Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2014 17:57 - Човекът и торсионните полета
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1237 Коментари: 0 Гласове:
0



“Още Бор е казал, че новата физика трябва да включва в предмета си съзнанието като обект, подобен на всички останали обекти на физиката. Теорията на торсионните полета показа, че чрез спиновите ефекти могат да се обяснят проблемите на съзнанието и мисленето и те да се включат като нормални физически обекти в общата картина на физическите представи за света”.

Като част от природата, човекът е създаден от атоми и молекули, притежаващи ядрени и атомни спинове. Тъй като спинът е източник на торсионни полета, то всяка клетка на човека създава свое торсионно поле. Докосвайки се една с друга, клетките образуват общо торсионно поле, което като магнит ги привлича и ориентира в определено положение в пространството, създавайки неповторима комбинация от клетки. Може да се направи изводът, че човешкият организъм като цяло създава свое общо торсионно поле. Именно то се явява основа на всичко живо. То служи за носител на информацията за структурата и състоянието на организма като цяло и на клетките му, както на вътрешния, така и на външния свят на човека. С негова помощ до всяка клетка достигат всички мисли, чувства, желания, посоките на жизнената дейност на човека, неговите стремежи.

По този повод акад.Г.И.Шипов казва следното: “В човека има няколко нива на торсионните полета, които съответстват на невидимите енергийни тела, известни на Изток като чакри. В човешкото тяло чакрите са фокуси на торсионните полета. Колкото по-високо е разположена чакрата, толкова по-висока е честотата на полето”.

В рамките на концепцията за торсионните полета човекът се разглежда като една от най-сложните спинови системи.”Сложността на неговото пространствено честотно торсионно поле, - пише А.Е.Акимов, - се определя от огромен набор химически вещества в организма му и от сложността на разпределението им в него, а също от сложната динамика на биологичните промени в процеса на обмяната. Всеки човек може да се разглежда като източник (генератор) на строго индивидуално торсионно поле. Торсионното му поле предизвиква спинова поляризация на заобикалящата го среда с определен радиус, то носи в себе си информация за него и оставя копието си и върху дрехите, и във физическия вакуум”.

Както установява съвременната наука, цялостното торсионно поле на човека има дясно въртене, а торсионно поле с ляво въртене може да има един на няколко милиона. Човек има възможност да влияе върху своето торсионно поле.

Преди всичко, има някои биохимични процеси, които изменят структурата на спиновете на частиците, от които се състои човекът. С помощта на тези биохимични процеси може да се изменя спиновото състояние и с това да се изменя външното торсионно поле, което излъчваме. Например, като се изменя ритъмът на дишане при вдишване-издишване (т.е. като се изменя съотношението на въглеродния двуокис и кислорода), можем да постигнем в нас да преобладава излъчването или на дясното торсионно поле, или на лявото, макар че в нормално състояние полето у нас е дясно. Задържането на дишането за една минута при издишване увеличава два пъти напрежението на това поле, а при вдишване - променя знака на полето.

Взаимовръзката между торсионните полета и човека като самоуправляващ се източник на тези полета и биологичен приемник на външни торсионни излъчвания, може да се установи с помощта на концепцията за “спиновото стъкло”, която се използва за създаване на модели на мозъчните механизми. Трябва да се отбележи, че концепцията за спиновото стъкло се отнася и за всички други среди на човешкия организъм – течни, колоидни, твърди.

Предполага се, че мозъкът е аморфна среда (стъкло), притежаваща свобода в динамиката на спиновите структури. Изменението на тази спинова структура в процеса на мислене изменя онова торсионно поле, което се излъчва от мозъка. Тоест, в процеса на мислене в мозъка протичат биохимични процеси и възникващите при това молекулярни структури реализират динамичен спинов процес, който генерира торсионни излъчвания. По този начин мозъкът играе ролята на торсионен излъчвател – източникът на торсионната поляризация на физическия вакуум около човека.

Многобройните опити са доказали, че екстрасенсите реализират своите способности именно чрез торсионните полета.

