Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2014 18:19 - Мисли форми 6
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 986 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 07.08.2014 18:23


imageДокато електроните са хванати от протоните и неутроните на атомно ниво, планетите са хванати от звездите или слънцата на макро-ниво. Слънцето на нашата слънчева система е капанът. То дава Лъжлива Светлина, от която планетите имат нужда, за да оцелеят в тази материална сфера. В замяна на тази светлина, слънцето принуждава планетите да се въртят около него и да вършат цялата работа, да държат слънчевата система обвързана в илюзията, която е задвижена от техните орбити около слънцето. Ако вечното движение на планетите – въртележката – спре, илюзията ще се разпадне             image Субатомните частици под въздействието на енергийни вълни запаметяват и съхраняват всякакви образи на живи и неживи обекти на Земята . Събитията представляват модели на чиста вибрационна енергия и никое човешко преживяване не може да изчезне така, че да не може да бъде възстановено за анализ във вечността на отвъдния свят. Очевидно оставяме следи от своята енергия, подобни на пръстови отпечатъци, на всяко географско място, където присъствието ни е регистрирано за вечни времена. Тези енергийни вълни имат и способността да изграждат множество различни модели на възможни бъдещи събития в живота ни …..                            image Козирев доказал с брилянтни експерименти, че съществуват непознати полета. Той ги улавя от звездите, затваряйки телескопския обектив с непрозрачен капак. Светлината не минавала, а създадените от учения уникални прибори регистрирали потоци от непознати вълни. Те убедително доказали : около нас има тайнствена сила , тайнствени полета . Но те ли са времето ?
„Хващайки“ нови полета, Козирев не е могъл да бъде сигурен за техните свойства.
Той може единствено да предполага . Едно от тях обаче все пак е потвърдено с блестящ експеримент, убедително показващ, че миналото, настоящето и бъдещето съществуват едновременно. Той насочил телескоп с покрит обектив към видима звезда в небето – устройствата регистрирали нови полета. Но всъщност звезди в това място от дълго време не е имало – ние виждаме светлината, която се излъчва преди милиони години. Козирев насочил телескопа в областта на небето, където звездата се намирала в момента, но светлината от нея до нас все още не е достигнала. Приборите показали – има нови полета. Козирев след това се насочва към мястото, където звездата ще дойде едва след милиони години. Отново приборите записват мистериозно излъчване! Накрая Козирев насочва телескопа към район, където звездата не е била и никога няма да бъде. Ето тогава устройствата не са показали нищо. Така Козирев доказва, че новото поле разполага с цялата информация за миналото, настоящето и бъдещето.                                                    image Ние отвличаме цялото си внимание към физическия свят. Тази заблуда на възприятието ни кара да не забелязваме факта, че невидимото, това, което не можем да видим с очите си, е много по-важно за живота, от видимото.

Квантовата физика ни казва, че невидимата енергийна реалност, която обикновено наричат поле,или поле на потенциалността, е главната движеща сила на материалната реалност. Тази програма формира реалността. Наистина, сега знаем, че Вселената се състои изключително от вълни и частици на енергията, които съответстват на нашите очаквания, съждения и възгледи.

Фините енергии, мислите, емоциите и съзнанието играят главна роля в нашите жизнени преживявания, но понеже са невидими, ние не се стараем да ги разберем и да ги използваме за наше добро. За да изменим света, трябва просто да изменим нашите очаквания и възгледи. Това в действителност е лесно. За да внесем нещо във физическия свят, трябва да се фокусираме не на това, което виждаме, а на това, което искаме да видим.”

С други думи, нашите мисли привличат към себе си подобни в енергийно отношение обстоятелства и именно по този начин формират реалност около нас. Целият “трик” на обичайното възприятие се състои в това, че ние позволяваме на други същества и същности подобно на фокусника да овладеят нашето внимание и да го отвличат от постиженията на нашата истинска природа. Така те формират около нас изгодни за тях събития и обстоятелства, като карат хората, подобно на катеричка в колело, да се въртят в света на сивото ежедневие, като приемаме чужди, натрапени ни отвън “правила на играта”.

