Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2014 01:37 - Барбареков, Петър Стоянов и Сорос
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1897 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 15.06.2014 17:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
imageСъщият този мушморок, понастоящем е един от 3-мата българи
(заедно с Цветелина Бориславова и Меглена Кунева-Пръмова,
която я махнаха януари 2013 поръчение
за нова "дясна" партия България, но пак са я сложили)
в състава на Трилатералната Комисия
на циониста Рокъфеллър("дупе и гащи" с Ротшилд)
Trilateral commission members - ТУК!
JULY 2013
*Executive Committee                                                  Корпоративна Банка беше основния спонсор на експрезидента ни, макар и посочен на второ място ( линк от самата фондация на Петър Стоянов):
http://www.cgdc.eu/meetings/annual+meeting+2013/sponsors+supporters/sponsors+supporters.htmlБ              imageimage     За кали-юга е предречено, че демоните ще притежават материалното богатство, златото, парите.                                                         Онази, която създаде феномена Ирена Кръстева и Делян Пеевски и финансира медийната им империя. Онази медийна империя, която се сдоби с шеф Николай Бареков. Онази банка, която е „една от гнилите ябълки в българската финансова система” (секретна шифрограма на американското посолство до Държавния департамент).

Известна като трезора на властта при управлението на Бойко Борисов (глътнала авоарите на държавните фирми) при управлението на Станишев и Местан тя се оказа ИСТИНСКАТА власт. Оказа се отговора на въпроса кой предложи Пеевски за шеф на ДАНС!                                                 Там е истинската сензация – в спонсора на виенската фондация на Петър Стоянов.                                                                 Зад проекта Бареков чрез спонсорството и парите на Корпоративна банка е застанал Петър Стоянов и политическото му лоби, които все още имат позиции в бившето СДС – сега Реформаторски блок и прочие политически образувания на „дясното пространство”.

Чрез същата банка и връзката й с някои политически партии е застанала и самата ДПС. Скрито и тайно се позиционират и мюсюлмански религиозни интереси от целия спектър на онова вероизповедания – вкл. и най-крайното му фундаменталистко крило. (бел.: този упрек може да се отправи с още по-големи основания и към ГЕРБ, и към сега управляващата лява коалиция)

Чрез фондацията на Петър Стоянов зад проекта на Бареков са застанали маса арабски капитали, които я спонсорират – т.е. освен финансовия личен интерес на експрезидента отново има и политически с религиозен отенък.

Зад проекта Бареков обаче стои и сериозна международна подкрепа.

• Първият й образ – анфаса е в лицето на родната Корпоративна банка чрез руската ВТБ банк, сочена като инструмент на Путин.

• Но ако това е видимият лесно анфас, има и почти невидим, макар и далеч по-слаб профил: чрез фондацията на Петър Стоянов е направен опит да се сложат и финансови сили на Запад в лицето на някои корпорации. Възможно е да застане и водеща банка отвъд Океана – онази от Бостън, за която стана дума. Но не стои Вашингтон и затова експрезидентът Клинтън дискредитира мероприятието на Петър Стоянов. „Моят бизнес не е онзи на правителството” – сещате ли се за онази сентенция. При бившия американски президент като стожер на демократическата партия и Обама ситуацията е точно обратната на това мото.

• Същите капитали са в Корпоративна банка и финансират ДПС, която е в правителството и коалиция с БСП. Т.е проектът на Бареков в действителност се оказа проект на по-голяма част от олигархията и основните, уж борещи се помежду си партии в България – от десни през центристки до леви. Това е тайната му – същата, която беше и при проекта Бойко Борисов.

А нападките на Бареков към партиите са театъра за електората. Не е прецизиран обаче – новият политически месия се сети най-сетне освен ГЕРБ да напада и БСП и Станишев, но още не са му подсказали да нападне за пълна достоверност на представлението ДПС, Делян Пеевски и Цветан Василев. Наистина левашки пропуск!.

Сигурен съм, че от изложеното дотук никога и нищо няма да се появи в нито една централна или регионална медия, в интернет-медия, в каквото и да е издание, дори и в най-ограничен тираж. Сигурен съм, че никой няма да ме покани по тази тема с интервю където и да било, както и досега никой не е разисквал разкритията и сензациите в книгите ми. (макар че в чужбина го правят).

Истината е парлива и взривоопасна за манипулираното у нас обществено мнение.

