Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2014 20:03 - НАГЛОСТТА КОРПОРАТИВНА
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 783 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 14.07.2014 20:52


image                                                                  Ето справка как е дебеляла с мощната подкрепа на държавата Корпоративна банка през годините на различните политически калинки:
Активи на Корпоративна (в лв.):
2002 година – 155 512 000 (НДСВ и ДПС)
2003 година – 296 728 000 (НДСВ и ДПС)
2004 година – 359 522 000 (НДСВ и ДПС)
Нарастване 2.31 пъти
2005 година – 523 865 000 (половината на управлението на Симеон, другата половина от годината – на Станишев с Тройната коалиция)
2006 година – 1 005 566 000 (Тройната коалиция)
2007 година – 1 771 306 000 (Тройната коалиция)
2008 година – 2 105 861 000 (Тройната коалиция)
Нарастване 5.85 пъти.
2009 година – 2 035 883 000 (ГЕРБ)
2010 година – 2 702 755 000 (ГЕРБ)
2011 година – 4 044 378 000 (ГЕРБ)
2012 година – 5 637 169 000 (ГЕРБ)
2013 година – 6 353 340 000 (първо тримесечие ГЕРБ)
Нарастване 3.02 пъти. Страната е влязла в рецесия, ама банката си дебелее.
При служебното правителство (март-юни 2013) има спад с почти 80 млн. на 6 273 572 000 лв. – т.е. то е спазило обещанието си да започне да тегли държавните средства и да ги диспергира, макар и в много ограничен размер
2013 година – 6 740 901 000 края й. (БСП, ДПС, „Атака”)
2014 година - 7 302 282 000 (първо тримесечие БСП, ДПС, Атака)
Т.е. само за 9 месеца управление на Орешарски банката е качила активите си с почти 1.1 млрд. лева!
А каква е историята на Корпоративна банка? Цитирам откъси от едно мое проучване преди години, когато въобще не се шумеше около нея:
-------------------------------------------------------------------------------------
Корпоративна търговска банка има сравнително дълга история като финансова институция. Създадена е в края на 1988 - началото на 1989 г. - непосредствено преди демократичните промени.
През тези повече от 10 години, преди да бъде приватизирана, банката е била собственост на Булбанк и на Външнотърговската банка на Русия (Внешкомбанк, днес ВТБ. В борда й в Русия е ексминистър Симеон Дянков, а у нас действията й се ръководят от ексфинансовия министър Милен Велчев и брат му Емил.).
Тя се е водила под името българско-съветска финансова компания "Булгарсофтинвест". Като Корпоративна банка регистрацията й в търговския регистър е от 1994 г. - фирмено дело 3889 на СГС. В ръководството й и преди, и след това са влизали професионални банкери, които освен това са служители на службите.
От българска страна е бил зам.-шефът на "Булбанк" Камен Калинов и Людмил Владимиров Гачев, а от руска страна интересното лице е Алексей Александрович Симаков. Той притежава над 10 дружества в Швейцария и редица други с офшорна регистрация. С дял под 1% участва и "Еврофинанс" - тясно свързана с групировката около застрахователя Добромир Гущеров.
В този период КТБ, общо взето, е извършвала операции, които не са позволявали да бъде характеризирана като универсална търговска банка. Обслужвала е разплащания, които са улеснявали преките връзки между стопански субекти в тогавашния СССР и България. Впоследствие - след разпадането на Съвета за икономическа взаимопомощ, тези функции затихват, но пък остават разплащанията като основна сфера на дейност - между България и финансови центрове в Швейцария, Люксембург, Малта, Кипър, Бейрут, Сингапур и др.
Банката е обслужвала някои по-деликатни операции на "Булбанк" и е неин агент по редица от дълговите й сделки. В екселските таблици за деликатните операции са вписани трансфери и акредитиви по сделки със спецпродукция, износ на капитали от България ( червени куфарчета) и др. операции, а по-специално....
... Неофициално се счита, че финансовата компания, а впоследствие и банката са собственост чрез подставени лица на Първо главно управление на КГБ - сега Службата за външно разузнаване на Русия. Реално е така според документацията (копия от изгорелия архив на Българска външнотърговска банка – Булбанк....)
... С приватизацията на банката чрез низ от фирми и прехвърляне на активи следите бяха прикрити. В средата на 2000 г. – месец май банката е приватизирана от 11 компании - почти всички от тях с офшорна регистрация според списъка с дяловете им. Любопитно съвпадение е, че по същото време е активизирана и продажбата на Литексбанк в Бейрут - също смесена собственост на Булбанк с руски контрагенти.
