Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2014 19:53 - Как през 1920 Арнолд Тойнби измисли Европейския съюз
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 936 Коментари: 0 Гласове:
0



image                                                      Фондации за бъдещето на Европейския съюз са положени през 1920-те и 30-те години в британския изследователски екип, "Чатъм Хаус", водена от известния историк Арнолд Тойнби. Те са базирани на марксизма, данъка върху доходите и премахване на суверенитета на държавите от Европа. През 1990-те, в средите на Рокфелер имаше идея да се разбие на настоящите държави-членки на ЕС.

В книгата, британски историк Николай Hagger "Syndicate. Историята на световно правителство ", описва как на идеята за европейска интеграция.

През 1919 г. англичанинът Лионел Къртис, секретарят на лорд Милнър, разработена за "кръгла маса" (един от аналитичните организации, създадени в парите Rothschild) фронтална система, която влиза в историята като Кралския институт за международни отношения. Понякога тя се нарича още "изследователска група Chatham House", или просто Chatham House. Първият ръководител на тази организация се превърна в световно известния историк Арнолд Тойнби. През същата година в САЩ е основана "Институт за международни отношения", водена от Хаус - полковник и съветник на американския президент Уилсън. И двете институции са работили по реализирането на практически идеи за Ротшилд Световното правителство. В същата тази къща е марксист.

- "Той мечтаеше за изграждането на социализма, какво е искал да види Karl Marx - световно правителство и данък" - казва Hagger.

В Лондон, Chatham House първоначалната задача зададете трансформация на Британската империя в света. Но в средата на 1920 Институт превключи на друга идея: създаването на обединена Европа. И причината за това е, събитията в Източна Европа.

През 1926 г. Сталин публично заяви: "Ние трябва да създадем Федерални щати на Европа, която може да влезе в Съветския съюз и Великобритания. След като Англия ще бъде погълната от Съветския съюз, за ​​да се превърне във водеща сила. " Такива опасения по европейски въпроси на Сталин е лесно да се обясни: клана Рокфелер (Ротшилд конкурент в световен мащаб) реши да "изпомпване" на СССР и Германия. В Съветския съюз Рокфелер през същата година започват подготовка за мащабна индустриализация на страната, но и в Германия те започнаха да финансира нацистите (не залага тяхното бързо нарастване на власт.) В идеалния случай Рокфелер иска да се създаде конфедерация на Германия и Русия (двете страни с усвояването на Източна "джуджета").
image
Така би могла да изглежда Европа в случай на победа на Германия и Австро-Унгария през Първата световна война.

Тойнби отива в САЩ, където той влезе в началото на Таскър Bliss (началник на Генералния щаб на САЩ по време на Втората световна война), Джон Фостър Дълес и брат му Алън Дълес. След това, в края на 1920, Арнолд Тойнби и Джон Фостър Дълес формулирана цел: национални държави в Европа, за да умре. Докато техните възгледи се разминаваха Dulles беше републиканец, аз вярвам, че в края на националните държави в Европа ще осигури мир и Тойнби се марксист разглежда и отрече национална държава по идеологически причини.

В Chatham House Тойнби изигра водеща роля до 1955 г. (освен това, той също така е професор в Лондонското училище по икономика). Работа 12-обем, "Изследване на историята" му донесе световна слава. Той е използвал влиянието си, за да популяризира идеята за разрушаването на националната държава и замяната му с големи междудържавни блокове. Тойнби смята, че Европа е загубила своето влияние върху Китай и Южна Африка, и тя трябва да се съсредоточи върху региона, и далечни райони на света, за да дадат контрола на САЩ. До средата на 1930-те години, тези идеи са били "заразени" цялата British заведение. Например, Клемент Атли, лидер на британската Лейбъристка партия, на конгреса през 1934 г., заяви: "Ние съзнателно постави лоялност над лоялността към световния ред собствената си страна."

Екип Тойнби, че работи върху теоретичните основи на бъдещето на Европейския съюз в размер на: British марксисти R.H.Tauni и Уилям Temple (който по-късно става архиепископ на Кентърбъри), които подкрепиха създаването на федерални и регионални организации, както и обединяването на Европа, която е трябвало да усвои 25 суверенни държави. Друг член на екипа Тойнби стана икуменист Уистър "т Хофт, генерален секретар на Световния съвет на църквите.

В действителност, на Втората световна война се превръща в битка на две идеи, където основната цел на всяка страна имат едно: обединена Европа. В крайна сметка побеждава план Арнолд Тойнби и Джон Фостър Дълес.

Европейския съюз, които ние вече знаем - на базата на идеите на марксизма (evrosotsializma) и съществуване nadsuverenogo управителния орган - все пак, не е окончателния дизайн.

Тристранната комисия, основана от Дейвид Rokfelerrom през 1972 (той е работил като ръководител на Федералната резервна банка на Ню Йорк), в началото на 90-те години да представи нов план за възстановяване на Европа. Това бе обявено от устата на член на Трилатералната комисия и едновременно главата бирена Heiniken Freddie Haynekenom : създаването в Европа на десетки нови държави. Всеки от тях трябва да е с население 5-10 милиона души. Тази карта може да се види, тъй като може да изглежда Европа:

image

Heineken базира предложението си на факта, че моно-национален държави са по-ефективни. Той се позова на примера на американския историк Леополд Кора (марксист по убеждение), че тя е малка по размер, и американските щати бяха една от основните причини за просперитета на САЩ (неговата теория, че младите актьори федералните органи са по-лесни за управление).
image
Докато в Европа, идеята на вече покойния Heineken се счита за невъзможна, то в началото на 1920 доиде идеята на Тойнби за създаване на Европейския съюз на континента.        ttolk.ru/                                                        От СЕР (Световен Еврейски Ред) към НаСеР (Нов Световен Ред) и оттук към ЕС, с Евроизбори 2014 на 25 май                                         



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8737373
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930