Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2014 18:44 - Възраста на земята/Спекулация с невежеството от нагите
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 2202 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 11.06.2017 13:43


image 
Абрахамските религии са типичен пример за религиозността в Кали-йуга-невежа ненаучност, императивност, кръвно-племенност, конспиративно лицемерие
                                                                                                                       
Ведаическата космогония и хронология е първоначалната, най-подробната и касае не само циклите в материалният космос, но и посочва изходът от матрицата към Трансцеденталният свят.    budha2.blog.bg/drugi/2014/09/05/.1266002  image 
Един ден на Брахма се нарича калпа= 4,320,000,000 земни години.

Тя е съставена от 1000 йуги = 71 маха-йуги = 14 манватари.
"Нощта на Брахма" има същият период.
Брахма живее 100 такива години(311.04 трилиона земни години) и умира.(влиза в "Утробата на Вишну")
С това "умира" и Вселената, чакаща ново проявление от Маха-Вишну.
                                                                                                                             
Това положение с религиите като "невежи"(тамастични) е един от плодовете на т.нар. период(век, милениум)-КАЛИ-ЙУГА.В Кали-йуга ще управлява демонът(нагата) Кали. Между демонът Кали, Великата Илюзия(Маха-Майа) и змията(нагата) Калия има абсолютна взаимовръзка, макар и псевдо-посветени да я отричат.
"Краят на светът"("Нощта на Брахма") идва периодично, на огромни периоди, и упадъкът става постепенен, а не -рязък. Времето е циклична, спирална величина, а не - линейна и необратима. Светът е цветен, а не - "черно-бял". Това убягва на невежите римски християни с библия в ръка. "Покаяние" означава покаяние от материалната енергия, а не да станем "духовни евреи/юдеи или абрахамци(аврамци)", тъй като това означава да станем ДУХОВНИ ПРОФАНИ.

image   
Шри Юктешвар е описал малките космически цикли в книгата "Святата наука"
                                                                                                               
В момента сме в началото на голямата тъмна низходяща епоха Кали н432000 годишно движение на постепенно отдалечаване от Галактическия Център в галактичекия план, от което са минали 5114 години) и в началото на малката възходяща епоха Двапара или Бронзовия век на електричеството (2400 годишно движение на приближаване към Галактическия Център по спираловидната орбита).  
                        image                                
Движението на нашето слънце около Черната Дупка в Центъра на Галактиката е с доста по-сложна орбита, отколкото си мислят учените в момента. Те още не са открили звездата, която заедно в комплект с нашето Слънце обикалят Черната Дупка в спираловидно движение, отдалечавайки се и приближавайки се към същия Галактически Център, както в равнина почти перпендикулярна на еклиптиката на Млечния път (по спирала), така и движейки се заедно със звездата двойник в равнината на еклиптиката. Шри Юктешвар е описал малките космически цикли в книгата "Святата наука"novosemeistvo.bg/forums/files/Darshanam.pdf .И двамата, Шри Юктешвар и Куллука Бхата, са прави, само че говорят за различни цикли. Шри Юктешвар говори за малкия цикъл, а Куллука, споменат в същата книга, за големия. В хиндуизма центъра на Галактиката го наричат Вишну набху (пъпа на Бога, който представлява Черната дупка в Центъра на Галактиката). Когато сме в близост до него има възход на морала и интелекта, а когато се отдалечаваме става обратното, защото Черната дупка е нещо като портал към по-фините измерения на Вселената и от там се излъчват фини божествени вибрации към звездите и планетите в Галактиката. Така че колкото по-близо до Центъра, толкова по-добре.                                      Сега сме в първата извивка на спиралата на епохата Кали или Желязната епоха, когато Слънцето се приближава към Центъра в спирала почти перпендикулярана на Галактическия план, но е значително по-далеч от Черната Дупка като разположение в самия Галактически план. А научното доказателство за верността на твърдението, че Слънцето има звезда двойник е прецесионния цикъл от 24000 години. 
                            image 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8684896
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031