Тези “фокусници” са убедили по-голямата част от човечеството, че е важна само тази част от реалността, която може “да се пипне”. Но ако престанем да играем по тези чужди правила, пред нас ще започнат да се откриват “вратите” на недостъпни досега възможности.                                  image Във всеки момент всичко става на фона на Бога, на златния фон на иконите, който впрочем на специализиран език се нарича „светлината”. И във всеки миг светът се образува от взаимодействието между нашето съзнание и този фон, това поле от сили, създадено и проникнато от Бога. Влиянието на нашето съзнание е колективно на всяко ниво. Сборът от излъчванията на всички човешки съзнания, отвъд времето и пространството, дава на света неговата настояща форма, с възможни нюанси според епохите и областите. Впрочем, самите пространство и време, такива, каквито ги възприемаме, вече са създадени от взаимодействието между това колективно съзнание и това силово поле.                                               image Природата/практири е тази която се движи отражението на това движение пада в/у Азъ и тои мисли че се движи. Докато го прави тои е във робство,когато открие че никога не се движи че е вездесъщ тогава е свободен Разликите му инд.душа/съзнание/ и Брахман са привидни .Индивидуалната
душа е просто е заблудена от илюзиите на тялото и умът.                                        Представете си многоизмерна мрежа на паяк в ранните сутрешни часове, покрита с капки роса. Всяка капка роса съдържа отраженията на всички други капки. И във всяка отразена капка роса, отраженията на всички други капки. И така до безкрайност. Това е Будистката концепция за вселената в едно изображение. ~ Alan Watts ..                      image Елементарните частици, а следователно целият заобикалящ ни свят, съществува само когато го гледаме.Светът, в който живеем, нашата всекидневна реалност всъщност е само илюзия, наподобяваща холографско изображение.
Под нея се намира по-дълбокият ред на битието – безпределното и начално ниво на реалността, от което се раждат всички обекти и включително видимостта на нашия физически свят, аналогично на това как от парче холографска лента се ражда пълно изображение. Или по-просто казано: светът, в който живеем, е холограма на явления и събития, имащи място някъде в далечните, възможно много далечните дълбини на Космоса. И също е възможно тези явления и събития да не се случват в действителност, а просто да действат по предварително подготвен сценарий във вид на холограми на Земята.
image  Нашата вяра, че физическото тяло сме „ние“ като цяло трябва да се промени, ако ще се освобождаваме от тези цикли. Именно това вярване кара хората да търсят отмъщение в този живот за онова, което е причинено на предците на техните тела преди стотици и дори хиляди години, докато тялото е просто средство, чрез което тяхното съзнание преживява този плътен свят. Само като разберем това, ще можем да го спрем. Това е една от причините, поради която илюминатите работят толкова усилено да държат настрана духовните истини от хората, а е от решаващо значение това прикрито познание да стане широко известно.                                       image Интересувайки се само от едното земнo битие, хората разпиляват енергията си напразно, даже не подозирайки за това. Но картината е по-мащабна : „тъмните хакери“ са канализирали въпросната енергия, давайки на хората най-разнообразни направления за мисли и разговори, за да ги източват по този начин. Такива направления са : обучението и работата ; покупките на зададени по рекламите продукти ; държавни , църковни и други празници, които са планирани предварително ; всякакви нововъведения в държавен мащаб, които обаче не е задължително да бъдат пуснати в обръщение , тъй като разчетът е друг – енергийно източване ; религиите като вярване в „бог“ ; войни , всякакъв вид конфликти и т.н.
Всичката енергия се канализира към този, който е създал това или онова направление за хорските мисли, след което я използва по своя преценка , която практиката е доказала, че в повечето случаи е в ущърб на хората !   image Как да възприемем самата Душа. Ние не можем да го направим, тъй като тя се е смесила с природата, с ума, с тялото. Невежият човек смята, че неговото тяло е Душата. Ученият човек мисли, че умът му е Душата. Но и двамата грешат. Какво кара Душата да се смесва с всички тях? Различните вълни на Читта с издигат и покриват Душата; през тях ние виждаме само едно малко нейно отражение; по този начин ако вълната е от гняв, ние виждаме Душата гневна; “Аз съм ядосан,” казва човек. Ако вълната е от любов, ние виждаме себе си отразени в тази любов и казваме, че обичаме. Ако е на слабост и Душата се отразява в нея, ние мислим, че сме слаби. Тези различни идеи идват от впечатленията или Самскарите, които покриват Душата. Истинската природа на Душата не може да бъде възприета, докато има и една-единствена вълна в Читта; тя никога няма да бъде осъзната, докато не са утихнали всички вълни. Затова Патанджали първо ни учи на значението на тези вълни; второ, на най-добрия начин да ги възпрем; и трето, как да направим една вълна толкова силна, че да потисне всички други вълни, или как единият огън да погълне другия. Когато остане една вълна, тя ще бъде лесно потисната и ще си замине, а този вид Самадхи се нарича “без семена.” То не оставя нищо и Душата се проявява точно такава, каквато е, в Нейното собствено величие. Само тогава ние узнаваме, че Тя не е комбинация; Тя е единственото нещо във вселената, което е несъставно и просто, и като такава не може да бъде родена и не може да умре; Тя е безсмъртната, неразрушима и вечно-жива същност на разума.            



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8729627
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930