Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2014 20:54 - МЪДРЕЦИТЕ И ВИТЛЕЕМСКАТА ЗВЕЗДА
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 4218 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Едно невероятно количество време е пропилян w опити да се определи историчността на Исус, всички, учени и теолози са прекалено надути за да признаят астрологията-или може би има прекалено много пари, его и опасност?Книгата на Матей на практика ни казва къде да търсим.                                                                                            Всъщност, връзката между астрономията и митология не е останало незабелязано от апологети. Има няколко християнски източници, които са готови на всичко, за да "опровергават" връзката между астрологията и християнството.Такава връзка би била фатална за тяхната вяра.                                                                                                                                          Сега, благодарение на компютърните технологии, ние можем да се моделираме тези библейски събития за себе си и да видим с положително доказателство, че Евангелските разкази са били получени от звездите. Можем да потвърдим, че Библията съдържа нищо повече от поредица от езически митове с различен спин.
Любимият обосновка за това защо рожден ден Исус се празнува на 25 декември е, че ранните християнски отци са избрали тази дата, като начин за привличане на езически последователи. Това е бик. Цялата родната легенда може да се види разиграна в небето.
Christian митология се изписва така, ако събитията се проведоха на земята. Освен ако човек се вгледа за двойно значение в езика на Библията, и астрономически връзката може да се види.Евангелията са изложени според зодиакалните мотиви с Исус, героят на слънцето, минаващо през четирите сезона. Той е роден всяка година на 25 декември, в първия ден, когато светлата част на деня ще започне да расте.
През зимните месеци, мрака на злото е все още в сила. Както светлата част на деня ще започне да расте, се казва, да бъде увеличаване в сила. Неговата мисия започва в първия ден на пролетта, когато светлата част на деня, равни нощните часове. Пролетта е времето на правдата.
Той е с пълна сила на лятното слънцестоене, когато слънцето е най-високата си позиция в небето. Когато слънцето се спуска през летните месеци, тъмните сили на злото, се казва, че се изсмуква силата му.
Когато слънцето преминава през есенното равноденствие, злите сили на мрака се казва, че управляващата. На трите най-мрачните дни на годината, слънцето е мъртво от декември 21 до 24. Възкресението Си рестартира на 25 декември, когато слънцето започва отново да се издига.
32 Тогова Исуса се възкреси [възнесъл], на което ние всички сме свидетели. (Деяния 02:32)                                                                                                За да докаже, че историята Рождество отговаря на определението за митология, астралните събитията трябва да се проведе в деня на 25 декември от Ерусалим, който е достатъчно близо до Витлеем. Годината трябва да е някъде около първи век.
За симулиране на събитията,  безплатно от небето  ви . Амбициозни читатели, които искат да тестват тези дати за себе си, може да изтеглите софтуера или използвайте наличните в сайта на програмата. Произходът на тази легенда датира дълъг път, най-вероятно да древните египтяни. Разписанията работят най-малко още през 4000 г. пр.н.е. до 1500 CE. Текстът на Библията обхваща Матей 1: 18-2: 23.
БОЖЕСТВЕНОТО ЗАЧАТИЕ
Девет месеца преди Исус е роден, Светият Дух дойде върху девствената майката. За да видите как става астрономически отидете Когато се роди Исус
18 А рождението на Исус Христос се проведе по този начин. Когато майка му Мария е била сгодена за Йосиф, преди да бяха се съединили тя се намери непразна от Светия Дух; (. Мат 01:18)
JOSEPH
1. Joseph решен да се разведе с нея спокойно, докато един ангел дойде при него в сън и го разказа на жена му беше заченат от Святия Дух. Звездите на Воловар говедарят представляват Йосиф, който е винаги до рамо Дева, както Фигури 1 и 4 показват.
19 и съпругът й Йосиф , понеже беше праведен и не желае да я посрами, решен да я тихо. разведе
20 Но, както той смята това, ето, ангел от Господа му се яви насъне и каза: "Йосиф, Сине Давидов, не се страхуваме да вземе жена си Мария, защото това, което заченатото в нея е от Светия Дух; (Мат 1:. 19-20)
2. Ангелът каза Джоузеф тя ще роди син, който се нарича Исус; Той ще спаси народа Си от греховете им.
