Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2014 21:57 - Мохамед бил уверен, че евреите ще станат последователи на неговото учение, а пък на свой ред, евреите смятали, че той просто ще стане еврейски прозелит
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1219 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 17.07.2014 21:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Така наречената досега Ислямска държава в Ирак и Сирия – ИДИС, или Ислямска държава в Ирак и Сирия – ИДИЛ, беше обявена като политическа единица. Дали ще оцелее като такава, е друг въпрос.                                                                                                           Естествено, влиятелните медии и на Изток, и особено на Запад, побързаха да излъжат, че е формиран „ислямски халифат“. Което има толкова общо с истината, колкото твърдението, че Сталин е бил демократ, а семейство Ротшилд не са най-голямата икономика на планетата.

Едно е Коранът да бъде въведен като основен закон на държавата, върху който да се изгражда нейното останало тяло – икономическо, политическо, образователно, културно… Съвсем друго е халифат. Тъй като това понятие обозначава обща държава – и то задължително монархия – на всички мюсюлмани под владичеството на наследник на Мохамед.И ако измамата е минавала през средните векове, то в настоящите условия тя едва ли е в състояние да заблуди други, освен необразованите и немислещите. Което съвсем не означава – малцина. Понеже, знае ли човек, като гледам как техният брой нараства, оптимизмът тотално ме напуска.

Никой не се връща към зародиша на исляма. Руският – повтарям: руският, а не съветският, академик Лев Тихомиров посветил живота си на изследването на възникването и развитието на основните религии. Прекарал десетилетия в изучаването на исляма – от неговото зараждане, до началото на двадесетото столетие. След като проследил корените на тази идеология, с научни доказателства разкри неговия произход от фарисейските среди в еврейските колонии в Арабия. Нейният неграмотен „пророк“ произлизал от „Медина, наричана Ятриб (или Ясриб)“.

Едва в 535 г., малко преди раждането на Мохамед [570 г.], еврейските ятрибски племена били принудени да отстъпят място на няколко арабски, с които живеели федеративно, на равни начала.

Ятриб – Медина, бил център на еврейското познание в Арабия. Там имало висша равинска школа, понякога наричана „академия“. Макар да усвоили до съвършенство арабския начин на живот и езика на арабите, арабските евреи едновременно с това съхранили вярата си и я разпространили сред арабите, върху които те, като цяло, имали силно културно влияние. Арабската азбука не е от еврейски произход, но календарът им е въведен от евреите. Близостта на езика и общият произход способствали за еврейското влияние. Евреите усърдно поддържали сред арабите идеята за общия произход от Аврам, макар и от различни майки…

Твърди се, че майката на Мохамед – Амина, дъщеря на Вахба от рода Зухра, също била арабка. Макар по предание тя да произхождала от Ятриб, т.е. от силно юдеизирана [и населена с евреи] област… Според Грец, братовчедът на Хатидже– Варак ибн Науфал – приел еврейската вяра и умеел да чете на еврейски…

Що се отнася до евреите, в началото отношенията им с Мохамед били много близки. Помощниците на Мохамед Абдала ибн Салам и Мухнарик били евреи и пазели целия Закон. По едно време „бащата на исляма“ имал за секретар евреин, който водел цялата му кореспонденция. Самият Мохамед бил неграмотен, не можел да пише нито на арабски, нито на еврейски [по-точно – на арамейски (български)]. За учението си смятал, че той само възстановил чистата вяра на Аврам, която евреите изопачили, както постъпили и с Писанието.

Първоначално Мохамед бил уверен, че евреите ще станат последователи на неговото учение, а пък на свой ред, евреите смятали, че той просто ще стане еврейски прозелит, който ще поддържа властта им в Арабия. За християнството Мохамед имал още по-смътни понятия, отколкото за еврейството. Заради това, че бил неграмотен, нямало как да познава нито Стария, нито Новия завет, освен ако ги бил слушал…

Признавал Спасителя за пророк, но отричал божествеността Му и твърдял, че християните са извратили не само Писанието, но и учението на самия Исус Христос…“

За последното Мохамед бил напълно прав. Не желая да накърнявам ничии религиозни чувства, но нека все пак се държим като хора от ХХІ век. Лев Тихомиров определя исляма като „религия на земното господство“. Досущ като юдаизма.

