Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2014 23:01 - Духовната бедност е по-страшна от материалната
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1323 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image                                                       Кой създава тези грамадни армии на злото? Затварят си очите пред очебийните факти за финансирането им както от западните уж християнски страни, в които вярата в Христа все по-често бива подлагана на гонения. Така и от богатите петролни шейхства, пламенно тръбящи, че са опората на исляма.

Зад тях остават кървави следи и масови гробове – на милиони невинни жертви. Не се свенят да сочат с пръст всяка жена, която закрива лицето си. Или мъж, който е брадясал и носещ нещо като чалма на главата. Като безразборно хвърлят в очите им обвинението – „терористи“! Та тази лъжлива и враждебна мантра да бъде подета и припявана масово по целия свят. А самият ислям е творение на равините – наследниците на фарисеите.

Наглостта на демократстващите псевдо-либерали, независимо от етикета им – социалисти, консерватори, демократи, републиканци – извади от кожата необрязания холивудски актьор и режисьор Бен Афлек, носител на наградата „Оскар“. И той се видя длъжен от чисто хуманни позиции да брани исляма в телевизионното предаване на еврейския си колега Бил Мар.

„Може би е необходимо да преработим нашето понятие за „Ислямската държава“ – писа от Бейрут обективният Робър Фиск. – „Британските мюсюлмански лидери съвсем правилно заявиха, че мюсюлманите проявяват милост. И че „Ислямската държава“ е извращение на исляма. Подозирам и се опасявам, че грешат. Не, понеже ислямът не е състрадателен. А защото „Ислямската държава“ няма нищо общо с исляма. По-скоро тя е нихилистичен култ. Нейните бойци са били зверски насилвани – спомнете си, как те, много от тях, изтърпяха жестокостта на Саддам и нашите санкции – западното нахлуване и окупация, и въздушни удари по времето на Саддам и отново сегашните бомбардировки. Тези хора просто повече не вярват в справедливостта. Изтрили са понятието от съзнанието си.

Ако не бяхме подкрепяли толкова много брутални хора в Близкия изток, дали ходът на нещата щеше да се обърне в друга посока? Навярно. Ако ние бяхме подкрепяли справедливостта – колебая се да предложа изправянето на конкретен човек пред съд заради военни престъпления – щеше ли да има различна реакция в Близкия изток? Казват, че 200 000 са загинали в Сирийската война. В Газа – повече от 2000. Но в Ирак предполагаме, че броят на убитите е половин милион! И чия е вината за това?

„Ислямската държава“ е реалната духовна рожба на всичко това. Сега сме изправени пред изключително неприемлива форма на нихилизъм. Един култ, който е толкова безмилостен, колкото и патологично увреден. А ние бомбардираме и бомбардираме, и бомбардираме. А сетне?“

image
„Съществува ли „План Б“ в ума на Барак Обама? Или на Девид Камерън – по този проблем? Имам предвид, как увъртайки ни казват, че въздушните бомбардировки срещу свирепата „Ислямска държава“ може да продължат „дълго време“. Но колко дълго е „дълго“? Дали просто ще продължим да избиваме араби и да бомбардираме, бомбардираме, бомбардираме, докато – е – докато продължим да бомбардираме? Какво ще стане, ако нашите кюрдски и несъществуващи „умерени“ сирийски бойци – миналата седмица описани от вицепрезидента Джо Байдън като преди всичко „дребни търговци“ – не свалят чудовищната „Ислямска държава“? Тогава, предполагам, ще продължим да бомбардираме и да бомбардираме, да бомбардираме още и още. Както един мой ливански колега запита в статия отпреди седмица: Какво възнамерява Обама да прави сетне? Мислил ли е за това?“

Махайки с ръка, жителите на уж „по-цивилизования“ Запад подминават тези крайно болезнени въпроси. Какво означават за тях някакви си араби, мюсюлмани? Това са „нецивилизовани“ твари, които не желаят западния модел на „демокрация“. Един вид – гои на гоите… Те, западняците, по-висшите, си имат свои тежки грижи.                                                 image            
Преди 70 лета германският протестантски пастор Фридрих Густав Емил Мартин Нимьолер ни е оставил своето тъжно завещание:

„Първо дойдоха за…, не протестирах – не бях…. Когато дойдоха за мен, не беше останал никой, който да протестира.“

По съвсем същия начин те обърнаха гръб на нас – народите от Централна и Източна Европа, които с помощта на техните лидери бяха поробени от Сталиновите болшевишки касапи.

