Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2014 17:59 - Der Spiegel:1/3 от икономиката на България е в ръцете на Русия
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 762 Коментари: 0 Гласове:
1



image                         

Герхард Шрьодер отпразнува рождения си ден с Путин
Докато по улиците и площадите на Украйна част от обезумялото тамошно население се е вкопчило в братоубийствени битки, преди дни бившият канцлер на „демократична“ Германия Герхард Шрьодер отпразнува своя рожден ден в… Москва.Докато Шрьодер и Путин се прегръщаха в централата на „Газпром“, услужливата компания “Standard & Poor’s” е понижила кредитния рейтинг не само на водещия се „руски“ газов гигант, но също така на „Лукойл“, „Росснефт“ и „Транснефт“. Свалила ги е от „стабилна“ BBB до „негативна“ BBB.
image
Какво  говори това?  – че предстои нови дялове от тези компании да преминат в ръцете на интернационалните банкери и преди всичко в техните главатари – семейство Ротшилд.
Der Spiegel: Българите на борба срещу корумпираните елити
Вътрешни доклади на правителството на Германия предупреждават, че Русия използва България като мост към Европейския съюз, пише онлайн изданието на германския седмичник der Spiegel.
image
Една трета от икономиката на България, пряко или косвено, зависи от Москва, пише още изданието, позовавайки се на свое собствено разследване.
image
Управляващото мнозинство на социалистите и партията на турското малцинство се счита за верен помощник на Москва. Сред управляващите има стари кадри от комунизма, служители на бившата Държавна сигурност и богати български олигарси, които са сред любимите бизнес партньори на руския президент Владимир Путин.
image
Връзката на управляващите с Русия е толкова здрава, че Москва влияе пряко върху законодателството на България, продължава с анализа си der Spiegel. През изминалата седмица излязоха наяве секретни писма, изпратени от руската енергийна компания „Газпром“ до енергийното министерство в София. В тях руската компания задава юридически формули, свързани с изграждането на газопровода „Южен поток“.
Започва ли Новата Студена Война? Или Голямата игра на Ротшилдови чрез марионетките Путин-Обама

Българското правителство пренебрегна ЕК и чрез законови промени изключи българската част от тръбата по „Южен поток“ от европейското законодателство. Комисарят по енергийните въпроси Гюнтер Йотингер се срещна с енергийния министър на България.
България разделена на 3
Сега нещата ще бъдат решени на експертно ниво, обясни Йотингер: „Ако България все пак приеме промените за „Южен поток“, ние ще реагираме решително и чрез правни действия ще наложим спазването на европейските закони.“
Целта е  саботиране на европейските правила чрез измисляне на нова категори “морски газопровод” и да улеснят създаването на тотален руски енергиен монопол. Това ни обрича на външна зависимост и високи цени на газа, парното и тока.
България е обект на "модерна" агресия от страна на Русия в резултат от тази "тиха" агресия, България е окупирана страна.
Внесените предложения на депутати от БСП няколко месеца по-късно, въвеждащи термина „морски газопровод” и предвиждащи изключения от действащите правила, са национално предателство. Управляващите съзнателно допускат фирма с преобладаващо чуждестранно участие да внася предложения за промени на българското законодателство.
Разделянето на България и Украйна е предварително уговорено от Евреонала
Очевидно, че след като МВР и ДАНС са поискали достъп до част от документите, става въпрос за проблем, застрашаващ националната сигурност.
image
Това е поредното доказателство как управляващите продължават да се държат като Троянски кон на Газпром и Кремъл не само в Европа, но и в България".
Пренебрегвайки опасенията, че правителството на България е все по-подвластно на Русия, водещият кандидат на ПЕС Мартин Шулц посети предизборната кампания на управляващите в страната социалисти. Следващата седмица, за да подкрепи кампанията за евроизборите на българските социалисти, в страната ще пристигне и бившият германски канцлер от социал-демократическата партия Гергард Шрьодер.                       image                                                                                                  Сблъсъкът между Брюксел и Кремъл се изостря на българска територия. Не само, защото за руски дипломати като бившия руски посланик към Европейските общности Владимир Чижов страната ни е "троянският кон на Русия в ЕС", но и защото икономиката ни в момента е толкова слаба, че всяко поклащане по оста Изток-Запад у нас може да се усети като земетресение.
image
„Всеки свободен актив в държавата в момента се изкупува от Русия. Стига да обявим нещо за продан и веднага получаваме оферти от руски бизнесмени”, каза  не отдавна високопоставен служител на Министерството на икономиката.                                                                        Верният път е към Русия!!!?                                                    Туризмът ни не може без руските туристи. Зависим от сделки с руски граждани е дори пазарът на недвижими имоти. Родните олигарси, които бяха създадени в последните години, са олигарси от руски тип, но в много по-малки мащаби и една съществена прилика. Много от тях бяха създадени от комунистическите служби, които винаги са били лоялни на Москва.
Не ни готвят комунистически преврат
Не трябва да се съмняваме, че като едри работодатели някои български предприемачи имат властта да окажат необходимото влияние върху социалната среда в посочената им посока - в зависимост от степента на свързаност на капиталите им с Русия в момента. А това изисква и леко модифициране на политическия пейзаж у нас, по което се работи доста сериозно. Политици и враждуващи български партии изразяват сходни позиции по кризата в Украйна, докато определена група медии координирано пропагандират „опорните точки” на Кремъл.                                                                                    - „В резултат на кризата в Украйна Ротшилдови увеличиха инвестициите си в „Газпром.                                                                                                                                На този фон не трябва да се съмняваме, че много скоро милиарди руски долари ще се насочат към всички сфери на българската икономика. На масата ще бъдат сложени примамливи предложения за компании, ключови предприятия в цели отрасли, не само у нас, но и в Румъния - с простата цел Русия да стане още по-силен фактор в периферията на Европейската общност.              image image              



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8725767
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930