21 тя ще роди син, когото ще наречеш Иисус, за той ще спаси народа Си от греховете им . "; (. Мат 01:21)
3. Това е изпълнила едно пророчество казаното чрез пророк (Исая: 7: 14). Една от причините за неистинността на пророчеството се крие във факта, че евреите не вярваха в него, така че те не са били спасени.
22 Всичко това се състоя да изпълни това, което Господ говори чрез пророка:
23 "Ето, девицата ще зачене и ще роди син, и името му ще се нарече Емануил" (което значи, Бог с нас). (Мат 1. : 22-23)
4. Когато Йосиф се събуди от съня си, той е като ангел заповяда.
24 Когато Йосиф се събуди от сън, той е като ангел Господен му заповяда; той взе жена си,
25 но не я познаваше докато тя роди син; и той го нарече Исус. (Мат 1:. 24-25)                                    image Фигура 1. Воловар представлява Йосиф. Дева Мария, както е в непосредствена близост до него.
MARY
1. Дева представлява Богородица. Нейното име е Мери, защото думата загатващо вода в biblespeak, вода е майка елемент на раждане. Например в Битие 1, Бог раздели водите да направи небето и земята; Пресичане на Моисей Red Sea символизира раждането на новото народа на Израел.
2. На най-първия час 25 декември, Дева издига над хоризонта (Фигура 2). Показателно е, че Дева се възходящо. Издигането се гледа като на случаен посока.
3. На разсъмване, слънцето олицетворява детето Христос роден в първия ден на годината, когато светлата част на деня ще започне да расте. По този начин ние имаме фразата, "девица ще зачене и ще роди син". Тя е дори да лежи на една страна (Фигура 3), като че ли да бъде раждането. Когато вижда през очите на един астролог, няма нищо чудотворно за тази божествена концепция.
4. Преминаването през Luke за "ниското положение на слугинята си" отвежда на астрономически смисъл, когато видим, Дева, пристигащи от долу с ръката си първо да се появи на хоризонта, т.е. ръката на девойката.
46 И Мария каза: "Душата ми величае Господа,
47 и зарадва се духът ми в Бога, Спасителя мой,
48 защото той счита за ниско положение на слугинята си Защото, ето, отсега нататък всички поколения ще ме облажават;. (Лука 01:48 )            image Фигура 2. девицата изкачва в първия час на 25 декември готова да роди. Слънцето се ражда с пукването на зората, когато светлата част на деня ще започне да расте.                                       image    Фигура 3. Дева, както тя изглежда в човешка форма.
ВИТЛЕЕМ
Исус е направено, за да се роди във Витлеем, защото, на иврит означава "Къща на хляба". Къщата на хляба е в Дева, който е на снимката по-горе (Фигура 3) със зърнени стъбла в ръцете й.
1 А когато се роди Исус във Витлеем Юдейски в дните на цар Ирода, ето, мъдреци от изток пристигнаха в Ерусалим, казвайки:
2 "Къде е онзи, който е роден цар на юдеите? Защото видяхме си звездни на Изток, и дойдохме да Му се поклоним ". (Мат. 2: 1-2)
ИРОД
Ирод може да се наблюдава на фигура 4, когато съзвездието Змия Caput змията. В долната част на екрана има Libra скалата на баланс. Тя може да бъде, че скалата е трябвало да се претеглят доброто и злото.
Изводът, че целият Ерусалим е толкова страх от Исус като Ирод е доста глупаво.
3 Когато Ирод царят чу това, той се смути , и цял Ерусалим с него
4 и сглобяване на всичките главни свещеници и книжници, той ги попита, където Христос е трябвало да се роди.
5 Те му казали: "Във Витлеем Юдейски, защото така е писано чрез пророка:
6 "А ти, Витлеем, в земята на Юда, в никакъв случай не на последно място сред първенците на Юда, защото от теб ще произлезе Вожд, който ще управлява народа Си Израил . "" (Мат. 2: 3-6)   image  Фигура 4. Звездите на Воловар, Дева, Змия Caput представляват Йосиф, Мария и Ирод. (Те също представляват Адам, Ева и змията)
МЪДРИТЕ
Мъдреците са представени от трите звезди (Фигура 5) в талията на съзвездието Орион.
1. Мъдрите са дошли от изток, защото те видяхме звездата Му на изток (Фигура 5).