Единадесет фирми - американски, британски и германски, произвеждащи софтуер за Интернет-разплащанията с кредитни карти, станаха собственици на кредитната институция. Това е уязвим пункт за сделката, понеже компаниите имат само опосредствено отношение към банковия сектор и възниква въпросът с какви мотиви БНБ е одобрила сделката....
... От опериращите 35 банки, 3 - Корпоративна банка, Международна банка за търговия и развитие и Алфа банк - са били с с изцяло неизвестни акционери. Стопанска и инвестиционна банка (днешна Сибанк) има регистриран само един акционер с 10 % акционерно участие. Другите 90% са недекларирани и известни само на банката. Същото обстоятелство е в сила и за Първа източна международна банка на групировката СИК (ПИМБ –днешна Интернешънъл асет банк), където 70 % от капитала е раздробен и притежателите му са неизвестни. (за СИК, истинските му основатели и кукловоди, за Маджо, връзките със Сергей Станишев и заместниците му в БСП има предостатъчно в книга 2 на „Тайните на големите играчи”)... И двете операции на дъщерните банки – у нас и в Бейрут са проведени преди приватизацията на Булбанк, осъществена оперативно от дъщерно поделение на Уникредито (ф. un-а001- а008).
Купувачите на Корпоративна платиха 12.8 млн. лв., което е малко по-високо от нетната стойност на активите на банката. Дълго време банката има следната собственост, в която преобладава офшорното участие. ....
Интересното лице е Джеймс Винсент Хауи. Неговият първоначален дял в банката е 18.57%, за да нарасне впоследствие. Като закононарушение може да се определи обстоятелството, че той влиза в капитала на банката с апорт - сградата....
... Макар и вече да не фигурира като акционер и в борда в банката, Хауи остава зад кулисите й като консултант. Той е роден през 1945 г. в Ню-Йорк, женен е с дете, завършил е две специалности - икономика в университета в Кентъки и специализация по психология. има и данъчна специализация в университета "Лойола" в Балтимор. (по-късно възникнаха съмнения за истинността на образованията му, разни др. подозрения и беше лишен от правото да бъде банков ръководител) С двойно поданство е - американско и ирландско.
В България се появява покрай затворената от БНБ Международна банка за инвестиции и развитие (на Евлогиев, а първоначалното участие е на американски лица – ирански капитали чрез хора от обкръжението на шахиншаха Реза Пахлави, който беше изгонен от САЩ, а от наша страна БТПП. Тогава шеф на банката е кадрови??! офицер на ЦРУ - Лабат.).
МБИР се помещава в същата сграда на пл. "Гарибалди", където сега е Корпоративна банка и всъщност придобиването на имота е станало чрез тази връзка, за да не се плати на държавата реалната му стойност. Първоначалната регистрация на банката е следната:
БУЛСТАТ: 831184677
Юридически статут: Юридическо лице
Акционерно дружество (АД)
Документ за промяна:
Решение 22 от 20.02.2003 г. по ф.д. 3989/1994 г. на Софийски градски съд,
партиден № 568 рег. 1, том 11, стр. 29
ХАРАКТЕРИСТИКИ:
....

(Заедно с "Тексим банк" това са единствените така наречени фамилни банки в България. Законът за банките не забранява това, обаче проблемът е морално-етичен.)
Сегментът, към който КТБ ориентира дейността си в момента, който най-точно отговаря и на размера на активите й, е този на малките и средните предприятия, което не изключва и обслужването на големи корпоративни клиенти. Прогноза: банката стремително ще се разрасне в тип „властова финансова институция”. (това е мое определение за специфичен феномен у нас, който е непознат по белия свят)
... "В момента водим подготвителни разговори с международни финансови институции и в съвсем обозрим срок ще можем да предложим финансов ресурс на клиентите си в допълнение на това, което вече предлагаме", неофициално твърди Сурлеков (един от босовете).
И бележка от днешни дни – ресурсът се намери чрез Националния резервен фонд на Оман. Но в официалните документи източник на ресурса се води люксембурската офшорка Bulgarian Asquisition Company, която е свързана с друга офшорка, та чак до „и последният да затвори вратата”. Навремето на прякото и настойчиво запитване за Националния резервен фонд на Оман БНБ отговори, че той имал „косвена връзка” с люксембургската офшорка. (то и аз съм в косвена връзка, щом съм я проучвал). Ама официално БНБ, както и за други водещи се като чуждестранни банки, декларира друго.
