Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2014 18:57 - София фактически одържавява КТБ, за да не попадне тя в лапите на руската мечка
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 565 Коментари: 0 Гласове:
0



През 16 в. Иван Грозни унищожава до крак населението на прекалено свободолюбивия ( като за него) руския град Нижни Новгород, чиито граждани си позволили твърде много автономия, изгодна търговия с Европа и дори наченки на нещо като европейско самоуправление. Интересна аналогия с „наказанието“ на Украйна в наши дни,нали?

Ако продължим тази аналогия, Иван Грозни унищожава и Казан като столица на Волжка България, обявявайки се за цар на българи и руси…

В покорената от друговерците Дунавска България обаче страховитата бруталност на първия руски цар поражда мита за „дядо Иван“ като освободител от друговерците- мит, който упорито се насажда на Балканите от плъзналите през следващите години и векове московски емисари в черни раса.

Но да се върнем в наши дни, когато България изведнъж се оказа запушалка на проекта „Южния поток“, в който Путин се опитва да удави украинската опърничавост. Всички признават, че запушалката е европейска с американска подкрепа, самият Путин го твърди. Нещо конспиративно дотук?

„Дядо Путин“ решава да използва склонните към лековерие в митовете българи и този път, но се натъква на непреодолимо препятствие. Намерил си е майстора в лицето на най-могъщото икономическо обединение в света, с което така неразумно е решил да воюва финансово. И съответно предизвика относително тихата, но решителна ( най-после!) реакция на Европейския съюз, колкото и да е разединен той обикновено.

Българската запушалка на „Южен поток“ получи европейска подкрепа, а от играта- като тапа от твърде рано размахано шампанско- изхвърча проруското правителство на Пламен Орешарски.

Путин опита да си купи и България, но по „втория начин“. Натисна лостовете си чрез проникналата през април миналата година в банковата система на страната руска Външнотърговска банка ( ВТБ), която се настани с 9,9 акционерно участие в КТБ- банката на властта от три правителства насам. ВТБ, която се развихри в няколко сектора от българската икономика и даде заявка за придобиването на Българския енергиен холдинг ( доведен до фалит от свързаната с Русия енергийна мафия). Тя се опита да я превземе, но удари на европейски камък.

София фактически одържавява КТБ, за да не попадне тя в лапите на руската мечка, но няма как да признае това официално.

Цветан Василев, човекът на върха на пирамидата КТБ, се оказа удобно предупреден за започващата война и се барикадира във Виена. Враговете му тук станаха за смях с разпространяване на слухове за пренасяни с чували милиони, че и милиарди дори.

А какво да кажат? Истината ли? Истината, че руският план за отпушване на „Южен поток“ чрез придобиване на банката, избрана за финансова подстанция за изпомпване на предвидения за целта руски финансов ресурс всрещу България е бил париран с международна съюзническа подкрепа, която е надвила вездесъщата руска пета колона ( на този етап)?

Путин явно е разбрал грешката си да воюва срещу далеч, далеч по-могъщ противник на неговия ( финансов) терен, разчитайки единствено на вероломството си и склонността на мекушавите европейски демократи да се противопоставят помежду си по какви ли не въпроси. Само че този път Путин прекали с Крим и това спаси България от неговия план за поредната му диверсия- в Крим с маскирани спецчасти, а тук с маскирани банкери и техните политически помагачи.

Отказвам да назовавам този анализ „конспиративен“. Твърде явно е всичко, за да не бъде видяно в неговата цялост.

Проблемът е,че и Путин не се отказва. Поради това той нареди преструктуриране на политическото пространство в България чрез нови избори, за което решението беше оповестено от проруските партии. Нали не се съмнявате, че ако беше наредил, кабинетът „Орешарски“ можеше да си продължи мандата по същия дебелокож начин, по който се надсмиваше над гражданските протести цяла година?!

За съжаление тази новина не е толкова окуражителна за българите с прозападни нагласи. Който не е съгласен с мен, моля, да ме уведоми за поне едно неуважително изказване на най-вероятния победител на тези избори, направено по адрес на Путин и руската политика в която и да било област. Обаче няма такова. Тъкмо напротив: Бойко Борисов изпрати точно обратния сигнал с изявленията си, че би построил „Южен поток“ досега, ако е бил на власт, поради което имал отлични отношения с Путин, който знаел това…

В откритата битка с могъщия финансово ЕС Путин няма шанс, но в задкулисните политически интриги в България, където финансирането на туземната подкупност е стара руска практика, просто няма равен.                   ivo.bg/author/ivo/                 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8741283
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930