Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2014 17:38 - * БНБ и цялата държава – от партиите до парламента, от финансовите органи до секретните служби покровителстват организираната престъпност
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1012 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
ГРАБЕЖ! ФАЛИТ! СЛЕД ФАЛИТА И ЧРЕЗ ФАЛИТА - ПАК ГРАБЕЖ
* БНБ и цялата държава – от партиите до парламента, от финансовите органи до секретните служби покровителстват организираната престъпност на „белите якички”, сляла се с институциите
* Непоклатими като гранит „гнили ябълки”

Първо изводите от този и някои предишни постове, после – обосновката.
1. банките на властта се създават, за да приберат маса пари и после да се закрият, понеже следите и обирът трябва да се покрият. Анализ на някои от тях.
2. БНБ (и одиторите) лъжат и това охотно се приема от правителството и управляващи? Защото имат задкулисен интерес и също са вътре в играта.
3. маса чуждестранни банки в действителност не са такива. Те или се зачеват у нас или на 2500 км на Изток.
4. лицензът на Корпоративна все още не е отнет. Действието влиза в сила от обявяването му в Търговския регистър. Докато приемат предложените поправки в законите, ще печелят още дни. Държавата и банковата система нямат пари да плащат и бавят топката за компенсиране на влоговете по всички възможни начини. По закон то трябва да започне 20 дни след отнемане на лиценза. Досега минаха 23 дни от деня, в който тя спусна кепенци. Срокът за приключване на изплащането е добре разточен във времето.
5. обявиха, че влоговете от Корпоративна ще се изплащат в „Креди Агрикол”. Банката била „добра и добре управлявана”. Обаче банката е от години на загуба, следователно не се управлява добре. Освен това тя практически стана собственост на Цветан Василев. При национализацията ще се изплати капиталът на акционерите. Извод – грабежът продължава и 100 милиона ще бъдат награда за извършения обир в Корпоративна – осигурени от държавата и политиците.
6. „Креди агрикол” е с неясна собственост. Тя е послужила като пощенска кутия на Цветан Василев за претакането на парите. При загубите в нея може също да е изпразнена. Следователно национализацията ще налее маса пари и ще скрие станалото в банката.
7. данни за кредитите има, лъжа е, че няма.
Но само оригиналите важат пред родния съд и затова кредитните досиета ги няма. Няма ги и на двете враждуващи групи на Делян Пеевски и Цветан Василев. Никой не унищожава документацията за заеми на смъртния си враг, заплашил го с убийство. Следователно зад кулисите са играли заедно, а ние сме били свидетели на театър, охотно подкрепен от медии, коментатори, политици и прокуратура.
8. дори 100 млн. изнесени в брой непосредствено преди фалита (и поне 1.5 млрд. общо според сигнала до Прокуратурата) няма как да се приберат от един-единствен трезор.
Дори 100-те млн.! Вече показах официални данни, че преди кризата БНБ е имала налични 43 млн. евро, а цялата банкова система у нас – само 360 млн. Следователно всички банки или държавата е помагала да се съберат парите. Източник на толкова много спешни пари у нас е само Валутния борд. Изтеглянето на такава кешова наличност – дори 100 млн. не може да се скрие по никакъв начин. Следователно ДАНС, службите, МВР, БНБ, Агенцията за финансово разузнаване, Комисията за финансов надзор, правителството са отговорни. Или са пълни калинки, или тайни съучастници. Арестуваният шеф на ВИП-а на летището, откъдето са минавали ценните пратки, трябва да измие очите им.
9. паниката е следствие и е предизвикана. Защо?
Не заради атаки, а заради тайни операции по изпразването на Валутния борд, с които да се прикрие. Освен липсващите 11 млрд., за които съобщи международната рейтингова агенция „Фич” (+ мои разкрития за милиардни стопени активи и записани на хартия десетки тонове липсващо злато) изтекоха и текат още пари. Едни 700 млн. евро преди кризата, кредитна линия за 3.3 милиарда в разгара й, предвидени нови 5.2 млрд. от БНБ, вътрешен заем за 1.2 млрд. – само дотук нови над 11 млрд. Има и данни от официални австрийски източници колко много стотици милиони се пребазират от нас в само една тяхна банка всяка седмица. Само в една! А в другите? А в Швейцария? А в Люксембург, Малта, Лихтенщайн, островните офшорки и т.н.?
10. имаме нагла и безпардонна мафия на „белите якички” от финансовата система до държавното управление, която е по-опасно от всякакви ВИС, СИК и др. трибуквия. Трибуквията могат да безпокоят България, ала не могат да я затрият. Тези могат и са способни.
11. България е на финалната права на фалита, на стъпка от финиша. Само слепите не го виждат. В живота има моменти, в които всеки се спасява сам. Обаче изграждането наново от руините ще иска задружни усилия и общи отнговорности. Не го ли постигнем, в най-близко обозримо бъдеще ще закрием нацията и страната.