Историко-религиозната справка е важна. Тъй като нововъзникващата държава ИДИС или ИДИЛ е плашило, сътворено и поддържано от до болка познатите ни сили. Онези, които изобретили и внедрили самата ислямска доктрина. Та през конкретната епоха да разделят и владеят населението на Арабия.

Освен това същият този невидим Интернационал експортира псевдо демокрация така, както Ленин прокламирал износа на революция. И какво съдържа тъй прехваленият „западен начин на живот“, за който – признавам – навремето и аз бленувах? Ако е сексът, който в момента милиони гледат на видеозапис в интернет, нищо чудно, че мюсюлманите не го желаят.
image
Според описание в печата, „18-годишна британка е заснета как върти любов с… 24 мъже в бар в испанския курорт Магалуф“. “Carnage Magaluf” – фирмата, която държи нощното заведение, твърди, че момичето не е било насилвано. Обаче, в медиите беше отразено нашироко, че както обикновено при подобни събития, всички присъстващи усърдно употребявали алкохол. А пияната жена смятала, че би могла да спечели състезание, което се оказало коктейл, наречен „Ваканция“. Виждате ли какво са вършили там? И двете ми бузи се изчервяват.“

Вярващите мюсюлмани не приемат тази „свобода“ и „демокрация“. Те не мразят Америка или Европа. Но стават все по-враждебни към тях. Причината не е в никаква завист към света, който по навик обозначаваме като „Запад“. В който, съгласно утвърдената митология, хората уж са по-свободни и живеят в лукс. Отдавна не е така.

Както преди няколко месеца показах в репортаж на CNN, днес най-малко 15 на сто от работещите американци не знаят кога отново ще имат храна. Подчертавам: от работещите!

Преди две седмици американски университетски професор заяви пред същата телевизия:

„Поне 65 на сто от сънародниците му едва свързват двата края или живеят зле. Ако не са медиите, да ни известят, че сме добре, няма откъде да го узнаем.“

В интонацията на преподавателя, с която произнесе ироничната бележка, се долавяше печал.

Същото беше и при социализЪма на другарите. Стар виц от онова време гласеше:
„Как сте, добре ли живеете?“ – майтапеше се Бай Тошо.
„Добре сме, чудесно живеем“ – шегуваше се народът.“

Ненавистта в мюсюлманските страни спрямо САЩ и Европа, доколкото действително съществува, е породена от действията на западните „освободители“. Все повече разумни хора по света се събуждат и разумяват тази истина. В медиите извън официалния поток, отразяващ правилната линия на партията, каквато е и тази, все по-често възникват логични тревоги. Например насочвам вниманието ви към следните необорими факти:

Странно как само за две седмици през март-април 2003 година САЩ и „коалицията на желаещите“ успяха да попилеят все още наличната иракска войска и да пленят нейния главнокомандващ, своя доскорошен приятел и съюзник Саддам Хюсеин. А сега не си мръдват пръста, за да принудят министър-председателя Нури ал-Малики да освободи поста. Тъй като този „шиитски дисидент“ се оказва трън в петата на единството. Явно последното изобщо не е крайната цел.
image
Любопитно е, меко казано, как Западът прие и назначи за шеф на правителството на „демократичен“ Ирак „дисидентствалия“ в уж „вражеските“ Иран и Сирия Ал-Малики? А още преди три години и половина трезви гласове предупредиха, че „екзекуторът на Саддам“ води страната си към гражданска война. Случайно ли никой не се вслуша в тях?                                    diagnosa.net/         



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8743819
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930