Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2014 17:29 - СТАНОВИЩЕ НА ДРД ИДЕЯ ЗА БЪЛГАРИЯ- КАК ДА ЗАЩИТИМ И ЗАПАЗИМ БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ ОТ ЛАПИТЕ НА НАШАТА И СВЕТОВНА ОЛИГАРХИЯТА?
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1185 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Българите трябва да разберат, че не само Турция има апетити съм българската земя. Ако Европа се души от една неолиберална олигархическа геополитическа сила- САЩ, то малка България е захваната и се души от КАПИТАЛИТЕ на олигархията на три големи геополитически сили- Турция, САЩ и Русия. Тези три олигархии са управляващи и в трите държави, а в Русия и Турция са установили еднолични авторитарни режими чрез управленията на Путин и Ердоган, под чиято диригентска палка се създава отряда на олигархията и те стоят начело и я управляват.
И трите сили целят чрез глобалния пазар на неолиберализма, да завземат икономиката на България и по този начин да завладеят българската земя и България. Техните смесени капитали сега пристигат в България под флага на чужди фирми и с тях завладяват националните богатства и парите на България.
В България такива фирми със смесени капитали на нашата и световна олигархия са Дънди; Софийски води; големи предприятия за добив на метални подземни богатства-Челопеч, Елаците, Асарел Медет, рудниците на Горубсо и МДК Пирдоп; фирмите в енергоразпределението ЧЕЗ, Е.ON, EVN; фирмите в телекомуникационния сектор- БТК, мобилните оператори; Лукойл, посредническите газови и нефтени фирми при вноса на горива в целия отрасъл; мултинационални компании регистрирани в търговския ни регистър-Монсанто България ООД,Синджента България ЕООД (същата, предвиждаща в Африка инвестиции от 1 млрд долара в земеделски земи),Каргил България, ЕООД,Шеврон България, Експлорейшън енд Продъкшън - ЕООД и много други, владеещи предимно най-важните и най-печеливши отрасли от икономиката, националните подземни и надземни богатства.
Всички тези фирми са обединение с банките и представляват финансово-корпоративната олигархия на България.
Не случайно в тези отрасли първо се зародиха крупните олигарси и мултимилионери, направили богатствата си за 1 петилетка и ограбващи труда на хората.
Проводници на интересите на световната олигархия е българската олигархия, владееща партиите ни. Капиталите на нашите олигарси са смесени с руските, американски и турски(чрез парите на Саудитска Арабия и Катар, внесени у нас в Корпоративна банка).
В България олигархията е започнала своето окрупняване и завземането на цялата власт. В последните парламентарни избори 2013 г. Парламента ни без завзет от двете най-големи олигархии -на БСП и ГЕРБ, които допуснаха в него само своите слуги- ДПС и АТАКА . Те използваха "политизираната" българска избирателна система с наличието на партийно избираема на квоти от Парламента- ЦИК, чрез която партиите управляват, контролират и владеят изборите и там в нея правят разместване и нагласяне на крайните числа. Фалшификациите на изборите не стават в избирателните секции, а в ЦИК чрез разместване на крайните числа. А това, че избухват скандали за машинации с бюлетини в отделните секции, е тактиката на партийната мафия, която пред кулисите "враждува", а зад кулисите заедно плете своите кошници, с една цел- да заблудят обществото ни. Не случайно в новия избирателен закон на БСП-Мая Манолова никъде не споменава за ДЕполитизацазия на избирателния кодекс с премахване на ЦИК, както е в всички развити демокрации на Европа, където няма "партийна ЦИК".
Последното решение на Българския парламент за удължаване на мораториума за земята няма никакви правни последици, то е само една голяма ЛЪЖА и заблуда за обществото.
Де факто още в 2011 г. ГЕРБ- правителство промени закона за земята, с който даде право на чужди фирми регистрирани у нас, да притежават неограничено земеделска земя и дори да сменят статута на земята и строят в нея.
Така ГЕРБ- олигархия отвори вратите за световната олигархия, а БСП- олигархия не реагира на този закон на ГЕРБ, защото нейните капитали са също като капиталите на ГЕРБ- олигархия свързани като свинските черва с капиталите на руската, американската и турска олигархия.

А как е в ЕС?
ЕС няма директива за свободен пазар на земята или ако има нещо по този въпроса то е с ПОЖЕЛАТЕЛЕН характер , а не задължителен. За това всяка членка на ЕС има право да гради собствена ВЪТРЕШНА ПОЛИТИКА по въпроса за земята си, в зависимост от националните си интереси. Току що Орбан в Унгария издаде забрана за купуване от чужденци селскостопанска земя в Унгария. Финландия също има подобна политика касаеща вън от ЕС и специално забраняваща купуване на селскостопанска земя от съседа и Русия. Националните законодателства на отделните членки са направени единствено и в зависимост от националните интереси.
Повечето страни членки на ЕС имат силно действащи правови държави, които са заложили в националното си законодателство „разделение на корпоративните интереси от властта и политиката“ с главен закон ИЗСЛЕДВАНЕ НА ПРОИЗХОДА НА ДВИЖЕЩИТЕ СЕ ВЪНШНИ И ВЪТРЕШНИ КАПИТАЛИ В БИЗНЕСА, и ако някоя от тях има свободен пазар на земята, то нейна силно работеща правова държава проверява на часа чистотата на всяка една излизаща и влизаща инвестиция в земята и не позволява навлизането на черни капитали или капитали от недемократични страни, които водят със себе си и своите недемократични порядки и прочее и ги спира на границата. Точно правовата държава е най-големия проблем на България, тя няма нито нужното законодателство, нито правова държава! Новопръкналата олигархия съвсем съзнателно спира създаване на правова държава в България.

