Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2014 22:15 - Затвор от 2 до 5 години, но по-добре за шефовете на БНБ и прокурори
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 410 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
От БНБ предложиха да се направи поправка в Наказателния кодекс, хора, които разпространяват невярна информация за банка или финансова институция, която може да доведе до всяване на паника, да се наказват с лишаване от свобода от 2 до 5 години.
Опашките пред банките, обаче, не са поради слухове. Това е следствие от ликвидацията на КТБ. Срещу КТБ имаше организиран атака. Фирми, свързвани с Пеевски, си спряха обслужването на кредитите, медии, свързвани с него създадоха паника.
Като не стана бързо, от по етажите на държавата тихомълком накараха и държавните фирми да си изтеглят парите, за да я фалират.
БНБ до момента не реагира, мълча, шефът й Искров не се появи да успокоява. БНБ излезе само с едно съобщение, че банковата система, включително КТБ е във висока ликвидност и капиталова адекватност, няма нищо страшно. След три дни КТБ рухна и БНБ я постави под надзор.
Кой да вярва на БНБ след този случай? Кой да вярва на Искров, който излезе да лее крокодилски сълзи за следващата банка ПИБ, обсадена от хора, дошли да си теглят парите.
БНБ съдейства мълчаливо за фалита на КТБ, а поведе яростни действия да пази ПИБ. Така че, по израза на бившия финансов министър и банкер Стоян Александров, КТБ е била „предварително сготвена”.
Прокуратурата пък оказа най-енергично съдействие да фалира КТБ. Прати следователи и качулати полицаи да тарашат офиси в сграда на КТБ, като събра всички телевизии и медии да снимат. А тарашът беше в офиси над етажите на банката, но никой не съобщи за това. Представиха го като акция срещу банката. Привикали 6 служители на КТБ в следствието за непонятни формални разпити, без никакви обвинения. Това също беше разтръбено пред медиите, че 12 души са на разпит.
Не е въпросът добър или лош е Цветан Василев, добра или лоша банка е КТБ. Въпросът е как организирано беше направено събарянето й. А това повлече и други.
Сега паниката в другите банки е закономерна. КТБ действително е имала висока ликвидност. А ПИБ в петък е изплатила 800 млн. лева. И в съобщение обяви, че никоя банка не може да издържи на такава организирана атака. Тоест ПИБ признава, че няма да издържи. И скочи да я пази цялата държава, МВР, прокуратура, БНБ и т. н. Арестуваха някакви смешни хора и ги обявиха, че те създали паниката.
Не. Паниката я създаде БНБ, паниката я създадоха прокурори, обслужващи Пеевски, политици, медии. И искат да си измият ръцете с някакви дребни риби. И да приемат репресивни закони, за да прикриват собствената си вредителска и престъпна роля.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8740223
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930