ВНИМАНИЕ
Към БНБ и политиците:
Този мой пост, както и предишните ми постове, е основан и се базира на официални документи. Независимо от техния скандален и сензационен характер постовете на стената ми във „Фейсбук” не са слухове и клюки. Те коректно съобщават официална информация (родна на държавни органи, банки на наша територия, на чуждестранни институции като Европейска централна банка, МВФ, Банката за международни разплащания в Базел - Швейцария, световни финансови борси, световни рейтингови агенции, съдебни регистри и др.)
Следователно за аторство, за прочит от други, за лайквания, за постване или препечатване, за коментири и мнения по тях, за споделяне и т.н не може да се носи абсолютно никаква отговорност – съдебна, административна и въобще каквато и да е според НПК, ГПК, Закона за кредитните институции и решенията на Върховния касационен съд на република България (и на Европейския съд, и на маса документи на ЕС и ООН).
Не плашете хората с въображаеми наказания и глоби!
Нито мен! Та нали все още не сте приели докрай законовите промени, с който БНБ ми поиска до 5 години затвор, а вие, политиците, единодушно увеличихте до 10 години!

1 ЧАСТ:
ЛЪСКАВИТЕ ГНИЛИ ЯБЪЛКИ СПОРЕД ЕДНА ШИФРОГРАМА

Ако някой си мисли, че нашите политици се редуват във власта, за да управляват държавата ни, дълбоко се лъже и е пълен глупак. Те са крептокрация – идват в управлението, за да крадат за себе си и за олигарсите, от които взимат комисиони.
Преди почти 20 години написах две поредици от статии във в. „Труд”. Първата я озаглавих „Банковата афера – люпилна на олигархията” (бях първият, който използва термина на родна почва, чак след десетина години започнаха да влиза в употреба у нас). Втората поредица статии излезе след катастрофата при Виденов, остана недовършена след скандал под натиска на демократичната синя власт и червените и сподвижници и възмутен от „мъжкарското ръководство” на вестника, си подадох молбата за напускане на „Труд”, оставайки на улицата със семейство и малко дете в онези много бедни времена. От сърце благодаря на немския ВАЦ, че накрая ме прибра в пресгрупа „168 часа” въпреки безпардонната политическа сила, кояато упражниха върху него от всички властови цветове (пресгрупа „168 часа” в още по-ранно време също трябваше да напусна заради брутален политически натиск).
Напомням това (не се хваля, то си известно), а защото стойността на един управляващ се вижда и по готовността да си даде оставката. Винаги е наложително за един властник и политик – дори и да няма вина, дори и други да се намесили в работата и дейността му.
Ако не си съгласен – това е изходът!
Ако нещо лошо се случи в твоята сфера – това е поемането на отговорност!
На пресконференцията в петък ръководството на БНБ и гуверньорът й нагло и категорично отказаха да подадат оставката си. Ръководствата на секретните служби, ДАНС и МВР също не я подадоха въпреки стотиците милиони пари в брой, изнесени незаконно от България. За мен отказът от каквито и да е оставки е още по-голям скандал от скандала с Коропоративна. Той демонстрира пълната липса на отговорност в България от който и да е, пълната безнаказаност, пълното безочие на властта. И инертността на всички нас – хората, които иначе се оплакваме и възмущаваме до Бога. С такава инертност ние, България няма бъдеще – тя си заминава, отива си в историята завинаги, тръгнала е по този път още днес.
В значима част родната банкова система е трансмисията, която обслужва тези операции на олигархията. Тя е смазката в двигателния механизъм на корупцията, на сивата икономика, на подземната икономика на мафиотския октопод. Тя удобно трансферира без следа парите към чужбина – в офшорните райове. Та може би затова властта, забъркана в тези тъмни дела, си създава и банки на властта. Управленията и боята им се мени, но банката си остава – само преминава от едни лъце в други. Когато натрупа твърде дълъг „актив”, набързо се заличава от деловия свят заедно със събраната в нея информация, за да не останат следи.
Накратко: за определен период години банката на властта работи, независимо от цветовете на управлението и се сочи като най-стабилната, докато програмирано изгърми с трясък. А често пъти има и по две банки на властта – например от Тройната коалиция на Станишев насам.

