Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2014 18:42 - „Как Израел помогна за създаването на Хамас.“
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1082 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 24.07.2014 08:05


„За мое най-голямо съжаление Хамас е израелско творение“ – завява г-н Коен, евреин, роден в Тунис, който в продължение на повече от две десетилетия работеше в Газа. Тъй като до 1994 г. е отговарял за религиозните дела в региона, г-н Коен е наблюдавал как е станало формирането на ислямисткото движение. То си е пробивало път рамо до рамо с неговите палестински нерелигиозни съперници. А след това се е видоизменило и се е превърнало в онова, което е днешният Хамас – въоръжена групировка, която се заклева, че ще унищожи Израел.“

Защо Израел постъпва така, е въпрос, лишен от здрав смисъл. Как успява да го постигне, е друга работа. Генерал Йосеф Кастел, израелски военен управител на Газа по онова време, обяснява, че основен враг на еврейската държава е била организацията Фатах на Ясер Арафат. През онези години религиозният лидер шейх Ясин се е занимавал с изграждане на училища, болници, библиотеки и детски градини. Военният разказва:

image

„Шейх Ясин сформира религиозната групировка Муджама ал-Исламия, която Израел официално призна като благотворителна организация. А сетне, през 1979 г., като свой съюзник. Освен това Израел приветства основаването на Ислямския университет в Газа, на който сега гледа като на развъдник на въоръжени бойци. Университетът беше една от първите мишени, които израелските военни самолети поразиха през настоящата война.“

Израелската армия не е нищо друго, освен най-голямата терористична групировка на земята. Тя изпълнява секретни заповеди за масово изтребление на жените и децата на Палестина. В противен случай ционистката държава заплашена от постепенното претопяване на еврейските заселници на окупираните палестински земи. А след това – и в самия ционистки „рай“. „Израел няма как да издържи на палестинския фалос“ – не съвсем възпитано се беше изразил преди години западен коментатор.

Бригадният генерал Ицхак Сегев, който през 1979 г. е оглавил израелската администрация на окупираните палестински територии, твърди, че „никога не е изпитвал илюзии относно дългосрочните намерения на шейх Ясин, нито от заплахата от политическия ислям…

„Все пак нашият основен враг в Газа беше Фатах“ – казва г-н Сегев. – „А клерикът все още беше сто процента мирно настроен спрямо Израел и кротуваше. И други бивши високопоставени лица признават, че на Израел му било дотегнало да бъде разглеждан като враг на исляма.
image
Г-н Сегев разказва, че е провеждал редовни срещи с шейх Ясин, донякъде – за да го държи под око. Посещавал е неговата джамия и десетки пъти се е срещал с духовника. По онова време за израелците срещите с някого от ООП бяха незаконни. По-късно г-н Сегев е уредил клерикът да бъде приет за лечение в израелска болница. „Нямахме никакви проблеми с него“ – твърди той.

С други думи, хората искат да вменят, че Израел е създал Хамас, понеже не се е противопоставил на неговата (по онова време) лишена от насилие благотворителна дейност. По-сетне, през 1987 г., от тези благотворителни организации вътре в Хамас Мюсюлманското братство сформира яростната jihad.А унищожението на Израел стана нейната крайна цел. Израел изобщо не я спираше и известно време продължи да поддържа своите контакти с групировката, докато тя не вдигна интифадата.“

Измама е да се твърди, че Израел не е участвал в раждането на Хамас, както и в неговото „възпитание“. Братството беше възложило на бившите соцстрани да обучават бойците от Организацията за освобождение на Палестина – ООП. Минавайки край Военна академия в София съм виждал, как комунистически генерал в униформа с лампази козирува на група брадяти цивилни араби!

В същото време Западът е изграждал, финансирал и тренирал други бойци – не само от Палестина, а събрани от целия арабски свят. Но също така – и мюсюлмански имигранти от всички кътчета на планетата. Много от тях – от кол и въже, както се казва. Затова те са тъй зли. Говорим за платени авантюристи, които не ценят особено собствения си живот, та какво остава за този на другите…                                                                                      image                                                                     В неделя, 24 януари 2009 г., Андрю Хигинс, водещ журналист от “The Wall Street Journal”, разказва надълго и нашироко още от заглавието на своя анализ:                                                           „Как Израел помогна за създаването на Хамас.“
Който ползва английски и има здрави нерви, нека прегледа този страховит обзор на жестокостта. Аз „ще пропусна ръката“, както казват картоиграчите. Обаче няма как да прескоча една от големите лъжи, които биват вменявани, за да оправдаят раждането на организации като Хамас. Хигинс твърди:
„Израелският опит повтаря този на САЩ, които по време на Студената война гледаха на ислямистите като на полезен съюзник срещу комунизма. Антисъветските сили, подкрепяни от Америка след инвазията на Москва в Афганистан през 1979 г., по-късно мутираха в Ал Кайда.“

