Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2014 22:23 - Плутокрация = комунизм/КГБ – алфата и омегата на всичко у нас
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 957 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
От месеци правителството на десния ляв Орешарски се хвали, че е увеличило валутния резерв. От какъв зор дири одобрение от Европейската комисия, вместо да погаси тревогите на вложителите, като предоставя краткосрочни нисколихвени кредити на банките, които уж са станали жертва на преднамерен медиен произвол? Не намирате ли, че няма нищо по-логично?

Защо „краткосрочни нисколихвени кредити“? Понеже така се постъпва при капитализма. Става дума за подпомагане на частни банки. И то само, ако те сами подирят съдействието на държавата. На свой ред, тя може да се притече на помощ – без да е длъжна – и при пазарни условия. А те не бива да включват безвъзмездното помагане на богатите частни финансисти, нали? Всичко останало е непазарно. Тоест – представлява социализм на самом деле, както се изразяваха съветските другари…

Ако не е социализъм, значи е обогатяване за общонародна сметка. Така, както стана преди петилетка в САЩ и Западна Европа. Спечелиха най-богатите, загубиха народите. Фактически населението на най-развитите държави прие да облагодетелства своя финансово-промишлен елит, все повече добиващ характеристиките на олигархия. Струва ми се, че по-точният термин е плутокрация.

Плутокрацията е обществена система, при която реално действа господството на съвсем ограничено малцинство от най-богатите люде. Думата е съставна: от гръцките “πλοῦτος” – „плуто“, означаваща „богатство“; и “κράτος” – „крато“, което ще рече „господство“, „власт“, „ръководство“.

Казват, че за първи път терминът бил използван през ХVІІ век. Това не е толкова важно. Същественото е, че плутокрацията няма нищо общо с класическите формулировки на капитализма и на демокрацията. Тя напълно отговаря на истинските дефиниции на комунизма – тотално господство на една висша класа над всички останали, при което нисшите са принудени да се подчиняват, без да съществува обществена необходимост за това.

Плутокрацията съдържа в себе си скритостта, тайната за действителното състояние на обществения ред. Тя действа като в условията на война – широко използвайки пропагандата и методите на измамата. Същевременно тя непременно оценява отрицателно всички становища, които не съвпадат с официално наложените от висшата класа. По същия начин се отнасят и с несъгласните с нейното управление.

Плутокрацията и комунизмът са почти тъждествени. Кой е в състояние да оспори, че в съвременните общества, особено в най-развитите икономически, които претендират за „най-демократични“, плутокрацията шества безпроблемно?

При социализма, въведен чрез терор, съществуваше най-неподправена плутокрация – тотално царство на една класа – номенклатурна. Тъкмо тази система пълзи и превзема все повече социални територии на Запад.



Монополният капитализъм е вид плутокрация. Той е несъвместим с каквото и да е народовластие. При него свободите съществуват формално, на хартия, но биват потъпквани в живота. Това, а не друго, са имали предвид творци, като авторите на романа „1984“ и „Животинската ферма“ (Джордж Оруел), на филми от сорта на „Матрицата“ (брат и сестра Анди и Лана Вашовски, неправилно наричани „Братя Вашовски“), „Капиталът“ (Карим Букерша и Коста-Гаврас), „Телевизионна мрежа“ (Пади Чайевски и Сидни Лъмет), „Уолстрийт“ (Стенли Уайзър и Оливър Стоун)…

image
Продължавам да настоявам, че мерките, предприети през 2009-2010 година, и обозначени с термина bailout[86] – избавление, бяха чиста форма на Ленинов социализъм. Впрочем, за неосведомените, на които им липсва икономическо образование – такива са всички известни ми икономисти в този провален опит за държава и 90 на сто в „развития“ свят – социализмът победоносно шества по света от мига, в който Ротшилдови постепенно налагат златния резерв. Благодарение и на тяхното невежество вече 10 години човечеството е в перманентна финансово-икономическа криза. Без изглед за изход от нея. Поне докато Ротшилдови и Китай купуват злато и лансират идеята за ново въвеждане на златния стандарт. Сега не е времето и мястото за изясняване на това.

Какво освен социализъм представляват държавните гаранции за частни фирми? Как така правителството ще изплаща от бюджета, който е на всички ни, влогове до 100 000 евро на фалирали банки? Капитализмът, частната инициатива, съдържат и риск. Но те предлагат свобода. А свободата е лична, а не колективна отговорност.

