Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2014 18:50 - Ромите на Джордж Сорос VS циганите на Цветелин Кънчев
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 4375 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 03.12.2014 09:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Никой не може да каже колко са точно ромите у нас, но е ясно, че разликата между двама цигани е по-голяма, отколкото между българин и циганин
image
Докато римските войници "Му даваха да пие оцет, смесен с жлъчка" (Матей 27:34), цигани откраднали пироните край кръста на Голгота. Кражбата отложила мъките на Божия син с няколко часа, докато се доставят нови пирони. Затова Бог благословил циганите с правото да крадат всичко от този ден нататък. Те пък отвърнали на жеста, като се зарекли първо да се оглеждат за пирони и чак ако наоколо няма метал, тогава да направят компромис с друга стока. Фактите от втората част на първото изречение нататък не са потвърдени нито от Матей, нито от Йоан, Марко и Лука, което, разбира се, е поредното доказателство за дискриминация.
Няма циганин, който да поставя под въпрос достоверността на тази приказка. Единственото, което подлежи на съмнение и на ожесточено оспорване, е какви точно са били циганите, които са сторили добро на самия Господ и затова той отменил за тях заповедта "Не кради!"
Циганите направо ще умрат от смях, ако им кажем, че ги смятаме за еднакви.
image
Първите проторомски племена изгонени от Индия станали хазари.По-късно изгонените станали роми(по тъмни, тъй като са стоели по дълго време на слънце)                                                                 Разликата между двама цигани от две различни племена е често по-голяма от разликата между циганин и българин. Кой си и какъв си при циганите са равностойни въпроси. Хората на Цветелин Кънчев в телевизионен диспут срещу Румян Русинов: "Ти какъв си, кажи де, какъв си?" Отговор на Румян Русинов: "От цуцуманите съм". Румян Русинов може да е вицепрезидент на Ромския образователен фонд - Будапеща, може да е съветник на премиера по ромските въпроси, може да е писал доклад за Конгреса на САЩ, но за тях е важно, че е цуцуманин. Цветелин Кънчев е калдараш. Цуцуманите и калдарашите са различни колкото черното и бялото, единствената прилика между тях е, че всеки мисли другия за черното.
Калдараш няма никога да се ожени за цуцуманка, та тя не може даже едно кафе да му свари, защото не знае, че калдарашкото кафе бухва с прецизно отмерена щипка сода бикарбонат. Да не говорим за това, че цуцуманите крадат от принуда, а не като калдарашите за изява. Цуцуманин най-много да посегне на някоя желязна пръчка в двора, на калдараш и комбинат за цветни метали му е малко. Калдарашите претендират, че са ром циганяк (истинските цигани) и следователно горната приказка се отнася за тях. С думи други: "Вий лъжете, краденето оставете на нас." Калдарашите са и най-дасикане рома, т.е. най-християни. Гледат отвисоко на калайджии, рудари, йерлии и всичките останали безбройни племена, които наричат хляба "маро", без онова аристократично калдарашко "н" - манро. Но и да си калдараш, не е достатъчно, важно е дали си в подгрупата лаяша, ницулеш, тасманаря, нъмцуря и т.н. Цуцуманите от своя страна хич не се връзват на златото и лимузините на калдарашите и ги наричат "калдарашки номера". Кънчев пък казва, че всяка циганска работа, която не е извършена от истински циганин, е непрофесионална.
image
Войната на стереотипите сред циганите е по-епична от войната на стереотипите между циганите и българите.
Войната между ромите на Сорос и циганите на Цветелин Кънчев е жестока комбинация - тя е война между стереотипи и война за пари.
Заченатите с парите на Джордж Сорос неправителствени организации наричат циганите роми. Имат право. Каквито и да са подразделенията, голямото племе, което живее по нашите земи, се казва рома и това не е семинарна измислица. Циганите в Германия и Испания не са роми, защото са от други големи племена - синти и кало. За Цветелин Кънчев циганите са си цигани. Когато той сезира СЕМ "заради неверни данни, касаещи личността му в новините по телевизия "Скат", всички помислихме, че най-после Кънчев ще прожектира първа серия от сериала "Аз съм българче, осиновено в калдарашко семейство". Нищо подобно. Въпреки че телевизия "Скат" говори за "етническия циганин Цветелин Кънчев, който беше освободен от затвора, за да създаде противоконституционната партия "Евророма", Кънчев не оспори първата част на съобщението. В жалбата си до СЕМ той протестира само срещу втората част и уточнява, че ПД "Евророма" е вписано в регистъра на партиите през 2001 година, докато указът за помилването му е от 27 април 2005-а, тоест партията е създадена 4 години преди освобождаването на лидера й от затвора.