*** *** ***
Гнили ябълки
+-+-+-+-+-+-+-+-+----... БАНКИТЕ НА ВЛАСТТА
---------------------Здравата като гранит ПИБ-------------------------------

Първата банка на властта (на сегашната, предишната, по-предишната) е свързана с двама професионални банкери. За тях, за семействата им, за самолетите им, за костюмите им, за богатствата им, за тайните на милионите и тайните в живота им има достатъчно в книгата ми „БГ милиардери”.
Тук само ще маркирам отделни делови факти. А който не се замисли след прочетеното, явно е любител на водата. Вместо на ледено студената бира.

От 1990 до 1996 г. банка на властта беше Първа частна банка, която фалира. Основни фигури в нея бяха Цеко Минев и Ивайло Муфачиев. Мутафчиев е много близък роднина на Тодор Живков.
Още една фалирала банка е в „активите” им – Агробизнесбанк. Внимание - тя е работила още от първия ден на основаването си като финансова пирамида – според решението на съда в мотивите за фалита.
Та след 2 фалирали банки тези банкери по професия, но не и по манталитет, са собственици на третата им поред банка. Тази трета тяхна банка е наречена „гнила ябълка” в секретни шифрограми на чужди посолства у нас. Тя е Първа инвестиционна банка – ПИБ. Една от банките на властта с идването на Тройната коалиция на Станишев на власт.

ПИБ се слави с добро банково обслужване, но и с парадоксални операции на собствениците й. Популярен пример за тях е с онзи беден 26-годишен момък Лъчезар Валериев Варадинов, служител на „Надин”. Та той чрез кредит от ПИБ, преминал през „Надин метал трейс”, „Валпет консулт” и неговата „Елтрейд къмпани” (създадена само месец преди сделката) получи 316 милиона!!! (коронен номер и на олигарха Ковачки, който купува огромни предприятия чрез засукани моми – негови служителки. Миналата седмица Върховният съд го оправда напълно по обвиненията за многомилионните неплатени данъци. Ковачки и племеникът на Живков – банкерът Ивайло Мутафчиев от ПИБ са свързани с кумство. И за този олигарх има предостатъчно в същата книга „БГ милиардери”)
Целта на операцията с тези 316 млн. кредит от ПИБ беше да се купи руината Кремиковци и да се обърне на скрап за „Надин”. Така ни обясняваха тогава бизнес анализаторите. Те знаят разни делови и парични тънкости.
Но и аз като финансов анализатор ги знам. Мисля, че ги знам дори по-добре от тях и за разлика от тях - всичките. А и за капак на всичко, пак за разлика от тях, съм и разследващ журналист – хрътка за пазената като зениците на очите информация.
Та да се върнем на 316 млн. кредит от ПИБ, оказал се в ръцете на момъка. Той разбира се, продаде комбината – на Bassion Management Limited, офшорка в Кипър. Покрай нея се пръкна още една офшорка – отново със същото име, обаче регистрирана на Вирджинските острови в Караибско море. Последваха нови сделки – руината се оказа ценена по целия свят.