Откъде накъде всички солидарно ще поемаме на свой гръб алчността, глупостта, наивността на някои? Самата дума „солидарност“ е социалистически масонски израз на обща безотговорност.
image
Но никой не изяснява, как изведнъж банката, пред която всички коленичеха, се срина? Защо „банкерът“, появил се от нищото, удостояван с всякакви почетни звания – даже с „академични“, изведнъж стана враг? Как така всички политици загубиха паметта си и не могат да си спомнят кой с какво е помогнал на Цветан Василев? Какво стана с „вярващите“ монаси от Гигенския манастир, сред които и бивш финансов брокер, та свалиха иконата с изображението на габровския „светец-банкер“? И за какви три милиарда лева иде реч?

Сал един вестникар си направи труда, за да облее с малко светлина тъмния и в буквален смисъл образ на другаря Цветан Василев.                                         image                                                                      „Когато взе наградата „Мистър Икономика“, Василев се обяви за повече държава в икономиката. Сега това звучи като подигравка. Същата тази държава, която му развиваше бизнеса, ще трябва да плаща сметките от източването на КТБ. И ще търси сметка от своя храненик къде са парите, които хората трябва да платят.

Зародишът на банката пак е в тази майка и мащеха. Според официалната й история КТБ е учредена на 28 май 1993 г. Банката е смесено дружество на Българска външнотърговска банка (сега Уникредит Булбанк) и Банката за външноикономическа дейност на СССР. През 1995 г. Българска външнотърговска банка придобива дела на Внешекономбанк и става акционер с 99,9 на сто.

През 2000 г. все още държавната Булбанк продава акционерното си участие в КТБ на група частни инвеститори, включваща Цветан Василев. За да избегнат закона за банките, собствениците са 10 офшорки, всяка с под 10 на сто от капитала. От 2007 г. акционер в КТБ е султанатът на Оман. Другият собственик е руската банка VTB с 9,9 на сто от капитала. Това е сухата история.
image

От документи, публикувани в мрежата, личи, че трезорът е универсален правоприемник на активите и пасивите, правата и задълженията на БСФК „Булгарсовинвест“ с капитал 500 000 000 лв. БСФК „Булгарсовинвест“ е регистрирано още през 1988 г. от офицерите от КГБ Евгений Василиевич Красавцев и Алексей Александрович Симаков.

По данни на комисията по досиетата сред директорите на финансовата институция е имало трима агенти на ДС. Това са Александър Пръвчев, Кирил Калинов и Людмил Гачев. Двама от тях са от Второ главно управление (външна сигурност). Един е от Шесто управление (вътрешна сигурност). Тогава на сцената все още не е излязъл Цветан Василев. Той все още трупа финансова мощ.
image
„Преходът от социализъм към капитализъм даде много възможности. През това време някои хора много успяха, други не. Ще го обясня елементарно – ако всеки би бил толкова добър господар на собствената си съдба, всеки би бил готов да управлява и държавата.“ Това казва в интервю банкерът…

Гордее се със щерката Радосвета, в която вижда самия себе си. За кратко тя беше председател на Надзорния съвет на другата му банка – „Кради агрикол“…

Само за последните три години КТБ увеличава три пъти активите си, нареждайки се на четвърто място сред останалите финансови институции. Според някои оценки бизнес интересите на Василев възлизат на между 5 и 10 млрд. лв.

Освен банката и застрахователния бизнес те включват автомобили („Литекс мотърс“, „Киа мотърс“ и „Субару“), хотелиерски бизнес („Пирин голф“ и „Сана СПА хотели“), медиен бизнес, военни заводи („Дунарит“), фирми в областта на пътното строителство, енергетиката, чак до търговията с горива в лицето на „Петрол“, което отскоро се свърза с Василев.

image
Какъв е политическият гръб на Василев, е трудно да се прецени. Връзките му варират от времето на Иван Костов и стигат до сегашния кабинет на БСП, минавайки през правителството на ГЕРБ.

Всъщност по времето на НДСВ започва стремителният възход. Първоначално той е за застрахователната компания „Виктория“, която ударно печели поръчки. Следват и други сделки – хотелски, финансови…
image
Тази тенденция се затвърждава при тройната коалиция. Империята започва да се гради. Бумът обаче е в периода 2009-2013 г., или по времената на ГЕРБ. Тогава капитал от държавните дружества, клонящ на моменти към 1 млрд. лв., бе концентриран в КТБ. Но вместо да отива за създаване на устойчив бизнес, той отлетя към фирми на Цветан Василев. Следите обаче водят още към времето на Командира. През 2003 г. в. „Труд“ разкри, че един от големите дарители на фондация „Демокрация“ е КТБ.“

Днес амнезията е засегнала и Иван Костов, и Сергей Станишев и Лютви Местан, и Б.Б. и конкубинката му Цветелина Бориславова Карагьозова… Едни мълчат, други прилагат баналната тактика – атаката е най-сигурната форма на защита. Болшевишки гьонсуратлък.