Преди четири месеца откровено признах, как чувам упреците на вечно индиферентните: Защо ни занимаваш с тези неща, ние не сме палестинци? Нима отнетият живот на едно бебенце, независимо от неговия произход, не ви трогва и натъжава? Никой не бива да се самозалъгва, че всичко това не се отнася до него.
image
Тук с необяснима жизнерадост допускат все комунисти и милиционерски садисти да бъдат поставяни в явната власт. Наскоро един пишман банкер, намерил убежище в Сърбия, на всеослушание ги обяви за „марионетки“. Тоталното безумие не позволява на най-малко 6 от общо 6,5 милиона граждани на тукашния опит за държава, че съществува друга, невидима и действително могъща власт. Тя решава тукашните дела. Без да среща даже минимална съпротива. По своите схващания тя е комунистическа. На свой ред, нея я ръководят други господари, чиито кабинети са далеч от нас.

И едните, и другите, трябва да знаят: Още не сме излезли от една тежка, умишлено предизвикана световна финансово-икономическа криза. А навлизаме в следваща. Тя ще бъде още по-ужасна и трудно поносима. Според експерти от западни шпионски централи, нейните първи симптоми ще бъдат усетени през идущия декември. И може да помете Евросъюза – новия СССР. А продължителността й се очаква да достигне четвърт век. Колко поколения ще бъдат погубени?

Поне за нас, тук, не съществува решение в рамките на непроменената комунистическа система. Нито с комунисти, червени земеделци, явни и тайни милиционери, или с техните наследници. Те са котва, която неизбежно дърпа кораба с името „България“ към дъното.

Няма ли да се намерят смели и достойни хора, които да повярват в това, да проумеят заплахата, за да се постараем да прережем веригата на този своеобразен воденичен камък?
image
Не ви ли впечатлява, че онези, които твърдят обратното и ви призовават всички да се прегърнем, са все комунисти и ченгета, както и техни издънки? Защо? За да могат ненаситните партийни пеликани да напълнят и без друго огромните си гуши с по 12 лева на глас годишно? Това май е втората главна цел на изборите у нас след легитимирането на беззаконието под лъжливия етикет „демокрация“. Все пак иде реч за десетки милиони!

Третата е поддържането на медийте, които са необходимите рупори на компартийната корпоратокрация. Но… с нашите пари! Въпреки поевтиняването на проститутките в тях, и този вид секс-услуги не са гратис, нали?

Даже чух призив, че е крайно време да приключим с „време разделно“. Това е груба измама! За съжаление тук разделното време изобщо не настъпи. Ние не направихме разграничение между престъпници – комунисти, земеделци и ченгета, от една страна, и жертви – поне 70 на сто от българите, от друга. Нито между кастите сред самите убийци и грабители.

Справедливостта изисква да бъдат очертани границите и между тях. Колективният подход при определянето на вината, както и при оневиняването, е не само несправедлив. Той е вреден.

image
Нам е нужна, неотложно ни е необходима мащабна, всеобща декомунизация. В рамките на която да бъде въздадена справедливост. Виновниците за унищожението на българите и България да бъдат осъдени и да попаднат зад решетките. Успоредно с това – лустрация според вината на всички, които са участвали в огромното престъпление – поробването на българите, или са помагачи за неговото осъществяване.

Конфискацията на имуществото на алчно червената номенклатура и на нейните подставени лица е задължителна мярка.

След това – пълно разрушаване на онази зловредна, разорителна система, която ни докара настоящия хал. И с ума, с таланта и труда на онези нашенци, които желаят свестен живот, да започнем отначало да градим държава – с честна Конституция, гарантираща равен старт и равнопоставеност на всички пред законите. Последвана от закони, които да са съобразени – хармонизирани, синхронизирани – с нея.

От там нататък – всекиму според акъла и труда…

Цели двадесет и пет години след Втория комунистически преврат, извършен на 10 ноември 1989 г., друг начин за спасението ни няма. Който знае някакъв, нека бъде достатъчно отговорен и да го сподели.                                                                         image                                                               Сам Господ ни учи да се уповаваме на себе си. След като учениците Му не успели да прогонят демона от един момък, а Той с лекота го постигнал, Неговите последователи Го попитали: Защо е станало така? И Бог обяснил:„Исус им каза: поради вашето неверие; защото ви казвам истината, че ако имате вяра колкото синапово зърно, ще речете на тази планина: махни се от тук, и тя ще се премести; и нищо няма да надделява над вас.“

Обаче вие не вярвате на Господ, а на мижитурки от сорта на Б.Б., М.М., Местан – агент „Павел“, „Дудука“, Валери С. Балевски – патерица на агент „Иван“, Кунева–Пръмова и милиционер-сатанистите от кръга, оформен около нея, на Волен Кобзон или на агент „Гоце“… Даже не са малко онези, които възприемат Татян Дончев – комунист, депутат от БСП, адвокат на „Мултигруп“, като „страхотна жена“?!