При въздействието на външно торсионно поле върху мозъка, в него възникват спинови структури, повтарящи спиновата структура на това поле. В мозъка се възбуждат сигнали, които могат да управляват физиологични процеси в организма на човека или да предизвикват например слухови или зрителни образи направо в мозъка, без да минават през органите на чувствата.

В своята книга “Хипнозата: информационният подход” д-р Боуерс пише: “Ако процесите на обработка и предаване на информацията са общи за психичната и соматичната сфери, проблемът съзнание-тяло може да се преформулира по следния начин: как информацията, която се получава и обработва на семантично ниво (на ниво съзнание) се преобразува в информация на соматично ниво (на ниво физическо тяло)?”.

За да отговори на този въпрос, д-р Боуерс предлага понятието “съзнание-тяло” да се замени с понятието “психосоматична единица”, както Айнщайн е обединил понятията за пространство и време в единен континиум “пространство-време”. За подобно обединение пише в своята книга “Тяло-психика на човека” (1999) д-р псих.н И.П.Волков.

И така, какво става, когато в нашия мозък постъпва някакво мислено или словесно “указание” във вид на външно торсионно поле? Извършва се спинова поляризация на мозъчните частици. Тъй като между отделите на главния мозък, а също между главния мозък и останалите системи на организма съществува връзка, това “указание” може лесно да бъде преобразувано в биохимични рефлекси на организма като цяло. В частност, “указателните” рефлекси на кората на главния мозък се преобразуват в неврохимични и хормонални процеси, като минават през хипоталамуса, отговарящ за много системи на организма, включително и за имунната система.

Изследванията на учените показват, че десните торсионни полета действат на човека положително, ако не превишават някакъв праг на чувствителност. Действието на левите торсионни полета е положително само в хомеопатични дози. Но ако тяхната интензивност е съизмерима с фоновата интензивност на човека, те са извънредно вредни. Например, действието на всяко музикално произведение може да се оцени по създаваното от него торсионно поле. Само дясно торсионно поле ли създава то? Или само ляво? Или това е някакво съчетание на десни и леви полета? Какво е това съчетание по продължителност и интензивност? И ако сега е забранено да се продават отрови, наркотици, то един ден човечеството ще узрее до забраната на определени музикални произведения (и въобще произведения на изкуството), които създават леви торсионни полета, глобално вредни.

Нека си представим, че екстрасенсът ви дава “указание за оздравяване” – неговият мозък изпълнява ролята на излъчвател на дясно торсионно поле. Той поляризира вакуума в района на главата ви. Външното торсионно поле предизвиква спинова поляризация на елементарните частици на вашия мозък, т.е. спиновете на частиците се ориентират по външното торсионно поле. Тези “указателни” рефлекси се преобразуват в неврохимични и хормонални процеси. Сред химичните системи, които се регулират от хипоталамуса, има голям брой невропептиди, включително добре известните днес ендорфини, които имат съвършено сходното с опиума успокояващо и обезболяващо действие. Невропептидите са дуалистични: понякога се държат като хормони (химични вещества, които предизвикват изменения във функционирането на организма), а понякога като невропредаватели (химични вещества, предизвикващи изменения във функционирането на главния мозък).

Когато действат като невропредаватели в главния мозък, невропептидите обезпечават откриването на нови невронни пътечки, “мрежи” и “рефлекси”. Това означава, че голяма доза от невропептиди оказва на мозъка същото влияние, както голяма доза от холотропно вещество, давайки възможност светът да се възприема по новому.

С други думи, става съществено увеличение на количеството информация, която се обработва за единица време. Колкото повече нови вериги се образуват в мозъка, толкова повече информация мозъкът е способен да улови в най-простите и всекидневни предмети и събития.

Едно голямо изхвърляне на невропептиди може да се възприема като озарение или “виждане на целия свят”.

