Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2014 20:01 - Първия паметник на комунистите - Иуда Искариот в Свияжск
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1907 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 11.06.2014 20:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
imageimage                                                           Датския писател Хенинг Кьолер, който е свидетел на откриването на паметника, описва какво се е случило: "Когато дойдох на откриването на паметника, и покривалото падна в краката на присъстващите, очите им видяха кафяво-червена мазилка фигура на човек - по-голям от живота с изкривено лице  към небето, трескаво смъкващ въжето от шията. " Очевидно образа на паметника не е далеч от това, което  доставя в Ротердам скулптора Осип Zadkine Осип Zadkine?                                        image                                                                                                                           Еврейски скулптор, роден през 1890 г. в Смоленск, починал през 1967 г. Може би Клара Цеткин като "Цеткин" е просто различно изписване на същата еврейска фамилия.                                                       Келер пише следното - ".Председателя на общинския съвет произнасе "огнена" реч, в която той каза, че решението да се издигне паметник на Юда не било взето веднага. Първо, като кандидати за тази висока "чест" измислили Луцифер (т.е. Сатаната сам) и Каин ", тъй като те са и двамата угнетените, бунтовници и революционери."
Но, за съжаление, шефът /Троцки или Ленин/ решил, че образа на Луцифер не е  напълно подходящ, и не е  признат изцяло от идеите на комунизма, поради това че бил с доста по добронамерен мироглед.А за Каин решил че неговото съществуване не е исторически потвърдено, и освен това бил твърде положителна(легендарна) фигура. Поради това било решено да се издигне паметник на "лице на две хиляди години" борец срещу капиталистическото общество, предшественикът на световната революция - Юда Искариотски ..." imageВ този случай, Юда наистина е най-добрият кандидат. От гледна точка на комунистите :
image
1-революционер.
2-известен.
3 реална историческа личност.
4 представляващ анти-религиозната борба на просветените хора срещу религиозните предразсъдъци.                                                                                                                                                 След известно време (не повече от един месец) паметник е изчезнал. Никой не знае кой го е взел от там -  местните жители, или самите комунистите . На негово място е издигнат паметник на Ленин, който също ще да е отговарял на горните изисквания. image.                                                                                                                                                                      След консултации с историци,  научаваме, че Троцки пристига в Svijazhsk на 10 август 1918, и напуска на 10 септември. Познавайки характера на "демона на революцията", и че в първите часове на престоя в Sviyazhsk Троцки по негова поръчка е била изпълнена от игумен Sviyazhsky Успение манастир епископ Аврам-осий (мелодия) , няма никакво съмнение, че паметникът на Юда Искариотски, мазилката скулптура, която Ландау беше донесъл със себе си е инсталирана на следващия ден.
image
Источник: http://antiglobalism.blogspot.com/2012/03/blog-post_22.html#ixzz34LkLu7vH
© http://ANTIGLOBALISM.bg .
                                                                                                                                                                   



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8743465
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930