за обикновено мошеничество. Сметнете сега – българската част е около 540 км. Според специалисти само около 32% реално ще се изхарчат за изграждането на тръбата, а всичко останало е раздаване на едни огромни рушвети. Става дума за над 2,5 млрд евро, които ще бъдат откраднати и преразпределени. Основната част ще вземат Путин и „Газпром”, чрез неговите приятели. Освен това, около стотина от нашите „мандарини” ще получат кой по един, кой по два милиона. Това е важното за тях – да се откраднат едни пари и то платени от българския народ. Същото се случи и със „Северен поток”. Сега той работи на загуба за Русия, това ще е бъдещето и на „Южет поток”, но аз не вярвам, че ще се реализира.

- Ще се стигне ли до реално разделяне на Украйна?

- До разделяне на Украйна няма да се стигне. Анексирането на Крим, дестабилизирането на Украйна са краят на самия Путин. Той ще понесе историческа загуба в Украйна и това ще бъде личният му крах. В Източна Украйна има по малко от 30% руснаци. Много от тях, независимо от етническия произход са за единна Украйна, милеят за родината си, а не за Русия. Реално протестиращите са руските спец части и нелегално вкарани войски. Инвазията им е предварително планирана и подготвена. Но това не се разбира и не се говори в българските медии, защото са зависими и са купени, и провеждат политика, обратна на истината. Нито един от политическия елит на Източна Украйна не се е обявил в полза на сепаратизма, дори и олигарсите на Янукович като Ринат Ахметов застанаха срещу Москва и са на страната на Киев. Това е показателно. Ако наистина Путин мислеше да откъсне големи територии, той трябваше да привлече знакови политици и олигарси. Сега много от политиците, които бяха срещу Майдана, застанаха зад Украйна. Това показва, че макар и да има вътрешни противоречия в самата Украйна болшинството са против сепаратизма. Така Путин е блокиран за нова инвазия и напоследък бие отбой. Сам осъзнава, че трудно може да реализира нещо ново. Спец частите могат да влезнат и да заемат една част, но после им трябва 100 хил. души войска, за да окупират тази територия. Основната част от руската армия е много зле подготвена. Във военно отношение Русия е слаба държава, а отделно това ще предизвика съпротива сред населението. Путин е наясно с този проблем. Продължава да дестабилизира, но едва ли ще навлезе с войска открито. Ако това все пак се случи, срещу него ще има истински отпор и твърди санкции. При сегашните санкции руската икономика е фактически в рецесия и скоро ще влезе в депресия. Последният месец инфлацията в Русия сгина 7,3% при нулев ръст на БВП. Тази тенденция ще се запази и тази година и догодина. Не е трудно да се прогнозира при тази инфлация и нулев растеж какво предстои да се случи – тотално обедняване на народа. Това вече се чувства, цените растат непрекъснато, капиталът напуска страната. По принцип Русия има изкуствена икономика, но сега съвсем ще грохне.

- Какви опасностите дебнат България?

- Убеден съм, че България е в голяма опасност. Страната влезе и в ЕС, и в НАТО, и това беше огромен плюс за нея. Но тези, които сега управляват, като че ли правят всичко възможно или да ни изгони Европа, или да се самоизгоним. Това ако се случи - влизаме в нова национална катастрофа. Ако не сме част от Запада, бъдещето ни е много, много тъмно. От една страна, ни обгръща руският неоимпериализъм и неофашизъм, който чрез своите лакеи в България гони всичко, което е прозападно. Това е изключително опасно. От друга страна, имаме за съсед Турция, която е в ръцете на радикални екстремисти. Никой не трябва да си прави илюзии за амбициите им. И ако останем отново сами, притиснати между тези две негативни сили и добавим нов тласък на емигранти и демографската криза – бъдещето лесно може да се предрече. Тази държава просто е обречена на изчезване. Перспективата е много мрачна, но за съжаление е реалистична. Надявам се българите да усетят със сетивата си опасността, в която се намират, въпреки че цялата пропагандна и медийната машина твърди точно обратното. Ще свършим много зле, ако като народ не осъзнаем какво правят с нас.                    www.faktor.bg/                              



Гласувай:
1



1. zaw12929 - Съмнявам се за "Бъдещето ни ...
12.05.2014 16:36
Съмнявам се за "Бъдещето ни тъмно - мужду руския неонацизъм и турския екстремизъм, а се опасявам заради българи в услуга на американски интереси да унищожават България... да подкрепят украинския фашизъм... спрете! Не вдигайте ръка срещу народа си!!!
цитирай
2. started - МАКАР ЧЕ КОМУНИСТИТЕ УБИХА БАЩА МУ, ...
12.05.2014 16:50
МАКАР ЧЕ КОМУНИСТИТЕ УБИХА БАЩА МУ, ТОЗИ АЛЕКС СЕ Е ПРОДАЛ И Е СТАНАЛ ТЯХНА ПОДЛОГА.САМО ТОВА,ЧЕ ЛОБИРА ЗА "ШЕВРОН" И ДОБИВА НА ШИСТОВ ГАЗ У НАС ПОКАЗВА ЯСНО КАКЪВ БЕЗРОДНИК И НЕГОДНИК Е.ТАМ ЗАД ОКЕАНА ЯВНО Е СТАНАЛ ГЛОБАЛИСТ И НЕОЛИБЕРАЛ,КОЕТО МУ ОСИГУРЯВА КОМФОРТ И КАРИЕРА, А БЪЛГАРИЯ ИЗОБЩО НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА.ТАКИВА ОТПАДЪЦИ КАТО НЕГО СА ЛЕГИОН И ВСИЧКИ РАБОТЯТ СРЕЩУ СТРАНАТА НИ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8687264
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031