Когато невропептидите напускат главния мозък и започват да действат като хормони, те взаимодействат с всички важни системи, включително имунната. Повишената активност на невропептидите предизвиква повишена съпротивляемост на организма срещу болести, вътрешно усещане за “добро самочувствие” и нещо като изблик на надежда и радост в болния.

С други думи, колкото се подобрява нашата способност за обработка на информацията, толкова се подобрява и съпротивляемостта срещу заболяване. Тъй като невропептидите проникват във всички течности в организма (кръв, лимфа, цереброспинална течност и т.н.), а също и в междините между невроните, такава невропептидна система действа по-бавно, но по-цялостно, отколкото централната нервна система.

На този принцип се основава и лечението по метода на самоубеждението. На всеки акт на мислене съответства някаква спинова структура в мозъка, която води до съответно торсионно излъчване и до създаване на собствени указания за оздравяване.

Казват, че жената обича с ушите си. Не е чудно. Като по-фино чувстващ субект, тя моментално реагира на торсионните полета, които се създават в пространството от вашата реч. Тъй като при жените дясното полукълбо на мозъка (чувственото) е развито повече, отколкото при мъжете, огромно значение има емоционалнта окраска на вашите думи. И ако речта ви е ласкава (създадените от речта в пространството торсионни полета са десни), то в мозъка й се отделя повишено количество невропептиди, които по-нататък сами ще свършат своята работа.

По този начин човек разполага с възможност за въздействие върху собственото си излъчвано торсионно поле: чрез ритмичност на дишането, вътрешна настройка, контрол над мислите, йога, техника за трансцедентална медитация по Махариши. За последното си струва да се каже по-подробно.

Махариши Махеш Йога е физик по образование, възпитаник на университета в Алахабад, много години е бил ученик на великия гуру Деви. Той разглежда в светлината на съвременните изследвания усвоените от своя учител знания и става виден специалист по древноиндийска философия, йога и практическите им направления. Получил званието Махариши Махеш Йога, през 50-те години заминава от Индия в САЩ.

През 1957 г. той става известен в целия свят (освен в социалистическите страни) с нова програма по трансцендентална медитация (ТМ). Под негово влияние попадат членовете на най-популярната група “Бийтълз”, чийто учител е в течение на много години.

Същността на методиката на трансценденталната медитация на Махариши се състои в следното. Ако на някаква територия се събере група хора в количество, равно на корен квадратен от 1% от населението и тази група направи колективна медитация, то зададеното психофизично състояние се внушава средно на цялото население на тази територия. През 70-те години тази методика била изпробвана в редица щатове на САЩ. Отбелязана е липса на положителни резултати в щата Ню Йорк. Но в другите 15 щата положителните резултати били несъмнени. През 80-те години тези трудове излизат на международната арена. Били създадени три групи – в Ерусалим, в Югославия (на около 2000 км от Ливан) и в САЩ (около 7000 км от Ливан). Тези групи, съдейки по официалните публикации, от ноември 1983 г. до май 1984 г. осъществяват колективна медитация, с цел омиротворяване на воюващите в Ливан. В периода на такива въздействия броят на бойните операции намалявал повече от една трета. Според публикациите на Джон Хагелин (физик-теоретик), въздействието върху Ливан със същата висока ефективност продължило до средата на 1985 г.

И така, всяка наша дейност се съпровожда от възникване на торсионни полета в обкръжаващото ни пространство на физическия вакуум, скоростта на разпространение на които превишава скоростта на светлината милиард пъти. Торсионният ефект, т.е. усукването на полетата на свръхвисоките честоти има голям еволюционен смисъл – вътре в усуканите полета се съхранява информацията. Тази информация има и обратно въздействие върху торсионните полета, като способства за тяхното усложняване, с цел по-добро съхранение на информацията. Между другото, полевото пренасяне и съхранение на информацията не е нещо свръхестествено; струва си да си спомним поне телевизията и радиото.

Едни сили, бушуващи във финия свят, довеждат до усукване на торсионните полета, а други сили ги разсукват. Силите, които усукват торсионните полета и способстват за съхранението на информацията са позитивни, а силите, които разсукват торсионните полета, са негативни, вредни, защото изтриват информацията.