image
Романи(сингари, от р. Синд/Инд) - "Un-touch-able" чандала. Романтичен ром-антизъм.Докато Кънчев беше в затвора, ромските активисти от неправителствения сектор продължиха да ходят на семинари, да четат презентации, да бъдат фасилитатори и модератори на дискусии, да правят дизайн и мониторинг на проекти. Мнозина от тях научиха английски. Кънчев владее четири ромски диалекта, но не е недоволен, че през това време други роми са научили други езици с пари на други донори - когато излезе от затвора, той просто започна да прибира при себе си научените. Постепенно проектите за повишаване на капацитета, финансирани от Сорос, започнаха да повишават капацитета на "Евророма".
Ромските лидери от Третия сектор са за интеграция, тип "различни, но равни". Председателят на Обединения ромски съюз Васил Чапразов казва: "Ние няма да произвеждаме социални помощари, ще работим с тези, които искат да се променят". Цветелин Кънчев не обременява слушателите си с думи като интеграция, неговата парола е "Ром ромеске" - ром за рома
И на тях това им се вижда по-разбираемо, по-лесно и по-изгодно от "хинтеграцията".
image
Хинду "анти-семитизъм".
Унгарският хазар(вляво) гледа към свой родственик(клонинг) от Индустан(вдясно), но дали изповядва вярата му?... Може би да ако е $,но ДНК-то и на двамата е Ром-анско(сингари, от р. Синд/Инд)
.    Активистите на Сорос ограмотяват ромите за човешките им права, Кънчев им казва да вземат от всеки кой каквото дава и да правят кой каквото си знае. Активистите обясняват на ромите, че имат международен съд за човешки права. Кънчев е наясно, че има мешере, което впрочем също е международно, защото има в историята си няколко трансгранични съдебни процеса. Активистите десегрегират, разнасят децата от гетото в нормални училища, скъсяват разстоянието между "те" и "ние". Кънчев говори за българите като за "вие": "И това не можете да направите, бре. И заради това ще скочим, ако не можете да си направите някой бунт като хората."
Ромските неправителствени организации правят проекти за семейно планиране. Цветелин Кънчев е за деца, самият той има четири.
Някои от активистите узряха за идеята, че енергото и ВиК възпроизвеждат дискриминацията с това, че не могат да си приберат парите от гетата, и по този начин пораждат гняв у българите. Цветелин Кънчев обаче казва: "Като създадем достатъчно предпоставки нашите хора да станат данъкоплатци, тогава ще си говорим на тази тема".
image
„Виктор Орбан оглавява Унгарската националистическа партия. Неговият баща е циганин, а майка му е от еврейски произход. Орбан е женен за Анико Левай.“                                                               Ромските активисти могат да разработват проекти, но усетът им за далавера се простира дотам да си уредят фактура от ресторант и да приберат разликата между сандвич и луксозен обяд за някой семинар. На Цветелин Кънчев лампата му светва бързо: ако някой е закъсал - за операция, за учение, за престъпление, той помага и го купува пожизнено. Без да ползва проектни ресурси. Без да поражда съмнения, че прибира чуждестранните пари от Декадата на ромското включване. Хората на Цветелин Кънчев твърдят, че парите за декадата са много. Неправителствените активисти обясняват, че декадата не е пари, а политики.
Ромските представители на гражданското общество твърдят, че Цветелин Кънчев е Волен Сидеров на общностно ниво. Цветелин Кънчев няма нищо против да е символ на общностното мислене и поведение. Ако циганин е клекнал пред мръсната си къщичка и към него се приближи Румян Русинов, най-вероятно ще му каже: "Защо не вземеш да я белосаш - и време имаш, и варта е 17 стотинки килограма". Цветелин Кънчев най-вероятно ще му каже: "Виждаш ли докъде те докараха?"