Темида не вижда и не си мърда пръста. А пишман финансисти се надпреварват, за да дообъркат и без друго обезумялото население.
image
Обаче никой не споменава причините. Нито откъде се взе сумата от 3 милиарда лева? Истина ли е всичко, или е поредният опит за отвличане на вниманието? Защо досега никой не е арестувал управителите на централната банка, като се започне от Тодор Вълчев и се стигне до Иван Искров – дребен бандит, който с брат си въртял финансова къща, пробутан от близкия до Симо милиционерски кръг „Монтерей“?…                                             image         
Не съм готов да се закълна, или да свидетелствам пред съда за изчезналите пари. Но още преди две години дадох своята версия. Те са откраднати от енергийната мафия покрай несъстоялото се строителство на АЕЦ „Белене“. За да бъде прикрит грабежът, се налагаше да бъде изиграна пиеска по сценарий на драматурзите от БКП-ДС.

Опитаха с изграждането, но удариха на… други интереси. И ядец. Явно сега ще припишат собствената си кражба на бушоните.
На 8 август 2012 г. в анализ под заглавие „От частушките до чалгата няма и една крачица – Част 6“:
„Никой в британската столица не коментира „високопоставеното“ посещение на Le Pompier Soleil на „Даунинг Стрийт“ № 10 в английската столица. Прегледах електронните варианти на пет тамошни всекидневници – нито дума, камо ли ред или заглавие. Все едно пожарникар-премиерката ни не е стъпвала на лондонски тротоар…

Имате право да ме обвините в „конспиративно“ мислене, но за мен тази „джудо-таекуондо дипломация“ е смущаваща. Само преди дни на същия стол до камината на британските премиери седеше самият Владимир Шаломович – товарищ Путин. Миналия вторник – неговата наместница у нас, вярната дъщеря на Партията, майорката от Държавна сигурност Б.Б. – понастоящем с чин „генерал“ и длъжност министър-председателка на бившата почти шестнадесета република на СССР.
image

Може да съм придирчив, но държа да зная истината. Понеже „министър-председател“ означава „пръв слуга на народа“. Усещам мразовития полъх, идващ от имението на сър Джейкъб Ротшилд и неговия син Нат. Мирише ми не толкова на газ, както тук се опитаха да ни заблудят, а на… ядрено гориво. Дано се лъжа, но ми се струва, че задкулисния жест на другаря Дмитриевич е сепнал английските Ротшилдови – които, по всеобщо признание, в момента предвождат фамилията. И банкянската мома е била ощипана – та да се сети и удари едно рамо на интернационалната корпорация, която по всяка вероятност ще изгражда АЕЦ на площадката край Белене. Другарят Дейвид Камерън е бил само proxy – посредник. По-точно – a go-between – посредник или съвсем пунктуално – сводник.


Както под сурдинка шепнат специалисти, централата ще бъде частна. Очаква се обзавеждането й да бъде изпълнено със съветски – пардон – руски ядрени реактори и „американска“ турбинно-генераторна машинария. Доколкото наднационалната компания „Уестингхауз“ може да мине за… американска.
Иначе, темата за газопровода „Набуко“, протоколно пробутана като „основна“ в разговорите между другарите Камерън и Б.Б., е напълно несъстоятелна. Великобритания няма никакво, ама съвсем никакво отношение към този проект. Къде бяха „журналистите“? И има ли ги изобщо?…“
Как е било възможно да знам за евентуалното участие на „Уестингхауз“ месец и половина преди появата на „частни американски“ мераклии за изграждането на Втора атомна. Които предложиха сътрудничество между „Атомстройекспорт” и… „Уестингхауз“? Да уточня, че нито първата е руска, нито втората – американска.

Но на 26 септември 2012 година подчертах, че „не съм пророк“. Обаче… предвидих развитието на събитията.[88] Откъде накъде? Ами намират се „пиленца“, които кацат на рамото ми и подшушват едно-друго…

На 14 декември 2012 г. в сайта „Диагноза“ обнародвах коментар, озаглавен: „Всичко за АЕЦ „Белене“ е изпито и платено. Референдумът само ще узакони кражбата!“. В него написах – цитирам:


image
„АЕЦ „Белене“ е мегаломански интернационален проект, зад който стоят капитали на онези лица, които управляват света. Започнат е с кредити от Ротшилдовите банки. По официални данни, досега само за изграждането на площадката на централата – изключително сложно и допълнително оскъпено от грабежите инженерно съоръжение, са потрошени повече от 2 милиарда долара. И то във времена, когато тази валута беше поне 1,5 пъти по-скъпа от сегашния й курс. Тоест, от джоба на населението са откраднати и заровени в нивята край Белене около 3 милиарда днешни долара.“