Само че избавлението не минава през партиите, особено през досегашните. Нито може да бъде постигнато от мутрите, които гледате вече толкова години. Нямате ли сетива и разум? Не забелязвате ли, как започват да ви ги натрапват в медиите? След което намират начин, да ги пробутат за „ваши“ политици, „вождове“?!

След евентуална декомунизация всички тези амбициозни и малоумни нищожества ще изчезнат от сцената.
image
Също така озапте́те вашите баби и дядовци, майки и бащи, които продължават да лелеят по социализЪма. Прогледнете и изхвърлете комунетата и ченгетата от собственото си съзнание.                                                                                                          Спомнете си изреченото от Владимир Буковски – как изкуствено ни разделят, настройвайки християни срещу мюсюлмани, да речем. Докато Те, комунистите–интернационалисти, тържествуват.

Доста отдавна един от главните идеолози на потисничеството и конформизма, флорентинецът Николо Макиавели формулирал онова, което сториха с нас и вършат с останалите християнски народи. Още в края на деветнадесетото столетие то е обобщено чудесно от нашия професор и масон Иван Шишманов в неговите лекции, посветени на смятания за родоначалник на съвременната държава циник от ХV-ХVІ век:

„Как трябва да се постъпва с градове или княжества, които преди завладяването са имали собствено управление (т.е. били са свободни). Според Макиавели начините са три: 1) да се разорят и сравнят със земята; 2) монархът да се установи да живее в тях; 3) да се оставят да живеят по собствените си закони, като само се задължат да плащат данък. В този случай най-добре е управлението да се повери на една олигархия (назначена от монарха, а не избрана). Такова правителство ще знае, че не може да се крепи без благоволението на този, който го е овластил, и ще направи всичко възможно да запази властта за себе си и за своя господар.

Обаче владения, които са били научени да живеят свободно, се управляват най-добре чрез собствените си граждани. Но и тук има големи опасности.

Ако любовта към свободата е вкоренена у всеки гражданин тъй дълбоко, щото да е готов във всеки момент да я защитава против всякакви външни и вътрешни врагове, тогава не помагат и препоръчаните по-горе олигархии. Такъв е случаят с републиките и с всички държави, дето свободата не е празен лозунг. Такива градове или държави не могат да се покорят нито с преместване на резиденцията на княза в самото им средище, нито с полумерки, като гражданите се оставят под едно квазисвободно управление.

Едничката дума „свобода“ е достатъчна, за да подклажда постоянно опити за въстание. Защото, който е вкусил веднъж този рядък плод (политическата и личната свобода), никога не го забравя. Каквито и благодеяния да правиш на един истински свободолюбив народ, ти не можеш го подкупи и трябва всеки миг да очакваш, че ще ти изневери.

В такъв случай няма друго средство, освен да разложиш държавния организъм, да разгониш гражданите и да заличиш всеки спомен от прежната свобода и прежното управление, с една дума – да разориш града или държавата.“  image                                                              Все по-малко са онези, които са чували, че Карл Маркс е обругал религията. В интерес на правдата, топят се даже онези, които знаят кой е самият той. Ако попитате все по-оредяващите „информирани“, къде точно Мордехай Леви – Карл Маркс е охулил и даже осъдил религията, едва ли ще ви отговорят. Повечето просто псуват. Въпрос на (шанс със) семейство, на (комунистическо) възпитание, на морални ценности и на мироглед. Всъщност идеологът на подобни момчета и момичета демонстрира своите шизофренни възгледи по следния начин:

„Религиозното страдание едновременно е израз на истинско страдание и протест срещу истинското страдание. Религията е въздишката на потиснатото съзнание, сърцето на един безсърдечен свят и душата на едни бездуховни състояния. Тя е опиум за народите. Премахването на религията като форма на илюзорно щастие на хората е предпоставката за тяхното действително щастие.“

Но комунистите, начело с Маркс, грешат. Те мечтаят за премахването на религията! Ала пропускат вярата в Бога. Което е нашият шанс. Важното е запазването на тази вяра, стига да правите разлика между двете. По моето скромно мнение, тя оформя темелите на нравствеността. Искрено вярващият в Бога човек, без значение дали Го нарича Исус Христос или Буда, рядко върши злини.                                                                                                                diagnosa.net/     



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8687320
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031