Оплюването между политиците може и да върви с пълна пара, да стига до кресчендо, но разчетът е, че думите излитат и отминават, докато фактите – не, те винаги остават! И затова в никакъв случай не бива да стигат до електората.



* * * * * * * * *

Г. ===========================================

ЧЕТВЪРТИЯТ МОТИВ за участието на Уесли Кларк е ЕНЕРГИЯТА.

След като си казал А, и Б, и В, идва ред и на останалите букви от азбуката.

Вероятно четивото натежа с факти, имена и данни. Но за политиката, а и там, където има международна намеса, само наивните могат да говорят в два реда: тези са такива, онези – онакива и край, това е! Щампите са удобни за бита, но неприложими в реалността на този свят на лицемерие, сенки, секрети, невероятни пари, влияния и интереси.

Уесли Кларк е съветник на румънския президент Виктор Понта и сочен в тамошни медии като основен застъпник на разработването на находища на шистов газ в Румъния. Доколко е истина, трудно мога да преценя – нападките в медиите на съседната ни държава са голословни, агитация и имат пропаганден характер.

Но пенсионираният висш американски генерал има трайни и стабилни интереси в енергетиката, петрола, горивата и особено в областта на зелените енергии.

Уесли Кларк е съпредседател на „Енергиен растеж”. Това е неправителствена организация, сочена и като лобист. Той е в Борда на директорите на BNK Petroleum. BNK Petroleum е с големи интереси в тази област - шистите, вкл. и в Европа. Присъстват в Полша, имат офиси в редица дължави на Стария континент, проявяват амбиции към Румъния.

Ген. Уесли Кларк има и тесни връзки с ICМ – една от най-големите компании за етанол в света (растителен спирт, който трябва да измести бензина и дизела – така нар. биогориво). Може да видите как е посрещнато избирането му в „Енергиен растеж” от шефа на борда на компанията ICM: http://web.archive.org/web/20090212220918/http://growthenergy.org/2009/news/showItem.asp?id=17

Международен интерес към шистовия газ у нас има – повече от достатъчно. Има и руски, съществува и американски натиск. Има и ходове на правителството на Орешарски. В тежката му международна изолация от Брюксел, Вашингтон, след провала на надеждите за финасиране от Пекин и отказа на Москва (тя е у нас да взима, а не да дава) кабинетът започна да сипе обещания на ангро отвъд Океана – от ядрен реактор, та чак до шистовия газ.

С тънкия байганьовски разчет, че тези обещания ще окажат политическо влияние, за да не се срутят рейтингите на България и да се спре бягството на чуждия капитал от страната, ставащо все по-устремно.

Понеже се е парил още от ИванКостово време, та до днес, Белият дом не се връзва, но тамошните корпорации обичат риска заради печалбите от него, никога не губят надежда като типична черта на американския глобален бизнес и вероятно ще задействат лобитата си в Конгреса и финансовите среди по света, за да не се притиска новата Тройна у нас (всъщност дори Четворна, Петорна коалиция).

Такъв лобист е Уесли Клерк. Такъв е разчетът на нашите хитреци. Факт – Бареков създаде партията си онзи ден, а седмица преди това компании от Пловдивско (именно от родното му област и място) поискаха разрешение да инвестират в инсталация за биогаз. Какво съвпадение на обстоятелствата. Вярвате ли, че е случайно? Аз – не!

Най-сетне към края на декември м.г. правителството ни шокира всички, след като гласува „за” фракинга на шистов газ. Това е сторила най-вероятно екоминистърката Искра Михайлова.

Според Евродирективата, която парламентът в Брюксел прие след ожесточени спорове, всеки сондаж за шистов газ трябва да е съпроводен с ОВОС (оценка за въздействието върху околната среда). По правилата текстът трябва да се гласува и в Съвета на министрите – така наречения формат КОРЕПЕР. Това са постоянните представители в ЕС на страните-членки.

Гласувала е нашата представителка госпожа Петя Василева и е ясно, че тя не би могла да направи това, без да е упълномощена от министър Михайлова, а най-вероятно от самото правителство на Орешарски. С това гласуване България провали ОВОС и помогна на Румъния да разработва находищата си. Да напомня – там съветник на премиера Виктор Понта е ген. Кларк и е сочен като лобист на технологията. У нас решението не важи – има мораториум, макар че съществува натиск от Вашингтон за премахването му.