За финал - точно преди година, през юли 2013 г. „Кремиковци” за пореден път премина в нови ръце. Ръцете са казват „Крис мит” от „Надежда” - столичният работнически квартал. Там е регистрирана тази фирма.
В „Крис Мит” има дори популярни имена на едри бизнесмени, някои от които свързани с ПИБ. Наско Атанасов, Златин Дянков, Петър Лещаров и Емил Димитров са закупили дялове по 300 лева - по 6% от капитала – т.е. общо имат 24% от фирмата. Останалите 76% - 3800 лв. са оставените дялове на петия - Кристиян Младенов.
Едри бизнесмени, ама мижава фирма – за 2011 г. имат постъпления за 10 000 лв. и 18 000 лв. загуба, за 2012 приходите са 5 000 лв. и загубата – 17 000 лв, за 2013 още няма данни. Лещаров е бил в управата на олигарха Валентин Захариев (и за него има достатъчно в „Тайните на големите играчи”), който се оказа най-едрия длъжник на държавата, представен като най-големия й данъкоплатец според скандалната – вече бивша шефка на НАП Мургина (за нейната тясна връзка с Ирена Кръстева и Делян Пеевски виж разкритията за двамата в книгата ми „Политицете. Парите им. Мръсните им тайни”. )
Та тази мижава фирма е закупила 100% от капитала на наедрели фирми с претакания през тях огромен кредит от ПИБ. И те са менили собственици като салфетки за нос. Над 150 млн. е годишният оборот на компаниите "Елтрейд Къмпани", "Надин Металс" и "Валпет Консулт". Мижавата офшорка от „Надежда” ги купува срещу близо 200 млн. евро. Данъчните никакви ги няма, за да видят произхода на тези пари. Няма го и ДАНС. Та както се каза, мънитата са тъмна Индия (като един тъмничък индиец, владеещ навремето комбината). Но големият собственик на надежденският бизнес Кристиян Младенов е кристално ясен – той е „алхимик”.
-----------------------------------------------
******* Алхимикът *******
Заловен с 5 кг каптагон в лаборатароия през 1993, но няма дело и присъда. Обвинен заради разбитата нарколаборатория в с. Опицвет през 1997 г. с един тон наркотик. На първа инстанция Софийският окръжен съд осъди Младенов на 7 години затвор, а Величков - на 6 години. В края на 2001 г. обаче Върховният касационен съд реши, че става дума за научно-еспериментаторска дейност и Величков получи една година условно, а Младенов беше оправдан. След гнева на Брюксел и маса посланици съдия Маргарита Тихчева беше пенсионирана почетно (с 12 заплати), заплатите на другите двама съдии от състава бяха намалени с 10%, а делото започна отначало. Сагата завърши с осъдителни присъди чак през декември 2008 г., когато Величков получи 3 години лишаване от свобода, а Младенов - 5 години. С 5-годишната си присъда излезе на свобода след две – през 2010 г. И него заедно с босовете му го има в моите книги.
---------------------------------------------
А на края на веригата на продавачите-купунвачите изплува една Лениа Пападопулу от Кипър. Тя е и представител на друга офшорка - Legnano Enterprises Limited, която притежава 7.7% от капитала на ПИБ. Както се казва – много следи, ама една диря.

Самата Пападополу пък се оказа представител на офшорни фирми в Кипър на Майкъл Чорни (а не се знаели офшорките на кого са, така ли?) – онзи, който даряваше на сините Иванкостови фондации (вкл през фирмата с подставеното лице Пападополу). Чорни в САЩ навремето го го засъдиха, искат да го съдят и в други държави и накрая май си изпя всичко, дето знаеше, в здравите ръце на Израел. А после се посипаха грамите за гнилите ябълки в българската банкова система.

Та за „гнилата ябълка” ПИБ и този случай.
Кръговрат – едни лица продават на други, те – на трети, третите - на четвърти, сумите постоянно нарастват за една руина като Кремиковци, по веригата се навързват маса подставени лица, а парите се осчетоводят от банката или дават от нея, която играе и от двете страни. Произходът на парите на някои купувачо-продавачи и продавачо-купувачи е черен като Космоса. А накрая идва един „алхимик” с очакването да продължи „оборота”.

В резюме - от 1999 година комбинатът е препродаван 6 пъти, като общата стойност на сделките е почти 700 млн. долара и евро. (дори имаше и един индиец Митал, с компания в Нидерландия с анонимна собственост, с практически офшорен статус, който го тачеха у нас като най-близък роднина, ала се оказа СЪИМЕНИК на прочут световен металургичен бос).
На Запад биха казали, че това е много елементарна и тъпа схема за „колосване”. Тук е върхът на финансите. В секретни телеграми ПИБ е охарактеризирана като перачница, стъпила „с единия крак в легалния бизнес”, а с другия в „в най-тъмните сфери на престъпния свят”.

По повод перачниците и в съвсем друга връзка – перачниците-банки в офшорните зони са трансмисия – те избелват парите, ама дори простия наркобарон от джунглата не ги държи там. Знае, че са кухи – влязло-веднага излязло и че винаги могат да гръмнат без ликвидност или под натиска на секретните служби
А сега да се върнем на ПИБ. Като роден връх на финансите ПИБ е здрава, сигурна, дори враждебна атака и паника не могат да я гътнат. Трябва да е вярно, щом го твърди БНБ, казват го видни фигури от БСП, обясняват го всички експерти, повтарят ги коментатори, анализират я финансови специалисти.
Но дори толкова здрави и сигурни банки закъсват. Твърдят, че е от враждебна атака, от паника. (в друг мой пост надолу на стената съм обяснил, че паниката не гъта банки – тя винаги е следствие и никога - причина). Та здравата ПИБ през 2008 г. заради поредна „паника” беше спасявана с държавни пари (нашите, на данъкоплатците, на всички, възползващи се от активите и грижите на държавата).
Сега, само шест години по-късно, отново я спасяват – пак с държавни пари (пак наши). Била закъсала за ликвидност от „паниката”. Ако попитате БНБ, ще се закълне, че в никакъв случай не е заради онази ликвидност на офшорните банки, спомената два пасажа по-нагоре.