Безмозъчни идиоти ми се присмяха. Месец и половина след това обявиха: Американски консорциум иска да строи АЕЦ „Белене“. А дни преди това едно от подставените лица на Ротшилдови у нас, другарката Меглена Кунева-Пръмова, размаха пръст: „България загуби от нерешителност и неумение да се вземе решение за АЕЦ „Белене“…

Според Кунева, БСП и ГЕРБ са се договорили за проекта. „Ако имат желание, гръб, ако могат да правят истинска политика, да кажат всичко за проекта“, допълни тя и изброи аспектите, в които, по думите й, гражданите нямат отговори – „кой ще строи, на каква цена, гарантирана ли е безопасността, има ли пазар за електроенергията“.“

Две седмици след това словоизлияние на „вечната“ Кунева-Пръмова, информационните източници известиха: „Американски консорциум е заявил интерес за реализирането на проекта АЕЦ „Белене“.

Според информациите: „Американският консорциум „Глобъл пауър консорциум” е заявил интерес за реализирането на проекта АЕЦ „Белене“. Това съобщи на заседанието на парламентарната икономическа и енергийна комисия Самюел Реди от „Глобъл пауър консорциум“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Самюел Реди представи параметрите на предложението си в присъствието на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

„Имаме интерес към проекта АЕЦ „Белене“. В разговори сме с НЕК. Ние сме в контакт с няколко компании, които да се присъединят към консорциума. В етап сме на разработване на меморандум за членство в консорциума. Процедурата, която ще следваме, е следната – първоначално НЕК да създаде проектна компания, при което активите и пасивите, свързани с проекта „Белене“, ще бъдат прехвърлени към проектната компания. Много добре осъзнаваме, че този процес и проект са сложни по своята същност. Опитваме се да анализираме проекта във всички аспекти. В разговори сме с руската компания „Атомстройекспорт”. Те изразяват интерес да водят преговори с нас. „Намерението ни е след оформянето на меморандума да пристъпим към реални действия с тях. Силно се надяваме, че ще намерим решение на отворените въпроси.

Ние не търсим никакви финансови гаранти от страна на българското правителството в този проект. Той ще е на 100 процента гарантиран от средства от американски компании. Активите, които ще придобием от НЕК, ще са по справедлива пазарна стойност”, заяви Реди.

image
Той заяви, че има 30-годишен опит в атомния сектор в САЩ. „Ние сме собственици на няколко хиляди мегавата в световен мащаб инсталирани мощности. Нямаме атомна централа, но въз основа на нашия експлоатационен опит мисля, че ще бъдем един успешен стопанин на тази мощност“, каза Реди.“

Разследване на журналисти показа, че този Сам Реди май е чисто подставено лице. „Обявеното в парламента име „Глобъл пауър консорциум“ не се появява при бързо търсене в интернет, както и не се среща никъде в материалите за Реди и [единствената фирма, в която името му изниква] “FreNuc”. Читател на „Дневник“ изпрати във форума линк с името на компанията – http://globalpowerconsortium.com, под който се появява сайта на “Quantum Group”.

В интернет съществува страницата http://globalpowerconsortium.com, която е пълно копие на страницата на инвестиционния фонд “Quantum Group” (http://quantumgroupus.com).



http://globalpowerconsortium.com е регистрирана на 23 юни 2012 г. за срок от една година от компанията “FastDomain Inc” [бързо регистриране на интернет територия – на компютърен език – domain].



http://quantumgroupus.com от своя страна е регистрирана на 23 януари 2004 г. от “Quantum Group” и домейнът е собственост на “Quantum Group”.

В страницата не е посочена връзка между “Global Power Consortium” и “Quantum Group”. Всъщност, освен самият домейн, името “Global Power Consortium” не се споменава никъде.“

Мирише на измама. И в нея са замесени вечните „заподозрени“: Богомил Манчев, Красимир Георгиев – респективно Румен Овчаров, но и масонът потомствен комунист и ченге Емил Хърсев. Когато зловонието взе да се усеща, представящите се за шефове на „Глобъл пауър консорциум“ започват да дават заден ход. Един от тях – споменатият Сам Реди, който сякаш е близнак на гаулайтера на ДСБ, признава: „Никога не сме участвали в ядрен проект.“                                               diagnosa.net/             



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8686251
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031