***** Личното ми мнение е, че евентуални находища на шистов газ абсолютно задължително трябва да се проучат. Тъпо е да си затваряш очите за богатствата в недрата на Родината си при нейната тотална енергийна зависимост, само за да обслужиш интересите на „Газпром”. Но също така е тъпо да прегърнеш безапелационно и задокеански интереси, освен ако потенциалната разработка на открити находища не стане предмет на друга оценка – на технологиите, които ще си прилагат и тяхната връзка с екологията.



ПОРЕДЕН ИЗВОД:



Гласуването през декември с нашия решаващ глас, на фона на противоречията и изравнените сили в становищата, с който беше отхвърлена проектодирективата в Съвета на министрите в Брюксел съвпадна със сформирането на инициативния комитет на Бареков за новата му партия. И с уточняване на международния списък от гости за конгреса през януари, сред които е Уесли Кларк...

Това ли – шистовият газ, зелената енергия, биогоривата е била част от цената за подкрепата на видния американски генерал към Барековото политическо образование?

Това ли е сделката в тристранен формат:

(БСП с ДПС) + („България без цензура”) + (реформатори чрез Петър Стоянов) + американски корпоративни интереси по Европа – та до съседна Румъния? И ако възникне възможност – и у нас?...

Със сигурност е сделка.

Аз не мисля, че в правителството има само калинки и идиоти. Не смятам, че на фона на посредствеността в БСП и ДПС не се намират и интелигентни хора.

Но наред с това съм сигурен, че те нямат решаващ глас или квота във формирането на позиции. Следователно други умни хора, в друга столица – с позиции в целия разноцветен български елит са написали, продиктували и задължили местните марионетки като истински кукловоди на България да се изпълни това решение.

Това може да е само Москва и вероятно е част от друга сделка с други сили – извън територията на България и по енергийните въпроси, и по геополитическите.

Защото спецслужбите на Вашингтон задължително са уведомили Уесли Кларк за лицата в „България без цензура”, за финансирането й, за кукловодите. Те знаят далеч, далеч повече от един разследващ журналист като мен. И въпреки знанието са му дали карт-бланш за приветственото слово.

Това е истинския коментар и анализ на случилото се в залата на НДК. Вярно, с много фактори, сложен за обяснение, с много причини, с мотиви, абсолютно неясни за електората. Просто иска четене, макар и може би трудно, дори и в това четиво.

Вярно, всичко на този свят може да се обясни с две думи, просто и кратко. По правило – колкото просто, толкова и невярно. Няма как за сложни неща да се пише елементарно, няма как на разноцветна картина да се лепнат два етикета в черно и бяло и така тя да се обясни.

Ще кажа само, че който иска, да си се храни с клишетата на пропагандата, с неистините й и лъжите й, с укриването на информацията, с примитивизма й при обясненията на случващото се у нас и по света. И да не се чуди на съдбата си.



* * * * * * * * *

...и Я.=========================================

ВЕЧНИЯТ ВИНОВНИК НАПОСЛЕДЪК – ЕДИН ДЖОРДЖ СОРОС

* Ще пропусна много букви и директно отивам на Я като сензационна кулминация на историята за новия проект „Бареков” – толкова приличащ на проекта Бойко Борисов (едноименната ми книга) по забъркани международни интриги.

Компанията BNK Petroleum, в чийто борд е ген. Уесли Кларк, е образувана през 2008 г., като се е отделила от друга компания. Разраснала се е стремително. Привлякла е масирани дози капитал. Котира се на борсата в Торонто, Канада.

Но кой стои зад нея, кой е един от основните й повелители?

Джорд Сорос!

Същият – милиардерът, финансистът, наричан у нас спекулант. Неговия инвестиционен фонд Quantum Fund NV е придобил 20% от петролно-енергийната компания, с която е свързан ген. Уесли Кларк. В условията на англосаксонската икономика и при публична, котирана на борсите компания, този дял е достатъчен за упражняване на контрол.

Стоп. Не може да бъде! Ще ми кажете - нещо бъркате, г-н Лилов!

Та нали именно Сорос подкрепяше протестите срещу Делян Пеевски, чийто журналист беше Николай Бареков. Нали Сорос финансираше протестите (сочени като организирани от ГЕРБ) срещу правителството на Орешарски?

Как така като истински собственик на компанията ще прати свой подчинен – човек от директорския й борд като ген. Уесли Кларк да подкрепя партията на Николай Бареков?! Та нали тя е тясно свързана с Москва, с хора от управляващата коалиция, срещу които прати протестарите и тинк-танковете?!.