И понеже моите данни почти съвпадат с чуждите, ще цитирам тях. Те са от „Файненшъл таймс”. Това е гласът на лондонското Сити - вторият в света по големина, авторитет и мощ финансов център в света след нюйрския Уолстрийт.
„A second run, this time on First Investment Bank which is controlled by two Bulgarian businessmen, was headed off when the central bank was allowed by Brussels to inject more than €1bn of extra liquidity.”
http://www.ft.com/intl/cms/s/0/4b822076-091b-11e4-906e-00144feab7de.html#axzz37FJ3GjmQ

Какво казва гласът на финансовите корифеи на света? Значи в ПИБ досега са наляти от държавата над 1 млрд. евро. Това са почти 2 млрд.лв.

Но според изявления на самата банка тегленията са били за 800 млн. лв. и тя „удържала” на атаката и паниката.
Сумата от 2 млрд – разликата от 1.2 млрд., ако приемем, че банката не лъже, сочи едно:
*** проблемът с ликвидността и евентуална финансова дупка не е дело на вложителите, не е плод на паниката.
*** предизвиканата изкуствено и като по поръчка паника (приемам напълно становището на БНБ, правителството, МВР, ДАНС, партиите, че е така) е използвана като мотив за масирани парични инжекции - за избягване на краха. (по-надолу ще видите откопирана тази история и в действията на Корпоративна банка, която също избягваше фалита, но докато „бягаше” от него, на бегом изнесе парите в чужбина и накрая хлопна кепенците).

А доколко ПИБ е спасена, тепърва ще се вижда. "Слабото корпоративно управление, включително потенциалното кредитиране на свързани лица и фирми, е включено в нашата оценка от b- в рейтинга за устойчивост (Viability Rating) на притежаваната от български граждани Първа инвестиционна банка". Това е цитат от съобщението на световната рейтингова агенция „Фич”
Кредитната линия, разрешена от Еврокомисията, е за равностойност от 3.3 млрд. лв. Тези пари също са наши, макар че родните медии вкупом излъгаха и трябваше аз да ги опровергавам, за да напишат истината.

Тези 3.3 милиарда се взимат от парите на държавата. Единственото място, където има толкова „излишни” пари у нас, е Валутния борд. Излишни слагам в кавички, защото с цената на стабилността на лева се захранват с валута банки – казват, че е само за стабилността им. Явно банкерите в България са башбанкери – нещо като нарицателното башмайстори, дето все не успяват в ремонтите.
Според финансовият министър Чобанов средствата не са били използвани. Ама това се казва у нас. В чужбина, където знаят дереджето ни, откровенията в интервютата му са съвсем други.

http://www.cnbc.com/id/101815736
- Одобрената от Европейската комисия държавна помощ (3.3 млрд., взети от парите на Борда, бел.моя) даде възможност да осигурим незабавна ликвидност на застрашената от атаки банка в случай на необходимост.

Ако съм конспиратор, ще заявя, че мотивът „спасяване на банките” е същия изкуствен мотив като изкуствената паника. Зад този мотив се крие трескавото изпразване на Валутния борд.
Е, но не съм конспиратор – в постовете на моята стена във „Фейсбук” има документи, които показват празни негови активи за милиарди, има пост, посветен дори на прашясващия и опразнен от десетки тонове злато трезор на БНБ.
На този фон иде поредната скандална новина - за пореден нов премиер тайно е одобрен именно Калин Христов, шефа на Емисионното управление на       БНБ – на Валутния борд.               image imageimageimage   image  image Григор Лилов                                              Гласувай:
1
01. krumbelosvet - Четох дотам,
11.01.2019 11:27
че банките се зачеват на 2500 км на изток.
Щото Западът нема у нас интереси, а ако има, е за добро.
Още съвуват сини сънища некои ора...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 6684327
Постинги: 4190
Коментари: 1127
Гласове: 1559
Календар
«  Август, 2020  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31