Кой и защо изобрети комунизма като догматична идеология – направо като религия? Сетне кой го внедри в практиката и поради какви причини? Кои са истинските комунисти и дали изобщо е съществувала Студена война? Или тя беше изобретение на пропагандата, с цел Братството да ни редуцира, както се изразяват дейците му, и да ни владее по-лесно.

Когато през деветдесетте Организацията за освобождение на Палестина се отказа от своя целеви постулат за ликвидиране на еврейската държава, бяхме свидетели на бърз обрат. Тя изглеждаше все „по-добра“ в очите на елита. Докато взеха да нарочват Хамас за… „враг“. Ясер Арафат започна да се появява сред световни лидери на най-високо равнище. Съпругата му заживя в Париж. А образът на донеотдавна „милия благотворител“ шейх Ясин беше изобразяван като портрет на сатаната.

“Sic transit gloria mundi” – „така преминава световната слава“, са постановили древните…
image
Днес втълпяват, че корените на Хамас са заровени в… Мюсюлманско братство. Понеже създадената през 1928 г. в Египет организация е водена от девиза: „Ислямът е решението. Коранът е нашата Конституция.“

Но прекалено дълго палестинците не са имали нищо общо с Мюсюлманските братя. Не че имат кой знае колко допирни точки и сега. Докато след триумфа си в Шестдневната война от юни 1967 г. израелците провеждат на окупираните палестински територии операции за издирване на членове на ООП и за прочистването им от „терористи“, „в Газа шейх Ясин беше свободен да разпространява открито своите послания. В допълнение – да реализира различни благотворителни проекти…

Г-н Коен, който по онова време работеше за Министерството по религиозните въпроси на израелското правителство в Газа, казва, че в средата на седемдесетте е започнал да дочува смущаващи известия за шейх Ясин от традиционни ислямски клерици. Той си спомня, как те го предупреждавали, че шейхът не притежавал формалното ислямско образование и със сигурност е по-заинтересуван от политиката, отколкото от вярата. Те ме съветваха: „Пази се от Ясин. Той е голяма заплаха“ – припомня си г-н Коен.“

Чак през 1988 г. Хамас за първи път включва своята т. нар. Харта „антисемитски“ призиви, както ги описват израелските ченгета от политическата полиция Шин-Бет. Въпросният Коен постоянно уведомявал израелските военни и политически власти, че Хамас и шейх Ясин представляват опасност. Тези негови предупреждения били пренебрегвани – до едно, без изключение?!

Петилетка преди Андрю Хигинс същото твърдеше автор в уважаваната канадска медия „Глобално разследване“, препечатала още по-ранен анализ и то с… арабски автор! Хасан Зеруки заяви в заглавие, че:
„Хамас е рожба на Моссад.“
image


Тезата е същата: Ясер Арафат и ООП са били врагът с главна буква. Шейх Ясин и Хамас – умерените палестински мюсюлмани, с които ционистите можели да си сътрудничат. В интерес на истината, християните, които не са толкова малко сред палестинците, винаги са подкрепяли Фатах – организацията, предвождана от Арафат.

За да се измъкне от т. нар. Мирен процес от Осло, в началото на деветдесетте Израел използва Хамас.

„Хамас изгради своята сила чрез различни саботажни действия срещу мирния процес. По начин, който съвпадаше с интересите на израелското правителство. На свой ред, последното търсеше всякакви пътища за да осуети прилагането на Споразумението от Осло. С други думи, Хамас изпълняваше функциите, заради които първоначално беше създадена: да предотврати основаването на палестинска държава. И в това отношение Хамас и Ариел Шарон се гледаха в очите; те бяха на една и съща дължина на вълната.“

През 2012 г. роденият в Швейцария евреин от Канада, докторът по философия Хенри Макоу, публикува категоричното мнение на друг евреин – Дейвид Ливингстън:
„Израел създаде Хамас, за да избегне мира.“
image

Специалистът по тероризъм на огромната американска информационна агенция Юнайтед Прес Интернешънъл Ричард Сейл прави преглед на:
„Историята на Хамас, свързана с Израел.“

Авторът излага достатъчно данни, подкрепени с позоваване на документи и на признания на едни от най-запознатите с темата – част от самите участници в сътворяването на организацията. И Сейл посочва за „баща“ на Хамас израелския генерал Ариел Шарон, министър-председател на еврейската държава.
image


Нека напомня: Той е първи братовчед на комунистическия терорист и масов убиец Ернесто „Че“ Гевара. И двамата бяха отявлени садисти, напълно лишени от съвест и съчувствие към чуждото страдание. Фанатично отдадени на кауза, те се оказаха способни на всичко, за да я преследват и постигнат.

