Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2014 18:19 - ЗА ДОБИВ НА ВЪГЛИЩЕН ГАЗ ИМА ЗАБРАНА!!!!!!
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 763 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.07.2014 19:50


ВНИМАНИЕ! АМЕРИКАНЦИ С РАЗРЕШИТЕЛНО ЗА ВЪГЛИЩЕН ГАЗ - ГАЗЪТ НА СМЪРТТА                                   РЕШЕНИЕ

за изменение на Решение на Народното съб­рание от 18 януари 2012 г. за забрана върху прилагането на технологията хидравлично разбиване при проучване и/или добив на газ и нефт на територията на Република България (ДВ, бр. 7 от 2012 г.)

Народното събрание на основание чл. 86, ал. 1 от Конституцията на Република България

РЕШИ:

В Решението на Народното събрание от 18 януари 2012 г. за забрана върху прилагането на технологията хидравлично разбиване при проучване и/или добив на газ и нефт на територията на Република България т. 1 се изменя така:

„1. Забранява се прилагането на технологията на хидравлично разкъсване (фракинг) или всяка друга технология, която представлява нагнетяване на смес от течности (гелове или втечнен газ), химически добавки и/или флуиди, механични и/или органични пълнители в сондажи, водещи до образуване на нови и/или разширяване на съществуващи естествени пукнатини или пукнатинни системи във всякакви седиментни формации, включително въглищни пластове, с цел проучване и добив на нефт и природен газ.“

Решението е прието от 41-ото Народно събрание на 14 юни 2012 г. и е подпечатано с официалния печат на Народното събрание.

За председател на Народното събрание: Анастас Анастасов                                                                                                     Кабинетът разрешил непознат и крайно опасен метод за добив на въглищен газ край Каварна?                                                                                                             Гео-политиката е трудна работа и изисква много смелост.

Гамбит е термин от шаха, при който единият играч жертва фигура и като компенсация получава предимство в развитието, често печели преимущество в центъра и по фланговете, постига открита и позволяваща редица комбинации игра, и като правило – шансове за успешна атака на притеснения откъм развитие и пространство противник. Гео-политиката е шах, който се играе поне три хода напред.

През 2012 година Народното събрание прие мораториум върху проучванията и добива на шистов газ и нефт по метода на хидравличното разбиване и сходни на него методи. Този ход, който тогава се представяше като победа на здравия разум и опазване на природата, се оказва изстрел от упор в двата крака на българската външна политика. По няколко причини:
-държавата се отказва от най-големия си коз при преговори с текущите доставчици на природен газ
-излишно продължава да се нагнетява напрежение с друг стратегически партньор, който по един или друг начин има интереси в сектора
-прагматизмът в политиката отстъпи на друг тип интереси
Че в България има шистов газ е ясно на всички. Че някои го разглеждат като заплаха, а други като източник на доходи – също. Страната е разполагала със силна карта, а е избрала да я извади от играта.                                                                                                                        Представете си следната хипотеза, без значение дали годината е 2012 година или 2014:
-България успява да тупа топката дълго време по темата, което време използва за повишаване енергийната ефективност на икономиката и понижаване консумацията на енергия от домакинствата. Известно е, че най-големият враг на шистовия газ не е конвенционалния природен газ, а енергийната ефективност.
-Организира се мащабна информационна кампания за методите, начините, ползите, вредите и резултатите от добива на газ по традиционен начин и посредстом други методи.
-Работи се упорито и целенасочено, а не само с политически декларации и пожелателни меморандуми, за диверсификация на доставките.
Очевидно нищо от описаното по-горе не е направено, а последствието от това е обезоръжена външна политика, която поставя България в унизителното положение да слуша големите и силните.                                                                                                                            
През целият този период се вихрят протести.Видната водачка на протестите срещу шистовия газ Марияна Христова е сороска, поставена личност на „Отворено общество. Цанена е там да оглавява протестите и да ги води в глуха линия. До сега е оглавявала всички протести и нито на един каузата не е реализирана. Мораториума е фалшив и нищо няма да се постигне с него.Никой няма намерение да го спазва, а целта е да хвърлят прах в очите на хората и да ги излъжат за някое време , докато ги разберат и пак започват наново да лъжат, защото държат властта и я използват да си правят каквото искат.Популистките протести имат една задача- да блъска енергията на обществото в глуха линия, за да не може то да намери правилните пътища за борбата против настоящето мутроолигархично статукво.Цели 2 години ялови протести с подобни лидери тресат България и как българите не са се замислили дали това е правилния път на борбата и не удължават ли комата на България. 
 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8736019
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930