От казаното може да се направи изводът, че процесът на усукване на полетата в Тънкия свят, съхраняващ информацията, ние асоциираме психически с Доброто, а процеса на разсукване, изтриващ информацията – със Злото. Ние усещаме Доброто и Злото, защото сме продукт не само на физическия, но и на Тънкия свят.

Както смята проф.Е.Р.Мулдашев, Доброто и Злото са фундаментални категории на Тънкия свят, лежащи в основата на развитието и еволюцията му. Ако в основата на земния живот лежат съхранението и онаследяването на информацията чрез генния апарат, то в основата на полевата космическа форма на живот лежат съхранението и предаването на информацията в торсионните полета на Тънкия свят, а прогресът на тази жизнена форма се осъществява за сметка на единството и борбата между Доброто (позитивната психична енергия) и Злото (негативната психична енергия).

Учените смятат, че днес, за съжаление, “земното човечество излъчва отрицателен информационно-енергиен поток, който достига до информационния слой на планетата, като изкривява информацията и нарушава планетарните процеси”.

Ние материалистически твърдо “знаем”, че човек живее на Земята само веднъж и бързаме “да вземем” в този живот всичко възможно, на всяка цена, без да се ограничаваме в средствата за постигане на целта. В резултат на такава стратегия на живот, земното човечество излъчва поток от отрицателна информация и енергия – зло. Този поток е толкова мощен, че достига информационния слой, като разрушава цели информационни области. Затова не трябва да ни учудват земните катаклизми; ръста на междунационалните конфликти; избухването на войни там, където никой не ги е очаквал; необикновената постъпка на даден човек, знаейки, че този човек по принцип не може да постъпи така, но ... е постъпил. Ние, хората, със своите черни души, мръсни помисли, взаимна злоба един към друг, предизвикваме земетресение или ураган в някоя част на нашата планета. Ние сме, които предизвикваме стълкновението между два народа, които векове са живели в мир. Днес земното човечество напомня организъм, който не се очиства от собствените си шлаки.

За предотвратяване на катастрофата не е нужно да се изобретяват никакви средства. Тях ги има и са дадени на земното човечество като инструкция за съществуване. Това е Библията и в частност библейските закони.

Винаги трябва да помним, че само добрите дела, мисли, думи, постъпки способстват за усукването на торсионните полета в положителна посока. Тези полета стават особено високочестотни и информационноемки, когато се извършват благородни постъпки, проявява се състрадание, милосърдие, великодушие, произнасят се думи на молитва и искрена любов.

“Молитвата е концентрация на най-добрата ни част и нейното предложение за съюз с Висшите сили. Молитвата, за да бъде неподправена, истинска, трябва да извира от сърцето. Молитвата е непроизволен вик на душата към своя Бог. Истинската молитва – това е гласът на душата, готова за общуване с Бога”.

По този повод акад.А.Е.Акимов пише: “Самата Природа се е погрижила да имаме физическа възможност за пряка връзка с Абсолюта. Оттук следва, че всеки човек може непосредствено да общува и с Бога, ако бъде угодно на Бога. Нещо повече, торсионната природа позволява на човека да общува и с Бога, и с Пророците, и с душите на умрелите, и с други цивилизации”. Като пример може да се даде следната информация. Преди няколко години от Зографския манастир в Светия Атон е открадната християнска реликва – ръкописа на монаха Паисий Хилендарский “История славянобългарска”. Разстроените монаси отначало молили Бога да накара грешниците да се опомнят. Когато това не помогнало, те започнали да го молят да накаже негодниците. Трудно е да се каже, кои от тези молитви са помогнали, но скоро ръкописът се върнал в Гърция. Бил предаден анонимно в Историческия музей в София. Българските власти го изпратили на законния му притежaтел – Зографския манастир.
                                                                          Книгата учи хората на най-важното в техния живот: да обичат Живота, да обичат хората, да обичат и пазят Природата               



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8739991
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930