Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2014 15:16 - Евразийският съюз се ражда на 29 май в АСТАНА столица на Илюминатите/Основни религии ИСЛЯМ и ТАЛМУД
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1255 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Масонски обекти - Астана, Казахстан                                                                                                                                      Вдъхновеният от руския президент Владимир Путин Евразийски икономически съюз ще се създаде официално на 29 май в Астана.
Подписи под учредителния документ ще сложат лидерите на Русия, Беларус и Казахстан, съобщи президентът на Беларус Александър Лукашенко.
Организацията предвижда общи външни митнически граници, единна външноикономическа политика, тарифи, цени и други въведения, който да направят възможно функционирането на общ пазар. Предвижда се и създаването на наднационална централна банка.

През април в. „Московский Комсомолец“ съобщи, позовавайки се на свои източници, че през 2025 г. съюзът ще въведе обща валута – алтън.

Амбицията на Кремъл е икономическата общност в нейна орбита да еволюира до политически съюз. Западни анализатори правят паралел с бившия Съветът за икономическа взаимопомощ по време на Студената война.

Потенциални членове на съюза за още Киргизстан и Армения, а Москва искаше и Украйна да се присъедини, когато на власт там бе Виктор Янукович.

Ден по-рано председателят на Европейската комисия Жозе Барозу коментира, че Путин използва кризата в Украйна, за да затегне връзките с държавите от бившия Източен блок – и да създаде Евразийски съюз, който да се противопоставя на Европейския съюз.

Беларус спря да се колебае

Президентът Александър Лукашенко преди заплашваше да блокира подписването на документите за митническото обединение, тъй като настояваше да се премахнат някои ограничения в търговията, включително митническите тарифи за петролни продукти.

Сега обаче той си промени мнението, обявявайки успех на преговорите с Русия, която обеща да доставя на Беларус безмитно по 23 милиона тона петрол на година или 169 милиона барела с черно злато.

В замяна на това Минск ще връща на руснаците сумите от митата за износ на произведените от нея нефтени продукти.

Още през март заместник-финансовият министър на Русия Сергей Шаталов обяви, че Беларус и Казахстан получават по около 6 млрд. долара годишно под формата на пряка и непряка помощ от Москва, а след създаването на Евразийския съюз тази сума ще набъбне до 30 милиарда долара.

Беларус няма да блокира подписването на споразумението за създаване на Евразийски икономически съюз, след като разреши спора с Русия около задълженията от петролните продукти.

Валутата на Евразийския съюз ще се казва „алтън“
image
Източник: http://www.webcafe.bg                                              Президентите на първите бъдещи членки на Евразийския икономически съюз Казахстан, Русия и Беларус – Нурсултан Назърбаев, Владимир Путин и Александър Лукашенко (от ляво надясно)
Снимка: ЕПА/БГНЕС
ДЖУсия гласува опрощаване на 90% от дълга на КНДР
Следващият месец ще бъде подписан договорът за Евразийския икономически съюз, с който ще бъде създадена и наднационална централна банка

Любимецът на Кремъл връща Чечения в Средновековието

Москва. През 2025 г. в Русия, Казахстан и Беларус ще бъде въведена единна валута, която ще се нарича „алтън“. Това твърди „Московский Комсомолец“, като се позовава на собствени източници. Според информацията названието на валутата е одобрено от ръководството и на трите държави.

Молим Крим доброволно да прибере малко чеченци

Дотогава към митническия съюз, който засега само неформално е наричан „евразийски“, може да се присъединят още Киргизстан, Таджикистан и Армения.

Наднационалната Евразийска централна банка пък ще се намира в южната столица на Казахстан – Алмати. Първоначално тя е ще под формата по-скоро на консултативен съвет от шефовете на централните банки на държавите.

Алтънът трябва да бъде въведен не по-късно от 2025 г. Първоначално той ще бъде безналична валута, две – три години по-късно ще бъде пуснат и в обращение паралелно с националните валути, а след още две – три години ще остане единствено разплащателно средство.
Думата Altyn на турски е GOLD.


Въвеждането на икономически санкции срещу Русия заради анексията на Крим обаче може да ускори този процес до следващите 3 до 5 години, пише още „Московский Комсомолец“.

Разман Кадиров присъства на откриването на джамия в Израел/Финансирането е от Путин

През май 2014 г. президентите на Русия, Казахстан и Беларус ще подпишат договор за създаването на Евразийски икономически съюз през 2015 г. В проекта му обаче още няма окончателен вариант за Евразийската централна банка и единната валута, тъй като беларуският президент Александър Лукашенко имал задръжки по текстовете.



С течение на времето е възможно Евразийският икономически съюз да еволюира и до политическо и военно обединение като своеобразен отговор на Европейския съюз и НАТО.

Алтън е староруска монета, равняваща се на три копейки. Цар Петър І я отменя заедно с другите съществуващи валутни единици и въвежда рублата и копейката.

Слуховете, които се движат, е че новата евразийска валута ще бъде Алтън

от Силвия Пенчева

Източник: http://www.standartnews.com               



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8722545
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930