Ричард Сейл разказва:
„Но Шарон не взе нещо предвид.

Понастоящем Израел и Хамас може да са се хванали за гушите в смъртна хватка, но според не малко днешни и бивши високопоставени американски разузнавачи, като се започне от края на седемдесетте, Тел Авив предоставяше директна и непряка финансова помощ на Хамас и то в продължение на доста години.

Израел „помагаше пряко на Хамас – той искаше да я използва в противовес на ООП“ – заяви Тони Кордсман, анализатор на Близкия изток в Центъра за стратегически изследвания.

„Израелската помощ за Хамас „беше директен опит за разделяне и разводняване на подкрепата за една силна, светска ООП, чрез използването на конкурираща я религиозна алтернатива“ – рече бивш висш представител на ЦРУ.

Съгласно документи, с които United Press International [UPI] се сдоби от Института по контратероризъм [ИКТ – ICT] със седалище в Израел, Хамас възникна от клетките на Мюсюлманско братство, основано през 1928 г. в Египет. Ислямистките движения в Израел и Палестина бяха „слаби и заспали“. Така беше до Шестдневната война от 1967 г., в която Израел постигна зашеметяваща победа над своите арабски врагове.
image
След 1967 г. значителна част от успеха на Хамас / Мюсюлманско братство се дължеше на техните действия сред бежанците в ивицата Газа. Крайъгълният камък на успеха на двете ислямистки движения беше впечатляващата социална, религиозна, образователна и културна инфраструктура, наречена Да’ава,[45] която работеше за облекчаване на трудностите на голям брой палестински бежанци, натикани в лагери, много от които бяха на ръба на оцеляването.

„Общественото влияние прерасна в политическо“ – първо в ивицата Газа, сетне на Западния бряг, сподели служител от администрацията, който проговори при условие за запазване на неговата анонимност.

Според архива на ИКТ, Хамас е регистриран законно в Израел през 1978 г. от шейх Ахмед Ясин, духовния лидер на движението, като ислямска асоциация под названието Ал-Муджама ал Ислами. Тя разширява своята база от привърженици и симпатизанти посредством религиозна пропаганда и социални дейности.

Съгласно старши чиновници в правителството на САЩ, финансирането на движението е постъпвало от държавите, добиващи петрол, а също така пряко или непряко от Израел. ООП беше светска, левичарска организация и пропагандираше палестинския национализъм. Хамас искаше да установи преходна държава под ръководството на исляма, наподобяваща Иран при Хомейни…

Официален представител на израелското Министерство на отбраната беше запитан, дали Израел е предоставял помощи на Хамас. Той заяви: „Не съм в състояние да отговоря на този въпрос. По онова време бях в Ливан и командвах войскова част. Освен това то не е в сферата на моите интереси.“
image

Помолен да потвърди съобщението на американските официални власти, бригадният генерал Ицхак Сегев, военен управител на Газа, е споделил с представители на правителството на САЩ, че е помагал за финансирането „на ислямски движения в противовес на ООП и на комунистите“. Упълномощеното лице потвърди единствено: вярва, че през 1986 г. Сегев е заемал поста.

Когато беше помолена от UPI за коментар, пресслужбата на израелското посолство [във Вашингтон] насочи агенцията към своя Web site.“

Тук е мястото да поставим незадаван досега въпрос: От кого и по какъв начин синът и внукът на Уинстън Чърчил узнаха за Шестдневната война? И бяха готови с книгата си още преди тя да избухне – на 1 юни 1967 г.? (Вижте илюстрацията.) Кои бяха авторите на сценария за нея, описан предварително тъй подробно, все едно холивудски режисьори са заснемали филм! Все пак войната избухна на 5 юни 1967 г., понеделник.
image


Освен това напоследък се твърди, че израелският министър на отбраната Моше Даян и египетският президент Гамал Абдел Насър са били приятели от детството. Други отдавна са на мнение, че държавният глава на Египет е бил израелски шпионин.                                        http://diagnosa.net/                                       vbox7.com/play:c1a24ce9fa&start=487                .



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8687368
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031