Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2014 21:27 - ВЛОЖИТЕЛИТЕ ДНЕС ПИХА СТУДЕНАТА ВОДА!
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 869 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 15.07.2014 21:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                                      image* Всички вложители - в абсолютно всички банки
* БНБ съгласувано с политическите сили, МФ и правителството + Фондът за гарантиране чрез юридически и др. "шменти-капели" отказват да изпълняват Закона.
Първо цитирам ОФИЦИАЛНОТО СЪОБЩЕНИЕ НА БНБ от днес, а после какво всъщност казаха на вложителите:
"Поради липса на съгласие относно предложения от централната банка и правителството законодателен подход, обсъден преди това с експерти на основните парламентарни политически сили, за намиране разрешение на проблемите в банковата група КТБ и за фирмите и гражданите, които имат депозити в нея над 196 хиляди лева, Българската народна банка продължава работа по процедурата на специален надзор. Съгласно сега действащата законова база (чл. 115, ал.3 от Закона за кредитните институции), максималният срок на специалния надзор е до 6 месеца, но в конкретния случай БНБ е наложила срок от 3 месеца.
При продължаване на политическите консултации за търсене на консенсус относно цялостното решаване на казуса КТБ за защита на интересите на депозантите в КТБ с влогове и над 196 хиляди лева и при постигането на такъв консенсус, централната банка е готова да предостави своя експертен потенциал в изпълнение на такова решение."
БНБ (съгласувано с правителството, политическите сили и МФ) каза на вложителите всичко онова, което написах в по-долната статия за банките (от четири части в четири поредни поста):
1. досега са минали 25 дни от затварянето на Корпоративна, но не бързаме да изплащаме влоговете.
2. НЯМА ДА ГИ ИЗПЛАЩАМЕ И ПРЕЗ ТРИТЕ МЕСЕЦА НА НАДЗОРА, както и през ОЩЕ ТРИ МЕСЕЦА, ако решим да удължим надзора.
3. обявихме, че отнемаме лиценза на Корпоративна (условие за влизане в действие на Фонда за гарантиране на спестяванията), ама няма да го правим три + три месеца, понеже оставяме банката под надзор.
Напомням, че влоговете до 196 000 лв.и валутните с такава левова равностойност, се изплащат в левчета по КУРС ОТ ДЕНЯ НА ОТНЕМАНЕ НА ЛИЦЕНЗА (което прекратява надзора и започва процедурата за фалит), а не по днешния курс или фиксинга от Валутния борд. Простият факт, че така е записано в закона, трябва да подскаже дори и на глупаците, че днешната драма не е замислена днес или вчера, а още когато депутатите са гласували този текст в парламента. Т.е. когато е започнало в тайна изпразването на банки, Борд и трезора на БНБ.
Напомням, че според закона изплащането започва 20 дни след отнемането на лиценза. Така че месеците стават 3+3+1(почти)=7 месеца без малко до деня х, в който ще започне изплащането, ако започне, а не се присетят и за още нещо.
Напомням, че се заклеха (БНБ и лично Орешарски), че ще отворят другата банка - Креди Агрикол на 21юли и започнат изплащането на влоговете, но после обясниха, че това няма да стане.
Причината е ясна: нито държавата, нито Фондът за гарантиране на спестяванията, нито Банката за развитие имат толкова пари.
Второ, в постове с картинки от банковите и държавни счетоводни баланси посочих, че парите им трябва да се платят от и от др. банки, в които са влагали Фондът и Банката за развитие (вкл. във вече фалиралата и ометена до дъно Корпоративна!), трябва да плати и правителството, понеже Фондът и Банката за развитие са купили държавни ценни книжа за над милиард и т.н., и т.н. Т.е. милиардите, с които се спекулира, не са компютри, а компоти.
А общата картина е онова, което от маса време доказвам - банковата система, държавния бюджет и Валутният борд изглеждат пълни, ама кънтят на кухо и са празни, щом се видят пазените в тайна документи, някои от които също публикувах.
Не наивници, а глупаци са онези, които вярват, че има някаква почтеност и спазване на законите в тази страна.
Днес студената вода пиха не само изгорелите вложители на Корпоративна, а и всички онези, които вярват, мислят и се надяват, че спестяванията им са защитени. Дръжки!
Е, защо именно вашият влог да е защитен, а този на нормален човек с до десетина хиляди в Корпоративна да не е!
Разберете - вече няма НИТО ЕДИН ЗАЩИТЕН ВЛОГ В НИТО ЕДНА БАНКА, РАБОТЕЩА НА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ!
БНБ, политическите сили, правителството, Фондът за гарантиране отказаха да изпълнят Закона.www.facebook.com/grigor.lilov/posts/615752935207316.                                                                  image
                        



Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8736551
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930