И така, нашата олигархия обединена с трите световни олигархии унищожава България и заграбва нейната икономика и земя, надена ни оковите на ново още по-тежко тройно и четворно олигархично робство. Ако българският народ не разбере тези пъклени планове на олигархията и не се противопостави, той е обречен на загиване до броени години.
Какви са възможностите на България народ да се избави от веригите на тези олигархии?
Това не става с дребни, малочислени и стихийни протести. Вече 10 месеца откак Българския народ протестира виждаме исканията на протестиращите да минават и отминават необезпокоявано покрай ушите на управляващите. Даже нещо повече, наблюдаваме в последно време, че олигархията прави всички възможно да оглави протестите и ги насочи в глуха линия. Дори сама организира протести за по каузите на протестиращите с патриотични имена“долу ръцете от българската земя“, „искаме си златото“ и други подобни „родолюбиви каузи“, като поставя свои водачи и праща каузата в глуха посока. Използва факта, че все още в България не е излязла на политическата сцена нова силна антинеолиберална политическа сила,която да оглави протестите и ги насочи в правилни посоки. Главен представител и защитник на интересите на българската и световна олигархия е у нас е“ Отворено общество“, с неговите корпорации около мутренските банки на България. Пословичен е контра протестът на студентите от СУ, зад който седи новия Реформаторски блок изграден от всички СДСпартии и ГЕРБ-олигархии и финансиран от „Отворено общество“.
Тук се иска СТРАТЕГИЯ И ТАКТИКА!
ПЪРВО -Необходима е нова и силна антинеолиберална политическа сила, която има ясни РЕШЕНИЯ във вид на НАЦИОНАЛНА ПОЛИТИКА по въпроса за земята и която да застане начело на протестите и ги поведе. Такава единствена сила сега е ДРД“Идея за България“, която има изградена със свои сили силна антинеолиберална лява идеология „ за реалната демокрация правова държава“, с която възнамерява да смени цялото неолиберално, олигархично мафиотско- мутренско статукво в България.
ВТОРО- Тази нова антинеолиберална политическа сила трябва да се организира под формата на масово милионно гражданско движение, каквото ДРД “Идея за България“ гради и което с многолюдни протести организирани едновременно в цялата страна да предизвика нови избори до есента на 2014 г.
Неговата партия да спечели МНОЗИНСТВО в НС и състави самостоятелно правителство, като по този начин изкара олигархията от Парламента в лицето на БСП и ГЕРБ с техните слуги, отнеме законодателната власт от ръцете им и спре намеренията им.
А със своето законодателно мнозинство и самостоятелно правителство, с мощни законодателни реформи, да извърши пълна смяна на неолибералната олигархично- мутренска- мафиотска система от прехода. Както прави партията на Орбан в Унгария, която има законодателно мнозинство в Парламента и самостоятелно правителство.
Паралелно с изграждане структурите на „Движение 1 милион“ във всяка селище в България и чужбина, където има българи, предлагаме протеста за земята на България да се провежда НОН СТОП , в дъжд, слънце, сняг, зима и лято, под формата на ХОРО, всяка неделя в 17 часа пред общината на всяко селище, а емиграцията- пред посолството, като всеки път множеството внася в НС конкретни искания за приемане на нов закон за земята, отразени в ДОКТРИНАТА на движението, в следните точки:
-Притежание на земя само от български граждани или български граждани по произход с двойно гражданство като второто е от ЕС;
-Забрана за продажба на земя от чужденци както в ЕС така и вън от ЕС;
-Отдаването на българска земя за ползване от чужденци за земеделски нужди или други предприятия от търговски характер да става само чрез отдаване под наем, без право на прехвърляне на собствеността.
-Да се допуска единствено закупуването от чужденци на апартаменти в многоетажни сгради , построени върху парцели стопанисвани от български граждани,институции и търговски дружества за туристически, жилищни и здравно-медицински цели.
-Селскостопанска земя ПО НАСЛЕДСТВО могат да притежават само двойни граждани с българско и гражданство на ЕС, САЩ,Австралия, Канада, но не и на граждани на Турция;
-Забрана за притежание на земя в Родопите и Странджа и в пояс от 200 км от границата с Турция за граждани на Турция.
На борба българи, за запазване на нашата скъпа българска земя! Записвайте се в нашето „ДВИЖЕНИЕ 1 МИЛИОН“!
ДРД“Идея за България“  



Гласувай:
1



1. nikikm - С цялото уважение,
19.05.2014 21:34
дължимо на стопанина на блога и по принцип,казвам "Ядец!" И тия са,като ония! Преди години,още можах да се убедя намеренията на тази формация,дори влязох във връзка с една госпожа,която пък на по-късен етап,искаше да ме съди за нещо,не знам за какво,явно се беше объркала. Красивите думи и напипването на болни теми и правилното им поставяне,отдавна не ме впечатляват!Враговете на българския народ са силни и интелигентни,притежават информация,добри психолози са и знаят КАК! Но след толкова време и толкова разочарования от тези или онези,започнах да се питам: КАКВА ИМ Е МОТИВАЦИЯТА И КОИ СА ТЕ!? ТОВА В СЪЩНОСТ Е ЛАКМУСОВАТА ХАРТИЯ,КОЯТО ГИ ИЗОБЛИЧАВА! ВАЖИ ПО ПРИНЦИП ЗА ВСИЧКИ ВЛАСТОЛЮБЦИ И КАНДИДАТИ ЗА ВЛАСТ!НЕ ПОДЦЕНЯВАЙТЕ СВЕТОВНАТА ОЛИГАРХИЯ,КОЯТО СЪЗДАВА СВОИ ПРОТИВНИЦИ,КАТО ТЕЗИ ТУК! Е,показах ви плевнята!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8728190
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930