За активистите на Джордж Сорос ромите са целева група, бенефициенти. За Цветелин Кънчев циганите са избиратели. С бройката активистите кандидатстват пред фондове и програми. С бройката Цветелин Кънчев кандидатства пред партии и коалиции. И в единия, и в другия случай това носи пари.
image
Количеството на парите, похарчени за ромски проекти, е мистериозно като количеството на самите роми - 1 милион според самите роми, 313 хиляди според последното преброяване. Сумата дори само за една година - миналата, дори на заседанието на Управителния съвет на инициативата "Десетилетие на ромското включване", дори при участието на премиера Сергей Станишев, дори пред основния донор Джордж Сорос не бе спомената. Миналото на ромските пари винаги е в зоната на здрача, за тях се говори само в бъдеще време. Правителствената инвестиционна програма за декадата е оценена за 1.2 милиарда лева, около 100 милиона годишно, 40 процента от които трябва да осигури бюджетът, а за останалите да се търсят донори.
Донорите са дребнави хора. Освен че имат стотици изисквания за капацитета, те проявяват каприза да работят с едно представителство за предпочитане. Капацитетът все още е при неправителствените организации. Единството обаче е при Цветелин Кънчев - той е донът. Тихата, но и все по-гъста вражда между ромите на Сорос и циганите на Кънчев е за това - кой ще бъде разпределителят на големите пари.
image
Джордж Сорос даде едно рамо на своите хора, като обеща през юли да прати високопоставен консултант на "Отворено общество", който да превежда страната ни през дебрите на кандидатстването за фондовете и програмите на Европейския съюз. Кой обаче ще бъде главният дистрибутор на парите в крайна сметка зависи от България, разбирай от партиите. В сметката ще бъдат калкулирани много аргументи, най-погрешният от тях би бил, че "Евророма" е бъдещото ромско ДПС, а Цветелин Кънчев бъдещият Ахмед Доган на циганитеи следователно по-добре е да си имаме вземане-даване с един човек, отколкото с над 300, колкото са ромските неправителствени организации.

Неотдавнашните избори за български представители в Европарламента дадоха няколко сигнала кой кого как смята да употребява. Румян Русинов беше спряган за листата на БСП, но това не се случи. Иван Иванов от Хасково, изпълнителен директор на Ромския информационен офис в Брюксел, беше шести (неизбираемо място) в листата на НДСВ, но изпадна по причина на картонче в ДС. Николай Кирилов от Лом, изпълнителен директор на европейския фонд ПАКИВ за Източна Европа, беше на 15-о (неизбираемо) място в същата листа. Милена Христова от Дупница, човек на "Евророма", беше на шесто място в листата на ДПС. С това Доган все едно каза на Цветелин Кънчев: "Ние сме сигурни до четвърто място, ето ти възможност да го докараш до шесто и да вкараш своя човек". Въпреки че седеше на първия ред на пресконференцията на лидера на ДПС в следизборната нощ, Цветелин Кънчев си знаеше, че заслугата му е само половинка евродепутат. "Евророма" събра отново толкова гласове, колкото спечели с авангарда на чалга войнството на парламентарните избори през 2005-а - 1.25 процента, към 45 000 гласа.
image
Лорд Манделсон, Натаниел (Нат) РотШилд и Олег Дерипаска, от ляво на дясно. И тримата са юдо-хазари-цигани !                                                                    Която и да е партийна сметка, че ромите могат да направят своето ДПС, а Цветелин Кънчев да стане Ахмед Доган, е погрешна дори само по две много прости причини. Ромите никога няма да гласуват еднакво, защото никой няма как да им каже: "Помниш ли какво беше, искаш танковете пак да дойдат ли?" А Цветелин Кънчев няма как да стане циганският Доган, защото и на двамата лампите им може и да светват еднакво бързо, но осветлението им е различно.
imageРомчета в днешен Израел:3 йармулке(киппа), 1 турски фес и 1 заводка каска.    РОМИ ГЕНЕЗИС                                                                                                     




Гласувай:
2



1. dimat - И на целият този тюрлю гювеч,
27.06.2014 19:17
пожизнени роби,произвеждащи материални блага,както разбира се и за евреите(нали са с едни корени с циганите),сме ние,българите.Колко смешно звучи само бълг-АРИ.Казано на майчин език,"арийци".А то на практика,обикновени "гои".Сега трябва да ни е напълно ясно,защо ни презират и едните и другите и ни гледат от високо.С тъпото си робско поведение,сме се оставили да ни управляват и едните и другите.ЗНАЧИ,ПРАВИ СА ДА НИ СЧИТАТ ЗА РАБОТЕН ДОБИТЪК И ВЪОБЩЕ ЗА ДОБИТЪК.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8727592
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930