Ако мъдреците идваха от изток, как може да те види звездата Му на изток? На земята, звездата трябва да бъде на запад от тях? Отговорът е, че всички звезди идват от изток, но звездата на Витлеем е на изток от Orion. Тъй като те дрейф западна, Витлеемската звезда остава на изток.
В този ден, евреи никога не приемат Исус като цар. Той не е имал политическа власт. Той не ги спаси. Дори по-лошо, името му се превръща в символ на еврейската преследване.
1 А когато се роди Исус във Витлеем Юдейски в дните на цар Ирода, ето, мъдреци от изток дойдоха в Ерусалим, казвайки:
2 "Къде е онзи, който е роден цар на юдеите ? Защото видяхме си звездни на Изток , и дойдохме да Му се поклоним ". (Мат. 2: 1-2)
2. Ирод изпратил мъдреците във Витлеем, за да разберете, когато се появи на звездата. Астрономически Orion изчезва под хоризонта за около дванадесет часа. Това би могло да се разглежда като времето, което прекарва с Ирод.
7 Тогава Ирод повика тайно мъдреците и убедила от тях по кое време се е явила звездата;
8 и като ги изпрати във Витлеем, каза: "Идете, разпитайте внимателно за детето, и когато сте го намериха ми донеси, че аз също може да дойде и да му се поклоним ". (Мат. 2: 3-8)
3. Мъдрите виждат Витлеемската звезда, когато Orion, с неговите три колана звезди, надвиснала над Sirius (Фигура 7). Ето как звездата "почива върху мястото, където детето е било".
9 А те, като изслушаха царя, те си отидоха; и ето, звездата, която бяха видели на изток, вървеше пред тях , докато дойде на почивка по мястото, където детето е имало.
10 Като видяха звездата, зарадваха се твърде много с голяма радост; (Мат. 2: 9- 10)
4. Техните дарове от злато, тамян и смирна символизират бялата или златни цветове на трите звезди.
11 и да влиза в дома видяха детето с майка му Мария, паднаха и му се поклониха. След това, като отвориха съкровищата си, те го принасят дарове, злато и ливан и смирна . (Мат. 2:11)
5. Мъдреците не се връщат при Ирод, тъй като е невъзможно за звезди за обръщане на посоката.
12 И понеже бяха предупредени насън да не се връщат при Ирод, те си отидоха в собствената им страна по друг път. (Мат. 2:12)
6. "Wise" е лъжливо в превод от гръцки Магос , която означава, че са магьосници. Или в този случай, те са били астролози. В онези дни, астролози вярвали, че се мъдри и образовани хора.                                                                          image  Фигура 5. На в полунощ 25 Декември, тримата мъдреци са дошли от изток по пътя си към създаване на запад.                                                image Фигура 6. На 25 декември в 15:00, тримата мъдреци се появят отново на изток.
ВИТЛЕЕМСКАТА ЗВЕЗДА
1. В 16:00, Sirius излиза над списъка с хоризонт-астрономия наръчници Sirius като най-ярката звезда в непосредствена близост до Слънцето (Фигура 7). Трите звезди в Orion подравнят към Сириус.                                                                      image Фигура 7. Един час по-късно в 16:00, Sirius, Витлеемската звезда изгрява. По права линия от пояса на Орион да Sirius сочи към родното място.
ЯСЛА
Матей казва Исус е роден в една къща; Лука казва, че е роден в ясли. Те не противоречат толкова, колкото изглежда. Къща определя един от дванадесетте секторите на зодиака. Яслите е по-конкретен, сочещи към къщата на Козирога. Има причини за избора на ясла.
Зодиака съзвездието предходната Козирог е Стрелец, получовек половин кон. Когато слънцето се спуска, конят е виждал да се карате надолу към своята стабилна , или ясла, в Козирог. Също така, той е по-тъмно време на годината и ясли са тъмни места.
В легендата на дванадесет задачи на Херкулес, когато Hercules е в Козирог, той е да се изчисти оборите на цар Авгий
11 и отиде в къщата видяха детето с майка му Мария, паднаха и му се поклониха. След това, като отвориха съкровищата си, те го принасят дарове, злато и ливан и смирна. (Мат. 02:11)
7 И роди първородния си син и го повит покривки, и го положи в ясли , защото нямаше място за тях в гостилницата. (Лука 2: 7)                                      image    Фигура 8. Стрелец.
Край                                                                          www.usbible.com/Astrology/star_of_bethlehem.htm              



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8741649
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930