Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2014 19:08 - Осмомартенските предупреждения на Валерия Новодворская
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 671 Коментари: 0 Гласове:
1



Извадка от интервюто от март 2010 г.

П. Стаматов: Здравейте, Валерия, първо искам да ви поздравя с осми…
В. Новодворская: Стоп! Не искам да чувам нито за 8 март, нито за 1 май…

П.С.: Извинявайте, но даже и в Америка ги честваме. Ето например деня на труда Labor Day (първият понеделник на септември) не е работен.
В.Н.: Да, но американците влагат друг смисъл в празника, не е ден на международната солидарност и т.н. Въобще в Русия празниците ги отбелязваме само като повод да не работим и да се напием. Общество, което си е поставило високи цели, не може да лентяйства толкова… Ето сега се върнах от Грузия и съм с чудесни впечатления от страната и от измененията в нея. Отидохме специално, за да ги видим и да ги подкрепим. В делегацията бяхме само хора, които не се побояха да го направят, защото Русия все още воюва с Грузия. А грузинците не воюват, те работят. И по пътя, който са тръгнали, скоро и Осетия и Абхазия ще се молят да се присъединят отново.

П.С.: За да стигнете до Тбилиси сте летели през Киев, а за София полетът е директен – бихте ли ни гостували?
В.Н.: ….Че за какво да посещаваме България – тя е в Европейския съюз и в НАТО. И без нас няма да пропаднете. Всичко си е във вашите ръце. Пък икономическият потенциал се набира постепенно, съвсем не е лесен процес. Ето сега например Украйна – за какво да ходя там? Какво да правя – да им устройвам нов Майдан ли? Имаха пълната свобода да избират, но много от тях решиха да си продадат гласовете. В Естония е малко по-различно – там си имат един руски анклав от около 30% от населението, който пречи. А на българите, какво им пречи, освен те самите?

П.С.: Но все пак Русия ни натиска за енергийните си проекти…
В.Н.: Че тя всички се опитва да натиска, дори и Германия. В цяла Източна Европа, последно в Чехия, също се опитва да купува собственост. Ама вие сами мислете, акъл имате – за какво да ви уча очевадни неща!



Извадка от интервю от март 2012 г.

В.Н.: Пътят към процъфтяването минава през свалянето на паметниците от съветския период. А промените в Русия ще настъпят, когато видя, че са погребали Ленин и са свалили червената петолъчка над Кремъл. Да, и когато народът направи своя западен избор и престане да гласува за комунистите.

П.С.: В България има голям процент руснаци и в последно време те се увеличават още повече, получавайки българско гражданство.
В. Н.: Главната опасност е внедряването на чекисти за бъдещи цели. Те имат много хора, на които ще им бъде купено гражданство. Те ще започнат да гласуват по съответния начин. И ако те придобият недвижимост, в един прекрасен ден – ние предупреждавахме чехите, и… страната вече не е твоя. А дявол знае чия! Навярно имат желание частично да възстановят Варшавския договор. Те не правят нищо без причина.

П. С.: Ще предам думите Ви.
В. Н.: В Чехия също продаваха на който им попадне и без да питат, а после се ужасиха. Възникнаха сложности с взимането на решения. Те се внедряват навсякъде. И в Латвия е голяма неприятност. Естония веднага взе решение да не продава никому (недвижимост). Те правят само съвместни предприятия. Във Финландия и Швеция – също. А в Латвия „гонеха гаргите” и после се оказа, че в Юрмала всички курортни заведения са изкупени от руснаци. С цел последващо присъединяване.

П. С.: Вие наистина ли смятате, че Русия може да се окаже чак толкова опасна?
В. Н.: Да, много е опасна! Иска ли питане след това, което се случи с Грузия?

П. С.: Да кажем, че е опасна за най-близките си съседи?
В. Н.: Да, за по-далеч (на Русия) не ще й стигнат силите. Но България е много малка и също се намира наблизо. Разбира се, че няма да си „отворят устата” за САЩ. Даже и за Украйна няма да се протегнат. Не е залък за техните уста.

П. С.: Но за Украйна те се стараят. Поне така ми се струва?
В. Н.: Но не им се удава много добре. С Янукович нещо не случиха. Там братята също мислят за своето си благо. Тези братя на московските „братя” нещо не искат много да им дават. Те не са отчели, че Янукович също е мафия, от Донецката. А след като в Грузия поне нещо им се удаде, те започнаха да се прокрадват и към Латвия. Много голям е процентът на руснаците там – 40%. Така че България да се пази! Това не са безобидни инвеститори. КГБ инвестира. У нас сега няма независими предприемачи от КГБ. Ако е независим, то той или шие терлици, като Ходорковски, или живее разорен в Лондон.
У нас (в Русия), за да имаш бизнес, означава да се договориш с тях. А те могат много да си поискат…
Нека България отчита всичко това! Става дума за независимостта на страната. В Латвия те имаха подготвеност за провеждане веднага на нов референдум. Но сега, след една четвърт подкрепа за признаването на руския език, това е безсмислено. А иначе те се готвеха да проведат и втори, за получаване на гражданство, на всички желаещи. Без знанието на езика и конституцията. Т.е. на откровени врагове. Щеше да последва и трети референдум – за териториална автономия. А Вие разбирате какво значи това? Руски паспорти, териториална автономия, а после възниква някакъв конфликт, идват „миротворци” и следва сценария с Абхазия и Южна Осетия. Така че те не са се успокоили. Предупредете всички в България! И преди да дават гражданство, трябва да проверяват откъде се е взел, и ако не отговаря на определени критерии, просто да не получава.

–––––––––––

Линкове към интервютата:

http://www.eurochicago.com/2010/03/8-mart-e-komunistitcheski/
http://www.eurochicago.com/2012/03/novodvorskaya-za-balgariya-i-za-izborite/



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8716097
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930