Едно подсказване за бъдещото евентуално съдебно разследване на случилото се зад кулисите - един от основните кореспонденти на Корпоративна е швейцарската "Фонтобел банк". Става дума за дискретна институция, известна с умението си да "претака" парични средства с неизяснен произход. Между впрочем управлението на свободни финансови средства е един от основните сегменти на дейността на Корпоративна банка. Корпоративна банка предлага един от най-добрите граждански трезори, който по уреденост и големина може да се сравнява само с този на БНБ.
Друго подсказване – Корпоративна беше кандидат за покупката на фалиралата Международна банка за търговия и развитие. Главният й офис представляваше един апартамент (!!!!) в столичния хотел «Рила» и със снизходителното съгласие на БНБ работеше години наред, без да има необходимия капитал, занимавайки се основно с парични трансфери зад граница. В мои статии съм дал основните контграгенти по тях. (по времето на Валутния борд у нас са гръмнали три банки и са спасявани шест, като някои и по повече пъти, че дори и сега)

~~~~~~~~~~~~~~ Мафия и бели якички ~~~~~~~~~~~~~~~
Между впрочем, понеже споменах трансфери. Имаше един трансфер във връзка с изчезването на 26 млн. английски лири от най-големия банков обир, осъществен от терористичната организация „ИРА-извънредни”.
Истински трилър в Англия, а и у нас, който описах с детайлите му в моите книги.
Защото Корпоративна банка беше заподозряна в този трансфер. В България гостуваха ръководители на терористите, който създадоха маса фирми за имоти и инвестиции в България. Гостуваха и свързани с тях лица.
Те се срещнаха неофициално с човек от ръководството на банката (според непроверена информация самият Цветан Василев) и с тогавашния заместник-министър на финансите Илия Лингурски. След огромен международен скандал, запазен в дълбока тайна, Лингурски беше освободен от поста му, но го избраха за заместник-председател на НДСВ. Днес е председател на Либералния институт за политически анализи, виден бизнесмен, част от политическа група, напускаща НДСВ начело с Владимир Каролев и др. И като тях е първи коментатор и експерт в някои телевизии.
„В момента сме свидетели на проблем в публичното пространство и говорене, което идва от политиците и от политическата система - той не идва от банковата система и не идва от БНБ...Гръцкият сценарий няма да се повтори у нас” – цитирам експертните му заключения. То същото говори и Каролев, и маса такива „експерти”.
Никаква изненада не е това. Онези, които са чели „Дуел”, знаят за произхода на взрива, помел автобусите на летището в Сарафово, Бургас. Знаят за взрива, убил шефа на ливанските служби, който започна да разследва „бейрутската връзка” след като я описах в книгата си. Знаят, че взривното вещество е българско, на завод Дунарит от империята на Цветан Василев. Знаят за едни „Краун”-и. Знаят и за превозвача „Ортанна” и връзките му с Иран.
Знаят за един вип самолет на Путин, знаят за една милиардерска арабска яхта „Радиант” (сред десетте най-големи в света), на която гостуваха български премиер, вицепремиер, шефове на секретни служби.
Знаят всичко – и за пряката връзка на атентата към ДПС (след излизането на книгата Доган беше театрално отстранен с „опит за покушение”), знаят и за връзката с лидери от БСП, и за контактите със световни крале на наркотиците, преплетени с тероризма. Знаят и за парите.
Не знаеха за Христо Бисеров и „Ал-Кайда”, понеже бързах с публикуването. Но от книгата за „Политиците. Парите.Мръсните им тайни” вече знаят и това – за сензациите в биографията на несъществувалия в правния мир адвокат „Бисеров” (популярен като Бисеров, но възможен и като Дамянов, като Христозов, като Карагьозов и т.н.), вкл. и за българите в мрежата, вкл. и за задкулисните действия покрай скандала на именити и популярни имена. И на самия червен лидер Сергей Станишев.

Мисълта ми е, че като редица банки на наша територия и Корпоративна беше финансов Октопод. Сред най-големите.
А Октоподите ги създават, докато сграбчат програмираното в пипалата им, след което ги убиват.                           image www.facebook.com/grigor.lilovimage    



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8736685
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930