Как така Сорос хем замахва срещу истинския премиер на страната – Корпоративна банка на Цветан Василев, хем подкрепя неин глашатай и храненик? Кажете ни, г-н анализатор!

Ще кажа, разкажа и докажа!

Каква каша! Сорос хем е срещу правителството и Дилян Пеевски, срещу БСП-ДПС, хем Сорос с неговия фонд и компанията, която е закупил – чрез генерал Кларк в нея, даде рамо на този нов проект на Бареков, свързан именно с онези, срещу които се бори.

Невъзможно! Да, ама фактите са си факти и упорито, незаобиколимо нещо.

Ето ви поредното масово заблуждение в родното общество, на което като шарани практически всички се вързаха. Ето го поредният мит на пропагандата. Ето го поредния театър, за който вече стана дума.

„Спекулантът”, както го наричат у нас, се оказа, че работи именно и точно с онези, които уж свалял от власт и които, като връх на всичко – публично го обвиниха, че им готви примка, на която да обеси властта им. (в книгата ми за политиците и мръсните им тайни може да видите факти за Сергей Станишев – именно като соросоид, обучаван и в училище на Джордж Сорос)

Ще обясня какво се пече и запича в действителност зад кулисите в представяната за прозрачна политическа картина, както смятат хората: на „тези” срещу „онези”, дето обаче са невидимо се оказа, че са „заедно” и всички в кюпа.

Сорос е глобален инвеститор. Зад гърба му освен личното му богатство стоят десетки милиарди долари, поверени на неговото управление. България е дребна цел за него, но като голям ловец той не пропуска.

При кризата при Жан Виденов Сорос изчака срутването на лева и веднага след това започна масирани покупки на девалвираната до тоалетна хартия родна валута Стартира и покупки на краткосрочни ценни български книжа с високи лихви, издавани чрез БНБ. Тогава курсът беше 3050 лева за долар – официалния, обявен от БНБ в началото на февруари 1997 г.

Спекулантът наля у нас деветзначна сума в долари, която помогна да бъде озаптена хиперинфлацията. През май, при спадналия над двойно курс, при вече по-скъпи левчета – по 1469 лв. за долар, Сорос си взе парите от ценните български книжа (месечна лихва от десетина 10%) и си продаде левчетата срещу долари на вече ликвидния български валутен пазар.

Моята оценка за печалбата му е около 135-140 млн. долара – направени само за три и половина месеца (от средата на февруари до май). Спекулантът игра в най-трудния момент, когато никой нямаше доверие на страната ни и Валутният борд още не беше задействан, помогна да се озапти родната хиперинфлация (ползите за нас) и гушна една голяма сума дори и за милиардер.

Не си мислете, че идва заради политически кроежи. Финансисти като него живо се интересуват от политиката, но само в онзи аспект, в който тя влияе на финансовите им операции или им създава възможности за голям печеливш удар.

Добре е да имаш свой човек в партия, претендираща да стане основна. Това е информираност. Информираността е пари. Чудесно е чрез своя фигура да оказваш влияние на бъдещи политически решения. Политиката абсолютно винаги, всякога опира до разпореждане с пари.

ИЗВОД:
Сорос играе с управляващата коалиция и нейна производна като нов играч на родния терен – „България без цензура”, знаейки, че всъщност олигарсите винаги са решавали родната политика, а управниците ни са просто „благозвучен” фон. Интересът му е финансов и нищо политическо няма в него.

Има прецеденти в родната най-близка история за такива неочаквани „маньоври”. Например през декември 1995 г., преди началото на катастрофата у нас тогавашният премиер Жан Виденов се срещна в Ню-Йорк с ръководството (не падайте от стола)...на Световния ционистки конгрес и организациите на американските евреи – детайлите са в книгата ми „Тайните на големите играчи”.

Сорос заема тези политически позиции още отсега, за да реализира парични успехи в бъдеще. Какво очаква да се случи у нас великият маг на финансовите ендшпили?

Единственият възможен отговор е вероятния катаклизъм на управляващата коалиция. Той ще повлече всичко надолу – от разклатени банки и финанси до жалката ни издишаща икономика. Сорос вече е печелил в такава ситуация. Постъпвал е по същия начин – залагайки на различни, дори неподозирани като сега карти.                         
forumat-bg.com/politika/2895-fakti-bez-tzenzura-za-balgariya-bez-tzenzura                                                                                                                                                           



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8684088
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031